Azerbaycan_li
Kayıtlı Kullanıcı
güzel soruben Kuran kursuna gittiğim yıl devamsızlık yapmıştım bazı sağlık sorunlarından ve başka sorunlardan dolayı ama öğrendim yine de belgemi aldım. hatta müftü sana başka soru sormayalım yüzden daha fazla notumuz yok çünkü demişti hocamda ben onu gözümden bile sakınıyorum demişti. Allah razı olsun onlardan moral olmuştu bana da. neyse ertesi yıl tekrar gitmek istedim ama belgemi aldığım için tekrar olmaz dediler sure ezberliyeyim dedim. olmaz hafızlık yöntemiyle başlayacaksın dediler. ben de başladım. evliydim tabi eve gel soba yak yemek ev işleri derken iki günde bir sayfa ezberliyordum. ama saatlerce sürüyor ezberim pek iyi değil yani hafız olanlara göre. sonra da bıraktım zaten. hafızlıkta 20.sayfadan başlatırlar. her cüzün en son sayfası ezberlenir 20-40-60-80-100 en son 30.cüze gelinir. ondan sonra tekrar 1.cüze dönülür hani bir ay önce 20.sayfa yani birinci cüzün en son sayfası ezberlenmişti ya o tekrar edilir ve 19.sayfa ezberlenir. 19-20 hocaya verilir böylece 20.sayfa da tekrar edilmiş olunur. böyle 20 dönüş yapılır en son her cüzün ilk sayfası da ezberlenince biter. tabi ben bıraktım bitirmedim. zaten devam etmek istemiyordum hocamında isveçe tayini çıktı bıraktım. devam et dediler ısrar ettiler ama şimdi dinletecek birini bulamayınca olmuyor en güzeli benim ilk başta ezberlemek istediğim gibi sure sure ezberlemek. ama ezberlediğin şeyi ayeti sureyi unutmamak gerekiyor hocam çok günah olduğunu söylerdi. benim şimdi 25 sayfa böyle var. yasin tebareke amme ve duhadan sonrası da 15 sayfa olsa toplam 40 sayfa eder. yeni birşey ezberlemektense tekrar etmek daha doğru şu an benim için. çabuk unutuluyor çünkü. inşallah ezberlerim tekrar ve unutmam artık.
hmm anladım abla...maşallah hocalarınız da sizden razı kalmışlar...ne güzel...hafız olamasanız da, en azından istemişsiniz...çalışmışsınız baya...Allah ecrinizi verir...
ama ogrenme yontemi pek anlamadım...yani anladım da ilginc geldi bana...son sayfalardan baslamak ve ilk sayfalara kadar gelmek...
maslalah abla 40 sayfa kadar ezberiniz de olmasi guzel...
bir anlamadığım nokta da "dinletecek birni bulamamak" diyorsunuz...bazı yazılarda da gördüm...siz tecvidle okuya biliyorsunuz ve ezberliyorsunuz da...dinletince hocaya nasıl bir gelişme oluyor...onu anlamadım...
bir de ezberlediklerimizi bes vakit namaz sunnetleriyle ve vitr namaziyla kac ediyor 40 rekat ediyor...yani bildiklerimizi bir gun icinde bolup namazda hepsini solersek, unutmayız dige düşünuyorum...belkide benim ezberim az oldugu icin oyle zann ediyorum...
Allah yardımcınız olsun abla...Allah unutturmasın...