bu güne kadar herkes severekevlenmiş değil mi???
Bu güne kız isteme usulü ile evlenmiş değil mi???
Sen yapılan araştırmalır takip etmiyorsun galiba; Günümüzde boşananlar, geçinemeyenler... kişiler genelde flörtle yani sizin sevme dediğiniz şeyle evlenenler.
Ya arkadaşlar ne bu severek evlenmek severek evlenmek, birde bu moda oldu, pantolon gibi, kusura bakmayın belki ağır konuşacam ama DÜŞÜNMENİZİ istiyorum.
Bundan 10-15 sene evvel pantolon modası varmıydı, severek evlenme modası, bayanların kendi ayağımın üstünde duracam modası varmıydı??
10 sene evvel mi aile ortamı, evlilikler, giyim kuşam iyi idi şimdi mi?
Yoksa ben bilmeden 10 sene içinde haşa ayet mi indi?
Oldu herkes kalbini allah için değilde başkaları için çalıştırsın...
Rabbim bana onu nasip et diye dua etsin.
Napıyım kötü huyları var ama bırakamıyorum gibi yalanlar uydursun.
Nedir bu Allahınızı seveyim, nedir bu dini köreltmedeki amacınız...
Nedir bu Allaha şirk koşmak... Kalbine allahtan başkasını koymak...
iş bilgiye, dine, inanca geldiği zaman üstünüze yok. Ama iş şahsi meselelere gelince herkes bildiğini okuyor...
Dinimiz severek, birine aşık olup, flört ederek mi evlenin diyor?
Dinde flört var mı?
Yoksa neden herkes evleneceği kişiyi evlenmeden önce sevmek istiyor?
Neden herkes AŞK denen dünyanın en anlamsız şeyini Allah a tercih ediyor?
Neden herkes başka konularda fetvalar verirken bu konuda herkes sevmeden olmaz diyor?
Neden hemen kişiselleşiyorsunuz?:a17:
tamamen katılıyorum..
dularımda hep evliliğimi yapıcağım insanla bir ömür Allah rızası için yaşayalım diye dua ederim...ama sevgi olmadan olmaz buna çok inanırım. sevmediğin insanın yaptığı bir hareket söylediği bir söz batar insana. en azından benim için geçerli bu. Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin(amin)
selam aleyküm arakafdaşlar şuan biriyle tanıştım ..samimi bir ablamızın tavsiyesi ile tanıştık.herşey olumlu gibi ama.sevgiye aldanmadan karar vemek istiyorum ..varmı fikriniz
[ı][sıze="3"]sevgı olmadan evlılık olur mu???
Evet bence olur olmasında sakınca varmıdır bence yok ancak su durumda sorun yok
eger kadın dinini biliyorsa ailesını dınıne uygun sekılde geliştirecekse
eger kı erkek dinini biliyorsa ailesınız dinine göre geliştirecekse
evet olur??
Dinini bilen gercekten yasayan hakkını veren bi insan sevılmez mı ya sahsım adına kesınlıkle sevılır sayılır
ailede islam yasnaıyorsa er yada gec
ister para pul olsun ister yiyecek bi lokma zor bulunsun
mutluluk kapıyı calacaktır...
Sevgı saygı dini vecıbelerın uygulanmasından sonra gelır(dusunsenıze her gece içki içen bi adam ve siz onu cokkkk sevıyorsunuz nereye kadar mumkun mu )
inşa-allah dinimizi yasadıgmız islamiyetın farzların sunnetlerın bi an dahı kapıdan cıkmadıgı evlıkler yasarız
selam ve dua ile.[/sıze][/ı]
sevmekten maksat illada flört anlamındaysa hayır sevmedende evlilik olur.sevmekten maksat görücü şeklinde evlilik anlamındaysa,evlilik görüşmesinde içi ısınmamışsa sırf mantık olarak düşünürse böyle evlilik olamaz azda olsa sevmek şart bence.biraz yazım karışık oldu amaneyse selametle kalınız