osman gazi
Yasaklı Kullanıcı
ALİYE-ALİYE kardeşimizden Allahcc razı olsun...
Selamün Aleyküm..
Osmanlı'nın kuruluş yıldönümü kutlu olsun.. İnşallah içimizdeki Osmanlı ruhunu ve sevgisini ebediyyen koruruz..
Gerçekten hepsi mühür gibi sözler.. Slaytının da güzel olacağını düşünüyorum.
Selam de dua ile..
Buradan bir kitap önermek istiyorum Ahmet Akgündüz hoca nın Bilinmeyen Osmanlı eserini arkadaşlarımız temin edip okurlarsa çok şaşıracakları ve hoşlarına gidecek daha önce söylenmeyen birçok gerçeği bulacaklar.
Ve Aleyküm Selam kardeşim..
Osmanlı'mızın 710. kuruluş yıldönümü hayırlara vesile olsun, tüm İslam alemi için dirilişlere, direnişlere vesile olsun inşallahu teala.. Amin dualarınıza inşallah kardeşim, işte padişahların sözlerinden Osmanlı'nın başarı sırları..
-Cihad bilinci,
-İ'lay-ı kelimetullah gayesi,
-Emr-i bil ma'ruf ve nehy-i anil münkerdeki daimiyet..
Bizlerin, ümmetçe (pek az bir grubumuz müstesna) muvaffak olamayışımızın sebebi şüphesiz bunları terk etmek..
O ruh daim olur inşallah.. Sözler bunlar kardeşim, bunları slaytla sunabilirsiniz, katkıda bulunan kardeşlerimizin sözleri de olsun inşallah..
Belgesel dosyalarını ekliyorum inşallah kardeşim. PC'nize indirip, video olarak sunabilirsiniz bu belgeselleri ve bu ses dosyalarına hangi resimlerin eklenebileceğini sizin tercihinize bırakıyorum.. Belgeselin adı: ''DÜNYA OSMANLIYA MUHTAÇ''... Şu an öğrencilerimle olan çalışmamda ben de bunu kullanıyorum. Böyle bir konu seçme sebebim de son Filistin olaylarıyla anlaşılmıştır ki ümmetçe Osmanlıyı yeniden anlamaya ve anlatmaya, yaşamaya ihtiyacımız var.. Onun adaletine değinen belgesellerin daha faydalı olabileceğini düşündüm acizane..
Bu belgesellerin download linkleri aşağıda inşallah. İndirebilirsiniz.. Çalışmanın hayırlara vesile olması duası ile.. Rahman c.c emeklerinizin ecrini rızasıyla versin inşallah kardeşim. Selam ve Dua ile.
=BELGESELLER=
Web Hosting - Dedicated Server
Selamün Aleyküm..
Bu son yazınızdan sonra kafam biraz karıştı açıkcası.. Şimdi bu verdiğiniz belgeseller zaten görüntülü.. Bugün müsait bir zaman bulabilirsem inşallah yapmaya çalışacağım ama Ben tam olarak ne yapmalıyım izah ederseniz sevinirim.?
Ve Aleyküm Selam kardeşim.
Açıklayayım inşallah.. Şimdi genel olarak 2 videodan meydana gelebilir, eğer mümkünse.. İlk videoda sadece padişahların sözleri ve batılıların Osmanlı hakkındaki sözleri, yollamış olduğunuz Mehter eşliğinde geçebilir inşallah.. İkinci videoda da sadece belgeselleri kullanabilirsiniz.. Belgesellerin görüntüleri sizce uygunsa bunları yayınlayabilirsiniz.. Değilse, uygun olan resimler eklenebiliyorsa şayet, belgesellerin resimlerinde değiştirme v.s yapılabiliyorsa ekleyebilirsiniz inşallah.. Bugün girebildikçe inşallah bu forum üzerinden açıklama gerektiren yerlerde açıklama yaparım inşallah kardeşim..
Selam ve Dua ile.
Belgesel üzerinde değişiklik yapabileceğimi sanmıyorum.. Ama bence görüntüler ve anlatım çok uyumlu.. Onları direk kullanabilirsiniz.. Bende mehter eşilğinde resimler üzerine(bunlar padişahların imzaları olabilir) padişahların oğullarına vasiyetlerini yapabilirim diye düşünüyorum.. Tabii şuan için işler baya yoğun ama inşallah sakin bir ortam bulabilirsem başlıyabilirim.
Siz yine düşüncelerinizi yazın, ben ara ara girmeye çalışıyorum..
Görüşmek üzere..
Selamün Aleyküm kardeşim..
Belgesellerin aynısını Youtube'ta bulduk inşallah... Oradaki videoları ekleyebiliriz artık.. Orada da 3 ayrı parça halinde sunmuşlar..
Eğitmenimiz de 3 ayrı CD olarak vermişti, belgeselleri.. Youtube'taki linkinden istifade ederiz artık.. Çünkü yazık ki benim de çok fazla zamanım yok kardeşim.. İnşallah hayırlara vesile olsun diyorum.. Yardımlarınız, emekleriniz için Allah c.c ziyadesiyle razı olsun kardeşim..
Çok teşekkür ederim.. Selam ve Dua ile inşallah.
Selamın Aleyküm Aliye Kardeşimiz ...
Rabbi teal-a ebeden Razı olsun .Ellerinize sağlık.
Çok güzel bir çalışma.
Bir noktayı da acizane hatılatmak isterim ki ;
Şeyh Edebali 'nin, damadı ve ilk Osmanlı hükümdarı Osman Bey'e
tavsiyelerini içeren ve Osman Bey'in manen şiarına vesile olan
sözlerinide hatırlamadan geçemeyiz.
Yüzyıllardır Yüce dinimizin hizmetinde bulunmak şerefini elinden
geldiğince yerine getirmek azim ve gayretini göstermiş ecdadımızı
hayırla yadediyorum. O necip ecdadın torunları olarak aynı gayret ve
amaç içinde olma gayreti vermesini diliyorum Yüceler yücesi
Rabbimizden...
Siz benden bu belgeselleri youtube'ye eklememi mi istemiştiniz?.. Bunları zaten siz bana gönderdiniz ve dolayısıyla zaten sizde mevcut değilmiydi?? Tam anlamadım açıkcası:a11:
Selamün Aleyküm kardeşim..
Evet benim isteğim buydu.. Video olarak sunabilir misiniz derken bunu kast etmiştim.. Bunlar bana bir hocam vasıtası ile ulaştı, önceden elimde yoktu, ilk kez bu vesileyle dinledim ben de. Daha önce de Youtube'tan v.s araştırmamıştım.. ''Siz belgeselleri eklersiniz'' deyince, benim eklememi istediğinizi anladım/sandım..Şu an buna zamanım olmadığı için, belgeselleri Youtube'ta aramaya koyuldum.. Bulduk orda inşallah.. Yani hazırlamanıza lüzum yok inşallah kardeşim.. Vaktinizi de almak istemiyorum bu sebeple.. Direkt orada önceden ekleyen kardeşlerimizinkini de ekleyebiliriz.. İnşallah anlatabilmişimdir
..Selam ve Dua ile kalın kardeşim.
Aleyküm Selam..
Tamam şimdi oldu inşallah..Ben görüntüleri youtube üzerinden kullanacağınızı tahmin etmiyordum, o sebeple anlaşmazlık oldu sanırım.. Youtube'ye eklemek çok zor bişey değil isterseniz yine de ekleyebiliriz..