Ravza_Nur yazdı:
Kişi evleneceği adayda her şeyden önce eş adayına dair ne hissettiğinden emin olmalı ve bana göre bu duygu önce güven sonra sevgi olmalıdır. Sevmeden asla evlilik yapılmamalı, zira sadece sizi seven biri ile evlendiğinizde eğer zamanla aranızda sevgi filizlenmemişse yaptığı her davranış, söylediği her söz ve tutum sizi olumsuz yönde etkileyecek ve istemeden sizi seven ve size halisane duygular besleyen birini üzmüş olursunuz ki, sanırım bu durum vicdani ve ahlaki anlamda sizi rahatsız eder.
Sevmiyorsanız dörtdörtlük birisi diye tarif ettiğiniz kişiyi ileride üzmemeniz daha doğrudur. Düşünün bu insan tüm iyi davranışlarına rağmen iyi bir evlilik yapmadığında belki de dönüp kendini suçlayacak ve çok daha kötü olumsuz duygularla baş etmeye çalışacaktır. Eş adayını böyle bir geleceğe mahkum etmemeniz en doğru tercihiniz olacaktır.
Evlilik gibi ciddi bir kurum belki sevebilirim diye başlamamalı. Öncelikle sevgi ve güvenle başlayan ilişkilerin çok daha sağlam olacağı unutulmamalı.
PSİKOLOG:Yasemin Uçal
A.S.Kardeşim Rabbim hakkınızda hayırlısını nasip etsin inş dua ileTRABZONLU20_BERRAK yazdı:
S.A. BENIMMDEE SEVDIGIM BIRI VAR SU AN DUNYA YAKIISKLISI GELSE ISTEMEM INSALLAH HAYIRLISI OLUR 3 SENE SORA INSALLAH
Kişi evleneceği adayda her şeyden önce eş adayına dair ne hissettiğinden emin olmalı ve bana göre bu duygu önce güven sonra sevgi olmalıdır. Sevmeden asla evlilik yapılmamalı, zira sadece sizi seven biri ile evlendiğinizde eğer zamanla aranızda sevgi filizlenmemişse yaptığı her davranış, söylediği her söz ve tutum sizi olumsuz yönde etkileyecek ve istemeden sizi seven ve size halisane duygular besleyen birini üzmüş olursunuz ki, sanırım bu durum vicdani ve ahlaki anlamda sizi rahatsız eder.
Sevmiyorsanız dörtdörtlük birisi diye tarif ettiğiniz kişiyi ileride üzmemeniz daha doğrudur. Düşünün bu insan tüm iyi davranışlarına rağmen iyi bir evlilik yapmadığında belki de dönüp kendini suçlayacak ve çok daha kötü olumsuz duygularla baş etmeye çalışacaktır. Eş adayını böyle bir geleceğe mahkum etmemeniz en doğru tercihiniz olacaktır.
Evlilik gibi ciddi bir kurum belki sevebilirim diye başlamamalı. Öncelikle sevgi ve güvenle başlayan ilişkilerin çok daha sağlam olacağı unutulmamalı.
PSİKOLOG:Yasemin Uçal
allah rizasi icin sizden akil almak istiyorum ben almanyadan türkiyeye gidip aylemin bana sectigi bir kizlan evlendim.aslinda kizi ilk görüste dondum kaldim cünkü resimindeki kiza hic benzemiyordu begenmemistim 2haftaligina gitmistik kizi görmeye ilk haftasi kararim kesinlikle hayirdi 2ci haftasi baba ve anemin piskolojik baskisina yenik düstüm ve nasil olduysa evet dedim titriyerek.nisanlandik almanyaya döndügümde pisman olmustum ama annem hep bi gelsin bak nasil seversin dedi ona inandim esim geldi aradan 2ay gecti ama bir damla sevgi dogmadi icime depresyona girdim hergünüm bir iskence gibi adeta esimin huyu cok iyi ama kendisini sevemiyorum anem haksiz cikti sevgi sonradan gelmezmis sunu ögrendim ama neyaziki gec kaldim esimle iliskiye bile girmiyorum tek düsüncem bosanmak. anem ve babam cok sert cikiyor bu bosanma konusunda tehtitler biryandan kizin ahini alma bir ömür sürünürsün diyor anem ama sevemiyorum bu elimde degil o yüzden tahamülüm kalmadi bir yandan sevgisiz bir evlilik öteki yandan bütün ayleni karsina almak inaninki neyapacam bilmiyorum sabrim tükeniyor allah rizasi icin böyle konuda bilgisi olandan tavsiye yorumlari ve nasihatlari bekliyorum
deyerli kardeşim sabret allahuteale herşeyde insana hayır vermiştir belkide ahiret için sana bir sınavdır..unutma alahütaela sevdiyi kulları sınava çeker...inşaallah ahiretin mutludur..rehza nur sendende yardim istiyorum
hepinize katılıyorum arkadaşlar bende şu anda bir boşluktayım ve ne yapacağımı bilemiyorum.bana dünür geldi bu hafta ve ailem hatta ondan emin olduğum kardeşim bile onay verdi yani herkes tamam olur gözüyle bakıyorlar fakat ben henüz evlenmeyi düşünmüyorum çocukla konuştuk kardeşimle beraber girdik odaya ve konuştuk çocuk anlattı anlattı anlattı vs bana soruyo aklına takılan bişey varmı diye ben hiç bişey yok diyorum çünkü gerçekten kendimi boşlukta hissettim ve çocuğa karşı en ufak bişey bile hissetmedim cumartesine kadar düşünmem için zaman verdiler ailem oldu gözüyle bakıyor bense istemiyorum ne yapcağım neolur bana bir çıkış yolu gösterin arkadaşlar zor durumdayım...:A:A.hepinizden allah razı olsun sağlıcakla kalın.....:gulegule