Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yar… Anneme söyleme Bilmesini istemiyorum Benim için, bizim için çırpınırken Gece gündüz demeden iş düşünürken Perişan halimizi görmemek için didinirken Ben konuşamıyordum, köşe bucak kaçıyordum Çile ve cefasını fark ettikçe kendimi alamıyordum İçim kan ağlarken, sokağa çıkmak istemezken ağlıyordum Saklıyordum, sorulardan kaçıyordum, umut için çırpınıyordum Akranlarım güle oynaya gezinirken, ben onlara penceredenbakıyordum…
Yar… Ne müthiş Ve derin bir sessizlik var Hangi ibreti açsam içim sızlar Kim bilir ne kadar gerçekleşti umutlar Çürümüş beden, kalan iskelet beni karşılar Ya rab her gecenin fecri niçin ruhumu yaralar Hangi muştu gönlümde ihlâsı ve edebi galip kılar İlimsiz, irfansız akıl neye yarar, nefs marifetle itaatebaşlar Azim şevkle, umut muhabbetle, sabır kanaatle, hal edeplebaşkalaşır İnsanı kâmil olmak istemeyen, dilemeyen bilmem ki kulluğa nekadar yakışır
Yar… Hiçbir vakit Fırsat için maske takma Umutlarını nafile yere avutma Ayna güzeli olmak için kimseyle yarışma Edep ve irfan aklın ve halin öznesinde yoksa İnsanım diye henüz yaftalara başlama, cahillik yapma İnsan kendini bilmeli, nedenler üzerine umutlarını inşaetmeli Her şartta ne yapacağını ve niçin yapması gerektiğini iyihesap etmeli Nefsi, egosu için her hangi bir yanlışa tevessül etmemeli,kalbi lekelememeli
Yar… Biliyorum Seni çeken bir heves var Merak ufkunda kapı aralar Ne vakit kalbin arkadaşlık yapar Ruhun yücelmek için vecdine bakar Hesapsız bir heyecan yaşamak neye yarar Yanlış tercihler ve hatalar ruhun umutlarını yakar Başkalarına imrenip kendini göstermeye tenezzül etme yar Neticesinde gam ve vehim, keder ve dert, çile ve cefakarşına çıkar…
Yar… Sarsın bizi umutlar Tebessüm etsin sessiz bulutlar Gözyaşlarıyla mücehhez olan soluklar Mahzun ve mağdur, kimsesiz ve garip insanlar Uzaklaşsın varlık için insanlığından çıkan korkuluklar Kulluk şiarından imtina eden, nefsini ihya eden sefilyaratıklar Ne gülü ve ne de dikenini, ne bülbülü ve ne de feryadınıanlamayanlar Ruhsuz ve kalpsiz olmaya adanan, nefsini ilah yapan kalbikararmışlar Her türlü desise ve şirkin etrafında kümelenen şeref veitibardan yoksun olanlar…
Geçer… Derdin ve boyun bükerdin Haline yansıyan hicranı esirgemezdin Hüzün vaktini derin bir sabırla yaşardın Anlatamazdın, saatlerce susardın, umuttan tutardın Seni sana anlatan bir şey duysan ferahlar ve sessizcebırakırdın Söyleyeceklerin vardı atiye, nasibe, hikmete, ümide, vakte,kedere Seni senden alan ve ruhunu ve gönlünü hüzün içinde yaşatannedenlere…
Yar… Hafız bestekârlar var Her güfte hüzünle açığa çıkar Hangi notaya vursan derin bir sevda var Umut, sabır, firkat, edep ruhumu rahatlatır Halin bendinde demlenmeyen her arzu nefse azıktır Ey saki niçin gülersin, sonra derin bir ah çekersin, nedüşünürsün Gelip, göçen, umutlarını hikâye eden, boynunu bükerek yaşdökeni mi istersin Nasip ve kısmet azim ve umutla baht olur, gönül sahibininniyet ve samimiyetiyle yol bulur…
Yar… Bilir miydim? Şüpheden geçmiştim Endişe için vehimden geçim Güvenmiştim, samimi görmüştüm Duygularıma güvenip itimat etmiştim Kim ne söylerse gülüp geçtim, itibar etmedim Bir zaman güle oynaya ukdelerim için değer verdim Sinemin gizli sırlarını söylemekten çekinmedim, öyle istedim İçimde derin bir sıcaklık ve güven hissettim, çünkü ona hasrettim…
Yar… Çok görme Önce meramını dinle Önyargılarla hüküm verme Zanna kapılıp umutları köreltme Samimiyet ve iyi niyeti harap eyleme Ben bilirim zehabına kapılarak gücendirme Yaşanılan ve içinde ömür adanan şartları önemse Herkese merhamet etme ve fakat hak edenden de esirgeme Nedenler ve zaruretler keyfi olmaz, hesapsız akıl sahibineinanılmaz
Ölüm… Ne ibretli bir kitaptır Her satırında hakikat saklıdır Akıl sahibi, iradesine sahip çıkarsa vardır İlim ve irfanla umuda sarsılmadan sarılırsa ihsandır Sır ve hikmet halin demiyle aşktır, sevdası cefayı fedakârlıktır Dünya ve nimetleri Ona kul olman için ikram edilmiş nafakandır Nefsi ihya etmek, keyfiyet sürmek, safahat içinde geçirmekahmaklıktır Hayatımızın mihengi, gönlümüzün ahengi Efendimi s.a.vanlamak ve yaşamaktır
Yar… Yıllardır Anladığımı sandım Ne söyledilerse inandım Şüphe duymadım, endişe taşımadım Samimiyetine güvendiğim için araştırmadım Yakınlaştıkça, paylaştıkça, zaman aktıkça karşılaştım Bazı sualleri sormaktan sakındım, üzülmemesine taraftım Ve fakat akıl ve iradesini inanç ve ameller karşısında yoksayıyor Büyükler ve ağabeyler ne söyledilerse harfiyen ona uymayabakıyordu Nihayet dayanamadım, peki, sen hiç araştırmadın mı deyincebaka kaldı şaşırdım
Nihayet… Fırsat bulup dinledim Sualler için hayli sabrettim Çekilen cefa ve eziyete çok üzüldüm O kadar imkân varken, yalnızlığını fark ettim İçinde bulunduğu, yaşlarıyla buğuladığı umut yorgundu Gencecik olmasına karşın solgundu, sualler girdabındavurgundu El açtığı, yardım istediği, imdat beklediği kimseler veumdeler uzaktı
Gel… Yorma dedim Anlamak istemedin Gereksiz bir ısrar içindeydin Bak, henüz iyileşmedin sabret dedim Yine hiç önemsemedin, garip bir tavır içindeydin Sabır ve sükûnetimi, tahammül ve nezaketimi viran eğledin İşitmek ve dinlemek istemediğimi artık yeter dediğim o ansendin Neden böyle bir gereksizliğin peşindeydin, an’a sıkışanumudu neyleyim
O an… Gözyaşlarını Sessizce silmek isterdim Samimiyetle kederini sahiplenirdim Acze düşüren her ne varsa zail olmasını dilerdim Acı bir tebessümü yüzünde görmek isterdim, sevinirdim Haline yansıyan mahzun ve mağdurluktan kurtulmanı beklerdim Maddi ve manevi neyim varsa, gücüm ne kadarsa umut olupkoşardım
Yar… Bilmem ki Ne vakit olacak Umut gönüllerde açacak Fecrin muştu sunan sırrı soracak Hikmet, kulluk marifetiyle ihlâsa bakacak Hak sözde değil, özde aklı ve iradeyi aşkla buluşturacak İnsan, erdem ve edebiyle, ilim ve basiretiyle münevver kulolacak…
Yar… Ben bensiz Sen sensiz çık ta gel Enaniyet ve zan aklı karartan sel Hevese, hevaya, maceraya verme el Yoksa gam ve keder dünyanı viran eğler Vehimler zan için değer, bilinçaltı korku zerk eder Endişe ve muhakeme hak iken, duygusallık belini büker Okumak, öğrenmek, tecrübe edinmek, istişare etmek emin eder Beklentilerin ve ukdelerin için fırsatları asladeğerlendirme, ömür biçer
Sanma ki… Seni unuturum Hafızadan siler kurtulurum Acımasız olan kişiliğini nasıl unuturum Yıllardır kan kusturdun, insanlıktan çıkarttın Ne yurdumu bildim, ne de umutlarımdan tutundum Çaresizlik içinde mahkûm bıraktın, kulun, kölen oldum Gözleri kararmış, kalbi katılaşmış bir canavarla karşılaştım Ömrün kalan lahzasında her fırsatta ve duamda lanet yağdırdım
Yar… Hangi sevdaya baksam İçinde ki hevesleri unutsam Arzu kokan, suyu akan canı anlasam Sitemin, endişenin, şüphenin peşini bıraksam Gönül sefanın değil, cefanın, edebin haline mecnundur Meftun olduğu aşk, ruhunu yücelten, vuslata eriştirenumuttur Anlık hazlar kim için deva sunmuştur, hevesler umuttanuzaklaşmıştır
Yar… Ne lafza muhtaç harf, Ne hecenin kavlinde bir af Bilmem ki gönül Niye hicran abadında tuhaf, Efkârın ihtişamı ne ferah Dert hilkatintemayülünde inşirah, Kalbin latifliğinde Mümbit bir felah ve refah Ne çilenin güftesielemin Katresinde güneşe hasret hakikati, Muştuya muhtaç ati aşk
Alıp Götüren zaman, Sormadan halini hasreder Semada tebarüz eden yıldızlar, Ruhumun aidiyetinden firkati lütfeder Suya muhtaç nefesin, Solumaya tabii hevesin, insan Kimliğinden sudur eden halin Niyetin asliyesindegizlenen Ferasetin, bahtına umut Bağlayan nice gayretin o ülfetin
Rahlede Boyun büktüren İhlâslı teslimiyetin Kıraat edilen hersürenin Serencamında dile gelen Ayetlerin idraki halde Ne kadar yaban kalırsan, Korkulara kapılarak hayatını Karatsan fayda kesp etmez Nefesin ana tabi, Kalbin sahibiyle kavi, Vicdan senasında Ve bakir toprağı aşk kokar
Ne kadar Figan etsen, zevkle Gününü gün etsen, takat Tevdi edilen bir sanattır, Kalbin inşirahına taraftır, Sevdaya ramdır Anne niye her nefesiçin yârdir, Şefkati ve hamiyetiyle Ferahlatan bir canı revandır Korku kim için kardır Bühtan niye solduran cenahtır Gereksiz hardır ibret aşkı nardır
Ne talan Edilmiş ruhlar, Ne yuhalanan zanlar Kimler içinmuteberdir Bahtı gazalar, figan ettiren Anlar, zulmedilen canlar Ne müstekbirin narası, Ne arsızlık harı, müstezafların Hülyası neye umut bağlar Kim için elleriniaçarak secdeye Kapanıp yanar, canhıraş İçinde efkârı sineye bağlar
Çok görme, Meskûn mezarı Görmeden geçme Derdini anlatamayan, Bahtın hülasasını yaşayan, Hicrana kanarak ayılan Nazarın herperdesinde, Kalbin titrettiği vesileler içinde, Tabi olunan her ne ise Asabiyeti ihata edenrahleyse, Tebessüm edip görmeden geç, Eğer mukallitlik nitelikse
Evet, Her bakımdan Haklısın, her ne söylesen Hak eden ve sabrı seçen umutsun Yılardır sükûnet içinde, sessizlik nezaketinde Şefkat ve hamiyet, ülfet ve suhulet veren edeptin Bilmedim, beklide bilmek istemedim, nefsime yenildim Heva ve heveslerimin peşindeydim, heyecan derdindeydim Köreldim, katılaştım, anlamadım, gaflet içinde yaşadım,ucubeydim Ama sen sabrettim, en kötü anımda himmet ve hamiyetinlegönlünde yer verdin Ben hala beşerdim, sen ise insanlık ve fazilet adına erdemibana bizzat sen öğrettin…