Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sevmeden evlilik olur mu? (2 Kullanıcı)

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Sevmeden evlilik olur mu?

Evliliğe kutsallık veren, aşktır.

Tolstoy

cemil cemil

Kayıtlı Kullanıcı

Ravza_Nur yazdı:
Kişi evleneceği adayda her şeyden önce eş adayına dair ne hissettiğinden emin olmalı ve bana göre bu duygu önce güven sonra sevgi olmalıdır. Sevmeden asla evlilik yapılmamalı, zira sadece sizi seven biri ile evlendiğinizde eğer zamanla aranızda sevgi filizlenmemişse yaptığı her davranış, söylediği her söz ve tutum sizi olumsuz yönde etkileyecek ve istemeden sizi seven ve size halisane duygular besleyen birini üzmüş olursunuz ki, sanırım bu durum vicdani ve ahlaki anlamda sizi rahatsız eder.

Sevmiyorsanız dörtdörtlük birisi diye tarif ettiğiniz kişiyi ileride üzmemeniz daha doğrudur. Düşünün bu insan tüm iyi davranışlarına rağmen iyi bir evlilik yapmadığında belki de dönüp kendini suçlayacak ve çok daha kötü olumsuz duygularla baş etmeye çalışacaktır. Eş adayını böyle bir geleceğe mahkum etmemeniz en doğru tercihiniz olacaktır.

Evlilik gibi ciddi bir kurum belki sevebilirim diye başlamamalı. Öncelikle sevgi ve güvenle başlayan ilişkilerin çok daha sağlam olacağı unutulmamalı.

PSİKOLOG:Yasemin Uçal

aylinas

Kayıtlı Kullanıcı

S.A bence önce mantık diyorum yani insan güvenirse saygı görürse zaten sever duayla

konak

Kayıtlı Kullanıcı

Sevgisiz yaşam olmaz bence. RABBİM rızasına uygun sevgiyi herkese nasip etsin. Selam ve dua ile.

handan06

Kayıtlı Kullanıcı

emeğine sağlık çok haklısın

TRABZONLU20_BERRAK

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. BENIMMDEE SEVDIGIM BIRI VAR SU AN DUNYA YAKIISKLISI GELSE ISTEMEM INSALLAH HAYIRLISI OLUR 3 SENE SORA INSALLAH

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

TRABZONLU20_BERRAK yazdı:
S.A. BENIMMDEE SEVDIGIM BIRI VAR SU AN DUNYA YAKIISKLISI GELSE ISTEMEM INSALLAH HAYIRLISI OLUR 3 SENE SORA INSALLAH
A.S.Kardeşim Rabbim hakkınızda hayırlısını nasip etsin inş dua ile

kopzehra_06

Kayıtlı Kullanıcı

arkadaşlar size bişey sormak istiyorum: ben ilahiyatçı birinden şunalrı duydum: " eğer karşıcinsler birbirlerini tanımak açısından görüşmek isterlerse görüşme yapacakları yer topluma açık bir yer olmak kaydıyla yanlarında başka birinin bulunması gerekmez. bunun bir mahsuru yok" dedi. sizce ne kadar doğru cevaplarınız bekliyorum...

ipekyolu83

Kayıtlı Kullanıcı
Kişi evleneceği adayda her şeyden önce eş adayına dair ne hissettiğinden emin olmalı ve bana göre bu duygu önce güven sonra sevgi olmalıdır. Sevmeden asla evlilik yapılmamalı, zira sadece sizi seven biri ile evlendiğinizde eğer zamanla aranızda sevgi filizlenmemişse yaptığı her davranış, söylediği her söz ve tutum sizi olumsuz yönde etkileyecek ve istemeden sizi seven ve size halisane duygular besleyen birini üzmüş olursunuz ki, sanırım bu durum vicdani ve ahlaki anlamda sizi rahatsız eder.

Sevmiyorsanız dörtdörtlük birisi diye tarif ettiğiniz kişiyi ileride üzmemeniz daha doğrudur. Düşünün bu insan tüm iyi davranışlarına rağmen iyi bir evlilik yapmadığında belki de dönüp kendini suçlayacak ve çok daha kötü olumsuz duygularla baş etmeye çalışacaktır. Eş adayını böyle bir geleceğe mahkum etmemeniz en doğru tercihiniz olacaktır.

Evlilik gibi ciddi bir kurum belki sevebilirim diye başlamamalı. Öncelikle sevgi ve güvenle başlayan ilişkilerin çok daha sağlam olacağı unutulmamalı.

PSİKOLOG:Yasemin Uçal

allah rizasi icin sizden akil almak istiyorum ben almanyadan türkiyeye gidip aylemin bana sectigi bir kizlan evlendim.aslinda kizi ilk görüste dondum kaldim cünkü resimindeki kiza hic benzemiyordu begenmemistim 2haftaligina gitmistik kizi görmeye ilk haftasi kararim kesinlikle hayirdi 2ci haftasi baba ve anemin piskolojik baskisina yenik düstüm ve nasil olduysa evet dedim titriyerek.nisanlandik almanyaya döndügümde pisman olmustum ama annem hep bi gelsin bak nasil seversin dedi ona inandim esim geldi aradan 2ay gecti ama bir damla sevgi dogmadi icime depresyona girdim hergünüm bir iskence gibi adeta esimin huyu cok iyi ama kendisini sevemiyorum anem haksiz cikti sevgi sonradan gelmezmis sunu ögrendim ama neyaziki gec kaldim esimle iliskiye bile girmiyorum tek düsüncem bosanmak. anem ve babam cok sert cikiyor bu bosanma konusunda tehtitler biryandan kizin ahini alma bir ömür sürünürsün diyor anem ama sevemiyorum bu elimde degil o yüzden tahamülüm kalmadi bir yandan sevgisiz bir evlilik öteki yandan bütün ayleni karsina almak inaninki neyapacam bilmiyorum sabrim tükeniyor allah rizasi icin böyle konuda bilgisi olandan tavsiye yorumlari ve nasihatlari bekliyorum

eeddaa

Kayıtlı Kullanıcı
Sevmeden evlilik olmaz...Kesinlikle önceden bir geçmişin olması gerek..

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Evet katılıyorum sevgi olmadan olmaz sevginin açamadığı kapı yoktur. :B:T

ipekyolu83

Kayıtlı Kullanıcı
allah rizasi icin sizden akil almak istiyorum ben almanyadan türkiyeye gidip aylemin bana sectigi bir kizlan evlendim.aslinda kizi ilk görüste dondum kaldim cünkü resimindeki kiza hic benzemiyordu begenmemistim 2haftaligina gitmistik kizi görmeye ilk haftasi kararim kesinlikle hayirdi 2ci haftasi baba ve anemin piskolojik baskisina yenik düstüm ve nasil olduysa evet dedim titriyerek.nisanlandik almanyaya döndügümde pisman olmustum ama annem hep bi gelsin bak nasil seversin dedi ona inandim esim geldi aradan 2ay gecti ama bir damla sevgi dogmadi icime depresyona girdim hergünüm bir iskence gibi adeta esimin huyu cok iyi ama kendisini sevemiyorum anem haksiz cikti sevgi sonradan gelmezmis sunu ögrendim ama neyaziki gec kaldim esimle iliskiye bile girmiyorum tek düsüncem bosanmak. anem ve babam cok sert cikiyor bu bosanma konusunda tehtitler biryandan kizin ahini alma bir ömür sürünürsün diyor anem ama sevemiyorum bu elimde degil o yüzden tahamülüm kalmadi bir yandan sevgisiz bir evlilik öteki yandan bütün ayleni karsina almak inaninki neyapacam bilmiyorum sabrim tükeniyor allah rizasi icin böyle konuda bilgisi olandan tavsiye yorumlari ve nasihatlari bekliyorum

rehza nur sendende yardim istiyorum

byfelaket

Kayıtlı Kullanıcı
evlilik....

ne için evlenilir ; Allah'ın emri olduğu için.

Bu yüzden Allah'ın rızası ilk başta gözetilmelidir ve Allah için sevilmelidir. Zaten İslam çerçevelerinde bi evlilikse zaten Allah için severler çiftler birbirlerini. Ne bileyim şu devirde bana Allah rızası için birbirlerini sevip evlenen kişilerin sayısının çok nadir hatta bazen hiç olmadığını düşünüyorum.

A

Arzu_76

Rabbim herşeyin hayırlısını versin.

Ömrün,eşin ve evladın

Dua ile

dadaş ahmet

Kayıtlı Kullanıcı
evlilik sevgi ve saygıya dayalı olmalı en deyerliside inanca dayalı olmalı cünkü sevgi saygı bazıl evlilerde cabuk bitiyor zulum başlıyor..ama inancla evli olanların asla evliliyi zulüm olmamiştır..

selenny

Kayıtlı Kullanıcı
tşk

tşk

hepinize katılıyorum arkadaşlar bende şu anda bir boşluktayım ve ne yapacağımı bilemiyorum.bana dünür geldi bu hafta ve ailem hatta ondan emin olduğum kardeşim bile onay verdi yani herkes tamam olur gözüyle bakıyorlar fakat ben henüz evlenmeyi düşünmüyorum çocukla konuştuk kardeşimle beraber girdik odaya ve konuştuk çocuk anlattı anlattı anlattı vs bana soruyo aklına takılan bişey varmı diye ben hiç bişey yok diyorum çünkü gerçekten kendimi boşlukta hissettim ve çocuğa karşı en ufak bişey bile hissetmedim cumartesine kadar düşünmem için zaman verdiler ailem oldu gözüyle bakıyor bense istemiyorum ne yapcağım neolur bana bir çıkış yolu gösterin arkadaşlar zor durumdayım...:A:A.hepinizden allah razı olsun sağlıcakla kalın.....

byfelaket

Kayıtlı Kullanıcı
ipekyolu83 yüz güzelliği gibi bedensel veya insanın elinde olmayan , karşı cinsin yaratılışından dolayı olan bir nedense bundan dolayı boşanmak istiyorsan bu dinimizce doğru değildir.

Birde hayat arkadaşının iyi yönlerini düşünüp , ondan ayrıldığını düşünmeni tavsiye ediyorum. İnşallah ondan ayrıldığında karşına çıkacak olan insan elinden tutup gözlerine bakacağın insan pişmanlığa uğratmaz seni.

Hakkında hayırlısını nasibetsin Rabbim.
Selam ve dua ile

selenny

Kayıtlı Kullanıcı
sevgili reyza nur yardımına ihtiyacım var

sevgili reyza nur yardımına ihtiyacım var

hepinize katılıyorum arkadaşlar bende şu anda bir boşluktayım ve ne yapacağımı bilemiyorum.bana dünür geldi bu hafta ve ailem hatta ondan emin olduğum kardeşim bile onay verdi yani herkes tamam olur gözüyle bakıyorlar fakat ben henüz evlenmeyi düşünmüyorum çocukla konuştuk kardeşimle beraber girdik odaya ve konuştuk çocuk anlattı anlattı anlattı vs bana soruyo aklına takılan bişey varmı diye ben hiç bişey yok diyorum çünkü gerçekten kendimi boşlukta hissettim ve çocuğa karşı en ufak bişey bile hissetmedim cumartesine kadar düşünmem için zaman verdiler ailem oldu gözüyle bakıyor bense istemiyorum ne yapcağım neolur bana bir çıkış yolu gösterin arkadaşlar zor durumdayım...:A:A.hepinizden allah razı olsun sağlıcakla kalın.....:gulegule

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
hepinize katılıyorum arkadaşlar bende şu anda bir boşluktayım ve ne yapacağımı bilemiyorum.bana dünür geldi bu hafta ve ailem hatta ondan emin olduğum kardeşim bile onay verdi yani herkes tamam olur gözüyle bakıyorlar fakat ben henüz evlenmeyi düşünmüyorum çocukla konuştuk kardeşimle beraber girdik odaya ve konuştuk çocuk anlattı anlattı anlattı vs bana soruyo aklına takılan bişey varmı diye ben hiç bişey yok diyorum çünkü gerçekten kendimi boşlukta hissettim ve çocuğa karşı en ufak bişey bile hissetmedim cumartesine kadar düşünmem için zaman verdiler ailem oldu gözüyle bakıyor bense istemiyorum ne yapcağım neolur bana bir çıkış yolu gösterin arkadaşlar zor durumdayım...:A:A.hepinizden allah razı olsun sağlıcakla kalın.....:gulegule

SELAMUN ALEYKÜM KARDEŞİM.İSTEMİYOSAN HOŞUNA GİTMEMİŞSE NİYE EVLENECEKSİNKİ.HAYAT SENİN HAYATIN BİR ÖMRÜ ONUNLA SENDEN BAŞKASI GEÇİRMEYECEK.ANNENLE KONUŞ ANNE İÇİM ISINMADI,SEVEMEDİM DE.İSTEMİYORUM DE CANIM ALLAH ALLAH.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt