Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yar... Bir düşün Şemsi Tebriz’i de nevar İlim ve irfan sahibi Mevlana niye ona kanar Aşk ve sevdasız Bilgi neye yarar, Mezceden hikmet Kimdeyse şevk başlar İnsan kulluk şiarında Can bulur, umut olur, Akan su gibi arı Ve samimi olur İhsanın yüceliğine, Vicdanın diriliğine, Aklın Arifliğine, Kalbin açılan Sır perdesine nailolur...
Yar... Hangi Sahile insem Ummanın suhuletinde Mahzun sezgilerimi Dinlesem Yağmurun hasretiyle Umutlarımı derleyip Sabırla beklesem Afakımda ne varsa Bir çırpıda Hiç çekinmeden Söylesem ve halleşsem Gözyaşlarıma Hiç seslenmesem, Yıllara sâri sukutumiçin Bir nebze olsun sevinebilsem...
Temaşa… Ettiğim sükûnetin İnsicamını terennüm ederken, Ruhuma ve kalbime seslenen Lahzalarda ibretle dirilsem, Hesaplanabilir bir aklın, İlim ve irfanın, aşk ve sevdasının Edebiyle nefesi sahibine teslim etsem...
Sen böyle Garip garip nazar ettikçe Sessiz ve sabır rüknünde nefeslendikçe Çaresizlik belimi büküyor, umutlar eylülleşiyor
Sessizce Kudretin sahibine sığınıyorum Yüreğimde ne varsa ona yönelip diliyorum Mahzun ve mağdur kalpler için umut besliyorum
Ne yanan Leyla’nın Ne de her lahzada umut eden hicranın Ahseni takvim üzeri yaratılmışken başkaldıranın İnsanlık şeref ve haysiyetinden uzaklaşan bir izanın
Ne olur gam etme Umutlarını derdest edip hicrana verme Dünya ve nimetleri için ruhun ve kalbinden geçme Mizan ve Arasat vecdinden bir an olsun ümit kesme
Ey can heves ne ki Her heva nefsi kamçılayan kırbaç değil mi? Akıl, vicdan, mizan, umut, sabır, aşk yetmez mi? Hesapsız heyecan yaşamak için çılgınlık bir gayemi
Bilmem ki neden İnsanlığı hakkıyla düşünmezsin Nefsi temayül ve teyakkuzlara fırsat verirsin Anlık hazlar bitecek mi, azgın nefse yetecek mi ne dersin
Akıl, ilimle ikbaldir İstiklal, ruhun ve kalbin için tabii irfandır Sır ve himmet şüheda için furkandır, sabrı ahlaktır Cehti ve vecdi olmayan yürekler her bakımdan kuraktır
Dünya ve nimetlerine Heva ve hevesin bin bir çeşit ve rengine Edep ve ahlaktan uzaklaştıran her fırsat ve şerre Gönlünü kapat, kalp gözlerini aç, ruhun bizzat ona muhtaç
Yar... Hekimi Ümitle dinledim Sabretmek için Çok direndim Edep ve nezaket Fakirliğini kime Ve nasıl söylerdim Kalbi hassasiyetten Çok uzaklarda Olduğuna hükmettim Gözlerine baktım, Endişeyi bıraktım, Emelleri adına hırsa Kapıldığını anladım İnsan ruhi Ve kalbi tefekkür Ve tahayyülden Uzaksa sıfatın bir İşe yaramadığını Çaresiz kabullendim Sabırla teşekkür ettim, Şaşkınlık içindeydi Bir şey demedim Ve fakat ülkem ve İnsanlık adına çoküzüldüm...
Yar... Bazen bahar Kimi zaman da Suskunhazansın Sanki mütereddit Birhalin efkârısın Bilmem ki niçin Sessizlikiçinde Garipbir Yolculuğaçıkarsın Yüreğini ve Yorgunümitlerini Niçin kimseyeaçmaz Ve hiçpaylaşmazsın Sabrı terennüm eden İnanan,kanaate erişen Çaresizlikiçinde yaşayan Solgun ve yorgun bir feryatsın... Mustafa Cilasun
Yar... Nice umutlar Kanatlanıp uçtu Avare aklım için Mukallitlikten Kurtulamamak suçtu Tahkik yetisi Niye bir farktı, İdrakim için vuslat Ne abide bir vaatti Zafiyetler, Kalbim için muğlâktı, İradem var iken,azimet Vicdanımda aklanmadı
Kaldım Issız sokaklar elinde Sönmüş lambalar Her vakit haşyeti Yaşatır dirliğimde Şayet ar etmek, Edebin rahlesinde En bakir sahife ise Sefillik halimde Kalbim titredikçe, Ruhum bigâneleştikçe, Çığlığım hiç işitilmeyince Hüzün var sinemde
Artık Ne kalan Nefes, ne heves Bir heyecan Yaşatmıyor halime Hasretin Pençesinde ki o ses Kim için ağlarım, Yıllarca niye yanarım, Hali perişanlığımı Şimdi kime anlatırım Kabrin başında, Toprağın her yudumunda Mizanın ulviyetini Yaşar, aşkla ağlarım…
Ey can… Can dersin, Canana imrenirsin Sevda adına Methiyeler düzer Ümitle nefeslenirsin Aşk için Ne kadar gamsız Ve bigânesin, İdrak için fakirsin İlim ve fikirsiz aklın, Ülfetsiz kalbin, İzansız hesabın Derdiyle heveslenirsin Bilmem ki niçin Nedensizlik üzerine Ömrünü ikame edersin, Hala ne derlerdegezinirsin Fakirlik varlık adına Var olmaktan niyedir, Kul olmak bu kadar Basit midir, inanmaknedir Ruhun ve kalbin Sahibinden gamsız Bir vaziyette yaşamak Şeref ve haysiyetmidir? Hangi insan bu kadarsefih bir Tercih için nefsinin İlahlığına tamahetmektedir…
Yar… Seni sana Bırakmayan Duygular var Şan ve Şöhret için Ukdeleşen emeller Açığa çıkar Ne vakit Mazine insen, Düşlerin eşiğinde Ah edip inlesen İçini yakar Dünya ve önüne Sürülen fırsatlar Cezbi için nefsini Bir şekilde yoklar Hem gönlü Ve hem de nefsi İhya etmek Ve bu manada Ömür hasretmek Ruhunu yorar Sen, sana tevdi Edilen her nimetin Emanetçisin yar, Nefsin ancak azmin Ve iradenle Kul olmak için yaşar…
Yar… Aç olan, Açıkta kalanı Anla serdedilen Bir hesabın Esrarından uzaklaşma, O anı, yaşanan hicranı İbret-i nazarınla Halin ibretiyle yaşa Vakti gelen Ruh teslim olur, Lakin onu Hızlandıran gerekçe Nasıl unutulur Bir düşün Sakın unutma Sünnetullahtır eceli, Ruhunun lisanıyla oku Ve onu şehret korkma, Azmin kadar yakındır O sana, samimiyetimi anla…
Yar… Umutlar Aşka bakar Gönül şevki İrfanınla akar Ruhundan nükseden Sevgi muhatap arar Sevda vuslat için Çileye kanar Cefa sineyi edebe Sokar, sabır zorlar Furkan’ın idrake Zerk ettiği ne var Hakikat ilminden Nasipsiz olan sadece Nefsi için yaşar Nedensiz yaşayan, “Ne derler” için kanar Nefs emmare de Kaldıkça ruhu Ve kalbi umudu yorar Sen, sessizliği Ve sakinliği Vecdinle bir dinle Her gecenin mateminde Bir figan var İbretle nazar eyle Cezbin varken, Kudret seninleyken Sakın ola avareleşme Bir başkasının Taltifi için heveslenme Kalbin için endişeetsene Binlerce can göçüyor, Hakkıyla kim onu takipediyor
Ey can… Gönül sırra Meftun olmalı, Hikmeti Huda’nın Nasibinden Asla kaygı duymamalı, Sabrın ve edebin Rahlesinde edep Ve sabırla arınmalı Aşkın nuruyla Gönlünü aydınlatmalı, Sinende demlediğin Gün yüzüne hasret Umutlar nice arzular Ruhunu bizar bırakmamalı, Şevkin ve azmin O’nun Rızasında var olmak İçin emek harcanmalı Seni resmeden ayetler, Nefesinden nükseden Hicranı ne güzel anlatıyor, Umutla beklediğin bahar Bahtına çok yakın duruyor Mütereddit olma, Kalbinin sahibinden uzaklaşma, Halini cezbeden Her ne varsa Asla en yakınınrızasını unutma…
Yar… Aşk ateşinin Ulviyeti aşikâr O hiçbir zaman Yolda koymayan bahar Mevcudatında Ötelerin şevkidir ar Ruhun ve yüreğin Sayfalarından yazar Edip ve şairin Haline dikkatlice Nazar et Edep ve naiflikten Uzaksa elbette ki reddet Sana seni anlatan Hicranı keşfet Hüzün irfanla sürurdur Etme şikâyet Senin cezbine kapılan Her kim olursa Pervaneler gibi Etrafını da kuşatsa Gönlünde Yer almak için Bahaneler bulsa Asla inanma Yüreğini ona açma Beşer hırs ve Kibre boyanmışsa Kime hizmet ettiği Alenen zaten ortada Sen, sabrın Ve cefanın Nefesisin unutma Yüreğin Her yara aldığında Sarsılmam sanma Aklından Ve yüreğinden Çıkartamadığın an Gece ve gündüz Ve hatta düşlerinde Gördüğün zaman Kalbini tefekkür ederek Samimi bir şekildeyokla Her suç ve kabahati Sakın başkalarındaarama Nelere vesile olduğuna Ve kapı araladığınayan ağlama…
Yar... Çile ve cefanın Elinden korkma tut Dertli olan insanın Muhabbetinde vardır Yorgun bir umut Hikmeti Huda’nın, Sırrı gedanın, Nasibi mutlakın Aşkından olma sakıt Ne kadar gam Ve kederin varsa, İçindeki ukdelerin Ah u zar olarak Yüreğini burkuyorsa Bir an önce unut Ne kadar içine Elem zerk eden Hatıratın varsa, Her yadında Karşına çıkıyorsa, Hiç durma Hakikat adına Hala yol yakınken, Heves ve arzular Seni yoldan Çıkartmamışken, Nefesin Nihayeti gelmeden Muhabbetle sarıl ona İşte o vakit Göreceksin ki Dile gelen ne kadar Sevda ve aşk var, Hepsi O’na yakınlaştırmıyor Nefsi ihya ediyorsagaflet yaşatıyor...
Ey can… Yürek diliyle Konuşan bir can, İnsan bazen kapılır, Önüne asla Geçemediği rüzgârın Soluklarında aciz kalır. İşte o vakit Gözler kararır, Heves ve tutku Umut sanılır Cezbine kapıldığı esin Onun serabında Ne hikmetse, Çok farklıdır, Hakikat şiarıyla değil, Heva arzuları saklıdır. Solan bir gül, Ne kadar solarsa solsun Naifliği ve ülfeti İçinde baki kalır. Hissiyat akıl ve izanla, İrade ve vicdanla Sınırlandırılmalıdır, Yoksa nefsi hevesler Basireti sessizce kapatır...
Nasıl Sitem ederim sana, Gönül hicranda olsa da Bakamam mehtaba, Beni benden alan vuslatın sessiz Ve şevksiz edasına Nazarımı saklarım, kimi görsem Temaşa etmekten korkarım, Sükûnetin bağrına sığınırım Figan eden kuşun, Kanadı kırık mı acaba, boynu bükük Dervişin gönül şirazesi Yanık mı sula edemem
Segâh şarkılar Bir başka tesir ediyor yüreğime Tambur alıp götürüyor hicranın Eşsiz senasına, sabır Kanaat zerke diyor halime Lahza ne kadar mücerret, Hülyalar ahenge bürünüyor, Umut kalbimi bereketlendiriyor Ruhum hiç ses etmese, Hazan her vakit sineme refakat etse, Hüzün yumağı yine de sürur veriyor
Edebiyattan Pek anlamam, şiiri hiç yazamam Ehli kalem olan ariflerin Huzuruna çıkamam, sadece Gönlüme düşeni inşa eder yazarım Ömür muvazenem adam olmaya Namzet olsun diye çabalarım, Mizan sahnesini kat a unutamam Gönül aşka adanmalı, Sevdasıyla yanmalı,her çilede gizlenen Hikmeti muhabbetle kucaklamalı
Ne kadar Sakin bir mekân Kimseler yok, her yerhasretin Habercisi, firkatinderdindeydi
Alıp Götürüyor hissiyatımı, Ürperten serencamıyla, Sancılı ve metrukmelal laldi
Sadece Kuş ve nebatın Esenliği, böceklerinferyadı Ne kadar baskındı,suskun hıçkırıklardı
Fersiz Gözlerim kamaşıyor Engin bir ova var,kaya dibi Bağları ve şehrin asrimezarlığı anlatıyordu
Hali okumak, Ruhun vaktine şahitliketmek, Kalbi inşirah ile daimeylemek gerekiyordu
Ve fakat İçim buruktu, Hüzün salkımları sankikalbime En yakındı, figan nasılçaresiz kalıyordu
Mahşer Ne kadar heybetli Haşyetin en latifhali, nefsin En nedim ahvali, dilinçare bırakmayan kali
Alıp götüren Biri var sanki ten Dururken, ufkum fügbir Vaziyetteyken, aklımınsükûn vakti
Vicdanım Ne kadar kederli, İradem ve tercihlerimher ne Hikmetse pek dertli,hesap o an mizandı Gönülden Neler geçmiyor Sineye nakşeden adınane Varsa, ah u zar etmekgerekmiyor
Nasip Ve hikmeti, sabır Ve kanaatin dillenenmelali Sanki şehre diliyor,ah yetmiyor
İnsanız, Ancak irademiz ve Aklımızla anlaşılmayamuhtacız, Vicdan adına gam etmemlüzum ediyor
Beş tepeler Gözüme ilişiyor
Mesire yeri olarak Tanzim edilen veinsana Huzur bahşedensessizlik yakışıyor