Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Edep Ruhun Ve Kalbin Ziyneti, Nefsin Mahiyeti Olmalı!
Edep Ruhun Ve Kalbin Ziyneti, Nefsin Mahiyeti Olmalı!
Yar… İnsan sadece Bilgiyle seyran edemez Arifin hissiyatını bilemez, Hassasiyette boy ölçüşemez Basiret kul için bir lütuftur, maddi Ve manevi nimet adına duruştur, ötelenemez Hasta ve düşkün bir nefesin hali Her nasıl açziyette kalırsa, inançsız azimde İnsanı fark ettirmeden yolda bırakır, düşünmez
Aşka ram olan Gönül olmalı, nefs değil Heves aklı ve izanı karartmamalı, Vicdan ve idraki dumura uğratmamalı Her niyet hakkın maksadına matuf olmalı, Hata ve veballer kasıtla barışık bulunmamalı Her kelam kalbin dili olmak için gayrete dücar olmalı, Bahaneler aklı ve kalbi yormaması için irade rol almalı
Sevdanın engin Bir çilesi ve firkati bulunmalı Aşkına ram olunmayan bir sevda Ruhun sığasında olmaktan sakınmalı Kul, ruhun emanetçisi, bedenin bekçisi, Hevesi hakikatle buluşturmanın gayesi, unutmamalı Nefs asla tatmin olmaz, takat kesilse bile aklı durdurmaz, Hinlik adına kimseyi rakip tanımaz, kat a bu gerçek hatırlanmalı
Düşkünün hevası Olsa da amele matuf değildir Düşler içinde çırpınmaya başlayan bencilenin tekidir, ah etmesi peşindir Edebi olmayanın, adap ve muaşeret adına Kaygısı bulunmaz, dünyayı karşısına alır sıkılmaz Mizan için kaygısı ve çabası olmaz, taklit ve örfü için Muhakeme tanımaz, cehil içinde bulunmaktan asabiyeti bırakmaz
Yar… Sadrı vecde getiren Aşk olmalı, hal, sabır ile durulmalı, Azim, hevanın keyfiyetine sunulmamalı İhlâs ruhun senası ve vakarıyla kuşanmalı,
Mizan aklın Ve iradenin mihengi sayılmalı Âline yabancı olan, mizacını Değişmez sanan, kul olmanın Acziyetini edebiyle Yudumlamayan aşktan anlamaz
Yar, nefsin Yelpazesi değil arıdır Hak nazariyle cemali temaşa etmeyen, Edebin urbasını giymeyen üryandır Derviş hassasiyet içinde ki nefestir,
Hak için Fedayı can olmaya Karar kılmış gedadır Şevki ve vecdi aşkın inşirahından Tezahür eder, hali vicdanlaşmış Adaktır, gama çok yabancıdır
Aklı ve vicdanı Nefsin eline bırakmak Bin bir bela ve musibet hak adına Muhasebe edilmezse, Kader suçlanırsa acınmak Dünya insanı olmaktan öte, vakit geçirmek,
Nedensiz Nefeslenmek, İdeal sahibi olmadan ölmek azaptır Cennet ve cehennem İradenin ve aklın mizan hassasiyetinde ki Okuludur, ihlas ve izan Hak için bahşedilmiş noktadır
Bir yaşlı Ve özürlü teyze gördüm Kim bilir o zavallı Halinden ne kadar bizardı, Yürümek adına Fevkalade görünen cefaydı
Dikkat kesildim, Lütfedilen ibretle irkildim, Kahkahası kulağı tırmalayan Kızlar gülüşüyordu, ne acıydı İçim parçalandı, sinem daraldı, O zavallı ve budala kızlar Adına hayıflandım, güya okuyorlardı
Yar… Hangi duvarı yıkık görsem Geçmiş her lahzanın Saikleriyle usanmadan yüzleşsem Yaratılan adına, umut saflığında, Düş sığınağında, kader söylensem
Aklın İhtiyacını bilmeden, İnşirahı dilemeden, Bir taklidin kendisiysem Gözyaşı için yanarım, duygusallığı Ne sanırım, hesabı Kime bırakırım dersem
Gülen Yüz değil, gönül olmalı Telakkiler, Tak iyeye bulaşmamalı, Her manada kalbi olunmalı Heves uğruna nar, Aklın ve iradenin tercihi olmamalı, Ne kadar hak sorgulanmalı
Rahmetin Ve muhabbetin banisinden Korkmadan, haşyet içinde yol alınmalı Yaşamak adına nefs Serbest bırakılmamalı, Ruhun ise dimağının kaptanı olmalı
İyiliği, Enayilikten ayırmalı Her köşede dileneni hayra Muhtaç sanmaktan kaçınmalı İnsan önce kendini tanımalı, Gerekçesiz ve nedensiz olmaktan sıkılmalı
Ne derlere göre Değil, aklın, izanın, Vicdanın muvazenesiyle yaşamak için yarışmalı Fanilik adına ne varsa sorgulanıp, Fani olmayan için Azmetmenin bir yolu bulunmalı
Aşk, asla Bir heves değildir Gülün kokusu amberdir, Bülbül adına figanı melaldir Vuslat gönül için gayedir, Maşuk için sevinçtir, edep içinde ki keyiftir
Seveni Çok görme, Düşeni görünce gülme, Aczi yet içindekine güvenme, elimdir Mazlumun ahını alma, Nisayı nefsin için yalvartma, Adamı aldatma, Kandırmayı asla bir kar sanma
Sürekli Çığırtkanlık edebin değildir, Kanaat ikliminde habersiz solmaktır,
Nedamet Aşkı kurutan bir bühtandır, Ruh vuzuhunda istikbal anlaşılacaktır.
Mütemadiyen Eksiği aramak yanılgıdır, Şefkati anmayan kalp aşka yabancıdır,
Sevda Sağanağına yağan yağmur vardır, Toprak, en bariz yardır seni anlatandır.
Kıskançlıktan O güzel gözlerini köreltme, Dirliğin birlik için şart olduğunu önemse,
Güveni bir kez Vehimlere emanet edince, Kanaat kaybolacaktır aşkın dile gelse de.
O kadar İçten sözler ki Yorum yapacak Güzel söz bulamıyorumaçıkçası
Bu şekilde hitapların, Saygının ve sevgininolması O kişinin yürekten gelen İçtenliğine bağlıdır
Bu sözler gerçektendesizinse Bence çok iyi biristikrardır
Yolunuz açık olsun
teşekkürler Okumamızı sağladığınıziçin
Grafiker…
Efendim… Halin bendinde fakirim, Kendi halimde Kelam etmeyi Cenabı Haktandilerim, Ömrün hazanında, Tefekkür nazarıyla Gayret eden nefesim, Lütfediyorsunuz, Bu abdiâcize kıymet Bahşediyorsunuz siz Engin bir hamiyet Gösteriyorsunuz Hissiyatın esenliğinde Aydınlığı arayan, Kalbi itminanlık için Yol alan, Hassasiyet sahibicansınız Halimden sudur eden Hezeyanlarım için Müsamahanız Ve şefkatiniz için Teşekkürlerediyorum...
Aşk... Muhtaç nefsin Hasredilen zevkin Nizam tanımayan bir midenin Bedenin, dinmeyen hevesin ahıdır Kalbi nizam ettiren bir hakikat mürebbiyesidir
Aşk... Bahşedilen canı Uğruna ram olunan cananı Dünyayı, yalan sayılan her anlamı Ukbayı, vuslatı taçlandıran fikriyat nazarını Hakkını vermektir, ahseni takvim e eriştiren fırsattır
Aşk... Her cana Akan o kana Bazen maliki olduğun ihsana Yakıştırılan bir enaniyet değildir İdrak lekeyi kabul etmez, irfan aşk ile asla dalga geçmez
Aşk... Bir anlamda nur Ve hatta bir onurdur Nefsanî zilletten iradeyi korur Manayla buluşur, zafiyetleri ise kurutur
Aşk... Hakikat arında haldir Melaldir, firkati yaşatan ferdir İradeden vazgeçmektir, uğrunda ölmektir Hakkın nazarında dirilmektir, umut içinde beslenmektir
Kaçkez Başınageçtimse Ruhumundinmeyen Figanını hasretmek istemdimse Kalbiminhicran damlalarını Vehüzün yakarışlarını Akıtmayıdiledimse Olmadı,başarmaya ramak Kaldığınıdüşündükçe, Olurya dedim ve geriye çekildim
Nasıl Katmerleşiyordu Bilsenruhumda hicran Sessizlikiçinde nereye temaşa ettimse İçimgidiyordu her an Gözyaşlarımıbırakmak istiyordum, Kimseningörmesini hiç istemiyordum Çekiliyordum, Kalabalıklardanuzaklaşıyordum, Nerdeydin,söyle ey anılan o can
İsimsiz Mektupyazmak istedim Birazkaygılanmanı diledim Veyâd edebilmen için Nekadar merak içindeydim Nekadar kıymeti olan Birnefestim, hiç söylemedin, Nesancılar ektin Niçinbir sual eylemedin, Hissiyatımıderbeder eyledin, Niyesessizce çekilip gittin
Biracaba Demedenve üzmeden Ramolduğum edebin derin izlerini Refakatinlesürmeyi nasıl arzu ettim Lakinhangi lisan-ı hal ile söylemeliydim, Çaresizbir sessizlik içine çekildim Bilsenne kadar beklemiştim, Birkelam etmeni Veyılların umuduyla kederlendim
Sanaevet, Birşey söyleyemem Serdetmediğinhissiyatını Asladeruhte edemem Vekalbi inşirahını bilemem Gönülbu, sanki Hissiyatçağlayan bir su, Merakalıyor içine, aşk nasıl bir korku Benibenden alıp götüren, Birefkârın meyline gark eden Vekendine çeken söyle ne
Umutsanki Yıllaragebe kaldı Ruhumuiçinden çıkamaz Birhicran kuşattı, Kalbimnasıl burukluk yaşadı Kimnefesimin suskunluğunu anladı, Hüznümlebaş başa kalarak Birumut içinde ağladı Susmalıyımartık vakit çok geç, Firkatinebağlandığım Bilmeyecekkalp gülmeyecek