Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sevmeden evlilik olur mu? (2 Kullanıcı)

sudenaz34

Kayıtlı Kullanıcı
bu güne kadar herkes severekevlenmiş değil mi???
Bu güne kız isteme usulü ile evlenmiş değil mi???

Sen yapılan araştırmalır takip etmiyorsun galiba; Günümüzde boşananlar, geçinemeyenler... kişiler genelde flörtle yani sizin sevme dediğiniz şeyle evlenenler.
Ya arkadaşlar ne bu severek evlenmek severek evlenmek, birde bu moda oldu, pantolon gibi, kusura bakmayın belki ağır konuşacam ama DÜŞÜNMENİZİ istiyorum.

Bundan 10-15 sene evvel pantolon modası varmıydı, severek evlenme modası, bayanların kendi ayağımın üstünde duracam modası varmıydı??

10 sene evvel mi aile ortamı, evlilikler, giyim kuşam iyi idi şimdi mi?
Yoksa ben bilmeden 10 sene içinde haşa ayet mi indi?

Oldu herkes kalbini allah için değilde başkaları için çalıştırsın...
Rabbim bana onu nasip et diye dua etsin.
Napıyım kötü huyları var ama bırakamıyorum gibi yalanlar uydursun.

Nedir bu Allahınızı seveyim, nedir bu dini köreltmedeki amacınız...
Nedir bu Allaha şirk koşmak... Kalbine allahtan başkasını koymak...

iş bilgiye, dine, inanca geldiği zaman üstünüze yok. Ama iş şahsi meselelere gelince herkes bildiğini okuyor...

Dinimiz severek, birine aşık olup, flört ederek mi evlenin diyor?
Dinde flört var mı?

Yoksa neden herkes evleneceği kişiyi evlenmeden önce sevmek istiyor?
Neden herkes AŞK denen dünyanın en anlamsız şeyini Allah a tercih ediyor?

Neden herkes başka konularda fetvalar verirken bu konuda herkes sevmeden olmaz diyor?

Neden hemen kişiselleşiyorsunuz?:a17:

tamamen katılıyorum..

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
bencede sevgisiz evlilik olmaz bizde eşimle birbirimizi çok severek evlendik öyle olmasına rağmen ilk yıllarda ailevi sorunlar yaşadık ama hepsini aştık çok şükür sevgi olmasaydı zannetmiyorum aşabilelim şimdi on yıllık evliyim sevgimiz devam ediyor

susuzyaz

Kayıtlı Kullanıcı
Sudenaz34 ve huyela kardeşlerim Allah razı olsun. Sonunda benim fikirlerime söylediklerime inanan birileri çıktı. Allah razı olsun.

sevil_brs

Kayıtlı Kullanıcı
dularımda hep evliliğimi yapıcağım insanla bir ömür Allah rızası için yaşayalım diye dua ederim...ama sevgi olmadan olmaz buna çok inanırım. sevmediğin insanın yaptığı bir hareket söylediği bir söz batar insana. en azından benim için geçerli bu. Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin(amin)

susuzyaz

Kayıtlı Kullanıcı
dularımda hep evliliğimi yapıcağım insanla bir ömür Allah rızası için yaşayalım diye dua ederim...ama sevgi olmadan olmaz buna çok inanırım. sevmediğin insanın yaptığı bir hareket söylediği bir söz batar insana. en azından benim için geçerli bu. Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin(amin)

Tamam sevmeden evliliğin olmayacağımı bizde biliyoruz. Ancak burada bahsettiğimiz konu eşinizi sevmek değil. Sevmeden evlenmek. Yani kişinin birileri ile sevgili hayatı yaşayıp, flört edip onunla evlenmesi.

Konu dediğiniz gibi olsa amenna. Kişinin eşini sevmesi lazım. Yoksa hayat çekilmez. Evlenipte sevmek başka konu, sevipte evlenmek başka konu...

Neymiş birini sevecekmişsin onunla evlenecekmişsin, ya allah onu sana yazmadıysa, ya başka biri ile evlenirsen... Ne olacak ondan sonra başlayacak sevmeden olmuyor, önce sevmek gerekiyormuş. Yahu sen zaten sevmişsin, evlenmediğin birini sevmişsin, eşini nasıl seveceksin.

ONUR_

Kayıtlı Kullanıcı
sevmeden evlilik olur mu bence olur günümüzde oluyorda soruyosun eskilere siz nasıl tanıştınız görüçü usulu ile orda gördük sonra evlendik sevgi aşk yokumuydu dedigimizde kimileri yoktu diyor ama mutlular şikayetçi degiller öyle bir durum la karşı karşıya geldigimizde ben karşımdakini sevmesemde o beni seviyorsa beni mutlu etmek için elinden geleni yapacaktır buna karşılık vermek benim elimde ya beni sevmeyen biri olsa ne olurdu karşımda bende sevmiyorum ama elimden bir şey de gelmiyor artık vakit geç böyle bir durumla karşılaşmaktansa evlenmem daha iyi ama kaderde vardır çekeriz ...

kaderide degiştirmek bizim elimizde yeter ki isteyelim .

"SEVGİYİ KALBE KOYANA EMANET OLUN."

belkısuzun

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim isterse olur ben eşimle görücü usulüyle evlendim.birkaç akraba eşliğinde tanıştık.iki ayrı dünyanın insanı gibiydik benim doğru yolu bulmama allahın izni ile sebep oldu.evleninceye kadar aileler yönünden çok sıkıntılar yaşadık.ama rabbim pes ettirmedi 12 yıllık evliyiz 3 oğluuz var allahın izni ile demek istediğim allahtan hayır isteyin sevgi geçici bir zaman sonra sevgi ayrılmaz bir bütünlüğe dönüşüyor

ebrarafra

Kayıtlı Kullanıcı
korkuyorum

korkuyorum

selam aleyküm arakafdaşlar şuan biriyle tanıştım ..samimi bir ablamızın tavsiyesi ile tanıştık.herşey olumlu gibi ama.sevgiye aldanmadan karar vemek istiyorum ..varmı fikriniz

ebrarafra

Kayıtlı Kullanıcı
Evleneceklere Öğütler ..:: Evlilikrehberi.net ::..

Allahü teala hakkınızda hayırlısını nasib etsin.

allah razı olsun gönderdiğiniz adresler... bende çok faydalı oldu..tanıştığım kişi gerçekten abdestinde namazında. mütavazi.. saygılı..onunla konuşurken evet diyesim geliyor.. ama bi taraftanda üzerimdeki korkuları acaba ları atamıyorum. benim gibi oda evlenmiş ve ayrılmış 1 tane çocuğu var..bilmiyorum çocuk konusu elbette zorlanacağım ama allaha bırakıyorum.. belki bu çocuk konusundan belkide geçmişte yaşadıklarımdan hep olumsuzluklar geliyor aklaıma. Bir atarftanda düşündüğümde ettiğim (hayırlısı ne ise o yönde)dualrım yönünde baa sunabileceği hayat..nasıl yenebilrim bu korkularımı...?

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
sevgı olmadan evlılık olur mu???

evet bence olur olmasında sakınca varmıdır bence yok ancak su durumda sorun yok
eger kadın dinini biliyorsa ailesını dınıne uygun sekılde geliştirecekse
eger kı erkek dinini biliyorsa ailesınız dinine göre geliştirecekse
evet olur??
dinini bilen gercekten yasayan hakkını veren bi insan sevılmez mı ya sahsım adına kesınlıkle sevılır sayılır
ailede islam yasnaıyorsa er yada gec
ister para pul olsun ister yiyecek bi lokma zor bulunsun
mutluluk kapıyı calacaktır...
sevgı saygı dini vecıbelerın uygulanmasından sonra gelır(dusunsenıze her gece içki içen bi adam ve siz onu cokkkk sevıyorsunuz nereye kadar mumkun mu )
inşa-ALLAH dinimizi yasadıgmız islamiyetın farzların sunnetlerın bi an dahı kapıdan cıkmadıgı evlıkler yasarız
selam ve dua ile.

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
bu zamanda hangi kadın sevgiyi hakediyor gerçek manada onu bilemeyecem veya hangi kadın gerçek manada erkeği seviyor onuda bilemeyecem.
ama şunu biliyorum ki bu zamandaki çogu sevgi sahteleşmiş sahte sevgiler.
ve insanlar kendi çıkarları için menfaatleri için birbirlerini seviyorlar yoksa karşındaki insan oldugu için sevmiyorlar..

bir gün seviyorum derler birgün nefret ediyorum derler.
kime güvenipte seveceksin kimin sevgisinide güvenip onunla evleneceksin yorumu sizlere bırakıyorum..

vesselam..

ruheda

Kayıtlı Kullanıcı
[ı][sıze="3"]sevgı olmadan evlılık olur mu???

Evet bence olur olmasında sakınca varmıdır bence yok ancak su durumda sorun yok
eger kadın dinini biliyorsa ailesını dınıne uygun sekılde geliştirecekse
eger kı erkek dinini biliyorsa ailesınız dinine göre geliştirecekse
evet olur??
Dinini bilen gercekten yasayan hakkını veren bi insan sevılmez mı ya sahsım adına kesınlıkle sevılır sayılır
ailede islam yasnaıyorsa er yada gec
ister para pul olsun ister yiyecek bi lokma zor bulunsun
mutluluk kapıyı calacaktır...
Sevgı saygı dini vecıbelerın uygulanmasından sonra gelır(dusunsenıze her gece içki içen bi adam ve siz onu cokkkk sevıyorsunuz nereye kadar mumkun mu )
inşa-allah dinimizi yasadıgmız islamiyetın farzların sunnetlerın bi an dahı kapıdan cıkmadıgı evlıkler yasarız
selam ve dua ile.
[/sıze]
[/ı]

sevgi olmadan olmaz gibime geliyor...bende evlilik aşamasına kadar geldim.. Namazında niyazında biriydi..ailler olumulydu.. Bende onun sayesinde daha güzel bir müslüman olurum düşüncesiyle olaya sıcak bakmıştım.. Temiz kız oluşum.. Ailelerin olumlu olması güzeldi..örtünmeyi namaza başlamayı kabul etmiştim.. Bir müddet yüzyüze gelmeden görüştük hatta fakat onunla ilk görüşmeye pantolonla gittiğim için beni bir daha araryıp sormadı bile oysa sevmiş olsaydı değer verseydi ya da vicdanlı bir insan olsaydı şartlarını söyler benden ricalarda bulunurdu.. Yani etek giyseydim şimdi evli olacaktım..bu da müslümanlıkmı? Değil bence allah içimi biliyor.. Ben allahım şükürler olsun kapanmamı eşim sayesinde bana vesile ediyorsun diye dua ediyordum ve öylece ortada kaldım... Sevgi şart...

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
sevmekten maksat illada flört anlamındaysa hayır sevmedende evlilik olur.sevmekten maksat görücü şeklinde evlilik anlamındaysa,evlilik görüşmesinde içi ısınmamışsa sırf mantık olarak düşünürse böyle evlilik olamaz azda olsa sevmek şart bence.biraz yazım karışık oldu ama :)neyse selametle kalınız

ruheda

Kayıtlı Kullanıcı
sevmekten maksat illada flört anlamındaysa hayır sevmedende evlilik olur.sevmekten maksat görücü şeklinde evlilik anlamındaysa,evlilik görüşmesinde içi ısınmamışsa sırf mantık olarak düşünürse böyle evlilik olamaz azda olsa sevmek şart bence.biraz yazım karışık oldu ama :)neyse selametle kalınız

kasdettiğim flört anlamında değil..allah için sevebilmeli önce insan...

huelya

Kayıtlı Kullanıcı
Bende esimle severek evlenmedim ama Allah'a cok sükür esimin sevgisimi
yüregime ilmek ilmek isledi. Esimle icindeki Allah aski ve korkusu yüzünden
evlendim. Cünkü icinde Allah sevgisi ve korkusu olan Allah'in yarattigina
özenle yaklasir. Simdi ise Allah'a sükrediyorum es olarak bana onu nasip gördügü icin.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt