Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Konu Evlilik Buyrun Sohbete (2 Kullanıcı)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm arkadaşlar
sohbeti takip ediyorum, çok güzel ilerliyor,
Allah razı olsun sizden inş..

Peki sizce, günümüz gençlerinin evlenememelerinin-ya da geç evlenmelerinin diyelim- nedenleri nelerdir?

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı

Peki sizce, günümüz gençlerinin evlenememelerinin-ya da geç evlenmelerinin diyelim- nedenleri nelerdir?

nerdesın kardeşim yaa nıye sende katılmadın...:):)
günümzdekı bosanmaları gördükçe gençlerde ürküyor bence maddi açıdan da olabılır yada hayırlı eş bulamadıkları içinde olabılır nedenlerı cok yanı

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
geldim kardeşim inş :)
teşekkürler tubacım.

başka görüşler varmı?

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı

Ben de niğdeli kardeşim hala neden katılmadı diyordum kendi kedime ve aleyküm selam.

Soruna gelince aslında bunun cevabını naksibendi kardeşim daha güzel verir.

nakşibendi

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim inş kabul eder
buarada sunu da hatırlatmak isterım... sohbette söylüyorlar sürekli Ramazan ayında bol bol tevhit çekmemiz lazım bunada dikkat edersek çok iyi olur inş

Her gün 100 defa La ilâhe illallah 500 defa (La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim) okumalı. Başlarken 100 ve bitirince yine 100 defa (Allahümme salli ala Muhammedin ve ala âli Muhammed) demelidir.

tiryaki38

Kayıtlı Kullanıcı
Evlenmek İstİyorum,ama !!!!! BÖYLE BİR BAŞLIK EKLEMİŞTİM ONA İSTİNADEN AKLIMA GELEN BİR KAC ŞEYİ ORAYA YAZMIŞTIM BU KONUYU ACAN KARDEŞİM BENİ BURAYA YÖNLENDİRDİ SAGOLSUN ORDA YAZDIKLARIMI AYNEN BURAYADA EKLİYORUM

EKLEMİŞ OLDUGUM Yaziyi Okuduktan Sonra Genel Kapsamli Bir Düşünce Sardi Beni Onlar Nelerdi Paylaşayim Sizlerle Belki Katilir Belki Katilmazsiniz Ve Hatamda Olursa Kusuruma Bakmayin Ve şimdiden Haklarinizi Helal Edin....

Evlenecek Gencleri Böyle Sorunlar Bekliyor Ama Neden Genc çift Ailesine Bagli Kalmalimi Yoksa Kendi Başinami Davranmali Sorusu Takildi Kafama

Icimden Bir Ses Evet Aileye Danişmamali Derkende Hayatta Yaşadigim Ve Ailemin Izni Olmadan Girdigim Tüm Işlerdende Hüsrana Ugradim Içindirki Yani Ailemin Hayir Duasi Olmadan Ve Onlarsizda Yapilmiyor Malesef Tabi Burda Ailelerinde Cok Bilincli Ve ön Fikirli Olmalarinin Büyük Rol Taşidigi Kanaatinede Vardim 2 Aile Onaylayacak Kararlarida Evlenecek Genclere Birakacak Onlarin Zorlandigi Konularda Onlara Yol Göstereceklerki Onlarda Cikmaza Girmesin Kendi Dünyalarini Kursun Burda Her Tarafin Dişa Meilli Degilde Yuvasini Kuracak Insanlara önem Ve özen Göstermesi Gerektigi Fikrini çikardim...

Günümüzde Malesef Evliliklerin Cogununda Bu Yazidaki Gibi Gercekleştigini Görüyorum Her Ne Kadarda Aileler Birbirlerine Cok Hoş Olsalarda Ufak Olaylarin Ice Atilmasi Sonundada Volkanlarin Patlamasina Yuvalarin Yikilmasina Kadar Gittigi Kanati Taşidim Hatta öle Bir Dünya Oluşuyorki Genclerin Cevresinde Borç Bataginda Bir çift Mecburiyetten çalişmak Zorunda Kalan Bir Eş Daha Sonra Mecburiyet Bitti Derken Dünyaya Getirdikleri Yeni Nesillerin Dünyevi Dertleri Onu Karşilayim Derken Cocuklarina Aşilayamadiklari Iman Bazende Dünya Dersleri Mutsuz çalişmakla Ve Bazende Sikintilarla Devam Eden Evlilikler Acaba Hayat Bumu Derseniz Hayir Tabiki....

Boşanmalar Mutsuz Evlilikler şuursuz Boşlukta Gezinen Gencler Vs Vs Vs Acaba Bunlar Hep Bu Tür Evliliklerin Eserimi Demeden Alamiyorum Kendimi...

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
Evlenmek İstİyorum,ama !!!!! BÖYLE BİR BAŞLIK EKLEMİŞTİM ONA İSTİNADEN AKLIMA GELEN BİR KAC ŞEYİ ORAYA YAZMIŞTIM BU KONUYU ACAN KARDEŞİM BENİ BURAYA YÖNLENDİRDİ SAGOLSUN ORDA YAZDIKLARIMI AYNEN BURAYADA EKLİYORUM

EKLEMİŞ OLDUGUM Yaziyi Okuduktan Sonra Genel Kapsamli Bir Düşünce Sardi Beni Onlar Nelerdi Paylaşayim Sizlerle Belki Katilir Belki Katilmazsiniz Ve Hatamda Olursa Kusuruma Bakmayin Ve şimdiden Haklarinizi Helal Edin....

Evlenecek Gencleri Böyle Sorunlar Bekliyor Ama Neden Genc çift Ailesine Bagli Kalmalimi Yoksa Kendi Başinami Davranmali Sorusu Takildi Kafama

Icimden Bir Ses Evet Aileye Danişmamali Derkende Hayatta Yaşadigim Ve Ailemin Izni Olmadan Girdigim Tüm Işlerdende Hüsrana Ugradim Içindirki Yani Ailemin Hayir Duasi Olmadan Ve Onlarsizda Yapilmiyor Malesef Tabi Burda Ailelerinde Cok Bilincli Ve ön Fikirli Olmalarinin Büyük Rol Taşidigi Kanaatinede Vardim 2 Aile Onaylayacak Kararlarida Evlenecek Genclere Birakacak Onlarin Zorlandigi Konularda Onlara Yol Göstereceklerki Onlarda Cikmaza Girmesin Kendi Dünyalarini Kursun Burda Her Tarafin Dişa Meilli Degilde Yuvasini Kuracak Insanlara önem Ve özen Göstermesi Gerektigi Fikrini çikardim...

Günümüzde Malesef Evliliklerin Cogununda Bu Yazidaki Gibi Gercekleştigini Görüyorum Her Ne Kadarda Aileler Birbirlerine Cok Hoş Olsalarda Ufak Olaylarin Ice Atilmasi Sonundada Volkanlarin Patlamasina Yuvalarin Yikilmasina Kadar Gittigi Kanati Taşidim Hatta öle Bir Dünya Oluşuyorki Genclerin Cevresinde Borç Bataginda Bir çift Mecburiyetten çalişmak Zorunda Kalan Bir Eş Daha Sonra Mecburiyet Bitti Derken Dünyaya Getirdikleri Yeni Nesillerin Dünyevi Dertleri Onu Karşilayim Derken Cocuklarina Aşilayamadiklari Iman Bazende Dünya Dersleri Mutsuz çalişmakla Ve Bazende Sikintilarla Devam Eden Evlilikler Acaba Hayat Bumu Derseniz Hayir Tabiki....

Boşanmalar Mutsuz Evlilikler şuursuz Boşlukta Gezinen Gencler Vs Vs Vs Acaba Bunlar Hep Bu Tür Evliliklerin Eserimi Demeden Alamiyorum Kendimi...

çok güzel noktada yakaladınz bacım sorunun cevabı burda bence

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Zamane gençliği bir başkalaştı artık, buna dejenere demek daha doğru. Aslında uzun uzun anlatacak çok şeyim var fakat yazması hakikaten zor olur. Hiç lise önlerine gittiniz mi ya da üniversitede şehir dışında yaşayanların evlerine konuk oldunuz mu? Olmayın vesselam :( Ben az söyliyeyim siz çok anlayın. Bir de bu hatunların ve delikanlıların beklentileri çok farklı artık. Nerde dinimiz,kitabımız,sünnetlerimiz? Hakk getire...Velevki hal böyleyken evlenememe nedenlerini birkaç başlık altında toplamak mümkün

1-Evlilik özgürlük kısıtlayıcı bir etken olarak görülüyor
2-Evlenmeden önce herşey ziyadesiyle tüketildiği için evliliğe gerek duyulmuyor.
3-Sorumluluk almadan evliymiş gibi yaşadıkları için yine o kurum gereksiz görülüyor
4-Toplumda yaşanan olumsuzluklardan
duyulan korku
5-Neticede inanç eksiliği....vs vs

sgsibel

Kayıtlı Kullanıcı
selamlar ben yeniyim ama sizlerle sohbet etmek isterim dinimizi sohbet ederek ve güncel olaylara yaklaşım nasıl olur merak ediyorum

ikbal05

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.efemdigital.com
Mesela ben; neden kadın ya da erkek evlendikten sonra bambaşka bir kişliğe bürünür merak ederim ve anlam veremem. Sizler ne dersiniz?

Olay aslinda cok basit zira günümüzde dini egtim zayif ve hayatin her dalinda oldugu gibi evlilik konusunda da olay iman zayifligina dayaniyor.

ciftler birbirinin sevdigi ve sevab kumabarasi olarak degilde bir mali yada tapulu esyasiymis gibi bakiyor sevdigine vakit ayirmiyor, ona özel oldugunu his ettirmiyor. Halbu ki Efendimiz (sav) esi Hz Haticeye veyahut Hz. Aiseye nasilda iltifat da bulunurmus. Örnegin Hz. Aise validemizden su rica edip önce ona icirir ve Aise validemizin ictigi yerden o da icermis.

Tüm bunlar yani ince ayrintilar birikince mutlu ve hayirli bir evlilik olusuyor.

Bence esler evlilikten sonra degismeli,ama su sekilde. Esler birbirinin Cennete girmesi icin caba sarf etmeli ve ibadetlerine dikkat etmeli ve birbirlerini konrtol etmeli. Gelismeliler.

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleyküm selam kardeşim öncelikle üyeliğin daimi ve hayırlı olsun inşaallah hoşgeldiniz. Dua ve selam ile kalınız.

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Olay aslinda cok basit zira günümüzde dini egtim zayif ve hayatin her dalinda oldugu gibi evlilik konusunda da olay iman zayifligina dayaniyor.

ciftler birbirinin sevdigi ve sevab kumabarasi olarak degilde bir mali yada tapulu esyasiymis gibi bakiyor sevdigine vakit ayirmiyor, ona özel oldugunu his ettirmiyor. Halbu ki Efendimiz (sav) esi Hz Haticeye veyahut Hz. Aiseye nasilda iltifat da bulunurmus. Örnegin Hz. Aise validemizden su rica edip önce ona icirir ve Aise validemizin ictigi yerden o da icermis.

Tüm bunlar yani ince ayrintilar birikince mutlu ve hayirli bir evlilik olusuyor.

Bence esler evlilikten sonra degismeli,ama su sekilde. Esler birbirinin Cennete girmesi icin caba sarf etmeli ve ibadetlerine dikkat etmeli ve birbirlerini konrtol etmeli. Gelismeliler.

Çok güzeldi kardeşim bu paylaşım için Allah razı olsun :) B) Hele de Efendimiz(sav) su istemesi çok hoştu. Kesinlikle canı gönülden katılıyorum fikirlerinize çok teşekkür ederim.

nakşibendi

Kayıtlı Kullanıcı

Herşeyin başı Iman.!!!Eğer bu eksikse neden başı budur.
Eğer bu yoksa kalanı zaten neden değildir.Yolda belli.Cevap ta.
FATIHA/5. Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz.
Nisa/79-Sana güzellikten her ne ulaşırsa, bil ki Allah'tandır; Kötülükten de başına her ne gelirse anla ki sendendir!

Duayla kalınız.

nakşibendi

Kayıtlı Kullanıcı
Ben de niğdeli kardeşim hala neden katılmadı diyordum kendi kedime ve aleyküm selam.

Soruna gelince aslında bunun cevabını naksibendi kardeşim daha güzel verir.

Allah C.C. razı olsun.Hakkını helal et.Geciktim ufak bir işim vardı.Ama yokluğumu hiç belli etmemişin ve çok güzel cevap verip atar damarı bulmuşsun.Konuya değinmişsin.Duayla kalınız.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt