Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sevmeden evlilik olur mu? (1 Kullanıcı)

neslihantuncel

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Sevmeden evlilik olur mu?

ALLAH HERKESİN GÖNLÜNE GÖRE HAYIRLISINI VERSİN İNŞALLAH. B)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Değerli kardeşlerim hepinize ayrı ayrı tşk ediyorum yorumları okumaya çalıştım dün bu formu açtığımdan beri üzerinde düşünüyorum,Kaın olsun erkek olsun hepimiz kaderimizi yaşıyoruziGerek severek gerekse sevmeyerek,bazı insanlar Allah için sabır edeyim der,baızı kısımda sabır edemez,şuna inanınki görevim dolayısıyla bir çok insan dinlemek durumundayım hiç bir dert hiç bir keder sevgisiz geçirilen bir hayat kadar acı olamaz,kendisine eşinin dokunmasını dahi istemeyen bir kadın,veya eve geldiğinde sevmediği sevemediği bir kadınla karşılaşan erkek için hayat ne kadarda zordur sevmeye çalışmak veya sonradan severim demek okadar yanlışki,hayat sevgi üzerine kurulmuşken insnaın hayatını geçirdiği insanı sevmemesi sevememesi ne kadarda zordur.Olumlu veya olumsuz yazan kardeşlerimede katılıyorum.AMA SEVGİ KADAR GÜZEL BİR DUYGU VARMIYAAA

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

makinaci06 yazdı:
mustafa_xtar yazdı:
FATMA_ERGUN yazdı:
makinaci06 yazdı:
FATMA_ERGUN yazdı:
ABLA GÖRÜCÜ USULU İLE OLSA NASIL OLUCAK PEKİ.YAZIDA DİYORKİ BELKİ SEVERİM DÜŞÜNCESİ OLMAMALI.AMA BİZİM HAYATIMIZ YA FARKLIYSA?HERKES AŞIK OLARAK EVLENMİYOR ..
AMA FATMA GÖRÜCÜ USULÜDE OLSA Bİ TANIŞMA GÖRÜŞME ZAMANI BELİRLİYO AİLELER SEN O ANDA ISINIRSAN TRAFO MEKEZİNDEN ELEKTRİK ALIR GİBİ ÇARPILIRSAN BUDA Bİ NEVİ SEVMEYE BAŞLAMAK DEMEK DEĞİL Mİ YANLIŞIM VARSA DÜZELT BACIM. AMA BİZİM BURDA ÖYLE ZATEN HEMEN İSTEME OLAYI YADA SÖZ OLDUKTAN SONRADA EVLENİLMİYO Kİ NİŞANLILIK DÖNEMİ VAR O ZAMNADA TANIRSIN SEVERSEN SEVERSİN SEVMEZSEN OLAYI TATLI OLMASADA KIRGINLIK OLMADAN OLMAYACAĞINI AİLENE BİLDİRİRSİN BİTER.DİMİ
:):):) ELEKTİRİKTE KALMIYALIM SONRA.ASLINDA DOGRUSUN AMA HANİ NİŞANLANDIKTAN SONRA BOZMAKTA PEK İŞİME GELMİYOR.BANA TERS YANİ...

evet fazla elektrikte kalmayın üşüteceksinizz :)
aman hemen bişi söyle sen :) elektrikte kalma yok çarpılma var mustafa görürüz seni elektrikte mi kalırsın çarpılırmısın artık:D hayırlısını versin Rabbim hepimizin hakkında.

iyi iyi
amin Allah razı olsun
Rabbul Alemin herkesin hakkında hayırlısını versin

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

FATMA_ERGUN yazdı:
ABLA GÖRÜCÜ USULU İLE OLSA NASIL OLUCAK PEKİ.YAZIDA DİYORKİ BELKİ SEVERİM DÜŞÜNCESİ OLMAMALI.AMA BİZİM HAYATIMIZ YA FARKLIYSA?HERKES AŞIK OLARAK EVLENMİYOR ..
Fatma kardeşim Merhaba,islam dininin bu konudaki yorumlarını sende gayet iyi biliyorsun,dinimizde evlilikler asla ve asla zorla olmaz,hatta evleneceklerin birbirlerini görmeye müsadede edilmiştir.İnsanların anlayışıyla dinimizin anlayışı karıştırılmasın.Ne gezip tozmaya nede florte dinimiz izin verir,nede sevemediğin bir insanla istemeden evlendirilmeye dinimizin müsadesi,Rabbim hiç bir kardeşimizi böylesine zor bir durumda bırakmasın,gerçekten zor,zorla yapılan bir evlilik üstüne birde sevgisizlik eklenirse buda daha zor,Rabbim yardım etsin sabırlar versin

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

SEVMEK

Sevmek
Sevildiğini hissedebilmek,
Sevmek
Sende onu, sevdiğini söyleyebilmektir!.

Sevmek
Yaşamın her anında onu düşünebilmek,
Sevmek
Sahip olunsun olunmasın, sevebilmektir!.

Sevmek
Hep beklentisiz olabilmek,
Sevmek
Her şeyi ama her şeyi,
karşılıksız verebilmektir!.

Sevmek
Çağrılmadan yanına gidebilmek,
Sevmek
Çoğu zaman ağlanacak hâle bile gülebilmektir!..

Sevmek;
Cepteki son metelikle alınmış simidi ikiye bölebilmek,
Sevmek
Gerekirse sevilenin uğruna ölebilmektir!.

Sevmek
Delilerle sır boncuğu dizebilmek
Sevmek;
Her çirkinlikte bile bir güzellik görebilmektir!.

Sevmek
Köroğlu nun kır atına binmek,
Sevmek
Dünyaya kafa tutabilmektir!..

Sevmek
Kâh bulutların üzerinde gezinmek,
Sevmek
Kâh yeryüzünde sürünmektir!.

Sevmek
Yetti gayrı dememek,
Sevmek
Yorulmak nedir, usanmak nedir bilmemektir!

Sevmek
Aşkın nârında yanabilmek,
Sevmek
Yandıkça İnsan olunduğunun
farkına varabilmektir!..

Sevmek;
Gerektiğinde nefsine “Dur” diyebilmek,
Sevmek
Her şeyden önce gururunu yenebilmektir!.

Sevmek
Her karara saygı gösterebilmek,
Sevmek
Neden ne olursa olsun, kin beslememek,
nefret etmemektir!.

Sevmek
İncinsen de, kırılsan da asla küsmemek,
Sevmek
Sanki hiçbir şey olmamışçasına,
çarpıp gittiğin kapıdan dönebilmektir!.

Sevmek;Konuşmadan anlaşabilmek,
Sevmek;
Soğuk kış gününde
paylaşabilmektir bir tek gocuğu,

Sevmek
Nefes alabilmek,
Velhâsılı sevmek
Yaşatabilmektir içindeki çocuğu!.

Mümtaz Beğen

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Ravza_Nur yazdı:
Değerli kardeşlerim hepinize ayrı ayrı tşk ediyorum yorumları okumaya çalıştım dün bu formu açtığımdan beri üzerinde düşünüyorum,Kaın olsun erkek olsun hepimiz kaderimizi yaşıyoruziGerek severek gerekse sevmeyerek,bazı insanlar Allah için sabır edeyim der,baızı kısımda sabır edemez,şuna inanınki görevim dolayısıyla bir çok insan dinlemek durumundayım hiç bir dert hiç bir keder sevgisiz geçirilen bir hayat kadar acı olamaz,kendisine eşinin dokunmasını dahi istemeyen bir kadın,veya eve geldiğinde sevmediği sevemediği bir kadınla karşılaşan erkek için hayat ne kadarda zordur sevmeye çalışmak veya sonradan severim demek okadar yanlışki,hayat sevgi üzerine kurulmuşken insnaın hayatını geçirdiği insanı sevmemesi sevememesi ne kadarda zordur.Olumlu veya olumsuz yazan kardeşlerimede katılıyorum.AMA SEVGİ KADAR GÜZEL BİR DUYGU VARMIYAAA

uzeyr

Kayıtlı Kullanıcı

Ravza_Nur yazdı:
Kişi evleneceği adayda her şeyden önce eş adayına dair ne hissettiğinden emin olmalı ve bana göre bu duygu önce güven sonra sevgi olmalıdır. Sevmeden asla evlilik yapılmamalı, zira sadece sizi seven biri ile evlendiğinizde eğer zamanla aranızda sevgi filizlenmemişse yaptığı her davranış, söylediği her söz ve tutum sizi olumsuz yönde etkileyecek ve istemeden sizi seven ve size halisane duygular besleyen birini üzmüş olursunuz ki, sanırım bu durum vicdani ve ahlaki anlamda sizi rahatsız eder.

Sevmiyorsanız dörtdörtlük birisi diye tarif ettiğiniz kişiyi ileride üzmemeniz daha doğrudur. Düşünün bu insan tüm iyi davranışlarına rağmen iyi bir evlilik yapmadığında belki de dönüp kendini suçlayacak ve çok daha kötü olumsuz duygularla baş etmeye çalışacaktır. Eş adayını böyle bir geleceğe mahkum etmemeniz en doğru tercihiniz olacaktır.

Evlilik gibi ciddi bir kurum belki sevebilirim diye başlamamalı. Öncelikle sevgi ve güvenle başlayan ilişkilerin çok daha sağlam olacağı unutulmamalı.

PSİKOLOG:Yasemin Uçal
cok tşk ler paylaştığınız için B)
Allahcc razı olsun.

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun katılıyorum B)B)B)

ebe78

Kayıtlı Kullanıcı

Ravza_Nur yazdı:
ABLAMIN DEDİĞİ GİBİ HİÇBİR DERT VE KEDER SEVGİSİZ GEÇİRİLEN BİR HAYAT KADAR ACI OLAMAZ.ÇOK KÖTÜ BİR DURUM BU BU TÜR BİR AİLEDE YAŞAYAN ÇOCUKTA ANNE GİBİ MUTSUZ VE HUZURSUZ İÇİNE KAPANIK BİRSİ OLUYO .BÖYLE BİR AİLEDE YANİ SEVGİSİZ OLAN BİR AİLEDE EN ÇOK ZARAR GÖREN 1.ÇOCUKTUR.ZATEN ANNENİNDE PSİKOLOJİSİ BOZUK OLDUĞUNDAN ÇOCUĞUNA DA FAYDALI OLAMAMAKTADIR.BENCE AİLEDE EŞ ÇOK ÖNEMLİ SAYGI VE SEVGİDE.SAYGI OLDUMU İNANAIN SEVGİ ARKASINDAN GELİYO TEK SEVGİ İSE ZAMAN İÇİNDE O DA YOK OLUYO.AMA BEN HEP ŞUNU DERİM SAYGI VAR İSE SEVGİDE ONUN ARKASINDAN GELİR.AMA KİŞİNİN İLK ÖNCE RUHUNUN SEVMESİ LAZIM.KARŞILIKLI OLMALI TEK TARAFLIDA OLMUYO.LÜTFEN BENDEN SİZE BİR ARKADAŞ TAVSİYESİ TANIMADAN SEVMEDEN ASLA EVLENMEYİN SONRADAN DÖNÜŞLER İNANIN ÇOK KÖTÜ DÖNÜŞÜ YOK.ZAMANI GERİYEDE ALAMIYOSUNUZ BU SEFERDE KEŞKELER BAŞLIYO.RABBİM KİMSEYE SEVGİSİZ BİR AİLE ORTAMI
NASİP ETMESİN.ÇOK KÖTÜ BİR DURUM BENCE

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. ARKADAŞLAR
BİR ALINTI İLE DERSİNİZE KATILMAK İSTERİM İNŞALLAH. TABİ BU OLAYA BAKIŞ AÇILARINDAN SADECE BİR TANESİDİR. EVLİLİK MEFHUMU ÇOK GENİŞ PERSFEKTİFLİ, ÇOK ZOR, ÇOK GÜZEL, MÜKEMMEL ÖTESİ, HARKULADE .... TABİ KİŞİLER BUNU KENDİLERİ ELLERİ İLE YAPAR. YANİ EVİNİ YA CENNET BAHÇESİ, YADA CEHENNEM ATEŞİ HALİNDE GETİRİRLER. İNŞALLAH HEPİNİZİN EVİ CENNET BAHÇELERİNDEN BİRİSİ GİBİ OLUR.
Din kitaplarında yazıyor ki, kadın çamaşır yıkamaya, yemek pişirmeye ve hatta çocuğuna bakmaya mecbur değildir. Mecbur olmadığı işlerde onu, çamaşırcı, aşçı, hizmetçi gibi kullanmaya kimsenin hakkı yoktur.

Yer yüzünde dört dörtlük kadın olmaz. Hepsinin iyi yönü olduğu gibi kötü yönü de olabilir. Bir atasözü var: Elin karısı ele kız, elin tavuğu ele kaz görünür derler. Kadından çok şey beklemek dini bilmemenin alametidir. Bir hadis-i şerif meali:
(Kadın, eğri kaburga kemiğinden yaratıldı. Hiç bir şekilde tam doğru olamaz. Onu doğrultmaya çalışırsan kırarsın. Kırılması boşanması demektir.) [Buhari]

Kur’an-ı kerimde, insana gelen musibetlerin, günahları sebebiyle geldiği bildiriliyor. Fudayl bin İyad hazretleri, (Eşim huysuzluk yapınca, dine aykırı bir iş yaptığımı anlardım. Hemen o şeye tevbe edince, eşimin huysuzluğu da giderdi. Böylece tevbemin kabul edildiğini de anlardım) buyurdu. O halde, Müslüman erkek, eşi ile iyi geçinir. Çünkü Peygamber efendimiz buyuruyor ki:
(Hanımlarınızı üzmeyin. Onlar, Allahü teâlânın size emanetidir. Allah’ın emanetine yumuşak olun, iyilik edin!) [Müslim]

Şu halde kimin emaneti olduğunu düşünmeli, Allah’ın emanetine hıyanet etmemeli.

Erkek, hep kendini kusurlu görmeli, (Ben iyi olsaydım, o böyle olmazdı) diye düşünmeli. Eşinin iyiliğini, iffetini Allahü teâlânın büyük nimeti bilmeli. Onun huysuzluklarına iyilikle muamele etmeli, iyiliği çoğalıp, her işi seve seve yapınca, ona dua etmeli ve Allahü teâlâya şükretmeli. Çünkü, uygun bir kadın büyük bir nimettir. İyi davranmak, sadece hanımı üzmemek değil, onun verdiği sıkıntılara da katlanmak demektir. Yani bir erkek, ben iyi bir kocayım diyorsa, hanımından gelen sıkıntılara katlanması gerekir. Hadis-i şerifte, (Hanımının kötü huylarına katlanan erkek, belalara sabreden Eyyüb aleyhisselam gibi mükafatlara kavuşur) buyuruldu. İyi Müslüman olmak için hanım ile iyi geçinmek şarttır. Allahü teâlâ, (Onlarla iyi, güzel geçinin!) buyuruyor. (Al-i imran 19)

İyi geçinme, güzel geçinmek, ne demektir? İyi erkek, sadece eşine kötülük etmeyen değil, eşinden gelen sıkıntılara da katlanandır. Eğer bir erkek, eşinden gelen sıkıntılara katlanamıyorsa, iyi birisi olduğunu iddia edemez, buna hakkı da yoktur.

Mürşidi kâmil olan büyük zatlar, talebelerine, "Hanımını üzeni sevmeyiz. Allahü teâlâ evin içini hanıma vermiştir. Bir erkek evin içine ne kadar çok karışırsa, dünyada ve ahirette o nispette çok sıkıntı çeker” buyururdu. Üç hadis-i şerif meali:
(İman yönünden en üstün mümin, hanımına, en iyi davranandır.) [Tirmizi]
(Eşine güler yüzle bakanın defterine bir köle azat etmiş sevabı yazılır.) [R. Nasıhin]
(Eşinin haklarını ifa etmeyenin namazları, oruçları kabul olmaz.) [Mürşid-ün-nisa]

Erkek, eşinin yemeğine karışmaz, temizliğine karışmaz, ütüsüne, eşyaları düzenlemesine karışmaz. Onun dünyası evidir. İstediğini yapar. Yemek yapmamışsa, olsun peynir ekmek yeriz demesi gerekir. Tuzlu tuzsuz yapmışsa ses çıkarmaz. Yemek yanmışsa hiç görmemesi gerekir. Eğer erkek bunları yaparsa, kadın kocasına hayran olur, kendisi utanır, düzeltmeye çalışır. Aksine niye böyle yapıyorsun denirse, iş çığırından çıkar. Kadın zayıftır, tez üzülür, tez sevinir, çok şeyi bir anda silip atar. Bütün iyiliklerini unutur. Bunun için boşama hakkı erkeğe verilmiştir. Erkekten daha dirayetli, kadın olmaz mı; elbette olur, ama istisnalar kaideyi bozmaz.

Yine büyük zatlar buyuruyor ki:
(Hanım, evde hizmetçi değil, sultandır. Hanımını üzmek akıllı insanın yapacağı iş değildir. Bir Müslüman hanımını nasıl üzer, akıl almıyor. Aklı olan karı koca, birbirini üzmez. Hayat arkadaşını üzmek, incitmek, ahmaklık alametidir. Zalim, huysuz kimsenin eşi, devamlı üzülerek sinirleri bozulur. Sinir hastası olur. Sinirler bozulunca, çeşitli hastalıklar hasıl olur. Hayat arkadaşı hasta olan bir eş, mahvolmuş, mutluluğu sona ermiş demektir. Eşinin hizmet ve yardımlarından mahrum kalmıştır. Ömrü, onun dertlerini dinlemekle, ona doktor aramakla, ona alışmamış olduğu hizmetleri yapmakla geçer. Bütün bu felaketlere, bitmeyen sıkıntılara kendi huysuzluğu sebep olmuştur. Dizlerini dövse de, ne yazık ki bu pişmanlığının faydası olmaz. O halde; eşine yapılacak huysuzluğun zararı kendine olur. Ona karşı, hep güler yüzlü, tatlı dilli olmaya çalışmalı! Bunu yapabilen, rahat ve huzur içinde yaşar, Allahü teâlânın rızasını da kazanır!)

Bir kadına kaşın böyle gözün şöyle demek, yani çirkinsin demek, öldürmekten beterdir. Bir arkadaş anlattı:
Yakın akrabamız bir bayan, (Kocam bana esmersin, pasaklısın dedi, hiçbir zaman “Güzelsin, seni seviyorum” demedi, hep kötü yönlerimi söyledi, elin adamlarından güzel söz duyunca, ister istemez gönlüm o adamlara düştü, kocamdan soğudum) dedi. Bu durumu iyi bilen bir arkadaş, oğlunu evlendirirken (Aman oğlum, eşinle kavga etsen, kötü söz söylesen bile, ona sen çirkinsin deme, her zaman güzel olduğunu söyle) derdi. Kızımla annesi tartışınca, kız bana, (Baba bu köylüyü nereden buldun da aldın) der. Ben de, (Ama annen güzeldi onun için) derim. Kavga biter hemen.

Bir de, daha önce başından bir evlilik geçmişse, hanım sorsa bile, eski eşten kesinlikle bahsetmemelidir. Eski eşin adını sakın evde anmamalı. Bir gün Peygamber efendimiz, vefat eden Hz. Hatice validemizi anınca, kadınların en üstünü olan Âişe validemiz bile üzüldü. O üzülünce kim üzülmez ki? Hanımı üzmek için evlenilmez ki. Eski eş, ne kadar iyi olursa olsun evde onun iyiliğinden bahsetmek çok yanlış olur.

Kadın, erkek iyi geçinmek için yalan söyleyebilir. Bir hadis-i şerif meali:
(Erkek, eşini, eşi de, beyini idare etmek için yalan söylerse günah olmaz.) [Müslim]

İbni Erkam hazretleri, Hz. Ömer’e, (Eşim, bana sevmediğini söyledi. Beni sevmeyen bir kadınla birlikte yaşayamam, ayrılmak istiyorum) dedi. Hz. Ömer, kadına sordu:
- Kocana, seni sevmiyorum dedin mi?
- Evet dedim.
- Niçin?
- Bana sordu. Ben de yalan söyleyemedim. Yoksa burada yalana izin var mıdır?
- Elbette burada yalan söylemeye izin vardır. Bir kadın, kocasını sevmese de, onu üzmemek için, yalan söylerse günah olmaz.

Hanımı idare etmek, onu haramdan korumak, neşelendirmek birinci vazife olmalıdır.

Evliya zatlar buyuruyor ki:
(Talebeye ne yapılırsa, hocasına gider. Evlada yapılan bir şey, babaya yapılmış gibidir. İyilik de kötülük de.)

O halde büyükleri üzmemek için saliha hanımla iyi geçinmek zorundayız.

Saliha hanım, bulunmaz nimettir, Cennet nimetidir. Cennet nimetinin kıymetini bilmek, muhafaza etmek her Müslümanın vazifesi olmalı.

Çocukları kavgalı, stresli bir ortamda yetiştirmemeli. Yarının büyüğü olarak yetiştirmeli. Ivır zıvır şeylerle bu hayatı kendimize, çoluk çocuğumuza zehir etmemeliyiz. Problemli ailelerin çocuklarıyla kimse oğlunu kızını evlendirmek istemez. Bu da ayrı bir konu.

Bütün sıkıntılar ölümü unutmaktan, hak ve hukuka riayet etmemekten yani dine uymamaktan ileri gelir. Bir zat anlatır:
(Bir gün bana bir arkadaş geldi. Hanımı ile hiç geçinemiyormuş. Evde her gün basit şeyler yüzünden tartışma oluyormuş, bıkmış bu tartışmalardan, artık ondan ayrılmak istiyordu. Bunların münakaşaları yüzünden iki taraf aileleri de birbirine girmiş. Hanımı bunun tarafına, bu da hanımının tarafına düşman vaziyette. Kanlı bıçaklı deniyor ya aynen öyle imişler. Yine bir gün perişan bir vaziyette geldi, hiçbir nasihat dinleyecek halde değildi. Ya Rabbi, ben buna ne diyeyim diye düşündüm. Sonra ona, “Ayrılsan da fark eden bir şey olmayacak, bir ay kadar ömrün kaldı, ne istiyorsan git yap” dedim. Bu sözü duyan arkadaş şok oldu, rengi attı, yine perişan bir durumda çıkıp gitti.

Sonra arkadaşlardan ve kendisinden dinlediğim için ne yaptığını anlatayım. Kapıdan çıkar çıkmaz özel kalemdeki arkadaşlarla helalleşmeye başlamış. Rastladığı herkesle helalleşiyormuş. Eve gidince kavgalı hanımına, (Hatun gel demiş, bunca zamandır seni üzdüm, sana iyi kocalık yapamadım, istediğini alamadım, hakkına riayet edemedim, ne olur beni affet, bana hakkını helal et) demiş. Tabii bunu ağlamaklı diyor, gerçekten diyor.

Hanımı bakmış, Allah Allah, bu adama ne oldu da böyle şeyler yapıyor, acımış ona, bey demiş, sen hakkını helal et, ben hep edepsizlik yaptım, seni çok üzdüm demiş. Başlamışlar ağlamaya, sarılıp ağlaşmışlar. Sonra adam, kavgalı olduğu kayınpederlerine gitmiş. Aynı şekilde onlardan ağlamaklı olarak özür dilemiş, size iyi evlatlık yapamadım, hizmet edemedim, ne olur beni affedin, hakkınızı helal edin demiş. Onlar da şaşırmışlar, yavrum demişler, sen hakkını helal et, biz büyüklük yapamadık, sizi hoş göremedik, sizin aranızı çok zaman biz bozduk. Sen bizi affet, hakkını helal et diyerek ağlaşmışlar. Sonra hanımı da bunun kavgalı olduğu annesine babasına gitmiş. Aynı şekilde o da onlardan özür dilemiş, size iyi gelinlik yapamadım, çok edepsizlik ettim, sizi çok üzdüm demiş, helallik istemiş. Onlar da aynı şekilde mahcup olup, asıl sen bizi affet hakkını helal et, biz büyüklük yapamadık, sizi çok üzdük demişler, sarılıp ağlaşmışlar. Evde ise her gün sanki cennet hayatı yaşıyorlar. Karı koca birbirlerine hizmet ediyor, terlik vesaire getiriyorlarmış. Bir dedikleri iki olmuyormuş.

Ama arkadaş, benim sözümü hiç söylememiş. Bir ayın dolması için günleri sayıyormuş. Günler yaklaştıkça bunun iyiliği artıyormuş, geceleri ibadeti artıyormuş. Bunun iyiliği artınca hanımının da ve ailelerin de iyiliği artıyormuş. Derken bir ay dolmuş. Ha bugün öleceğim derken, nedense ölmemiş. Kesin bir ay denmedi, bir ay kadar dendi, belki birkaç gün daha var diye düşünmüş. Birkaç gün daha beklemiş, yine ölmemiş. Sonra yanıma geldi, odadan içeri girince, (Efendim ben ölmedim) dedi. Ne ölmesi dedim. Efendim siz bana demiştiniz ki bir ay kadar ömrün kaldı, o bir ay doldu ama ben ölmedim. Kardeşim, ben senin ne zaman öleceğini bilemem, ama şunu biliyorum, ölüm var, bir gün elbette öleceksin. Ölecek adam kavga niza ile hayatını zehir etmez. Şu andaki hayatından memnun musun dedim. Evet hiç tartışmamız olmuyor dedi. Haydi böyle devam edin dedim. İki çocukları oldu, gül gibi geçinip gidiyorlar. Bütün mesele ölümü unutmamak. Ölümü unutunca ne oluyor, unutmayınca ne oluyor bu açık bir örnek.)

K.S.E.O.

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

s.a
iki dündür cvp yazacam işlerim çoktu yazamadım. benim etrafımda gördüğüm severek evlenenlerin çoğu mutsuz artı sevdiğiniz kişi size yanlış yaptığında bunu kaldıramıyosunuz onun için rabbim hayırlısını versin inş. ben görücü usulüyle evlenmeyi düşünüyorum..bence herşey evlilikle ilk olmalı sevgide....aeo;)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

A.S.Abim,hayırlı sabahlar bir yandan aceleyle kahvaltı yapıyorum derse yetişeceğim diye baktım sizde yazmışsınız bir kaç cümle yazmadan gitmek istemedim.(Sonra abim demesin Ravzanur burdaydı kenardan bakıyor diye.)Şimdi değerli abim yazıyı okudumda şunu düşündüm,sevgi nekadar önemli ise bir insanın eşini sevmediği halde evliliklerinde sorun olmasın diye seviyormuş gibi görünmeye çalışması bir oakadar önemlidir bence dün konuştuğumunuz bir hanım kardeşim şöyle dedi,ben 12 yıldır evliyim bir gün dahi yeminle söylüyorum birgün dahi eşimi muhabbetle sevemedim,elimde değil sevemiyorum,bana dokunduğu zaman dünyam kararıyor gizli gizli gözyaşı döküyorum,Rabbime sığınıyorum Rabbim diyorum bu benim kaderim senin rızan için sabır ediyorum bana yardım et diyorumve eşime bir gün dahi ben seni sevmiyorum sevemiyorum demedim onun kalbini kırmak Rabbimi incitir diye düşündüm eşim beni kendisini çok seven bir eş olarak bilir ama iç alemimde kopan fırtınaları bir Allah biliyor birde ben,kardeşimi dinlerken gözlerim doldu dünyevi olarak baktığımız zaman şöyle deneblilir,nasıl katlanıyorsun sevmediğin bir insana diye,ama manevi boyutu çok değerli geldi bana göre,sırf Allah için sabır edilen bir sevgisiz hayat,büyük bir erdem ve yiğitliktir bu kardeşimin gösterdiği,peki SONUÇ ne olur diye soranlara ise YÜCE ALLAH ona ahirette bu sabrının karşılığı olarak sevdiği bir hayatı ona vermezmi?sormak bile istemiyorum iman ederk söylüyorumki ona düşünemediği kadar güzel bir hayat verir mevlam...SELAM VE DUA İLE

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

Ravza_Nur yazdı:
A.S.Abim,hayırlı sabahlar bir yandan aceleyle kahvaltı yapıyorum derse yetişeceğim diye baktım sizde yazmışsınız bir kaç cümle yazmadan gitmek istemedim.(Sonra abim demesin Ravzanur burdaydı kenardan bakıyor diye.)Şimdi değerli abim yazıyı okudumda şunu düşündüm,sevgi nekadar önemli ise bir insanın eşini sevmediği halde evliliklerinde sorun olmasın diye seviyormuş gibi görünmeye çalışması bir oakadar önemlidir bence dün konuştuğumunuz bir hanım kardeşim şöyle dedi,ben 12 yıldır evliyim bir gün dahi yeminle söylüyorum birgün dahi eşimi muhabbetle sevemedim,elimde değil sevemiyorum,bana dıkunduğu zaman dünyam kararıyor gizli gizli gözyaşı döküyorum,Rabbime sığınıyorum Rabbim diyorum bu benim kaderim senin rızan için sabır ediyorum bana yardım et diyorumve eşime bir gün dahi ben seni sevmiyorum sevemiyorum demedim onun kalbini kırmak Rabbimi incitir diye düşündüm eşim beni kendisini çok seven bir eş olarak bilir ama iç alemimde kopan fırtınaları bir Allah biliyor birde ben,kardeşimi dinlerken gözlerim doldu dünyevi olarak baktığımız zaman şöyle deneblilir,nasıl katlanıyorsun sevmediğin bir insana diye,ama manevi boyutu çok değerli geldi bana göre,sırf Allah için sabır edilen bir sevgisiz hayat,peki SONUÇ ne olur diye soranlara ise YÜCE ALLAH ona ahirette bu sabrının karşılığı olarak sevdiği bir hayatı ona vermezmi?sormak bile istemiyorum iman ederk söylüyorumki ona düşünemediği kadar güzel bir hayat verir mevlam...SELAM VE DUA İLE

S.A. ABLAM,
ALLAH C.C. DERSELİNİZDE YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN.
ALLAH C.C. KİMSEYİ BU TÜR BİR EVLİLİKLE İMTİHAN ETMESİN. AMA DEDİĞİNİZ GİBİ BİZ MÜSLÜMANIZ ELHAMDULİLLAH, ÇEVREMİZDEKİ HAYATI VE YAŞAMAYI SADECE DÜNYA HAYATI OLARAK GÖRENLERDEN EN BÜYÜK FARKIMIZDA BU ZATEN. BİZ İMAN ETMİŞİZKİ, BU KISA ÖMÜR , EBEDİ HAYATIMIZIN TARLASIDIR, VE BİZ BURADA NE EKRESEK OU MUTLAKA BİÇECEĞİZ, BUNDA EN UFAK ŞEK VE ŞÜPHE YOKTUR. DOLAYISIYLA BİR ŞEKİLDE EVLENİPTE BU DURUMLARA DÜŞEN BİRİSİ İÇİN SABIR VE DUADAN BAŞKA BUDÜNYA İÇİN YAPACAK ÇOK BİR ŞEY YOKTUR. AMA İNŞALLAH AHİRET HAYATI BUNLARIN KARŞILIĞINDA VERİLMİŞ GÜZELLİKLER VE MUTLULUKLAR OLACAKTIR.
BİZİM EVLENECEK KARDEŞLERİMİZE SADECE TAVSİYEMİZ HELALLER DAİRESİNDE TANIYIP, KENDİSİNE UYGUN OLAN BİRİNİ SEÇMELERİDİR. TABİ BURADA ŞUNUDA UNUTMAMAK GEREKİRKİ, O ARAŞTIRMADA YETMEZ ALLAH C.C. NA SIĞINIP HAYIRLI OLANI MURADA ETMESİDİR.
K.S.E.O

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
Ravza_Nur yazdı:
A.S.Abim,hayırlı sabahlar bir yandan aceleyle kahvaltı yapıyorum derse yetişeceğim diye baktım sizde yazmışsınız bir kaç cümle yazmadan gitmek istemedim.(Sonra abim demesin Ravzanur burdaydı kenardan bakıyor diye.)Şimdi değerli abim yazıyı okudumda şunu düşündüm,sevgi nekadar önemli ise bir insanın eşini sevmediği halde evliliklerinde sorun olmasın diye seviyormuş gibi görünmeye çalışması bir oakadar önemlidir bence dün konuştuğumunuz bir hanım kardeşim şöyle dedi,ben 12 yıldır evliyim bir gün dahi yeminle söylüyorum birgün dahi eşimi muhabbetle sevemedim,elimde değil sevemiyorum,bana dıkunduğu zaman dünyam kararıyor gizli gizli gözyaşı döküyorum,Rabbime sığınıyorum Rabbim diyorum bu benim kaderim senin rızan için sabır ediyorum bana yardım et diyorumve eşime bir gün dahi ben seni sevmiyorum sevemiyorum demedim onun kalbini kırmak Rabbimi incitir diye düşündüm eşim beni kendisini çok seven bir eş olarak bilir ama iç alemimde kopan fırtınaları bir Allah biliyor birde ben,kardeşimi dinlerken gözlerim doldu dünyevi olarak baktığımız zaman şöyle deneblilir,nasıl katlanıyorsun sevmediğin bir insana diye,ama manevi boyutu çok değerli geldi bana göre,sırf Allah için sabır edilen bir sevgisiz hayat,peki SONUÇ ne olur diye soranlara ise YÜCE ALLAH ona ahirette bu sabrının karşılığı olarak sevdiği bir hayatı ona vermezmi?sormak bile istemiyorum iman ederk söylüyorumki ona düşünemediği kadar güzel bir hayat verir mevlam...SELAM VE DUA İLE

S.A. ABLAM,
ALLAH C.C. DERSELİNİZDE YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN.
ALLAH C.C. KİMSEYİ BU TÜR BİR EVLİLİKLE İMTİHAN ETMESİN. AMA DEDİĞİNİZ GİBİ BİZ MÜSLÜMANIZ ELHAMDULİLLAH, ÇEVREMİZDEKİ HAYATI VE YAŞAMAYI SADECE DÜNYA HAYATI OLARAK GÖRENLERDEN EN BÜYÜK FARKIMIZDA BU ZATEN. BİZ İMAN ETMİŞİZKİ, BU KISA ÖMÜR , EBEDİ HAYATIMIZIN TARLASIDIR, VE BİZ BURADA NE EKRESEK OU MUTLAKA BİÇECEĞİZ, BUNDA EN UFAK ŞEK VE ŞÜPHE YOKTUR. DOLAYISIYLA BİR ŞEKİLDE EVLENİPTE BU DURUMLARA DÜŞEN BİRİSİ İÇİN SABIR VE DUADAN BAŞKA BUDÜNYA İÇİN YAPACAK ÇOK BİR ŞEY YOKTUR. AMA İNŞALLAH AHİRET HAYATI BUNLARIN KARŞILIĞINDA VERİLMİŞ GÜZELLİKLER VE MUTLULUKLAR OLACAKTIR.
BİZİM EVLENECEK KARDEŞLERİMİZE SADECE TAVSİYEMİZ HELALLER DAİRESİNDE TANIYIP, KENDİSİNE UYGUN OLAN BİRİNİ SEÇMELERİDİR. TABİ BURADA ŞUNUDA UNUTMAMAK GEREKİRKİ, O ARAŞTIRMADA YETMEZ ALLAH C.C. NA SIĞINIP HAYIRLI OLANI MURADA ETMESİDİR.
K.S.E.O
Rabbim sizden ve sizin gibi düşünen tüm kardeşlerimizden razı olsun.Temennimiz şu olmalıdır,Rabbim hiç bir kardeşimize sabırda zorlanacağı bir hayat nasip etmesin,gencecik insanlar bütürden mutsuzluklarla boğuşmasın.Kaderlerinde olanada rıza gösterip,rızai ilahiyyeye mazhar olsunlar inş,dua edelim.

HAYKIRIS_7

Kayıtlı Kullanıcı

hersey rabbimin takdiri... unutmayalım huysuz gecimsiz bir es bizim icin sınav sebebi olabilir.... esinin huysuzluguna sabreden karı veya kocanın mükafatının cok oldugunu duymustum.. tabi gönül hos güzel bir yuva ister rabbim gönlümüze göre versin.....a.e.o

deniz-yollari

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. ( Bütün sıkıntılar ölümü unutmaktan, hak ve hukuka riayet etmemekten yani dine uymamaktan ileri gelir. ) SEVMEDEN EVLENMEK BENCE OLMAMALI. İSTİSNALAR HARİÇ. SENİ SEVİYORUM ÖLÜM.

cangsm

Kayıtlı Kullanıcı

ayseburcu yazdı:
ALLAH SİZLERDEN RAZI OLSUN ÖNCELİKLE BU KONUYA DEĞİNDİĞİNİZ İÇİN...BEN HERŞEYDEN ÖNCE ALLAH RIZASI İÇİN EVLENMEK İSTEYENLERDENİM,DİNİMİZE UYGUN OLARAK,FLÖRTÜ SEVMİYORUM...rabbim inşallah hayırlı bir eş nasip eder..bunun için okadar çok dua ediyorum ki sırf kendim için değil tüm din kardeşlerim için ama umudum yok gibi ... acaba öyle bir insanı bulabilecemmi???rabbim hayırlı kullarıyla karşılaştırsın.B)
tabi ki öyle fikrine katılıyorum eğer müslüman isek ne yapıyor isek allahın rızasını gözeterek yapmalıyız flötmüdür nedir biz müslümanlara yakışmaz elbette evlilik hakkında peygamber efendimizin hatırladığım kadarıyla şöyle bir hadisi vardır.bir kadınla şu dört özelliğinden dolayı evlenilir,1.malı için2.soyu için3.güzelliği için4.dini için ve sen dindar olanını seç ki rahat edesin. allah razı olsun

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

deniz-yollari yazdı:
S.A. ( Bütün sıkıntılar ölümü unutmaktan, hak ve hukuka riayet etmemekten yani dine uymamaktan ileri gelir. ) SEVMEDEN EVLENMEK BENCE OLMAMALI. İSTİSNALAR HARİÇ. SENİ SEVİYORUM ÖLÜM.

A.S.
OOOOOOO KARDEŞ NE OLDU RANDEVUYA GİTMEDİNMİ. GEÇENLERDE BİZE RANDEVUN OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİN, EKİLDİN O ZAMAN.:)
NEYSE ÖLÜMÜ SEVDİĞİNİ SÖYLÜYORSUN. ÖLÜMÜ BİZDE SEVİYORUZ, AMA VAKTİ SAATİ GELDİĞİNDE ONA HAZIR OLABİLMEK İÇİNDE ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ. YAPMAK ZORUNDAYIZ.
ÖYLE HERŞEYİ BOŞVERİPTE KURU KURUYA ÖLÜM MELEĞİ BEKLENMEZ. GELDİĞİNDE ELİ BOŞMU BEKLEYELİM DEMİ YA.
AYNEN SEVMEKTE ÖYLE OLMALIİ EVLİLİKTE.
SEVGİNİN MEYVESİ EVLİLİK, EVLİLİĞİN MEYVESİDE ÇOCUK OLMALI.
K.S.E.O.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Sözün özü kardeşlerim,hayatımız sevgi üzerine kurulmuştur,eğer sevdiğimiz bir insanla helal dairesi içerisinde hayatımızı kurabiliyorsak Rabbim daim etsin,kurulmuyorsada Rabbim sabır ve hoşgörü nasip etsin.Biryerlerde kalbinizi acıtan bir şeyler kalsada,kalmaz diyene inanmam,şu üç günlük dünya hayatında,Rabbizin kaderine rıza gösterip,senden gelen başım gözüm üstüne deyip imtihanı başarıyla verebilmektir.Rabbim doğruluktan ayırmasın.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt