Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

SİZ HİÇ ŞEYTANI ELEKTRİKLİ SANDALYEDE SORUYA ÇEKTİNİZMİ? (2 Kullanıcı)

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı
RE: SİZ HİÇ ŞEYTANI ELEKTRİKLİ SANDALYEDE SORUYA ÇEKTİNİZMİ?

ŞEYTANIN MALI
Gafil bir adam bir şeyhin kapısına vardı, Şeytan'dan bir hayli şikayetçi oldu.

"Şeytan beni yoldan çıkartıyor. Beni kandırıp dinimi, ahiretimi mahvediyor. " dedi.
Şeyh de ona dedi ki:

"Ey genç adam, senden az önce şeytan gelmişti buraya. O da senden bıkmış, usanmış. Ona yaptığın zulümleri anlatıp şikayet ediyordu. Diyor ki:

"Dünyanın hepsi benim malımdır. O benim malıma göz koymaya, kendi mülkümü elimden almaya çalışıyor. Ben de bu yüzden onun dinine saldırıyorum. Bana zararı olmayan, malıma göz dikmeyen adamla benim ne işim olsunki!"

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

OKUDUĞUM BİLGİLERİ BURDADA PAYLAŞMAK İSTEDİM KONUMUZ ŞEYTAN OLUNCA.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

s.a. sevvalmina kardeşim
anlaşılan akşam misafir gelmiş, yada elektirikler kesilmiş, yada buzdolabı bozulmuş ki, bu akşam bir şey yazmamışsınız
k.s.e.o.

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
s.a. sevvalmina kardeşim
anlaşılan akşam misafir gelmiş, yada elektirikler kesilmiş, yada buzdolabı bozulmuş ki, bu akşam bir şey yazmamışsınız
k.s.e.o.

abi dün akşam evden giremedim hatda fatmayla zerrine sordum sitede sorunmu var die 2 saat uğraştım ama dün gece giremedim yoksa hiç bişey olmadı

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

s.a.
mazeret kabul edilmiştir.
bugün yazarsın inşallah
ks.e.o.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

mtekik yazdı:
mtekik yazdı:
mtekik yazdı:
mtekik yazdı:
s.a. arkadaşlar,
yazarla, şeytanın söyleşisinden bir paragraf ta ben yazayım.

Yazar : Küçük yada büyük işlenen günahların altında senin imzanın olduğunu biliyoruz... Kısmet olursa bir çok günahın işlenmesine sebeb olan senin vesveseni ve vesvesenden nasıl kurtulabilize çözüm aramaya çalışacağım.. Önce; bir çoğumuzun, maalesef yapmış olduğu gıybet konusunu masaya yatıralım.
Bir insanın gıybet yapmasını nasıl sağlıyorsun?

Şeytan : Ben şeytanım. Siz insanlar da Adem'in çocukları. Her insan Adem görünümünde. O yüzden sizin iyiliğini düşünemem yani. Bizler, Allah c.c. 'nun emir, yasak ve tavsiyeleri ile birlikte siz insanoğlunun en zayıf noktalarını biliriz.
Ve her haramı tattırmak isteriz. Gıybette bunlardan biri. unutmayın ki cehennem yolu güllerle süslenmiştir. Haliyle dalından koparılan bir gül, cehenneme yaklaştıracaktır.

k.s.e.o.

s.a.
yukarıdaki yazının devamı inşallah,

Yazar: Konuya dönsek.

Şeytan: Allah, insanlara karşı çok merhametli. Benim vesveselerimden ve işlencek günahların karşılığından bahsederek önlemler almanızı sağlıyor.
Biz yasaklanan unsuru masaya yatırırız. O yasağın tahribat gücüne bakarız. Daha sonra ortamı yakaladığımızda vesveseyi veririz.
Daha çok aciz insanların; yapacağı gıybetle, dolaylı olarak muhattabına zarar vereceğini düşünür. Muhattabının, insanların bilmediği yönünü bir şekilde arkadaşlarına anlatarak gözlerinden düşmesini sağlar.
Muhattabın gözden düşmesi için en iyi silah "iftira, Gıybet ve Zan" üçlüsüdür.

devam edecek...

k.s.e.o.

S.A.
Dünün devamı inşallah...

Yazar: Gıybet silahına başvurmanın tek sebebi intikam duygusumu?

Şeytan : Değil tabi. Ama muhattabımızın gönlünü rahatlatan, muhattabına karşı 1-0 öne geçtiği bir an. Gıybet yapan, yaptığı andan itibaren kafesinden kaçankuş gibi sevindirir kendisini. Dinleyen kişinin yüz ifadesinin şaşkınlıktan değişerek;
- "ciddimisin!" demesi göklere çıkarır gıybetçiyi.
hemen arkasından "zan" zarfımızı atarız gıybeti dinleyene. Bu kezde o;

-- Eğer öyleyse, o zaman onuda yapmıştır. der. Zarfımız kabul görür ve ;

-- Bende öyle düşünüyorum! O zaman doğrudur yani der.
Bir taşla iki kuş

devam edecek.......

K.S.E.O.

s.a.
buda yukarıdaki yazının devamı,

[gizli]Yazar : Çok ilginç. Yapılan bir gıybetin dinleyicinin zan'da bulunmasına sebeb oluyor. Gıybet dinlemekte gıybet kadar problem yani.
Şeytan : Daha film bitmedi. Gıybeti dinleyipte zanda bulunmayan bir diğer kişi de iyilik yaptığını zannederek gıybeti yapılana söyler. Al sana dedikodu
[/gizli].
Gıybeti yapılan kişide dedikoducuya (gıybeti yapan kişi haklıysa) mahcup olmamamk için ya yalan söyler yada onun hakkında bir gıybette o yapar.

devamı yarına inşallah.

k.s.e.o.

s.a.
arkadaşlar kaldığımız yerden devam edelim inşallah,

Yazar : Gıybete gıybet ha!

Şeytan : Filim devam eder. Gıybeti yapılan şahıs, gıybetçiye gider ve sebebini sorar. Ya yalana başvurur yada onuru rencide olarak özür diler.
Bizlerde filmi izlerken kıs kıs güleriz.:):):)

devam edecek.........

k.s.e.o.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

mtekik yazdı:
mtekik yazdı:
mtekik yazdı:
mtekik yazdı:
mtekik yazdı:
s.a. arkadaşlar,
yazarla, şeytanın söyleşisinden bir paragraf ta ben yazayım.

Yazar : Küçük yada büyük işlenen günahların altında senin imzanın olduğunu biliyoruz... Kısmet olursa bir çok günahın işlenmesine sebeb olan senin vesveseni ve vesvesenden nasıl kurtulabilize çözüm aramaya çalışacağım.. Önce; bir çoğumuzun, maalesef yapmış olduğu gıybet konusunu masaya yatıralım.
Bir insanın gıybet yapmasını nasıl sağlıyorsun?

Şeytan : Ben şeytanım. Siz insanlar da Adem'in çocukları. Her insan Adem görünümünde. O yüzden sizin iyiliğini düşünemem yani. Bizler, Allah c.c. 'nun emir, yasak ve tavsiyeleri ile birlikte siz insanoğlunun en zayıf noktalarını biliriz.
Ve her haramı tattırmak isteriz. Gıybette bunlardan biri. unutmayın ki cehennem yolu güllerle süslenmiştir. Haliyle dalından koparılan bir gül, cehenneme yaklaştıracaktır.

k.s.e.o.

s.a.
yukarıdaki yazının devamı inşallah,

Yazar: Konuya dönsek.

Şeytan: Allah, insanlara karşı çok merhametli. Benim vesveselerimden ve işlencek günahların karşılığından bahsederek önlemler almanızı sağlıyor.
Biz yasaklanan unsuru masaya yatırırız. O yasağın tahribat gücüne bakarız. Daha sonra ortamı yakaladığımızda vesveseyi veririz.
Daha çok aciz insanların; yapacağı gıybetle, dolaylı olarak muhattabına zarar vereceğini düşünür. Muhattabının, insanların bilmediği yönünü bir şekilde arkadaşlarına anlatarak gözlerinden düşmesini sağlar.
Muhattabın gözden düşmesi için en iyi silah "iftira, Gıybet ve Zan" üçlüsüdür.

devam edecek...

k.s.e.o.

S.A.
Dünün devamı inşallah...

Yazar: Gıybet silahına başvurmanın tek sebebi intikam duygusumu?

Şeytan : Değil tabi. Ama muhattabımızın gönlünü rahatlatan, muhattabına karşı 1-0 öne geçtiği bir an. Gıybet yapan, yaptığı andan itibaren kafesinden kaçankuş gibi sevindirir kendisini. Dinleyen kişinin yüz ifadesinin şaşkınlıktan değişerek;
- "ciddimisin!" demesi göklere çıkarır gıybetçiyi.
hemen arkasından "zan" zarfımızı atarız gıybeti dinleyene. Bu kezde o;

-- Eğer öyleyse, o zaman onuda yapmıştır. der. Zarfımız kabul görür ve ;

-- Bende öyle düşünüyorum! O zaman doğrudur yani der.
Bir taşla iki kuş

devam edecek.......

K.S.E.O.

s.a.
buda yukarıdaki yazının devamı,

[gizli]Yazar : Çok ilginç. Yapılan bir gıybetin dinleyicinin zan'da bulunmasına sebeb oluyor. Gıybet dinlemekte gıybet kadar problem yani.
Şeytan : Daha film bitmedi. Gıybeti dinleyipte zanda bulunmayan bir diğer kişi de iyilik yaptığını zannederek gıybeti yapılana söyler. Al sana dedikodu
[/gizli].
Gıybeti yapılan kişide dedikoducuya (gıybeti yapan kişi haklıysa) mahcup olmamamk için ya yalan söyler yada onun hakkında bir gıybette o yapar.

devamı yarına inşallah.

k.s.e.o.

s.a.
arkadaşlar kaldığımız yerden devam edelim inşallah,

Yazar : Gıybete gıybet ha!

Şeytan : Filim devam eder. Gıybeti yapılan şahıs, gıybetçiye gider ve sebebini sorar. Ya yalana başvurur yada onuru rencide olarak özür diler.
Bizlerde filmi izlerken kıs kıs güleriz.:):):)

devam edecek.........

k.s.e.o.

s.a.
dünün devamı,

Yazar : Bir gıybet nelere mal oluyor! Peki başka hangi sebepten gıybete başvururlar..

Şeytan : 'Kıskançlık' duygusunu tatmin için en iyi ilaç gücün yetiyorsa Adem'in ilk oğlu gibi muhattabını öldürmek; gücün yetmiyorsa gıybetini yaparak muhattabının başarısına gölge düşürmek. Güçlü olan öldürsün, zayıf ve aciz olanda gıybete başvursun.

Yazar : Sonrada ölmüş kardeşinin etini yesin öylemi?
"Ey iman edenler! Zannın çoğundan kaçının. Çünkü zannın bier kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz diğerini arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanırmı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan c.c. korkun. Şüphesiz Allah c.c., tevbeyi çok kabul edendir, çok esirgeyendir." (Hucurat 12)Ne zaman gıybet etmek istemiş olsam çok sevdiğim karındaşlarım ve kardeşlerimin cesedinin soframda olduğunu hissetmeye çalışırım.

devam edecek inşallah......

k.s.e.o.

serap bozkurt

Kayıtlı Kullanıcı

S.A.
ABLALARIM ABİLERİM VE KARDEŞLERİM ÖZELLİKLEDE SEVVAL KARDEŞİM VE MTEKİK ABİM ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL BİR FORUM EMEĞİNİZE SAĞLIK AMA SEVİNÇDEN VE HEYECANDAN ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEYİ UNUTMUŞSUNUZZZZZZ KİTABIN VE YAZARIN ADI VERMEYİİİİİİİİİİİ:p:p:p:p:p:p
A.E.O. SELAMETLE

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

serap bozkurt yazdı:
S.A.
ABLALARIM ABİLERİM VE KARDEŞLERİM ÖZELLİKLEDE SEVVAL KARDEŞİM VE MTEKİK ABİM ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL BİR FORUM EMEĞİNİZE SAĞLIK AMA SEVİNÇDEN VE HEYECANDAN ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEYİ UNUTMUŞSUNUZZZZZZ KİTABIN VE YAZARIN ADI VERMEYİİİİİİİİİİİ:p:p:p:p:p:p
A.E.O. SELAMETLE

s.a.
ablam hakkını helal et, kusurumuza bakma,
Biz daha önceki bir forumda yazmıştık, herkesin haberi var zannaettik ve yanıldık.

kitabın yazarı
Feyzullah BİRIŞIK

ESER İSMİ:
ŞEYTAN BU SETE ÇOK KIZACAK
2 SET ÇIKTI, HER SETTE 3 TANE KİTAPÇIK VAR, TARZDA YUKARIDA YAZDIĞIMIZ GİBİ
SEVVALMİNA ABLAM, 1. SETTEN YAZIYOR
BEN 2. SETTEN

K.S.E.O.

serap bozkurt

Kayıtlı Kullanıcı

HELAL OLSUN SAĞOLUN A.E.O. SELAMETLE:D

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

serap bozkurt yazdı:
S.A.
A.E.O. SELAMETLE

RABBİM SENDEDE RAZI OLSUN KARDEŞİM AMA İLK BAŞTA YAZIYODU ADI GERÇİ MEHMET ABİ TEKRAR YAZMIŞ BEĞENDİĞİNİZE SEVİNDİM EĞER FAYLADALI OLABİLİYOSAK NE MUTLU BİZE.

SELAMINALEYKÜM.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

s.a.
dünün devamı,

Yazar : Bir gıybet nelere mal oluyor! Peki başka hangi sebepten gıybete başvururlar..

Şeytan : 'Kıskançlık' duygusunu tatmin için en iyi ilaç gücün yetiyorsa Adem'in ilk oğlu gibi muhattabını öldürmek; gücün yetmiyorsa gıybetini yaparak muhattabının başarısına gölge düşürmek. Güçlü olan öldürsün, zayıf ve aciz olanda gıybete başvursun.

"Ey iman edenler! Zannın çoğundan kaçının. Çünkü zannın bier kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz diğerini arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanırmı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan c.c. korkun. Şüphesiz Allah c.c., tevbeyi çok kabul edendir, çok esirgeyendir." (Hucurat 12)Ne zaman gıybet etmek istemiş olsam çok sevdiğim karındaşlarım ve kardeşlerimin cesedinin soframda olduğunu hissetmeye çalışırım.

k.s.e.o.
[/quote]

s.a. arkadaşlar,
deavm inşallah,

Şeytan : İnsanlşar gıybet yaparken bizi kahkahaya boğduklarıda oluyor. O kadar komik oluyorlar ki.

Yazar : Mesela?

Şeytan : İki kişi oturmuş muhabbet ediyorlar. Kalplerine gıybet için vesvese veriyoruz veriyoruz. Tam gıybete başlayacakken 3. şahıs;

- Arkadaşlar gıybet hoş birşey değildir. Gıybet'e başlayan şahısta.

- Onun yüzünede söylerim / söyledim der.

Yazar : Yüzüned söylese, kulağınada söylese o an yaptığı gıybet ve yüzüne söylemesi gıybeti hafifletmiyor.

Bak bakalım Allah c.c., insanların gıybetini yapmaya kalkanları nasıl tehdit ediyor.

Peygamberimiz s.a.v. efendimiz buyuruyor ki;
"Ey kalbi ile dğil sadece dili ile iman edenler topluluğ! Müslümanların gıybetini yapmayınız, ayıplarını araştırmayınız. Zira kim kardeşinin ayıp ve kusurunu araştırrısa Allah'ta c.c. onun kusurlarını araştırır. Allah c.c. , kim, kimin kusurlasrını araştırırsa onun evinin içinde bile olsa rezil ve rüsvay edr.

devam edecek........
k.s.e.o.

Kaan Erdem

Yönetici

elinize kolunuza sağlık güzel ve yararlı bir bilgi allah razı olsun

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

s.a.

sevvalmina ablam artık yazmıyormu ne.
yarın ben devam ederim inşallah.

k.s.e.o.

mesut vatandost

Kayıtlı Kullanıcı

allah razi olsun gercekten de cok guzel paylasim allah taala cumlemizi seytaninn serrinden korusunB)B)B)B)B)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

mesut vatandost yazdı:
allah razi olsun gercekten de cok guzel paylasim allah taala cumlemizi seytaninn serrinden korusunB)B)B)B)B)

ALLAH RAZI OLSUN
AMİN KARDEŞİM
K.S..EO.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

mtekik yazdı:
s.a.
dünün devamı,

k.s.e.o.

s.a. arkadaşlar,
deavm inşallah,

Şeytan : İnsanlşar gıybet yaparken bizi kahkahaya boğduklarıda oluyor. O kadar komik oluyorlar ki.

Yazar : Mesela?

Şeytan : İki kişi oturmuş muhabbet ediyorlar. Kalplerine gıybet için vesvese veriyoruz veriyoruz. Tam gıybete başlayacakken 3. şahıs;

- Arkadaşlar gıybet hoş birşey değildir. Gıybet'e başlayan şahısta.

- Onun yüzünede söylerim / söyledim der.

Yazar : Yüzüned söylese, kulağınada söylese o an yaptığı gıybet ve yüzüne söylemesi gıybeti hafifletmiyor.

Bak bakalım Allah c.c., insanların gıybetini yapmaya kalkanları nasıl tehdit ediyor.

Peygamberimiz s.a.v. efendimiz buyuruyor ki;
"Ey kalbi ile dğil sadece dili ile iman edenler topluluğ! Müslümanların gıybetini yapmayınız, ayıplarını araştırmayınız. Zira kim kardeşinin ayıp ve kusurunu araştırrısa Allah'ta c.c. onun kusurlarını araştırır. Allah c.c. , kim, kimin kusurlasrını araştırırsa onun evinin içinde bile olsa rezil ve rüsvay edr.

devam edecek........
k.s.e.o.
[/quote]

s.a. arkadaşlar,

dünün devamı inşallah....

Şeytan : Dinleyen kim ama!

Yazar : Ya da dinleten kim! Peki başka hangi sebebten gıybet yapılır?

Şeytan : Hoşça vakit geçirmek ve insanları güldürmek için gıybet yapmak güzel bir malzeme. İnsanların ses taklidini, yürüyüşünü, gülmesinii davranışını taklit edip ortalığı kahkahaya boğmak zevk verir insana. Adını da zararsız gıybet derler. Oysa ki tepeden tırnağa gıybet.

Yazar : Karşısındakini küçümsemek niyetiylede gıybet yapabilir. Hem muhattabını küçümseyecek, hemde kendisinin büyüklüğünü ispat etmiş olacak. Al sana kibir!

Şeytan : Gıybet günahında somut bir görüntü ve maddi bir külfet olmadığı için çok cazip geliyor. İstediğin an ve istediğin kişiyle, istediğin kişinin gıybetini yapar rahatlarsın. Çok güzel ya:) Yapın, yapın. Gıybet yapın.
devam edecek inşallah .....

k.s.e.o.

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:

s.a.

k.s.e.o.

ABİ İÇİM İÇİMİ YİYO AMA BURALAR ÇOK YOĞUNUM GEÇ ÇIKIYORUM NOĞLUR HAKKINIZI HELAL EDİN.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

sevvalmina yazdı:
mtekik yazdı:

s.a.

k.s.e.o.

ABİ İÇİM İÇİMİ YİYO AMA BURALAR ÇOK YOĞUNUM GEÇ ÇIKIYORUM NOĞLUR HAKKINIZI HELAL EDİN.

estağfirullah ablam, ne hakkımız var ki,
varsada kıyamete kadar helali hoş olsun.
k.s.e.o.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

sevvalmina yazdı:
Resûl-i Ekrem (S.A.V.) buyurur."İblis yeryüzüne indiği zaman Allah-u Teâlâ'ya:
- Yâ Rab, beni kovdun ve yeryüzüne gönderdin. O halde bana bir mesken ver, dedi.
Allah-u Teâlâ:
- Meskenin hamamdır buyurdu.
- Bana oturacağım bir toplantı yeri ver.
- Toplantı yerin sokak başları ile çarşı ve pazarlardır.
- Bana yemek ver.
- Yemeğin, Besmelesiz yenen yemeklerdir.
- Bana içecek ver.
- Keyif veren her içki senin içeceğindir.
- Bana bir dellâl ver.
- Bütün çalgılar senin dellâlindir.
- Bana okunacak bir şey ver.
- Şiirler senin okuyacağın şeylerdir.
- Benim de hadisim, sözlerim olsun.
- Senin sözlerinde yalanlardır.
- Bana av âletleri ve tuzaklar ver.
- Senin tuzakların kadınlardır, Hz. Aişe (R.A.) diyor ki: Resûl-i Ekrem (S.A.V.)
"Şeytan birinize gider hulûl eder ve vesvese yolu ile:
- Seni kim yarattı, diye sorar. Adam:
Şeytan ise ona:
- Allah (c.c.) yarattı, diye cevap verir.
- Ya Allah (c,c.) ı kim yarattı? der. Sizde biriniz böyle bir suâl ile karşılaşınca, Allah ve Resulüne imân ettim,
desin, Zira bu, o vesveseyi giderir" buyurdu. Ebû Hüreyre (Buhari, Müslim)

ALLAH razı olsun bu forumu çok beğendim takipçisiyim,katkım yok,hakkınızı helal edin.En çok da bunu beğendim.Ne muhteşem ipuçları.Bir de şeytana uyan ve haşa RABBİNİ inkar eden şunu bir düşünse,şeytan inkar etmiyor Rabbini.O yüzden inkar ve küfr ebedi cehenneme layık bir durum değil mi?Rabbim imanımızı korusun ebediyyen.Amin.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt