Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Müziği dine sokmak (2 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
bende müziksiz ilahinin dinlenmesinden yanayım.bana sorarsan sen dinliyormusun evet yalan söyleyemem müzikli ilahi dinliyorum ara sıra.ama gercekten ilahi ilahilikten cıktı rakmı türk sanat müzigimi türk pop müzigimi dinliyosun belli degil.ALLAH razı olsun huyela kardeşim birde bir hocadan şöyle duymuştum suanda biliyorsunuz sarkılarda cok müstehcen sözler var insanı şirke düşürecek hatta ALLAHA isyana sürükleyecek sözler var bir gencin bunları dinlemesındense bu müzikli ilahileri dinlemesi daha iyi olur demişti gencleri cekmek acısından siz ne dersiniz bu konuda.selametle kalın:)

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
bende müziksiz ilahinin dinlenmesinden yanayım.bana sorarsan sen dinliyormusun evet yalan söyleyemem müzikli ilahi dinliyorum ara sıra.ama gercekten ilahi ilahilikten cıktı rakmı türk sanat müzigimi türk pop müzigimi dinliyosun belli degil.ALLAH razı olsun huyela kardeşim birde bir hocadan şöyle duymuştum suanda biliyorsunuz sarkılarda cok müstehcen sözler var insanı şirke düşürecek hatta ALLAHA isyana sürükleyecek sözler var bir gencin bunları dinlemesındense bu müzikli ilahileri dinlemesi daha iyi olur demişti gencleri cekmek acısından siz ne dersiniz bu konuda.selametle kalın:)

Estağfirullah efendim. bizim görüşümüzün düşüncemizin ne kıymeti olur. Ehli sünnet alimleri 'rahmetullahi teala aleyhim ecmain' yazılmadık hiç bir mesele bırakmamışlar. Bize sadece o büyüklerin kitablarından nakletmek düşer. Bahsettiğiniz hoca efendi kendi yorumunu katmış. Evet gençlerin onları dinlemeleri hiç iyi değildir. Ama onu dinlemesinler diye çalgılı ilahi dinletmekte hiç caiz değildir. Hatta ibadetlere haram karıştırmak çok tehlikelidir. Aşağıdaki linkte detaylı bilgi mevcuttur.

Dua eder dua beklerim.

Çalgının dindeki yeri .:.: www.dinimizislam.com :.:.

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
Ney de, diğer çalgılar gibi asla caiz değildir. Eğlence ve para kazanmak için şarkı söylemek haramdır. Her çalgıyı çalmak ve dinlemek, raks etmek caiz değildir. (Redd-ül Muhtar
Ney de, diğer çalgılar gibi asla caiz değildir. Eğlence ve para kazanmak için şarkı söylemek haramdır. Her çalgıyı çalmak ve dinlemek, raks etmek caiz değildir. (Redd-ül Muhtar
ben bunu bilmiyordum ney calmanın haram oldugunu bilmiyordum.hatta ben neyın sesını cok severım kursuna bıle gitmeyi dşünyordum okadarki cok seviyordum huyela kardeş:(islam ne diyorsa dogrusu odur ALLAH razı olsun beni aydınlattıgınız için:)ALLAHA emanet olunuz

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
ben bunu bilmiyordum ney calmanın haram oldugunu bilmiyordum.hatta ben neyın sesını cok severım kursuna bıle gitmeyi dşünyordum okadarki cok seviyordum huyela kardeş:(islam ne diyorsa dogrusu odur ALLAH razı olsun beni aydınlattıgınız için:)ALLAHA emanet olunuz

Allahü teala korusun . Rabbim muhafaza eylesin. Hafızlığın hakkını vermek nasib eylesin. Aşağıdaki forumada bakın isterseniz. Kalbinizde şüphe kalmasın malum ahir zaman.

Allahü teala her an kendisiyle bulundursun .

http://forum.islamiyet.gen.tr/dini-sohbet/65382-mevlana-ney-ve-dumbelek-calmadi.html

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
eger bir konu hakkında acık delıl varsa kalbimde asla şüphe olmaz inşallah.okudum ALLAH razı olsun bu sitede soru sormak yasak olmasaydı size cok soru sormak isterdim:(cünkü bazı konularda herkez farklı yorumlar yapıyorlar kimi olur diyo kimi olmaz bense ögreniyorsam bir konuyu emin oldugum yerden ögrenmek isterim.artık actıgınız konulardan faydalanıyoruz.

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
huyela kardeş artık actıgınız konulardan faydalanırız derken yanlış anlaşılmasın ancak bu şekılde bırseyler ögrenirız demek istedim yanlış anlaşılmak istemem cok üzülürüm.:(

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
eger bir konu hakkında acık delıl varsa kalbimde asla şüphe olmaz inşallah.okudum ALLAH razı olsun bu sitede soru sormak yasak olmasaydı size cok soru sormak isterdim:(cünkü bazı konularda herkez farklı yorumlar yapıyorlar kimi olur diyo kimi olmaz bense ögreniyorsam bir konuyu emin oldugum yerden ögrenmek isterim.artık actıgınız konulardan faydalanıyoruz.

Efendim sizi çok iyi anlıyorum. Malum ahir zaman. Herkes yoğurdum tatlı diyor. Ama Allahü teala samimi olanların kalbine doğru yolda bulunanların sevgisini ihsan ediyor. Size mail grublarını tavsiye ettiğimi hatırlıyorum. Orada sorulan sorulara verilen cevablar gruba üye olanlarada gönderiliyor. Hatta isteyen soruda sorabiliyor. O grublar ehli sünnet olan salih müslümanlar tarafından hazırlanmakta. İnanın samimiyetinize imreniyor insan. Sizden hususi dua istirham ediyorum. Allahü teala ahir zaman fitnelerinden muhafaza eyleyip çok güzel hizmetlere vesile olmanızın nasib etsin.

Doğru yolda olanlara selam ederim.

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun huyela kardeş evet bana mail guruplarını tavsiye ettiniz bende üye oldum hergün bana geliyor mesajlar okuyorum.soru soruldugunu bilmiyordum söylediginiz iyi oldu.

Sizden hususi dua istirham ediyorum. Allahü teala ahir zaman fitnelerinden muhafaza eyleyip çok güzel hizmetlere vesile olmanızın nasib etsin.
Rabbim sizden ebeden razı olsun sizi islama gönülden hizmet eden sevdigi kulların arasına katsın size her zaman dua ediyorum.benim için yaptıgınız dualar için ayrıca ALLAH razı olsun benide rabbimin islama hizmetle şereflendirmesi için dualarınızı beklıyorum.selam ve dua ile..

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun huyela kardeş evet bana mail guruplarını tavsiye ettiniz bende üye oldum hergün bana geliyor mesajlar okuyorum.soru soruldugunu bilmiyordum söylediginiz iyi oldu.

Sizden hususi dua istirham ediyorum. Allahü teala ahir zaman fitnelerinden muhafaza eyleyip çok güzel hizmetlere vesile olmanızın nasib etsin.
Rabbim sizden ebeden razı olsun sizi islama gönülden hizmet eden sevdigi kulların arasına katsın size her zaman dua ediyorum.benim için yaptıgınız dualar için ayrıca ALLAH razı olsun benide rabbimin islama hizmetle şereflendirmesi için dualarınızı beklıyorum.selam ve dua ile..

Mâşâallahü teala . Ne güzel. Mübarek olsun. Dualar çok güzel. Gerçekten teşekkür ederim.

Cenabı Hak din ve dünya seadeti ihsan eylesin.

Fi Emanillah.

mervenur16

Kayıtlı Kullanıcı
Müzikli daha güzel ama haramsa kaçınmalıyız tabi

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Müzikli daha güzel ama haramsa kaçınmalıyız tabi

Arkadaşım elbette kaçınmalıyız. Haram olan bir şey için daha güzel demek gerçekten çok tehlikelidir. Yani Allahü teala bir şeye bu haramdır çirkindir diyecek. Bizde çok güzeldir diyecez. Bundan çok sakınmak lazım. Zaten yazıda bu tehlike bildiriliyor. Haramlarda zerre kadar güzellik bulunmaz. Hepsi zararlıdır. Cenabı Hak hepsinden muhafaza buyursun.

Dua eder dua beklerim.

sebatkar

Kayıtlı Kullanıcı
Allahü teala cümlemizden razı olsun, istifade etmemizi nasib eylesin

sebatkar

Kayıtlı Kullanıcı
ğüzel kardeşim kaza namazları hakkındaki ğörüşlerin insanların aklını karıştırıyor bu konudakı enerjini insanların sadece kaza namazları kılmada cesaretlendırmede harcamanı dilerim.selam ve dua ile

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
ğüzel kardeşim kaza namazları hakkındaki ğörüşlerin insanların aklını karıştırıyor bu konudakı enerjini insanların sadece kaza namazları kılmada cesaretlendırmede harcamanı dilerim.selam ve dua ile

Beni yanlış anlıyorsunuz. Bakın Kaza namazları hakkındaki görüşlerin demişsiniz. Haşa ne görüşü. Biz oraya kendi görüşümüzü yazmadıkki. Orjinal vesikalarınıda koyarak ehli sünnet alimlerinden' rahmetullahi teala aleyhim ecman' nakil yaptık. Allahü teala korusun. Dini konuda ne benim ne sizin nede başkasının görüşünün ne kıymeti olur. ? Kimseye boş boş oturun denmiyor o yazıda. Hem boş zamanlarında bol bol kaza kılsın hemde sünnetleri kılarken kazaya niyet etsin deniyor.

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
İmam-ı Gazali hazretleri buyuruyor ki:
Bir kimse İslamiyet'e uymaz, Allahü teâlânın düşmanı olan nefsine uyarsa, kalbi bozulur. Çalgı dinlemek ve her günahı işlemek nefsi kuvvetlendirir. Salim, temiz kalb müzikten zevk alamaz. Müzik nefsi kuvvetlendirip, harekete getirip zararlı olur. (Kimya-i saadet)

“Çalgı insanı Allah sevgisine götürüyorsa caiz olur” demek, (Zina, içki, kumar Allah sevgisine götürüyorsa caiz olur) demeye benziyor. Dinimizin yasakladığı çalgıyı böyle savunmanın sebebi nedir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt