Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Gurbetteyim... Yalnız başına çaresizim Ne hasret, ne defirkate talibim İçim titrerken niçin bu kadar kimsesizim Ne kadar gitmek istesem, kavuşmayı murat etsem yetersizim Halimi anlayacak, beni duyacak, yar olacak gönül için ümitlenirim O yar ki, ruhumdan nükseden sevgiyle, kalbimde var olan muhabbetiyle beklerim
Bir... Sonbahar var Ne kadar suhuletli bakar Her yaprağın sinesinde aşk kokar Samimiyet ve sadakat hilkatinde var olan şiar Yar, geçip giden zamana söyleyemediklerim yüreğimi yakar Her umutta sabır, kanaat ne büyük istikrar ve fakat sinemi dağlar
Hiç... Dinlemedin Garip bir heyecan içindeydin Ne söyledimse sükût ederek geçiştirdin Bir zaman sonra ummadığın telaşın içine girdin Neye ve kime imrendin, hırsına mı güvendin, nasıl heveslendin Kendinle birlikte etrafındaki insanların dirliğini bir çırpıda görmezden geldin Şimdi ne geçtiyse eline, güvendiğin azmine garip bir şekilde günlerdir sessizleştin
Aybüke... Çok naif bir kızdı Gülen yüzüyle sanki nazdı Anlama yeteneği çok fazlaydı Çok yeni ve körpe bir fidan olarak yanımızdaydı Çalışmak istemiş, anne ve babası izin vermiş, rahattı Beş altı gün beraber çalıştık ve çok kaynaşmıştık, razıydı Akşam babası geldi, garip bir şekilde meramını söyleyince şaşırdım Aybüke baba lütfen böyle yapma diye ısrar ediyordu fakat adam kızgındı Aybüke'ye kızım ne oldu, niçin benim haberim yok deyince daha çok ağladı Babasını annesiyle dışarıya çıkarttı ve Mustafa amca ne olur hakkınızı helal edin babam anlayışsızdır dedi
Ah... Anam nerdesin Hangi iklimin rengindesin Niçin yıllardır sessiz ve garipsin Kimi beklersin, nedilersin, oğlundan gizlersin Nasıl duysam seni,toprak olan bedenini, bekleyen haşyeti Bende eksilmeyen zafiyet ve ihmalkârlık dertlerini, dinmeyen hasreti Artık neyleyim, yalnızca ziyaret edeyim, sadakayı cariye için hassasiyet göstereyim
Kadın... Asabiyet içinde Ve el kol hareketleriyle Ağzından köpükler gelerek haykırıyordu Sabırla dinledim ve lütfen sakin olun dedim Fakat kadın dinlemek istemedi daha çok hiddetlendi Benin acizliğimi gören elemanlar müdahale etmek istedi Ben fırsat vermedim, bırakın kadın meramını anlatsın ve rahatlasın dedim Nihayet kadın benim mülayim ve yaşlı halimi fark edince biraz sakinleşip nefes aldı Bir adam arkasından girerek kadına bağırdı, kadın şaşkındı, adam yanlış yerdesin diye kadını azarladı
Unutmalı... Bir daha hatırlamamalı Ne kadar sancı varsa aldırmadan Yeni ve taptaze sayfalar açmalı, karamsar olmamalı Umudun peşini bırakmadan, hevesten arınmayı anlamalı Her arzunun umut olamayacağı, basiretle fark edilip avunmamalı Akan ne kadar gözyaşı varsa, hakkını teslim ederek, sevmeye adanmalı Sonra her ah u zarı yeniden anlamlandırmak için şevki, azmi bırakmamalı
Ne kadar... Sensiz uyanırsam uyanayım Bir birinden renkli hülyalara dalayım Gecenin bir yarısında uyanarak gariplik yaşayayım Anayım, her lahzada nedamet içinde etrafa bakınayım Sessizliğin mateminde, hasretin kederiyle yaptıklarımı sorgulayım Samimiyet ve sadakatin, hizmet ve edebin hakkını veremediğime yanayım Sonra bir kez daha senin gönlünü almak için yeniden insanlaşmaya başlayayım
Gel... Ne olursun gel Yüreğimin yaşını dindir Sinemi sessizce sevindir Ümitlerimde bir gün açacaktır gül Her zaman mahzun bakıyor garip sümbül Ey şakıyan, aranan, hasretle firkatine haykıran bülbül Al götür umutlarımı, sükûnet içinde bekleyen canan gelecektir bir gün
Yar... Umut, şevk ve muhabbetle İhlâs ve samimiyetle vaktini bekler Her kim acele ederse, nafile bir keder Şartlar ve kuvvet dengesi zaruret kesbe der Tedbirsiz ve bilgisiz derviş beklese de sabır biçer Gün kararır, fecir yakarır, cahil ise uykuyla gafleti seçer Miskin bu duruma neder, sefilliğin içinde kaderim diye boyun büker
Kimsesiz... Kaldım karanlık günde Her taraf kan revan içinde Zalim her geçen gün zülüm derdinde Mazlum millet perim perim perişan inlese de Sineler merhameti dışladı, dünya sefasına daldı Akıl fikirsizlikten, kalp zikirsizlikten rahmeti anlayamadı İman edilen Kur'an hakkıyla anlaşılmadı, tefrikaya dalındı Cemaat asabiyetleri her yanı kuşattı, Vahdet sevdasından uzaklaştı
Bir... Yar sevdim Yılların hasretini çektim Ne vakit hüzün hissetsem Sessiz ve sakin mekânları seçtim Kendi kendime dertleştim, cıvıltılar dinledim Kanadı kırılmış bir kuş gibiydim, yalnızca beklerdim Hangi denize baksam, fenerleriyle umutlansam kederlenirim Bir ömür bir gün, belki bir gün diye umutlarımdan geçmek istemedim
Yola... Refikamla revan oldum Anlattıklarını dinledim, habersizdim Bazen sitem ve bazende tavsiyelerini dinledim Kendisiyle seyahat etmenin bana iyi geldiğini söyledim Çünkü yıllardır iş güç kaygısıyla ihmal eden, vakit ayırmayan biriydim Hangi yaşta olursa kolalım, öğrenilecek veya fark edilecek neler var diye içerledim Tabi ki bu düşüncelerimi sessizce terennüm ettim yoksa gülmesi için fırsat verirdim
Anlat... Ve fakat Sabrı bilmeyen gönülden uzak Hasret, özlem, hak ve hakikat sineyi yakacak Her akla gelen, heveslenilen dilekler hemen çıkmayacak Düşlemek, düşünmek, fikir haline getirmek kimlerden çok uzak Fikirsiz akıl, zikirsiz kalp her bahane için, nefsin ilahlığı için sinsi bir tuzak
Sen... Hangi renge Boyanırsan boyan Tercih ve irade senindir Duygu seline kapılmak zafiyetindir Önü arkası kesilmeyen borçların sahibisin Kimde ne görsen geliri düşünmeden alan birisin Alacaklılar eve gelirken, devlet alacaklarının peşine düşerken Sen hala pişkin ve çok rahat biri olarak aklı ve hesabı bir tarafa bırakan sefilsin Eşini, ailesini, çocukları anlamaktan ve ihmal ederek yaşamaktan hoşlanan zafiyetsin
Yar... Nefsi hafife alma İsteyince yaparım diye avunma Önce zafiyetlerin nedir samimiyetle yokla Heves ve heva, halini hiç bırakmadıktan sonra Akıl fikre, gönülzikre muhabbetle refiklik yapamıyorsa Gel kimseyi kandırma, hala nutuk atarak gönüllerden uzaklaşma Öncelikle gerekçeli yaşamak için hayatı her yönüyle tanımayı anla Hülyalar ve rüyalar seline kapılarak yaşadığını sanma, kendini şöyle bir yargıla
Yar... Beni gecelere sorma Gün içinde neler yaptığıma bakma Yaşamak için yaşıyorsam evet, şaşırma Ne derler zehabına sımsıkı bağlıysam yargılama Düşündüğümü sanırlar, oysaki ne kadarda yanılırlar Bilgi, görgü olmadan bunu nasıl başardığıma inanırlar Derin ve karanlık bir kuyu içindeyim, sessizce çırpınan biriyim aldırmazlar
Şimdi... Derin bir sessizlik içindeyim Hissiyatımı kuşatan esintilerle birlikteyim Yeşilin her tonuyla mücehhez olmuş bir alemdeyim Bin bir çeşit kuşların aşiyanlarını temaşa ederken sevinçliyim Nerdeyim, neden bu kadar kendini ihmal eden biriyim, hani ümitlerim Cendereler bir bir karşıma çıkıyor, şartlar içine alarak nefesini kesiyor felaha erişecek miyim? Bu kadar belirsizlikler içinde ruhumu, kalbimi, vicdanımı nasıl ihya ederek mavera için şevkle ümitleneceğim