mtekik yazdı:
s.a. arkadaşlar,
yazarla, şeytanın söyleşisinden bir paragraf ta ben yazayım.
Yazar : Küçük yada büyük işlenen günahların altında senin imzanın olduğunu biliyoruz... Kısmet olursa bir çok günahın işlenmesine sebeb olan senin vesveseni ve vesvesenden nasıl kurtulabilize çözüm aramaya çalışacağım.. Önce; bir çoğumuzun, maalesef yapmış olduğu gıybet konusunu masaya yatıralım.
Bir insanın gıybet yapmasını nasıl sağlıyorsun?
Şeytan : Ben şeytanım. Siz insanlar da Adem'in çocukları. Her insan Adem görünümünde. O yüzden sizin iyiliğini düşünemem yani. Bizler, Allah c.c. 'nun emir, yasak ve tavsiyeleri ile birlikte siz insanoğlunun en zayıf noktalarını biliriz.
Ve her haramı tattırmak isteriz. Gıybette bunlardan biri. unutmayın ki cehennem yolu güllerle süslenmiştir. Haliyle dalından koparılan bir gül, cehenneme yaklaştıracaktır.
k.s.e.o.
mtekik yazdı:
tugba_m yazdı:
GERÇEKTEN BENDE MERAK EDİYORDUM NE OLACAK BU FORUM DİYE ÇOK GÜZEL OLACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR.KİTABIN SİPARİŞİNİ VERDİM BENDE GELECEK İNŞALLAH BİR İKİ GÜNE KADAR. O ZAMAN BENDE KATILIRIM SİZE ALLAH (C.C) IN İZNİYLE.İNŞALLAH TAKİP EDEN ARKADAŞLARIMIZDA ÇOK OLUR.
allah razı olsun ablam.
bu forum sizlerle büyüycek inşallah. yoksa ben, sen, sevvalmina ablam, birebir evimizde okur işi bitiririz.
Ama bizim hayemiz kardeşlerimizin bilinçli bir şekilde yaşaması ve ibadet etmesi için elimizden geldiği kadar doğru bildiklerimizi burada aktarmak. tabi bu arada bilmediklerimizide öğrenmek.
Mesela diğer forumda avukat kardeşimin bir sorusu araştırılmak üzere bekliyor. ama bir türlü fırsat bulup araştıramadık. Araştırdığımız zamanda o konuyu bizde öğrenmiş oalcağız.
k.s.e.o.
mtekik yazdı:
mtekik yazdı:
s.a. arkadaşlar,
Yazar : Küçük yada büyük işlenen günahların altında senin imzanın olduğunu biliyoruz... Kısmet olursa bir çok günahın işlenmesine sebeb olan senin vesveseni ve vesvesenden nasıl kurtulabilize çözüm aramaya çalışacağım.. Önce; bir çoğumuzun, maalesef yapmış olduğu gıybet konusunu masaya yatıralım.
Şeytan : Ben şeytanım. Siz insanlar da Adem'in çocukları. Her insan Adem görünümünde. O yüzden sizin iyiliğini düşünemem yani. Bizler, Allah c.c. 'nun emir, yasak ve tavsiyeleri ile birlikte siz insanoğlunun en zayıf noktalarını biliriz.
Ve her haramı tattırmak isteriz. Gıybette bunlardan biri. unutmayın ki cehennem yolu güllerle süslenmiştir. Haliyle dalından koparılan bir gül, cehenneme yaklaştıracaktır.
k.s.e.o.
s.a.
yukarıdaki yazının devamı inşallah,
Yazar: Konuya dönsek.
Şeytan: Allah, insanlara karşı çok merhametli. Benim vesveselerimden ve işlencek günahların karşılığından bahsederek önlemler almanızı sağlıyor.
Biz yasaklanan unsuru masaya yatırırız. O yasağın tahribat gücüne bakarız. Daha sonra ortamı yakaladığımızda vesveseyi veririz.
Daha çok aciz insanların; yapacağı gıybetle, dolaylı olarak muhattabına zarar vereceğini düşünür. Muhattabının, insanların bilmediği yönünü bir şekilde arkadaşlarına anlatarak gözlerinden düşmesini sağlar.
Muhattabın gözden düşmesi için en iyi silah "iftira, Gıybet ve Zan" üçlüsüdür.
devam edecek...
k.s.e.o.
Avukat yazdı:
DİLİMİZİ TUTMAYI ÖĞRENSEK 1-0 ÖNE GEÇEN BİZ OLUCAZ ASLINDA.A.E.O.
mtekik yazdı:
mtekik yazdı:
mtekik yazdı:
s.a. arkadaşlar,
k.s.e.o.
s.a.
yukarıdaki yazının devamı inşallah,
Yazar: Konuya dönsek.
Şeytan: Allah, insanlara karşı çok merhametli. Benim vesveselerimden ve işlencek günahların karşılığından bahsederek önlemler almanızı sağlıyor.
Biz yasaklanan unsuru masaya yatırırız. O yasağın tahribat gücüne bakarız. Daha sonra ortamı yakaladığımızda vesveseyi veririz.
Daha çok aciz insanların; yapacağı gıybetle, dolaylı olarak muhattabına zarar vereceğini düşünür. Muhattabının, insanların bilmediği yönünü bir şekilde arkadaşlarına anlatarak gözlerinden düşmesini sağlar.
Muhattabın gözden düşmesi için en iyi silah "iftira, Gıybet ve Zan" üçlüsüdür.
devam edecek...
k.s.e.o.
S.A.
Dünün devamı inşallah...
Yazar: Gıybet silahına başvurmanın tek sebebi intikam duygusumu?
Şeytan : Değil tabi. Ama muhattabımızın gönlünü rahatlatan, muhattabına karşı 1-0 öne geçtiği bir an. Gıybet yapan, yaptığı andan itibaren kafesinden kaçankuş gibi sevindirir kendisini. Dinleyen kişinin yüz ifadesinin şaşkınlıktan değişerek;
- "ciddimisin!" demesi göklere çıkarır gıybetçiyi.
hemen arkasından "zan" zarfımızı atarız gıybeti dinleyene. Bu kezde o;
-- Eğer öyleyse, o zaman onuda yapmıştır. der. Zarfımız kabul görür ve ;
-- Bende öyle düşünüyorum! O zaman doğrudur yani der.
Bir taşla iki kuş
devam edecek.......
K.S.E.O.
serife07 yazdı:
büyük bir sabırsızlıkla yarını bekliyeceğim abi. allah razı olsun senden ve diğer arkadaşlarımdan. 1-0 galip gelenlerden oluruz inşeallah.
akşam internete giremiyorum evde yok . ancak yarın takip ederim sizin ve sevvalmina kardeşimin yazdıklarını saolun.mtekik yazdı:
serife07 yazdı:
büyük bir sabırsızlıkla yarını bekliyeceğim abi. allah razı olsun senden ve diğer arkadaşlarımdan. 1-0 galip gelenlerden oluruz inşeallah.
s.a
akşamlarıda sevvalmina kardeşim yazıyor zaten. onuda takip edersek çok faydalı olur inşallah.
k.s.e.o.
akşam internete giremiyorum evde yok . ancak yarın takip ederim sizin ve sevvalmina kardeşimin yazdıklarını saolun.mtekik yazdı:
serife07 yazdı:
s.a
akşamlarıda sevvalmina kardeşim yazıyor zaten. onuda takip edersek çok faydalı olur inşallah.
k.s.e.o.
serife07 yazdı:
serife07 yazdı:
s.a
k.s.e.o.
sevvalmina yazdı:
serife07 yazdı:
serife07 yazdı:
s.a
k.s.e.o.
sende sağol kardeşim.
mtekik yazdı:
sevvalmina yazdı:
serife07 yazdı:
serife07 yazdı:
s.a
k.s.e.o.
sende sağol kardeşim.
s.a. sevvalmina abla,
kitabı nassıl bulduğunu, tavsiye edermisin gibi bilgiler so-rmak istiyorum.
hele bizi kitap hakkında bilgilendirde bilgimiz olsun.
k.s.e.o.