Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bilmem ki... Yazdıran nedir Hangi firkatinnefesidir Figan ve feryat ümitiçindir Sevgi ve muhabbetkalbi özlemdir Ruhumuzdan tezahüreden bereket ve ülfettir Sır ve hikmet aklın,irfanın, azim ve merakın şerhidir Beşer kalan, tekâmüldenuzaklaşan, nefsi için yaşayan hezeyandır Akıl ve irade, ilimve irfan, azim ve şevk, ona kul olmak için müddeti zamandır
İnsan... Ruhun, kalbin Aklın, ilmin veiradenin Umut için inşa edilenumdelerin Öğreti, örf veananelerin senasında Kimlik ve kişilik,vasıf ve nitelik kazanan değerdir Cennet ve cehennem, mükâfatve ceza düşünmek içindir Akledip düşünemeyen,bildiği halde gafleti seçen, öğrenmek istemeyen kimdir
Sessizce ağlıyordu... Mahcubiyet içinde yakınıyordu İçinde bulunduğu duruma anlam veremiyordu Korkuyor, endişeduyuyor ve figan edip yakarıyordu Dinlemek, derdi gamınadeva bulmak, acizliğinden kurtarmak haktı Hakkı olmadığı halde, samimiyet ve sadakati hiçe sayan hangiinsandı Edep ve nezaketi, insan olma hassasiyeti, ülfet ve suhuletibilmeyen adam mıydı? Ruhu ve kalbinden uzak, nefsi için kurulmuştur her tuzak,ona bel bağlayan evet, uşaktır uşak
Yanlışa... Hasım olan Her doğruda kendinibulan Mükemmeliyet için canatan Zan ve önyargılarlaavunmaya alışan Merhamet, sevgi veiyi niyetten uzak bir candır Beşer dediğimizinsan, masum olduğu müddetçe yanlışa adaydır Önemli olan bu yanlışasevgi ve müsamaha ile karşılı vermeye alışmaktır Ve fakat niyet vehesabı fırsatçılık olan her kimse sadece acıyarak bakmalıdır
Gülme... Düşkün nefese Mahzun ve mağdurkimseye Bilmeyen ve anlamayangarip abd'e Şüphe ve endişe taşıyan kederli badireye Yaşlı ve yoksul olan,medet uman aciz fanilere Sana bakan, inanan,gözlerinden anlaşılmayı uman değere Tekebbür ve ukalalıkedebin, nezaketin, ihlasın, ihsanın safında yer almaz Kandıran, fırsatçılıkyapan, maksadını aşan kimselerde adam yerine konmaz
Kimseyi... Ağlatma, arkandanbaktırma Yaşamak için fırsatlarıbahtın sanma Akıl ve basiretmuvazene içindir asla unutma Ruhuna ve kalbineyabancı kalırsan, Araf'ta olduğuna inanma Berzahın sessiz ve sükûnetini,haşyet ve endişelerden sakıt olduğuna kanma Cennet ve cehennemhenüz yaratılmamış olduğundan, mizana hiçbir lahzada uzak kalma Ömrünü vetercihlerini boş vere kaptırma, sonra keder ve dert sahibi olunca kaderim diyehayıflanma
Onlar... Ömürden Vazgeçerler Sevdiğini söylerler Hissiyatlarınagüvenirler Özlem için gözyaşıdökerler Hasret içinde uykudangeçerler Çile ve cefa için sabırlabeklerler Hatta aşk ve sevdalarındansöz ederler Vefa, sabır, cefa, şevkve muhabbet hasrederler Kimseden bir şeybeklemezler, sevdiğine razı gelirler Her meşakkat veçilede, mahrumiyet ve acizliğe rıza gösterirler
Udiye... Hayran kaldım Saklı bir zamanauzandım Ne kadar hicran varsasessizce yudumladım Hüzün gecelerini,eylül akşamlarını başkalarına bıraktım Razıydım, nasipolanla barışık bir mizana uzandım, çünkü inandım
Söz etme... Maksadını aşan Bilmeden ve anlamadan konuşan Ruhi ve kalbi muvazenesi bulunmayan Mecnun ve divane olmayan nefeslerden kal eyleme Akıl ve irade insan içindir, kul olmak istemiyorsa kimsedir İlim ve irfan, edep ve ihsan nedenli yaşayan kulun gerekçeleridir
İnsan... Farkındalığı olan mizandır Beşer, henüz olgunlaşmamış hicrandır Yol bilenin, kılıç kuşananın,kalem tutan ve yazanındır Her niyet ve amel hakkın rızasına uygun ve caiz bulunmalıdır Umut, ruh ve kalpten nükseder, akıl destekler, vicdan refakat eder Heva ve hevesler hissiyat sağanakları gibi alıp götüren garabetlerdir Ne ukdelere ve ne de nasip olmayan hallere bel bağlamak hüzne adanmaktır
Sanki... O an donacaktı Çaresizce etrafına bakındı Yorgun ve bitap halde kendini bıraktı Şahit olan çığlıklar,duyulmayan feryatlar yürekleri ağlattı Gitmek, iradeden geçmek, aklı öldürmek, umuttan kesilmek ağırdı Hangi can dayanırdı, cana can olan yakınlar ve dostlar arkasındanel bağladı Demek ki kaderi böyleymiş, takdiri ilahi diyenler zihinlerikararttı, hala bağnazlık bırakmamıştı
Sen... Her zaman haklıydın Belki de zamana bırakmıştın Ne kadar hırçın olsamda sabırda kaldın Hiç arkamdan konuşmadın,sırrınla arkadaştın Ruhunda hissettiğinderin sancıları vuslata bıraktın Gözyaşlarınıgizledin, yüzüne bakınca edeple sessizleştin Farktın, afaktın,umut içinde sadık bir sadakattin, anlaşılmadın Hakkın teslim ediliphuzur ve saadet, sürur ve ülfetle barışık olamadın Yalnızlığın, haksızlığın,mağduriyetin, mahcubiyetin rahlesinde umutla ağladın
Bizleri… Her gün ağlatsalar Ruhumuzu yaralayıp kanatsalar Vicdan ve mehabetten nasipsiz olsalar Hak ve hakikate karşı savaş açsalar ve haykırırsalar Her emel ve avuntuları için şer ve şerik olmayıbaşarsalar Gaflet ve kararmış yürekleriyle hırs ve hınçlarınakapılsalar Dünya ve nimetlerine sahip olmak için hak vehukuku hiçe saysalar Nefis ve emellerine kul, köle olarak zülüm veihanetlerini artırsalar, assalar Küfür şerle, şerik basiretsiz ve ülfetiztende, iblis avenesiyle ayyuka çıksalar Hak ve hakikat inanan ve kulluk yarışındaolan, tevhide boyanan gönüllerin vuslatı olacaktır
Mustafa Cilasun
Kul... Yaşatmak için aşktır Sevdası hak rızasında bahttır En ulvi umudu şahadet ve şecaattutkusudur Her cana, cana can olanvicdana, ihsan ve inayet yolunda duacıdır Benlikten ziyade, hiçliğe,kemali yete, münevverliğe muştuyla bakan hicrandır Onun için her lahza mizandır,hesaplanabilir bir akılla mahzun ve mazlum canlarla muhabbeti şiardır Anlamayan, inanmayan, kınayanve ayıplayan cemiyet ve cemaatlere acıyarak bakan İbrahim'i vicdandır
Hak... Kuluna akıl ve irade Bahşederken hakikati öğretti Geçmiş ümmetlerin hallerini hikaye etti Dost ve düşman kimdir, hilkatlerini bir birönümüze serdi Hak rızasına nail olmak isteyenlerle, ret edenlerindurumlarını zikretti Ve hatta ibretli ayet ve sürelerle defatengaflet ve delalet içine girmemizi tembihledi Gülü ve dikeni, çile ve nimeti, nasip vekaderi, ümit ve hevesi eşsiz misalleriyle gösterdi Anlamak istemeyen, muhakeme etmeyen, arkasınıdönen, nefsine tevessül edenin akıbetini açıkça söyledi
Unut... Aylar geçti Yıllar acımasızca biçti Sabır ve hüzün ruhuna işledi Ne zaman ah u zar etsen gözler nemlendi Umutların, heveslerinle karıştı, arzularzemheriye kaldı Kaderim,bahtım diye tutunduğun, umutlandığın duygular yolda bıraktı Ukdeleşenher istek, vakitsiz dilek, hülyalar furyasında gezinmek içini acıttı Bekleme artık,ne pencere önünde ve ne de gördüğün her surette, rüyalar bilinçaltında yaşattı Mustafa Cilasun
Atamadım... Yüreğimden çıkartamadım Yıllarca hicran ile arkadaşlık yaptım Anlatamadım, meramımı cesaret edip açamadım Olsun dedim, içimde besledim, yaşadığımlayetindim Uzaktan olsun dedim, her yâdımda muhabbetleterennüm ettim Sessizlik içinde sevgimle yetindim, uzaktanuzağa umutların için niyaz eğledim