Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Konu Evlilik Buyrun Sohbete (1 Kullanıcı)

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Allah C.C. razı olsun.Hakkını helal et.Geciktim ufak bir işim vardı.Ama yokluğumu hiç belli etmemişin ve çok güzel cevap verip atar damarı bulmuşsun.Konuya değinmişsin.Duayla kalınız.

Hocam kim :) B) Teşekkür ederim bunları duymak çok mutluluk verici

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Herşeyin başı Iman.!!!Eğer bu eksikse neden başı budur.
Eğer bu yoksa kalanı zaten neden değildir.Yolda belli.Cevap ta.
FATIHA/5. Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz.
Nisa/79-Sana güzellikten her ne ulaşırsa, bil ki Allah'tandır; Kötülükten de başına her ne gelirse anla ki sendendir!

Duayla kalınız.

Evet çok haklısınız.

Ayrıca evlenmenin, evliliğe hazır olmanın yaşı da değişti günümüzde, şartları da.
Eskiden 17-18 yaşına gelen kızlarla, askerliğini bitiren erkekler fazla zaman kaybetmeden evlendirilirmiş.Şimdi ise; okuyan bir gencin okulunu bitirmesi 25-26 yaşını buluyor, Askerlik de buna eklenince 28-29 a ulaşıyor gencin yaşı..Bayanlarda ise bu yaş yaklaşık 25 oluyor.

Neticede gençlerin geç evlenmesinin nedenleri olarak;
askerlik,
eğitim ve
iş bulma olduğunu düşünüyorum..

ikbal05

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.efemdigital.com
selamun aleyküm arkadaşlar
sohbeti takip ediyorum, çok güzel ilerliyor,
Allah razı olsun sizden inş..

Peki sizce, günümüz gençlerinin evlenememelerinin-ya da geç evlenmelerinin diyelim- nedenleri nelerdir?

alykum selam
günümüz gencligin evelenmemelerinin veya gec evlenmelrinin hatta evlenip hemen bosanmalarini sebebi yine ve bunu üstüne basa basa söylüyorum iman eksiskligidir. Zira imani eksik olan ve bu dünya ya neden ve nicin geldigini bilmeyen imtahanlarin hangi boyutda oldugunu bilmeyxen ve bu imtihanlarin sonucuundaki ödül ve ceza dan bi haber olan bir genc ya evlenmez ve hayatini gayri mesru iliskilerle heba eder ve sadece evlendim demek ivin evlenir hatta bazen bu dahi uzun sürmez ve bosanir.
sonuc iman eksikligidir.... bu kadar basit ve ortadan olan bir gercek

nakşibendi

Kayıtlı Kullanıcı
alykum selam
günümüz gencligin evelenmemelerinin veya gec evlenmelrinin hatta evlenip hemen bosanmalarini sebebi yine ve bunu üstüne basa basa söylüyorum iman eksiskligidir. Zira imani eksik olan ve bu dünya ya neden ve nicin geldigini bilmeyen imtahanlarin hangi boyutda oldugunu bilmeyxen ve bu imtihanlarin sonucuundaki ödül ve ceza dan bi haber olan bir genc ya evlenmez ve hayatini gayri mesru iliskilerle heba eder ve sadece evlendim demek ivin evlenir hatta bazen bu dahi uzun sürmez ve bosanir.
sonuc iman eksikligidir.... bu kadar basit ve ortadan olan bir gercek

Tamamına katılıyorum bende bunun.Tek Sorun iman eksikliği.Kalanı tamamen uydurma.Vesveseden ibarettir.Bildiklerimden ve bilmediklerimden Alemlerin Rabb'i Allah'a sığınırım.Her şeyi hakkıyla bilen Allah U Alem'dir.

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Hayirli Sabahlar

Hayirli Sabahlar

B)CÜMLETEN ALLAH RAHATLIK VERSİN, HAYIRLI SABAHLAR, HAYIRLI CUMALAR B)

KATILAN KATILMAYAN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN
BAŞKA ALT BAŞLIKLARLA DEVAMINI GETİRİRİZ İNŞAALLAH.
SELAMETLE KALIN.ALLAH'A EMANET OLUN.:B

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
kusura bakmayın arkadaşlar ben arada vesvese verıyorum hakkınızı helal edin çekılıyorum ben selamtle

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Tamamına katılıyorum bende bunun.Tek Sorun iman eksikliği.Kalanı tamamen uydurma.Vesveseden ibarettir.Bildiklerimden ve bilmediklerimden Alemlerin Rabb'i Allah'a sığınırım.Her şeyi hakkıyla bilen Allah U Alem'dir.

"Onlar sizin için günahtan koruyan bir elbise, siz de onlar için bir elbise hükmündesiniz." buyruluyor Kuran-ı kerimde de..

Evlilik, insanı günahtan koruyan kalkan vazifesi görüyor.
Bunun bilincinde olan her genç elbette evlenmek ister,tabi ki imkanları dahilinde ..

nakşibendi

Kayıtlı Kullanıcı
"Onlar sizin için günahtan koruyan bir elbise, siz de onlar için bir elbise hükmündesiniz." buyruluyorrKuran-ı kerimde de..

Evlilik, insanı günahtan koruyan kalkan vazifesi görüyor.
Bunun bilincinde olan her genç elbette evlenmek ister,tabi ki imkanları dahilinde ..

Imkan dediğimiz şey eğer aşırı değilse bu herkezde vardır.Dünyayı geçici gören hiç kimsede yatırım yapmaz mübarek.Mal sevdasına düşmez.Yatırımlarını ebedi olan ahireti için yapar.Evlenmek için yuva kurmak için günümüz şartlarıda elverişlidir ki; dediğim gibi mal sevdasına düşmemek lazım.

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Imkan dediğimiz şey eğer aşırı değilse bu herkezde vardır.Dünyayı geçici gören hiç kimsede yatırım yapmaz mübarek.Mal sevdasına düşmez.Yatırımlarını ebedi olan ahireti için yapar.Evlenmek için yuva kurmak için günümüz şartlarıda elverişlidir ki; dediğim gibi mal sevdasına düşmemek lazım.

Maalesef ,herkesde yok o imkan..Aşırıya kaçmak, Yatırım yapmak değildi benim kastım. minimum ihtiyaçların temini idi bahsetmiş olduğum.

Herkezde yuva kurmak için bu imkan var demişsiniz muhterem kardeşim, toz pembe değil malesef bu kadar.

Asgari ücretle çalışan bir erkek,-eşinin de çalışmadığını ve evin de kira olduğunu düşünürsek- sizce nasıl bir yuva kurar ve geçimini nasıl sağlar?

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı geceler cümleten
Allah'a emanet olun
SELAMUN ALEYKÜM...B)

nakşibendi

Kayıtlı Kullanıcı
Maalesef ,herkesde yok o imkan..Aşırıya kaçmak, Yatırım yapmak değildi benim kastım. minimum ihtiyaçların temini idi bahsetmiş olduğum.

Herkezde yuva kurmak için bu imkan var demişsiniz muhterem kardeşim, toz pembe değil malesef bu kadar.

Asgari ücretle çalışan bir erkek,-eşinin de çalışmadığını ve evin de kira olduğunu düşünürsek- sizce nasıl bir yuva kurar ve geçimini nasıl sağlar?

Hadis-i şerifte, (Dünyalık olan şeyler, melundur. Allah için olan şeyler, Allahü teâlânın razı olduğu şeyler, melun değildir) buyuruldu. Dünyalık olan şeylerin, Allahü teâlâ indinde hiç kıymeti yoktur. Ahkam-ı İslamiyeye uyarak kazanılan ve kullanılan rızk, dünyalık olmaz. Dünya nimeti olur.

Hadis-i şerifte buyuruldu ki.
(Dünyalığa düşkün olmak, hataların başıdır.) Yani her türlü hataya, günaha sebep olur.

Dünya peşinde koşan kimse, şüpheli şeylere, sonra mekruhlara, sonra haramlara, hatta küfre dalar. Geçmiş ümmetlerin, Peygamberlerine inanmamalarına sebep, dünyaya düşkün olmaları idi. Musa aleyhisselam, Tur dağına giderken, birinin çok ağladığını gördü. Ya Rabbi! Kulun, senin korkundan ağlıyor dedi. (Kan ağlasa dahi, onu af etmem. Çünkü o, dünyaya düşkündür) buyurdu. Hadis-i şerifte, (Dünyayı helalden kazanana, ahirette hesap vardır. Haramdan kazanana, azap vardır) buyuruldu. (İslam Ahlakı)
.................................................................................
Dünyada en faydalı ilaç, maddi ve manevi bakımdan eşi bulunmayan tek ilaç Kur’an-ı kerimdir. Bilinen bilinmeyen, görünen görünmeyen maddi manevi her hastalığın her derdin devası şifası Kur’an-ı kerimdir. Kur’an-ı kerimin her bir harfi, yüz bin derde yüz bin şifadır.Allahü teâlâ sevdiği şeyleri dostlarına verir. Doğru itikadı, büyükleri tanımayı dostlarına verir, nasip eder. Ben sevdiğim şeyleri, seçtiklerime, dostlarıma veririm buyuruyor. Büyüklerin yolunda olan bütün Müslümanlar Allahü teâlânın dostudur. Bunları üzen, beğenmeyen, onlara gözle kulakla bakan helak olur. Evet, bunların da hataları yanlışları olur. Bu tozlu yolda giden araba gibidir. Tozlu yolda giden arabaya toz bulaşır. Ama bir rüzgar eserse, yağmur yağarsa hiç toz kalmaz, tertemiz olur. Allahü teâlânın, her yaptığımızı her düşündüğümüzü bildiğini unutmamalıyız. İnsanlar birbirinin dışını görür. Allahü teâlâ ise, hem dışını, hem içini görür.Hadis-i şerifte, (Allahü teâlâ, insanları yaratırken, ecellerini, ömürlerini ve rızıklarını takdir etmiştir) buyuruldu. İnsanın rızkı değişmez, azalmaz ve çoğalmaz ve zamanından geri kalmaz. İnsan, rızkını aradığı gibi, rızık da, sahibini arar. Çok fakirler vardır ki, zenginlerden daha iyi, daha mesut yaşar. Allahü teâlâ kendisinden korkanlara, dinine sarılanlara, ummadıkları yerden rızk gönderir. Hadis-i kudside, (Ey dünya! Bana hizmet edene hizmetçi ol! Sana hizmet edene güçlük göster!) buyuruldu. Bir hadis-i şerifte, (Ya Rabbi! Beni sevenlere, hayırlı mal ver. Bana düşmanlık edenlere, çok mal ve çok evlat ver!) buyuruldu.Duayla Kalınız.

nakşibendi

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşimiz çikti Baska Zaman Cevap Verir Inş

InşaAllah.Yeterki Rabb'im bizlere ömür bahşeylesin.Uykuya dalıp ta uyanamamak,gözümüzü kabirde açmak var.Umarım ki bugünden dolayı bana bir kırgınlığınız yoktur.Söylenilenleri sizi yüceltmek için söylediğimi dualarınızdan mutluluk duyduğumu dile getirmek için söylemiştim.Duayla kalınız.

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
InşaAllah.Yeterki Rabb'im bizlere ömür bahşeylesin.Uykuya dalıp ta uyanamamak,gözümüzü kabirde açmak var.Umarım ki bugünden dolayı bana bir kırgınlığınız yoktur.Söylenilenleri sizi yüceltmek için söylediğimi dualarınızdan mutluluk duyduğumu dile getirmek için söylemiştim.Duayla kalınız.

kırıldım ılk yazdığınzda o şekılde yansımadınz neyse önemli değil

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt