Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Refikamı… Dinledim, etkilendim Anlattığı hikâyeyi dinledim Epeydir vakıf olduğu aileymiş öğrendim Evin erkeği hiddet ve şiddeti esirgemiyormuş Her can sıkıntısında çocukların önünde dövüyormuş Hırsını alamayınca cam, çerçeveyi kırıp parçalıyormuş Komşular şikâyetçi olmuş, polis gelmiş, hanım korkuyla gizlemiş İşin enteresan olan tarafı ise adam öğretmenlik yapan bir asabiyetmiş Yıllara sâri çile ve cefa içinde kadın ömrünü tüketmiş, refikama dertlenmiş
Yar… Şevki bırakma Umutlarını soldurma Kimseyi anlamadan yargılama Vehimler tuzağında gözyaşlarını bırakma Sahipsiz olduğuna inana bir lahza olsun inanma En yakınımız kimdir, akıl ve azim niyedir, umut bahane midir? Şartlarını oluşturmadan toprağa ne ekersen ek netice alınmaz bileceksin Bilgi ve görgüyü en mütekâmil şekilde öğrenmeye ve hasretmeye özeneceksin
Yar… Ne yazdığım şiir Ne de hikâye ettiğim nesir Ruhumun hicran damlası oldu bir nehir Ummana hasretim, sahrayadır firkatim, neyleyim Ne açan çiçekte, ne umuda uçan böcekte, sine sessizlik içinde Kahpe uşaklar kırıp döktükçe, destekçiler arlanmadan beyan verdikçe Millet büyük bir vakar ve sabırla tahammül içinde, nara atan kölelik ettikçe…
Yar… Yazıklar olsun Sevmeyi bilmeyenlere Sevgiyi gönüllerden esirgeyene Kendini bir şey sanan aciz ve sefile Enaniyeti sebebiyle böbürlenen serseriye Güç ve kudretin sahibini bilmeyen densizlere Muvazene ve ahenkten uzak emel ve zihniyetlere Beşer kalmak isteyen, tekâmül etmek istemeyen cahile Sosyolojik gelişmelere yabancı kalan, buna rağmen ukala olan dengesize…
Doktor… Ne sen sor, ne de ben söyleyim Beni sana getirenlerden gizlidir derdim Çare kimdedir bilirim, sabır içinde ümit beslerim Senin şifa vermeyecek ilaçlarını kabullenir, giderim Sen sen ol beni anla, yüreğimdeki yarayı daha fazla kanatma Ben bende değilim, açlığı, susuzluğu neyleyim, ben kimine göre deliyim Sen beni bırak, muayene ettiğini söyleyerek merak edenlere anlat gideyim…
O yıllar… Bir gönülle oynadılar Macera sandılar, avundular Saf ve masum duygularını soldurdular Güven ve itimadı pervasızca yürekten aldılar Ne sandılar, yolda bıraktılar, bir başkasına kapıldılar İnsani değerleri, edep ve nezaketi, kalbi hassasiyeti bilmediler Dünyayı kendi ekseninde değil, egolarının merkezinde telakki ettiler Şimdi ne kadar perişan haldeler, utanmadan yakınlaşmaya cüret etmekteler
Bir insan… Neden bölmek ister Asılsız iftira atmaya cüret eder Hangi emelin köleliğine boyun eğer Böl, parçala yok et, iktidar olmak mıdır dert Akıl ve iradeden uzaklaşmış nefesler itaat eğler Haklı olmak ve çıkmak için daha ne kadar bedel öder Milleti hiçe saymak ve kandırmak için bahane uydurmak neye bedel Ey aklını ve izanını, kalbini ve vicdanını ipotek altına aldıran kimmiş meğer
Yar… Gitme, gitme gel Yüreğimi artık incitme Yılların samimiyetini viran eğleme Ufak, tefek şeyler için sadakati zedeleme Ben istiyorum olacak diye kendini perişan etme Akıl ve mantığı dikkate almadan hırsla bir yola girme Sualler sor, nedenleri araştır, gariplik için kendini küçültme
Yar… Yorgunum… Bitap ve solgunum Halimi anlamayana ne sorayım Ya Rab ben niçin garip bir kulunum Hangi diyara, umut kokan hicrana yolcuyum Sabrı ve hasreti muhabbetle neden sinemde taşırım Nasıl bir şafak için muştu yaşarım, fecri ruhumda karşılarım Dünya ve heveslerinden arınmak için azimle hakikatlere yapışırım…
Yar… Bir ömür… Niçin saklı kaldım Sinemde ki sırla yaşadım Neden gerekçesiz umuda kandım Hissiyatı dikkate alıp, hakikatten uzaklaştım Aklı ve bilgiyi, mantık ve realiteyi kimlere bıraktım Sonra bir baktım yol bilen ve anlayan için varmış, hülya masalmış Keşkeler, ukdeler, yeis ve nedametler zamanı geri getirmeyen hezeyanmış Ruhumun dinmeyen hicranı artık hüzünle umutlardan tutunmaya başlamış
Bekledim… Sabırla ümit ettim Sinemde ki endişeleri sildim Kim ne derse desin, dinlemek istemedim Kanaat getirdim, tanıdığımla yetindim, yeise düşmedim Her akşamı hüzünle karşılarken muhakkak nedenleri var dedim Fecrin en sadık halinde, ruhum sahibiyle, kalbim umut ile muhabbetinde Gel veya gelme, duy veya duyma, her şartta saadet ve esenlik dileğim yanında
Geç… Yapay hazzı bırak Küçülen akılla çareden kaç An için kim yaşar, zaman nereye akar Titreten ve dehşete düşüren bir mizan var Nasıl bir hesabın emeline meftun olur emanet can Ruhsuz ve kalpsiz, fikirsiz ve düşüncesiz heva neye yarar An umutla, dimağ şuurla, kalp akılla, izan farkıyla vaktinekoşar Kayıp ve yitik akıl, pişkin tavır, edepsiz kahırzafiyetleriyle yol alır…
Nedense… Sevgili refikam Yaşlılığıma bakıp hiç acımadı, Akşama kadar dur durak bilmeden çalıştırdı, Sonrasında ne çayın ve ne de kahvenin tadı kaldı, Gözler kapandı, beyin kendi halinde uykuya daldı...
Dostlar… Bir zaman sonra Bir yerde karşılaşıp görünce Biraz şaşkın ve mütereddit halde Sual ediyorlar, çok yorgunsun diyorlar Üzülmemem için güzel cümleler kuruyorlar Dünya ve hevesleri, ruhuma hicran zerk eden sezgileri Yüreğimin bitap hali, zihnimin bir bir sual içinde kiendişeleri Temaşa ettiğim ve ibretini tahayyül eğlediğim ayetlerinsöyledikleri Bir başka yapıyor, an karşıma çıkıyor, haşyet titretenhesabı anlatıyor.
Yar… Akıl ve izan sahibi İlim ve irfan naibi olan kimse Hesapsız bir aklın kurbanı olmamalı Mesnetsiz heyecana kapılarak borçlanmamalı Borç yiğidin kamçısıdır diyerek ahmaklık yapmamalı Hayatın bir realitesi var, kuvvet dengesi zaruretini niyearar Emel ve hülyalar belki düşler için haline şenlik yapar,yoksa solar Gücünü ve reel değerini bilmeni, tedbiri her bakımdanöncelemene bakar Yoksa ne inşallah ve ne de maşallah hata ve yanlışlarındayeni kapılar aralar
Yar… Her yüreğin Bir saklı bahçesi var Ne zaman hüzünlense Hicranı hücrelerinde hissetse Söyleyemediği figanıyla yüzleşse Sessiz bir köşede gözyaşlarını dökse Bazen şartların acımazsızlığını düşünse Kelimeler düğümlenir, heceler sabırla demlenir Kelam murat olmalı, arzu nedensiz yaşanmamalı denir
Düşünüyorum… Umut etmek istiyorum Güveniyorum, zaman veriyorum Muvazenesiz olanlar için sabrediyorum Beşerdir, düşünmeden söz eder, biliyorum Bazen çalının etrafını dolanmak gerekir diyorum Tikeni sevmeden, onun halini şerh etmeden mi gidiyorum Kem söz sahibine aittir, lakin niçin gönül kırmak bu kadarbasittir İnsan olmak, kulluk şiarıyla yol almak, edep ve nezaketihakkıyla yaşamak Bu kadar zor mu, ruh ve kalp sahibi olmak bu hassasiyet içinzaruri değil mi?
Sazende… Bir başka icra ediyor Hissiyatımı cezp ederek etkiliyordu Sanki aşinaydı tınısına, içinde saklı sayfalara Her bir notaya basarken vuruyordu hicran duvarlarına Sanki hüzün yanımda, başımı öne eğip kimseye bakmasam da Sılanın, ummanın, sahranın ve yüreğe inşirah sunan vahanınfarkıydı Mahzun ve garip bir umut çınarının, samimiyet vesadakatinden anlatıyordu
Yar… Nefsim İçin söylenmem Kimseye ah ettirmek Nefsim için asla eza edemem Hırsa ve hınca bir ödün veremem Edep ve nezaketten, ihsandan geçemem Yalan ve yanlışı savunur, avunursam affedemem Ruhumu yüceltmek var iken, kalbimi lekeleyeni istemem Anlık haz ve keyfiyet için erdem ve faziletten uzaklaşmayıyeğlemem…
Yar… Gönül derdi Çekenlere ne söylerim Sabır ve edeplerine imrenirim Hasret ve firkat dağlarına nazar ederim Sineme zerk edilen hicranlar derinlere giderim Sorma, kendini yorma, hale bakım anlamıyorsan oyalanma Giderim, sessiz ve sakin tınıları iple çekerim, hazankokularını özlerim Gözümden düşen yaşları, sinemin meskûn umutlarını ki kimeanlatırım…