Yani kastınız o kişiye evlenmeyi mi nasib eylememişse ?
Örnek: Rabb'im C.C. benim kaderimde evliliği yazmamış ? Bunun gibimidir kastınız tam konuya hakim olamadım ?
Evet tam olark öyle doğru anlamışsınız. B)
Yani kastınız o kişiye evlenmeyi mi nasib eylememişse ?
Örnek: Rabb'im C.C. benim kaderimde evliliği yazmamış ? Bunun gibimidir kastınız tam konuya hakim olamadım ?
Allah C.C sizden razı olsun, kalbinize göre versinB) Aslında içimden çok daha fazla şey geçiyor ama, bu duygu yoğunluğu yazmama engel oluyor. Sağolunuz, Allah her daim yar ve yardımcınız olsun.
Konumuz sohbet tabiri caiz ise. Buyrun o zaman sohbete.Elbetteki insan söylemek istediğini söylemeli.Unutulmamalıdır ki ;Dünya üç gündür; dün, bugün ve yarin. Dün geçti. Yarinin gelecegi belli degil. Öyle ise; bugünün kiymetini bil! Hasan-i Basrî Rahmetullahi aleyh
cünkü gercek görünen degildir her zaman herkes göründügü gibi veya her görünen aslında oldugu gibi olmayabilir
:AKonuya ilginiz, paylaştığınız bilgiler..Duygulandım, çok müteşekkirim B)
Duayla kalınız ey mübarek..Bilgi paylaşıldıkça güzeldir.Hepimizin yolu aynı.Ve hepimiz dinimize uygun olanı arıyoruz araştırıyoruz paylaşıyoruz.Ne mutluki Hak yol üzerine gidenlere.Sünnete tabii olanlara.Şunuda dip not olarak geçmek isterim...
Eskiden, çocuklarını evlendirecek olanlar, büyük bir zata sorarlar, o da, uygun dedikten sonra evlendirirlermiş. Zamanla, sormadan iş yapıyor denilmesin diye sormalar başlamış. Uygun denmesine rağmen, (Kız istemiyor, oğlan beğenmiyor) diyerek o zatın sözüne uymuyorlarmış. Bu aileler, tekrar, (Başka bir talip var mı) diye sordurunca, o zat da, (Bizim bulduğumuzu beğenmiyorlar, kendileri at pazarından baksınlar) dermiş.
Duayla kalınız.
tesekkürler hosbuldukVe aleyküm selam, öncelikli üyeliğiniz daim ve hayırlı olsun ve hoşgeldiniz.
Selamu Aleyküm, evet saklıyor insanlar kendilerini...maalesef
naksibendi kardesim yazını okudum cok güzel seyler söylemissin cok da dogru seyler belli ki cok bilgili bir insansın haddim olmayarak bi iki elestrim var sana öncelikle erkek veya kadının günahlardan uzak duran namaz kılan yani dini kurallara uyan esler bulması gerek demissin erkek tesettürlü bayanla ancak evlenebilir yoksa günah olur demissin bu cok iddaalı ve cok büyük bi söz bi fetva adeta ama eger dogru degilse cok büyük günaha girersin bunu söyleyerek para ile imanın kide oldugu belli olmaz demis atalarımız ne güzel söylemişler ayrıca bence bi seyin nasıl göründügünden cok nasıl oldugu önemlidir o yüzden kimin nasıl oldugunu bilemeyiz bası acık ve hayatında anlı secdeye degmemiş bi bayan da evlenmeye cok layık cok mubarek ve hayırlı bi insan olabilir unutma gercegi yalnız Rabbimiz bilebilir
T.ederim Beni Kirmadiginiz Için Allah Razi Olsun Allah Kabul Etsin Inş Selametle
naksibendi kardesim yazını okudum cok güzel seyler söylemissin cok da dogru seyler belli ki cok bilgili bir insansın haddim olmayarak bi iki elestrim var sana öncelikle erkek veya kadının günahlardan uzak duran namaz kılan yani dini kurallara uyan esler bulması gerek demissin erkek tesettürlü bayanla ancak evlenebilir yoksa günah olur demissin bu cok iddaalı ve cok büyük bi söz bi fetva adeta ama eger dogru degilse cok büyük günaha girersin bunu söyleyerek para ile imanın kide oldugu belli olmaz demis atalarımız ne güzel söylemişler ayrıca bence bi seyin nasıl göründügünden cok nasıl oldugu önemlidir o yüzden kimin nasıl oldugunu bilemeyiz bası acık ve hayatında anlı secdeye degmemiş bi bayan da evlenmeye cok layık cok mubarek ve hayırlı bi insan olabilir unutma gercegi yalnız Rabbimiz bilebilir
Gül Muhammed aşkına...B) B) B) ,Allah kabul etsin inşaallah..