Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

SİZ HİÇ ŞEYTANI ELEKTRİKLİ SANDALYEDE SORUYA ÇEKTİNİZMİ? (1 Kullanıcı)

serife07

Kayıtlı Kullanıcı
RE: SİZ HİÇ ŞEYTANI ELEKTRİKLİ SANDALYEDE SORUYA ÇEKTİNİZMİ?

ALLAH RAZI OLSUN SİZLERDEN. KİTAP BENİM DE DİKKATİMİ ÇEKTİ BULABİLİRSEM ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM. FORMUN TAKİPCİLERİNDEN BİRİ OLACAĞIM İNŞEALLAH.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

mtekik yazdı:
s.a. arkadaşlar,
yazarla, şeytanın söyleşisinden bir paragraf ta ben yazayım.

Yazar : Küçük yada büyük işlenen günahların altında senin imzanın olduğunu biliyoruz... Kısmet olursa bir çok günahın işlenmesine sebeb olan senin vesveseni ve vesvesenden nasıl kurtulabilize çözüm aramaya çalışacağım.. Önce; bir çoğumuzun, maalesef yapmış olduğu gıybet konusunu masaya yatıralım.
Bir insanın gıybet yapmasını nasıl sağlıyorsun?

Şeytan : Ben şeytanım. Siz insanlar da Adem'in çocukları. Her insan Adem görünümünde. O yüzden sizin iyiliğini düşünemem yani. Bizler, Allah c.c. 'nun emir, yasak ve tavsiyeleri ile birlikte siz insanoğlunun en zayıf noktalarını biliriz.
Ve her haramı tattırmak isteriz. Gıybette bunlardan biri. unutmayın ki cehennem yolu güllerle süslenmiştir. Haliyle dalından koparılan bir gül, cehenneme yaklaştıracaktır.

k.s.e.o.

s.a.
yukarıdaki yazının devamı inşallah,

Yazar: Konuya dönsek.

Şeytan: Allah, insanlara karşı çok merhametli. Benim vesveselerimden ve işlencek günahların karşılığından bahsederek önlemler almanızı sağlıyor.
Biz yasaklanan unsuru masaya yatırırız. O yasağın tahribat gücüne bakarız. Daha sonra ortamı yakaladığımızda vesveseyi veririz.
Daha çok aciz insanların; yapacağı gıybetle, dolaylı olarak muhattabına zarar vereceğini düşünür. Muhattabının, insanların bilmediği yönünü bir şekilde arkadaşlarına anlatarak gözlerinden düşmesini sağlar.
Muhattabın gözden düşmesi için en iyi silah "iftira, Gıybet ve Zan" üçlüsüdür.

devam edecek...

k.s.e.o.

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
tugba_m yazdı:
GERÇEKTEN BENDE MERAK EDİYORDUM NE OLACAK BU FORUM DİYE :) ÇOK GÜZEL OLACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR.KİTABIN SİPARİŞİNİ VERDİM BENDE GELECEK İNŞALLAH BİR İKİ GÜNE KADAR. O ZAMAN BENDE KATILIRIM SİZE ALLAH (C.C) IN İZNİYLE.İNŞALLAH TAKİP EDEN ARKADAŞLARIMIZDA ÇOK OLUR.

allah razı olsun ablam.
bu forum sizlerle büyüycek inşallah. yoksa ben, sen, sevvalmina ablam, birebir evimizde okur işi bitiririz.
Ama bizim hayemiz kardeşlerimizin bilinçli bir şekilde yaşaması ve ibadet etmesi için elimizden geldiği kadar doğru bildiklerimizi burada aktarmak. tabi bu arada bilmediklerimizide öğrenmek.
Mesela diğer forumda avukat kardeşimin bir sorusu araştırılmak üzere bekliyor. ama bir türlü fırsat bulup araştıramadık. Araştırdığımız zamanda o konuyu bizde öğrenmiş oalcağız.
k.s.e.o.

abi avukat ablamızın sorusunu araştırdım ama bulamadım bu akşam yazamıycam çok zor bi gün geçirdim hakkınızı helal edin ne olur.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. ARKADAŞLAR, HAYIRLI SABAHLAR.
İŞLERİMİ BİRAZ TOPARLAYAYIMDA İNŞALLAH YENİ ŞEYLER YAZMAYA GAYRET GÖSTERİRİM.
K.S.E.O.

yesilbeyaz

Kayıtlı Kullanıcı

Selamunaleyküm, güzel bir konu, ben de merak ettim. Özellikle vesvese konusunu. Devamını bekliyoruz inş.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

mtekik yazdı:
mtekik yazdı:
s.a. arkadaşlar,

Yazar : Küçük yada büyük işlenen günahların altında senin imzanın olduğunu biliyoruz... Kısmet olursa bir çok günahın işlenmesine sebeb olan senin vesveseni ve vesvesenden nasıl kurtulabilize çözüm aramaya çalışacağım.. Önce; bir çoğumuzun, maalesef yapmış olduğu gıybet konusunu masaya yatıralım.

Şeytan : Ben şeytanım. Siz insanlar da Adem'in çocukları. Her insan Adem görünümünde. O yüzden sizin iyiliğini düşünemem yani. Bizler, Allah c.c. 'nun emir, yasak ve tavsiyeleri ile birlikte siz insanoğlunun en zayıf noktalarını biliriz.
Ve her haramı tattırmak isteriz. Gıybette bunlardan biri. unutmayın ki cehennem yolu güllerle süslenmiştir. Haliyle dalından koparılan bir gül, cehenneme yaklaştıracaktır.

k.s.e.o.

s.a.

Şeytan: Allah, insanlara karşı çok merhametli. Benim vesveselerimden ve işlencek günahların karşılığından bahsederek önlemler almanızı sağlıyor.
Biz yasaklanan unsuru masaya yatırırız. O yasağın tahribat gücüne bakarız. Daha sonra ortamı yakaladığımızda vesveseyi veririz.
Daha çok aciz insanların; yapacağı gıybetle, dolaylı olarak muhattabına zarar vereceğini düşünür. Muhattabının, insanların bilmediği yönünü bir şekilde arkadaşlarına anlatarak gözlerinden düşmesini sağlar.

devam edecek...

k.s.e.o.

S.A.
Dünün devamı inşallah...

Yazar: Gıybet silahına başvurmanın tek sebebi intikam duygusumu?

Şeytan : Değil tabi. Ama muhattabımızın gönlünü rahatlatan, muhattabına karşı 1-0 öne geçtiği bir an. Gıybet yapan, yaptığı andan itibaren kafesinden kaçankuş gibi sevindirir kendisini. Dinleyen kişinin yüz ifadesinin şaşkınlıktan değişerek;
- "ciddimisin!" demesi göklere çıkarır gıybetçiyi.
hemen arkasından "zan" zarfımızı atarız gıybeti dinleyene. Bu kezde o;

-- Eğer öyleyse, o zaman onuda yapmıştır. der. Zarfımız kabul görür ve ;

-- Bende öyle düşünüyorum! O zaman doğrudur yani der.
Bir taşla iki kuş

devam edecek.......

K.S.E.O.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

DİLİMİZİ TUTMAYI ÖĞRENSEK 1-0 ÖNE GEÇEN BİZ OLUCAZ ASLINDA.A.E.O.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

Avukat yazdı:
DİLİMİZİ TUTMAYI ÖĞRENSEK 1-0 ÖNE GEÇEN BİZ OLUCAZ ASLINDA.A.E.O.

EVET NİNE HANIM
O ZMAAN 1-0 ÖNDE BAŞLAYALIM
K.S.E.O.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. ARKADAŞLR
BU KONU İLE İLGİLİ EKLEYECEKLERİ OLANLAR VARSA ÇEKİNMEDEN EKLESİNLER. BURASI HERKESE AÇIK.
K.S.E.O.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

mtekik yazdı:
mtekik yazdı:
mtekik yazdı:
s.a. arkadaşlar,

k.s.e.o.

s.a.

devam edecek...

k.s.e.o.

S.A.
Dünün devamı inşallah...

Yazar: Gıybet silahına başvurmanın tek sebebi intikam duygusumu?

Şeytan : Değil tabi. Ama muhattabımızın gönlünü rahatlatan, muhattabına karşı 1-0 öne geçtiği bir an. Gıybet yapan, yaptığı andan itibaren kafesinden kaçankuş gibi sevindirir kendisini. Dinleyen kişinin yüz ifadesinin şaşkınlıktan değişerek;
- "ciddimisin!" demesi göklere çıkarır gıybetçiyi.
hemen arkasından "zan" zarfımızı atarız gıybeti dinleyene. Bu kezde o;

-- Eğer öyleyse, o zaman onuda yapmıştır. der. Zarfımız kabul görür ve ;

-- Bende öyle düşünüyorum! O zaman doğrudur yani der.
Bir taşla iki kuş

devam edecek.......

K.S.E.O.

s.a.
buda yukarıdaki yazının devamı,

[gizli]Yazar : Çok ilginç. Yapılan bir gıybetin dinleyicinin zan'da bulunmasına sebeb oluyor. Gıybet dinlemekte gıybet kadar problem yani.
Şeytan : Daha film bitmedi. Gıybeti dinleyipte zanda bulunmayan bir diğer kişi de iyilik yaptığını zannederek gıybeti yapılana söyler. Al sana dedikodu
[/gizli].
Gıybeti yapılan kişide dedikoducuya (gıybeti yapan kişi haklıysa) mahcup olmamamk için ya yalan söyler yada onun hakkında bir gıybette o yapar.

devamı yarına inşallah.

k.s.e.o.

serife07

Kayıtlı Kullanıcı

büyük bir sabırsızlıkla yarını bekliyeceğim abi. allah razı olsun senden ve diğer arkadaşlarımdan. 1-0 galip gelenlerden oluruz inşeallah.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

serife07 yazdı:
büyük bir sabırsızlıkla yarını bekliyeceğim abi. allah razı olsun senden ve diğer arkadaşlarımdan. 1-0 galip gelenlerden oluruz inşeallah.

s.a
akşamlarıda sevvalmina kardeşim yazıyor zaten. onuda takip edersek çok faydalı olur inşallah.
k.s.e.o.

serife07

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
serife07 yazdı:

s.a
akşamlarıda sevvalmina kardeşim yazıyor zaten. onuda takip edersek çok faydalı olur inşallah.
k.s.e.o.
akşam internete giremiyorum evde yok . ancak yarın takip ederim sizin ve sevvalmina kardeşimin yazdıklarını saolun.

serife07

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
serife07 yazdı:

s.a
k.s.e.o.
akşam internete giremiyorum evde yok . ancak yarın takip ederim sizin ve sevvalmina kardeşimin yazdıklarını saolun.

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

serife07 yazdı:
mtekik yazdı:
serife07 yazdı:

s.a
k.s.e.o.

sende sağol kardeşim.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

sevvalmina yazdı:
serife07 yazdı:
mtekik yazdı:
serife07 yazdı:

s.a
k.s.e.o.

sende sağol kardeşim.

s.a. sevvalmina abla,
kitabı nassıl bulduğunu, tavsiye edermisin gibi bilgiler so-rmak istiyorum.
hele bizi kitap hakkında bilgilendirde bilgimiz olsun.

k.s.e.o.

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
sevvalmina yazdı:
serife07 yazdı:
mtekik yazdı:
serife07 yazdı:

s.a
k.s.e.o.

sende sağol kardeşim.

s.a. sevvalmina abla,
kitabı nassıl bulduğunu, tavsiye edermisin gibi bilgiler so-rmak istiyorum.
hele bizi kitap hakkında bilgilendirde bilgimiz olsun.

k.s.e.o.

abi çok güzel ben daha 1,cildi okuyorum ama şeytanın rızasını kazandıran inançlar ve şeytanın sloganları çok hoşuma gitdi günlük hayatda bizim bile belki farkında olmadan yaptığımız şeylar

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

Şeytan'ın Kalbe Giriş Yolları

1) Şerri - hayır gibi göstermek,
2) Kötülüğü - iyilik gibi göstermek,
3) Haramı - helâl gibi göstermek,
4) Mekruh'u - mübah gibi göstermek,
5) Şehvet ve Gazaplı anlarında insanları aldatmak,
6) Hased ve hırs: Kul bir şeye haris oldumu artık hakkı görmekten kör ve hakikatı duymaktan sağır olur.
7) Helâl bile olsa - doyasıya fazla yemektir. Zira insan fazla yeyince şehveti artan. Şehvet ise şeytan'ın silahıdır.
8) Dünya süsüne tama' etmek, arzu duymak. Öyle ki âdeta tama' ettiği şey onun ma'budu olur,
9) Âdem oğluna işlerinde acelecilik ettiği zamanlarda ona vesvese vermek.
Resûl-i Ekrem "Acele şeytandan teenni ise Allah'tandır." buyurdu. Sehl b. Sa'd (Tirmizi)
10) Cimrilik ve yoksulluk korkusu vermek,
11) Mezhep taassubu ile hasımlara kin tutmak, onları küçümsemek ve hakaretle bakmaktır.
Bir imâmın mezhebinden olduğunu iddia edip onun ahlâkı ile ahlâklanmayanın kıyamet gününde hasmı o imamdır.
12) Allah (c.c.) ın zat ve sıfatları hakkında akıllarının almadığı meselelerde düşünceye sevk edip, şüpheye düşürmek. Dinini zayıflatmak,
13) Şeytanın kalbe giriş kapılarından biride sû'i zan (kötü zan)

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

Resûl-i Ekrem (S.A.V.) buyurur."İblis yeryüzüne indiği zaman Allah-u Teâlâ'ya:
- Yâ Rab, beni kovdun ve yeryüzüne gönderdin. O halde bana bir mesken ver, dedi.
Allah-u Teâlâ:
- Meskenin hamamdır buyurdu.
- Bana oturacağım bir toplantı yeri ver.
- Toplantı yerin sokak başları ile çarşı ve pazarlardır.
- Bana yemek ver.
- Yemeğin, Besmelesiz yenen yemeklerdir.
- Bana içecek ver.
- Keyif veren her içki senin içeceğindir.
- Bana bir dellâl ver.
- Bütün çalgılar senin dellâlindir.
- Bana okunacak bir şey ver.
- Şiirler senin okuyacağın şeylerdir.
- Benim de hadisim, sözlerim olsun.
- Senin sözlerinde yalanlardır.
- Bana av âletleri ve tuzaklar ver.
- Senin tuzakların kadınlardır, Hz. Aişe (R.A.) diyor ki: Resûl-i Ekrem (S.A.V.)
"Şeytan birinize gider hulûl eder ve vesvese yolu ile:
- Seni kim yarattı, diye sorar. Adam:
Şeytan ise ona:
- Allah (c.c.) yarattı, diye cevap verir.
- Ya Allah (c,c.) ı kim yarattı? der. Sizde biriniz böyle bir suâl ile karşılaşınca, Allah ve Resulüne imân ettim,
desin, Zira bu, o vesveseyi giderir" buyurdu. Ebû Hüreyre (Buhari, Müslim)

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

ŞEYTANIN PİSLİĞİCüneyd-i Bağdâdî'nin talebelerinden biri şeytanın vesvesesine kapılıp;

"Artık ben kemâle geldim. Sohbete devâm etmeme lüzum kalmadı." deyip kendi başına bir yere çekildi.

Benlik ve gururundan dolayı şeytânî bir rüyâ gördü. Rüyâsında, bağlık bahçelik içinde güzel nehirler ve çok lezzetli yemekler yediğini gördü. Bu rüyâyı hakîkat zannedip, kibiri daha da arttı ve bu hâlini arkadaşlarına anlattı. Onlar da Cüneyd-i Bağdâdî'ye arzettiklerinde, Cüneyd-i Bağdâdî çok üzüldü ve anlatılan kimsenin yanına gitti. Baktı ki o kimseyi şeytan aldatmış, Ona;

"Seni bu gece Cennet'e götürürlerse, Cennet'e vardığında üç defâ Lâ havle oku." buyurdu. Hakîkaten o kimseyi rüyâsında Cennet'e götürdüler. O kimse Cennet'e vardığında üç defâ Lâ havle okudu. Gördüklerini ve kendisinde hâsıl olan şeytânî hâllerin hepsini unuttu. Bir anda kendisinin pislik ve çöplük içerisinde olduğunu gördü.Uyandığında gördüklerini hatırladı ve içine düştüğü hatâyı anladı. Çok pişman olup tövbe etti ve Cüneyd-i Bağdâdî'nin elini öptü. Sohbetlere devâm edip, talebeler arasındaki yerini aldı.

Hazret-i Cüneyd-i Bağdâdî buyurdu ki:

"Herkese bir mürşid-i kâmil lâzımdır. Aksi halde mel'ûn şeytan gelip kendisine musallat olur ve insan maazallah ona tâbi olur."

Evliyalar Ansiklopedisi

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt