Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Gidiyorum... Dalgın bir şekilde düşünüyorum Aklıma gelen her neyse sarfı nazar ediyorum Unutmak istiyorum, kaybolan hayatı bulmayı diliyorum Ne düşler ve ne de hülyalar derdindeyim, hesaplanabilir bir akıldan yanayım Hak ve hakikat adına ne kadar gafletim varsa mahcubiyetimle derin bir hicrandayım
Artık... Ruh yorgun Gönül bitap ve solgun Umut hangi kapıyı çalsa vurgun Yaralı ve acılı sabır, firkat için dargın Gözler görse, kulak işitse, samimiyet ve sadakat mahzun Gel elver, ruhumun firkatine muhabbet ve hamiyetine yer ver Dinmeyen gözyaşlarım oldu sel, sinemde ki ah u zarlar deryası kime gider
Sus... Gel biraz dinlen Kurtaracaktır seni senden alanla yüzleşmen Gizlensen, sessizleşsen, imdat beklesen, nöbettedir seni titreten Sen ki insansın, aklınve yüreğinle âlemlere derman olacak vicdansın Neden bilinçaltına bakmazsın, korkularından arınmak için hiç çalışmazsın İlim ve irfandan, azim ve meraktan, şevk ve şecaatten bu kadar mı uzaksın
Gel... Biraz gezelim Farklı mekânlara gidelim Susturulmuş feryatları dinleyelim Zulmeden, zalimleri bir bir lanetleyelim Mazlum ve mahzun nefesler için ümit besleyelim Güç ve kudretin sahibine iltica ederek, bilincimizi tazeleyelim Ne kadar gaflet ve delaletimiz varsa, lekelerden arınmak için ahitleşelim
Şimdi... Derin bir sessizlik istiyorum Gidiyorum, nereye bilmiyorum Melül melül başım öne eğik ilerliyorum Beni götüren kudrete çaresiz rıza gösteriyorum Ağaçların semaya uzandığı sokakların sezgisindeyim Enteresan kuş sesleri ve sincaplalar fark ederek seviniyorum Kaplumbağa ne kadar sakin ilerliyor ve dikkatli bir şekilde rızkını arıyor Börtü böcek sesleri bir ahenk içinde içgüdülerine göre raks ederek yaşıyor Garip bir huzur hazzına nail oluyorum, arkama dönüp bakınca elbette hayıflanıyorum
Gel... Telaş etme Her derdin bir çaresivardır Sabır ve teenni iledüşünmeye çalışalım Lahzaya sıkıştırılandüşünceler ruhu daraltır Tedbir ve temin bakımındanihmal karlıkta akla zarardır Sonradan düşünmekfazilet değil, vaziyeti kurtarmak adınadır İnsan önce her ne yapacaksa, düşleyecek, düşünecek tasavvuredecektir Vakti saati gelen hermesele için çözüm bulmada perişanlığa düşmeyecektir
Ben... Her insanın Ve cemiyetin değil Hak ve hakikati şiaredinen Mazlum ve mağdur olarak direnen Edeple güçlenen, sabırda yeniden dirilen Bir vicdanın, davanın, insanın, cemaatin yanında yer alırım
Söyle... Bu dert hanesinde Kimler Şaduman oldu Beladan aman bularak aşka kandı Ruhundan nükseden hicran damlasını unuttu Nazar gâh olan kalbinden azat olarak bir sevda yaşadı Nefsinin hesabını yaparak heveslerden arınıp, hak rızası için yandı Gel saki tut ellerimden, bir bade sun o emektar ellerinden, ruhunu yücelten edebinden
Gönlüm... Garip ve mazlumları sever Dünyaya meyledenden aman ister Ruhumdan nükseden sevgi hangi aşka bedel Edep ve samimiyet hakka kulluk için en güzel değer Kalbi hassasiyet yoksa bir canda, takva nasıl bir keder Ruhi muvazene her şartta kudretin sahibine secde etmek ister Âlemin zuhuratını okuyamayan izanlar, ritüellerle yakarsa nafile yere mi geçer
Yar... Yazsam ne olacak Mazlumlar yine mahzun olacak Ne kadar gözyaşları aksa gönül susmayacak Eller semaya açılacak, akıl secdeye kapanacak Ruh sessiz ve mağrur bir şekilde mizana ram olacak Ne kadar zalim ve şirk ehli artsa, onlarda Ukba da perişanlık yaşayacak Hanif kullar, İbrahim'i umutlar kanatlanarak rahmet ve mağfiretin süruruna kanacak
Bir... Nida duyulacak Arş onunla müstefit olacak Suskun melal o an farklılaşacak Sabrın her hali kalbe suhulet sunacak Hak rızası için adanmış gönüller ebet yaşayacak Bu cehtti dert edinmeyen nefesler sefil bir halde şaşacak Ruh kendi sevdasında, gönül hicran vicdanıyla mükâfatını alacak
Hafız... Kur'an tilavet ediyor Bir süreden ayetler okuyor Yanık ve terbiye edilmiş sesiyle huşu veriyor Anlamaya müdrik olamadığım ayetler neler söylüyor Hep ses ve sedanın güzelliğiyle mi yetineceğiz suali garipçe bekliyor Dilinden, mihrakından, membaından kopartılmış bir neslin feryadı hiç dinmiyor Namaz kıldırma memurları her geçen gün artıyor, milletin sosyal değişimlerine ayak uyduramıyor Bir fanus içinde yaşamak için adeta kendini zorluyor, ilim ve irfanı başkalarına bırakıyor, basireti kapanıyor
Her... Kim olursa olsun Hangi mevkii ve sıfatta bulunursa bulunsun Halkın ve cemiyetin meselelerine sahip çıkmalıdır Neme lazımcılık yaparak sanal bir beklentiyle avunmamalıdır Mevki ve makam sahiplerine, maddi geliri ganimet bilene el pençe durmamalıdır Edep ve nezaketi adabı ölçüsünde göstermeyi, tefrite kaçmadan yaşamayı destur edinmelidir Hiçbir Kuran kursunda hocalar, kalbiyle konuşan çocuklara karşı hiddet ve asabiyet göstermemelidir Kendilerine teslim edilen masum çocukları egolarını tatmin etmek için köleleştirmekten imtina etmelidir Akıl ve iradenin, irfan ve basiretin, vicdan ve kalbi hassasiyetin körelmesine sebep olarak bilinçaltını zedelememelidir
Gel... Gam etme Vehimle nefeslenme Yersiz şüphelerle tevessül etme Her ne yapacaksan, bilgisiz, görgüsüz hasretme Yeri ve zamanı gelmedikçe aklına düşene güvenme Akıl, bilgiyle, görgüyle aydınlanır, basiret kazandırır direnme İçinde sakladığın suallere cevap bulmadıkça, kimliğin ve kişiliğine itibar etme İnsan ancak akıl, irade, ilim, irfan, gönül ve umutla farkındalığa erişecek ikbaldir, yoksa hezeyandır düşüncene
Ey evlat... Bilmem ki nasıl anlatayım O sualleri bir bir yeniden toplarlayım Ruhumda ne kadar hicranı kalmışsa açayım Zihnimi tarumar halinden bir nebze olsun kurtarayım Yeni bir ufuk, ne zaman afak olacaktır şevkine inanayım Gözlerinde parlayan ışığın muradına göçüp gitmeden ram olayım Bir ideal, bir umut, bir sevda, bir aşk hikâyesini seninle bir kez daha yazayım
Adam... Hacı baba diyor Güya saygı gösteriyor Sakalım olduğu için böyle hitap ediyor Sakal er kişide çıkıyor, kimse müdahale edemiyor Kimisi mecburiyetten ve kimileri de taleplerinden kesiyor Bir insanın sakalı varsa şayet, hem hacı ve hem de hoca sıfatı yükleniyor Hacca kim gitmişse hacı lakabı hiç düşünülmeden ömürlük olarak giydiriliyor Hac farizasını ifa eden kimse, ibadet etmiştir, peki, "hacı sıfatı" hangi maksat için gerekmektedir Bir tuhaflık ülkesidir, gariplikler içinde yarış etmektedir, umre seyahat acenteleri hoca, hacının nüfusuna göre hediye vermektedir Kimine göre ibadettir, kimine göre kültür amacıyla seyahattir, peki, böyle mi vahdet şuuru gelişecektir, tevhit akidesi güçlenecektir
Ruh... Derin bir coşku yaşıyor Gönül, nazar gâh olduğunu biliyor Akıl her bakımdan destekliyor, gayret gösteriyor Vicdan sürur hissediyor, duygular ona refakat ediyor Millet her şartta ihlâsı yaşamak için seferber olarak benimsiyor Sahipsizlere, yurtsuzlara, garip ve yetimlere var gücüyle sahip çıkıyor Bu ayı, bu müjdeyi, bu umudu, bu derinliği bilmeyen ve hissetmeyenler yabancılaşıyor
Gecenin... Fecre bir sözü olmalı Her farkında lığı vecdiyle yaşatmalı İçinde yaşayan her yüreği umutlandırmalı Kaybolan, hayatı boş veren, aklı kararana kapı aralamalı Arifin, âlimin, mazlumun, dervişin ve meczubun vuslat sevdası okunmalı İbrahim i bir anlayışın, İsmail i bir şecaatin en latif haliyle tevhide boyanmalı Her Ramazan vahdetin, milletin, ümmetin uyanışına, kenetlenmesine baş koymalı