Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sevmeden evlilik olur mu? (1 Kullanıcı)

ruheda

Kayıtlı Kullanıcı
Bende esimle severek evlenmedim ama Allah'a cok sükür esimin sevgisimi
yüregime ilmek ilmek isledi. Esimle icindeki Allah aski ve korkusu yüzünden
evlendim. Cünkü icinde Allah sevgisi ve korkusu olan Allah'in yarattigina
özenle yaklasir. Simdi ise Allah'a sükrediyorum es olarak bana onu nasip gördügü icin.

sevindim sizin adınıza..bende allah rızası için girişmiştim ama olmadı olamadı... hayırlısı böyleymiş demekki..karşınızdaki insanın dindar görünmesi değil aslında allah sevgisi ve korkusu, vicdan ve dürüstlük taşıma kriterleri daha önemli..

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
kasdettiğim flört anlamında değil..allah için sevebilmeli önce insan...
mutlaka ALLAH içn sevmeli insan ama evlilik kararı verirkende azda olsa sevmeli.yani sevmeli derken flört etsin demiyorum olmaz zatende dinimizce yasak biliyoruz.içinin ısınması kalbinin titremeside önemli bence yoksa sırf mantıga bakarsan bir yerde mutlaka tıkanır kalır insan.karışık işler işte.selametle kal:)

tubae

Kayıtlı Kullanıcı
Evliligin kader alın yazısı oldugunu dusunuyorum ben kısı sevsede sevmesede rabbım alnına yazmıssa bu gerceklesır dort duvar arasındada olsa o kısı onu bulur kaderınde varsa kımı severek konusarak kımı gorucu usulu vs tanısıyor evlenıyor sevıp evlenıyor sevgı bıtıyor sevmeden evlenıyor belkıde zamanla sevebılıyor evlılıkte bır sınama ınsan esını hıc sevmeyebılır belkı mecburen evlenebılır ısyan edecegıne esını sevmesı ıcın hergun dua ederse ınsallah rabbım kabul eder dua ıle acılmayacak kapı yok allah herkeze sevecek sevılecek bır eş nasıp eder ınsallah amın

ruheda

Kayıtlı Kullanıcı
Evliligin kader alın yazısı oldugunu dusunuyorum ben kısı sevsede sevmesede rabbım alnına yazmıssa bu gerceklesır dort duvar arasındada olsa o kısı onu bulur kaderınde varsa kımı severek konusarak kımı gorucu usulu vs tanısıyor evlenıyor sevıp evlenıyor sevgı bıtıyor sevmeden evlenıyor belkıde zamanla sevebılıyor evlılıkte bır sınama ınsan esını hıc sevmeyebılır belkı mecburen evlenebılır ısyan edecegıne esını sevmesı ıcın hergun dua ederse ınsallah rabbım kabul eder dua ıle acılmayacak kapı yok allah herkeze sevecek sevılecek bır eş nasıp eder ınsallah amın

ne güzel yazmışsınız allah razı olsun.. farklı bir bakış açısıyla bakmama neden oldunuz..

atksa

Kayıtlı Kullanıcı
sevmeden evlendim annem babam cok istiyodu cok iyi insanlardı dedim anne baba rızası bi hayır vardır.1 yıl oldu bosanıyoruz simdi cunku psikologun soyledigi cok dogru.esim melek gibi bi adam ama gozum gormuyo iyisi bile batıyo bana zorla olmuyo yapamıyorum onu uzdugum icin artık kendimle catısıyorum.cok zor bekar olanların konusabilcegi bi konu degil asla kusura bakılmasın ama oyle.dısı seni ici beni yakar demisler.dısardan daha kolay bu evlilik isi ama dort duvarın icinde iki kisi..

aişetün.asel

Kayıtlı Kullanıcı
dısardan daha kolay bu evlilik isi ama dort duvarın icinde iki kisi..

çok doğru söylemişsiniz.
şimdiden düşünmeye başladım .
evlenmek kolay da onu yürütebilmek mesele

torressa

Kayıtlı Kullanıcı
doğru sölüyorsun sevgi evliliğin temelini oluşturur bana göre a.r.o. senden

atksa

Kayıtlı Kullanıcı
nasip kısmet iste bazı seylerin yasancagı varmıs.kimse istemezdi boyle olsun.yinede cok sukur bundan sonra mutlu olurum belki.dua ederseniz sevinirim.biz kararımızı verdik ama annemle babama nasıl acıklıycm hic bilmiyorum acayip geriyo dusunmesi bile.asla anlamazlar biliyorum.

cakdoc

Kayıtlı Kullanıcı
sevmeden cok zordur arkadaslar en korktugum sey.. insan onu gordugunde heyecanlanmali bence, yurekte bir kipirti olmali.. obur turlu cok zor arkadaslar , bir de kafalar uymuyorsa berbat gecer bi omur.. evlilik bir piyango derdi rahmetli babannem , iste herkesin imtihan sekli var .. kimisinin evliligiyle olur kiminin evladiyla vs vs.. rabbim kaldiramiyacagimiz yukleri bize vermez insallah..

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
Tabiki olmaz sevmeden.sevince çiçek bile bir başka açar, cocuk bir başka masumlaşır.sevmeden asla...Rabbim bizlere sevebilecegımız ve sevilebilecegımız kısmet nasıp etsin insalllah:) Emegınıze saglık.Allah razı olsun.

Selametle...

atksa

Kayıtlı Kullanıcı
birileri sadece bana biseyler yazsa:) azcık rahatlasa bsyler dyp. cok kotu hissediyorum kendimi ama bosanıyorum diye degil ailemin tepkisinden..Allahım ferahlatsın dardakilerin gonlunu.guzel seyler nasip etsin insallah herkese.Allahım yardım et bana annemleride ferahlat.babamıda yumusat.beni anlamaz biliyorum ama en azından razı olsun sevdigime gitmeme.

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
birileri sadece bana biseyler yazsa:) azcık rahatlasa bsyler dyp. cok kotu hissediyorum kendimi ama bosanıyorum diye degil ailemin tepkisinden..Allahım ferahlatsın dardakilerin gonlunu.guzel seyler nasip etsin insallah herkese.Allahım yardım et bana annemleride ferahlat.babamıda yumusat.beni anlamaz biliyorum ama en azından razı olsun sevdigime gitmeme.

yazdıklarınızı okudum allah yardımcınız olsun
ama bu defa sadece kendini düşünün kardeşim
ailem ve etraf ne der korkusu olmadan sadece kendini...
evlenirken ailen istedi diye evet demişsin ama bu defa kendin için hayata yeni bir adım at ve olaylar karşısında dik dur güzel kardeşim
mutlu olmayı mı tercih edersin yoksa ailenin tepkisini almamak için mutsuz hayata devam etmeyi mi
bence doğru olanı yapıyorsun boşanmakla
mutsuz değilsen neden sürdüresin ki evliliğini
inşallah bundan sonra hayat sana hep güzellikler verir kardeşim...:)

huzurpınarı

Kayıtlı Kullanıcı
hayat ne getirir bilinmez ALLAH rızası için sevmek güzellikleride beraberinde getirir diye düşünüyorum ALLAH hakkımızda hayırlısını versin...

atksa

Kayıtlı Kullanıcı
amin insallah cok tesekkur ederim.oyle bi yuk var ki su an uzerimde soylenenler fln cok yanlıs bi yoldayım gibi dusunuyorum hissettklerimin dısında hic bilmiyorum napıcagımı.Allahım yardım etsin insallah.herkese hayırlı kandiller

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt