Allah C.C. razı olsun.Hakkını helal et.Geciktim ufak bir işim vardı.Ama yokluğumu hiç belli etmemişin ve çok güzel cevap verip atar damarı bulmuşsun.Konuya değinmişsin.Duayla kalınız.
Hocam kim
Allah C.C. razı olsun.Hakkını helal et.Geciktim ufak bir işim vardı.Ama yokluğumu hiç belli etmemişin ve çok güzel cevap verip atar damarı bulmuşsun.Konuya değinmişsin.Duayla kalınız.
Herşeyin başı Iman.!!!Eğer bu eksikse neden başı budur.
Eğer bu yoksa kalanı zaten neden değildir.Yolda belli.Cevap ta.
FATIHA/5. Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz.
Nisa/79-Sana güzellikten her ne ulaşırsa, bil ki Allah'tandır; Kötülükten de başına her ne gelirse anla ki sendendir!
Duayla kalınız.
selamun aleyküm arkadaşlar
sohbeti takip ediyorum, çok güzel ilerliyor,
Allah razı olsun sizden inş..
Peki sizce, günümüz gençlerinin evlenememelerinin-ya da geç evlenmelerinin diyelim- nedenleri nelerdir?
alykum selam
günümüz gencligin evelenmemelerinin veya gec evlenmelrinin hatta evlenip hemen bosanmalarini sebebi yine ve bunu üstüne basa basa söylüyorum iman eksiskligidir. Zira imani eksik olan ve bu dünya ya neden ve nicin geldigini bilmeyen imtahanlarin hangi boyutda oldugunu bilmeyxen ve bu imtihanlarin sonucuundaki ödül ve ceza dan bi haber olan bir genc ya evlenmez ve hayatini gayri mesru iliskilerle heba eder ve sadece evlendim demek ivin evlenir hatta bazen bu dahi uzun sürmez ve bosanir.
sonuc iman eksikligidir.... bu kadar basit ve ortadan olan bir gercek
Hocam kimB) Teşekkür ederim bunları duymak çok mutluluk verici
Tamamına katılıyorum bende bunun.Tek Sorun iman eksikliği.Kalanı tamamen uydurma.Vesveseden ibarettir.Bildiklerimden ve bilmediklerimden Alemlerin Rabb'i Allah'a sığınırım.Her şeyi hakkıyla bilen Allah U Alem'dir.
kusura bakmayın arkadaşlar ben arada vesvese verıyorum hakkınızı helal edin çekılıyorum ben selamtle
Allah razı olsun.Hoca değil ben daha okyanustaki bir damla bile değilim.Bilgi bilgeliktir.Ve bence sizde konuya gayet hakimsiniz mübarek.Duayla kalınız.[/quote
B)
:H
kusura bakmayın arkadaşlar ben arada vesvese verıyorum hakkınızı helal edin çekılıyorum ben selamtle
"Onlar sizin için günahtan koruyan bir elbise, siz de onlar için bir elbise hükmündesiniz." buyruluyorrKuran-ı kerimde de..
Evlilik, insanı günahtan koruyan kalkan vazifesi görüyor.
Bunun bilincinde olan her genç elbette evlenmek ister,tabi ki imkanları dahilinde ..
ADAŞIM TAM ÇIKACAKTIM Kİ ?? HAYROLSUN İNŞAALLAH NE OLDU
Imkan dediğimiz şey eğer aşırı değilse bu herkezde vardır.Dünyayı geçici gören hiç kimsede yatırım yapmaz mübarek.Mal sevdasına düşmez.Yatırımlarını ebedi olan ahireti için yapar.Evlenmek için yuva kurmak için günümüz şartlarıda elverişlidir ki; dediğim gibi mal sevdasına düşmemek lazım.
hayırlı geceler cümleten
Allah'a emanet olun...B)
Maalesef ,herkesde yok o imkan..Aşırıya kaçmak, Yatırım yapmak değildi benim kastım. minimum ihtiyaçların temini idi bahsetmiş olduğum.
Herkezde yuva kurmak için bu imkan var demişsiniz muhterem kardeşim, toz pembe değil malesef bu kadar.
Asgari ücretle çalışan bir erkek,-eşinin de çalışmadığını ve evin de kira olduğunu düşünürsek- sizce nasıl bir yuva kurar ve geçimini nasıl sağlar?
Kardeşimiz çikti Baska Zaman Cevap Verir Inş
InşaAllah.Yeterki Rabb'im bizlere ömür bahşeylesin.Uykuya dalıp ta uyanamamak,gözümüzü kabirde açmak var.Umarım ki bugünden dolayı bana bir kırgınlığınız yoktur.Söylenilenleri sizi yüceltmek için söylediğimi dualarınızdan mutluluk duyduğumu dile getirmek için söylemiştim.Duayla kalınız.