Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yar… Sende unutma Ahdine sahip çık korkma Hesap edilebilir bir akıldan sakınma Seni senden uzaklaştıracak emele bulaşma Ne derlere göre değil, nedenler için yaşamaktan kaçma Zaman alıp götürür, ömür sessizce dürülür, mizandan sakınma Şirazesi kaybolan, ruhi ve kalbi olmaktan uzaklaşan herkimse sokulma Senin bizzat sahibin var, kudret ve gücün banisi iradenebakar, saklanma Ne kadar avunursan avun, gaflete dalarsan dal, lakininsanlıktan uzaklaşma Edep ve hayâ sahibi, erdem ve fazilet naibi, münevver olmakiçin umutlaşır unutma…
Gelme… Gelme üstüme Israr etme nafile yere Sabırda erittin, sükûtumda ezdin Gözyaşlarımla durmadan alay ettin İnsanlık adına niçin bu kadar nasipsizsin Neden anlamak istemezsin, böyle kırmak istersin Ne gönülden, ne edepten, ne nezaketten nasiplenmezsin Hala nadan olmak için varlığından geçersin, bu kadar kalpsizsin Ben sabırla harman olurum, kanaat içinde umudumu şeksiz korurum Önüme çıkan her oyunu bozarım lakin hikmet ve sırrına meftun olurum
Yar… Sessizce bekledim Sırrımla yıllardır yüzleştim Umut içindeydim, edebi seçtim Nasip olan için gönlümü vakfettim Çaresizdim, hikmeti bilemezdim, sükût ettim Ne nikâh kerametine ve ne de çocuk bereketine imrendim Yalnızca sahibin rızasını seçtim, ona gönül verdim,hasrettim Ne vakit hazana erişsem, zemheriyle bütünleşsem ukdeleriistemedim Hayır ve şerrin sırrına meftun olarak ömrümü Onun yolundahasreyledim
Yar… Uzun soluklu yolcuyuz Umut ve şevkle baharlaşırız Akıl ve ilimle emin olur, korkmayız İrfan sahibi olunca sabır ve teslimiyete arınırız Marifet ihlâsı ve azimeti her şartta taşımaktır, adanmaktır Aşk ve sevdası olmayan her umut, dünya nimeti için avunmaktır Ne can ve ne de canan, firkat ve haşyet, edep ve rikkatten uzaksa tuzaktır Yalan ve riya, takiye ve entrika, samimiyet ve sadakatten uzak her niyet azaptır
Yar… Ne söylersem Yılların sabrını güftelersem Kırıp, dökmeden maksadıma erişirsem Anladığım, kavradığım hakikatle yüzleşirsem Mizana olan haşyet ve firkatimi tefekkür edersem Akıl ve ilim, irfan nimetini Ona kul olmak için hasredersem Ayalimin, emanet olarak bahşedilen nimetlerin kadrini bilirsem Hiçliğin varlığında, edebin inhisarında, ruhun hicran sırlarını yazabilirim Çünkü varlığın ve şeksiz şüphesiz kulluğun, ihlâs ve mahcubiyetiyle göçebilirim
Yar… Umut muştudur Fecrin kanatlarında bulunur Ruhun ve kalbin ahengiyle buluşur Aklın ve ihlâsın, sabır ve cefanın halinde oluşur Bilmeden, anlamadan, tanımadan inanmak, kanmak olur Basiret ve merak azim ve şevkle sineden hicranla sahibe yakarır Bilinç ve basiret hissiyatı irade marifetiyle muvazene ederek baharlaşır Ütopik ve nedensiz olmak, zan üzerine hevese kapılmak serapta savrulmaktır
Yar… Ne vakit dişimi sıksam Yumruklarımı ovalayıp yutkunsam Edep ve nezaketi, insan olma rikkatini unutsam İçgüdülerin hıncıyla haykırsam, hiddete başvursam Ruhum daralır, kalbim katılaşır, izanım anlamsızlaşır Muvazene içinde bulunmak ne kadar kabilse içimi rahatlatır Ahenksiz olan her şey ne kadar sırtarır, zarafetsiz olan hal karartır Duymadan, yakınlaşmadan, içim kararmadan, hüzün vurmadan bekliyorum
Anne… Ben ölmeyeceğim dedi Gözyaşlarını silerek öksürdü Annesinin içi titredi, geriye çekildi Babası boynunu büktü, metanetle dinledi Ablası dayanamadı üzerine kapanıp, inledi Ağabeyi ellerinden tutarak bırakmak istemedi Hemşireler ne kadar sessizdi, hekim işaret verdi Yine iğne vurulma vakti gelmişti, yoksa dayanılmaz nimetti Her ayet ve ibret akıl ve izan içindi, ömür sır olan bir ganimetti
Yar… Geceden umutlanma Gündüzü gaflete bırakma An ayettir, akıl hikmettir anla Her lahza ömrü gebe bırakan hüccettir Umut, akıl ve samimiyetle eftal olur avunma Her heves ve hevayı umut sanarak yola çıkma Vakit emrin, kulluk haşyetinin, sevda firkatinindir unutma Doğuma sevinen, hikmetini bilmeyen, ahdine riayet etmeyene tutunma Ölüm, akıl ve irade sahibi için vuslat vaktidir, özün, söz olduğu hilkattir korkma
Bir dem… Gece açsın Ruhum aşinadır, karşılasın Gönlüm hüzün içinde umutlansın Yakaran hücreler, oluşmayan heceler uyansın Ne semada ve ne de Arafta meşkûk halde yakarsın Laşerikeleh derken bütün azalar ve varlıklar haykırsın Kul olmanın, tevhide boyanmanın, haşyetle arınmanın vecdinekansın Gün ve gecelere hapsedilen, müjde beklenen, umut dilenen anaydınlansın
Yok… Ne geceye Ve ne de gündüze Her iklimde ibret sunan gayeye Aklıma ve gönlüme zerk edilen hikâyeye Ruhumda neşet bulan hakikate, ahdi saadete Yetim ve öksüz olan, mahzun ve mazlum bulunan edebe Hakkı haykıran, sabırla yol alan, nezaketle yüreklere ulaşan erdeme Emribilmağruf, nehyianil münker hassasiyeti bulunan naifdervişlere İnsanlık için ceht eden, hizmeti ecir bilen, kul, köle olmayan irade sahiplerine Edebi, edebiyatı, görgü ve adabı, sabır ve cefayı, aşk ve sevdayı bilen, yaşayan münevverlere
Yar… Hiç söylemeseydim Ve hatta düşünmeseydim Gönlümde sessizce beslemeseydim Zihnimi yediden tanzim edip, üzülmeseydim Her yanlış ve hatam karşıma çıktığında küçülmeseydim Sandığım ve zannettiğim gibi düşler diyarında ömür tüketmeseydim Hayatın kendisi ve realitesini iliklerimde hissederek ibretle yürüseydim İlim ve irfansız gayeye, umuda, arzuya, hissiyata, ülküye tevessül etmeseydim Edebi, adabı, felsefeyi, sosyolojiyi, akaidi hakkıyla öğrenerek ömür vakfetseydim Kim ne derse desin ve hatta hakaret ve alay etsin, başımı öne eğip hakkı zikretseydim
Akıl… Sevmeli, gönül beslemeli Ruhtan tezahür eden sevgi idrak edilmeli Heves ve zan üzerine hülyalar girdabında inlememeli Hesaplanabilir bir akıl ve gerekçelerle ümit için sevinmeli Ukdeleşen, pranga haline gelen, aklı ve mantığı körelten histen çekinmeli Avunmak, kanmak, fanus içinde yaşayarak umutlanmak halinden imtina edilmeli Sevmek ve gönül vermek, ruhi ve kalbi olduğu kadar, akli ve irfani ahengi de gözetilmeli
Nerdeyim... Nasıl bir yerdeyim Umutların peşinde koşan bencileyim Sabır ve edebin, ilim ve irfanın cahiliyim Ukdeler, keşkeler, vehim ve şüpheler içindeyim Nedenli yaşamaktan ziyade, ne derler için dikkat kesilenim Kulluk kimliği, tevhidi netliği, tarihi bilinci, şevk ve muhabbetaczi yetindeyim
Hani... Sevecektin Sadakat gösterecektin Güven ve samimiyetimi bilecektin Her şartta gönül ve ruhun inhisarında sevecektin İnsan olmanın onur ve haysiyetiyle umut besleyecektin
Zulmeden... Hırs ve hıncına tamaheden Nefsi için ilahlıkkapısını hak gören Tuğyan ve şerikiçinde insanlığı katleden Sevgi ve muhabbet adınane varsa acımadan biçen Gaflet ve delaletini,kararmış aklı ve katılaşmış kalbini öven Ruhsuz ve gönülsüzolarak heves ve hevalarına güvenen ve böbürlenen Zalim ve hainin akıbetinimerak etmeye hacet var mı, zebanisiz cehennem haz verir mi?
Sazende... Derin bir huşuiçindeydi Güftenin içindekaybolurcasına Mazi ve atisininümitlerinde haşr olurcasına Hüzzam ve hicazbesteleri icra ederken solgundu Sessizce akan yaşiçimi burktu, sualler artık durmuyordu Yorgun ve düşüncelibir hal içinde onu dinlerken, hal dinleniyordu Anlatamadığım, anlaşılmadığımve fakat umduğum hissiyat durmuyordu
Kader... Ne zengin bir ifade Her akıl ve iradesahibince Her zaman tazeliğinikoruyan hikâye Sosyolojik ve akaidiolarak derinliği olan kitabe İlim ve irfan sahiplerince kula tercih hakkı tanınmışameliye Yaşamak için yaşayanlariçin her olumsuzlukta suçlanan bir irade Hak, kuluna bu hakkıiradesi için tanımışken fırsatçılık yapan için okunmayan hikâye
Haydi... Çık yola korkma Seni senden alanatutunma Aklın ve iradenlevarsın yok sayma Bilmeden ve anlamadanbir şeye bel bağlama Tedbiri sakın elden bırakma,endişe haktır, yanılma Âlim ve Arifi hakkıylatanımadan, maksada hâsıl olmadan sanma Ruhunun ve kalbininderinliklerinde yatan hikmet ve sırrın sevdasından uzaklaşma