Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Konu Evlilik Buyrun Sohbete (1 Kullanıcı)

pamukahmet

Kayıtlı Kullanıcı
Bir kez daha hatırlatmak isterim ve bu konuyu noktalamak isterim...Bizim örneğimiz, nümûnemiz, nümûne-i imtisâlimiz Peygamber Efendimiz SAV ve sünnet-i seniyyesi.... Bizim kitabımız Kur'an-ı Kerim... Bizim dinimizin hükümleri Kur'an-ı Kerim'den, hadis-i şeriflerden çıkıyor.Kalanı dinî bakımdan delil olmaz.Duayla kalınız.
eyvallah kardesim senin bilgili oldugun gün gibi ortada bunu kabul etmemen de senin alcakgönüllülügünden olsa gerek o mevzuya gelince tabii muhakkak sen bunu kurana ve,veya hadislere dayanarak söylüyosun ama ne bilim cagımızda kac bayan dedigin uzatmak da istemiyorum yanlıs anlama da bana pek mantıklı gelmedi neyse kale alıp cevapladıgın için de saol kardesim

nakşibendi

Kayıtlı Kullanıcı
eyvallah kardesim senin bilgili oldugun gün gibi ortada bunu kabul etmemen de senin alcakgönüllülügünden olsa gerek o mevzuya gelince tabii muhakkak sen bunu kurana ve,veya hadislere dayanarak söylüyosun ama ne bilim cagımızda kac bayan dedigin uzatmak da istemiyorum yanlıs anlama da bana pek mantıklı gelmedi neyse kale alıp cevapladıgın için de saol kardesim

Mevlam neyler;neylerse güzel eyler......Herkesin belli bir sınırı vardır.Şah-ı Nakşibend hazretlerine sormuşlar, (Efendim bu yolun esası nedir, başı nedir?) Buyurmuşlar ki, (Edeptir.) Ortası nedir demişler, (Yine edeptir) buyurmuş. (Peki ya sonu nedir?) demişler, (Yine edeptir) buyurmuş. Neden? Çünkü hiçbir edebe riayet etmeyen Allah’ın dostu olamaz. İlla edep, illa edep. Edep haddini bilmektir. En yüce ilim haddini bilmektir. Biz haddimizi biliriz mübarek.Duayla kal.

nakşibendi

Kayıtlı Kullanıcı
kırıldım ılk yazdığınzda o şekılde yansımadınz neyse önemli değil

Helallik isterim o zaman senden.Ben aciziyetimi bir kez daha hatırladım.Tabiri caiz ise kaş yapalım derken göz çıkardım desene.Ben sizi kaybetme yönünde değil daha çok nasıl kazanabilirim diye düşünüyorum ki benim size bir faidem sizin çevrenize on faideniz olabilir.Önemli bir konudur bu.Bunun düzelmesi için de elimdeki tüm imkanları size bahşeylemek isterim.Karşılığında yine eski o içten dualarınızı kabul buyurursanız geri isterim.Duayla kalınız ey aziz kardeşim

naksi_berab

Kayıtlı Kullanıcı
selamlar madem konu evlilik bir kucuk sorucuk da ben ekleyeyim islama uygun bay ve bayan icin evlilik yasi nedir? ne degildir? ne olmalidir? ne olursa uygun olmus olur? :) dusunceleriniz, dusuncelerinizin islami kaynagi (varsa) e buyrunuz... simdiden eyvallah

nakşibendi

Kayıtlı Kullanıcı
selamlar madem konu evlilik bir kucuk sorucuk da ben ekleyeyim islama uygun bay ve bayan icin evlilik yasi nedir? ne degildir? ne olmalidir? ne olursa uygun olmus olur? :) dusunceleriniz, dusuncelerinizin islami kaynagi (varsa) e buyrunuz... simdiden eyvallah

Peygamber efendimiz, (Evlenmek benim sünnetimdir, sünnetime uymayan benden değil) diyor.Evlenmenin yaşı kaynağa dayanmayarak şöyle soyleyebilirim size tamamen şahsi fikrimdir bu.Erkek gerekliliğini tamamladıktan sonra ki bu zaman askerlik vazifesini bitirdikten sonra hemen evlenmelidir.Bayan için bu yaş dahada düşültülebilir ki herkes gözünü haramdan sakınmış olur.Duayla kalınız.

rainmen

Kayıtlı Kullanıcı
bir toplum sadece kadının namusunu ön plana çıkarırsa,erkek ne yaparsa yapsın elinin kiri olursa,aldatamak prim yapıyorsa(hani anlatırlar ya bir de utanmadan ben şöyle şöyle yaptım die,övünerek arkadaşlarına!!!)bu toplumun tabiki kanayan yarası olur aldatmak.bunu biz oluştur muyormuyuz acaba!!eğer namusunu,iffetini kadın kadar erkeğinde korumasını(bunun dinimizin emrettiğini özellelikle biz erkek milletine,daha küçük yaşlarda aşılasak,namusun,onurun,kişiliğin,şahsiyetin,ailenin ne kadar önemli yapı taşları olduğunu öğretirsek sanırım o zaman,bu sorun çözülmüş olur.düşünsenize bir kadının kocasını aldatması,o kadının ölüm fermanını imzalaması demek değilmidir günümüz türkiyesinde?kayıtsız şartsız hangi t.c erekeğine sorsanız,namusumu temizlerim olucaktır cevap.aldatılan kadınlar namuslarını temizlemiş olsalardı t.c de erkek kalmazdı herhalde :)

yolculuk

Kayıtlı Kullanıcı
Evlilik Düzgün Temeele Atilmak Kaydiyla Kutsaldir

tuncay türk

Kayıtlı Kullanıcı
Tuba kardeş katılmıyorum , bu kadar güvens,z olmamlıyız vede herkes aldatmaz ki.
önemli olan insanın kafasındaki şablona yakın olanı bulması.
Hiç bir zaman mükemmellik olmaz zaten hatasız dost arayan dostsuz kalır.
Kendimizden pay biçelim bazen kendimizle bile anlaşamıyoruz bazı yaptığımız şeylere kızıyoruz değilmi.
Kısaca kendi kriterlerimize yakın olanı bulmak ve karşılıklı feakarlık yapmak lazım

selenny

Kayıtlı Kullanıcı
Sana canı gönülden katılıyorum. Yalnız bir de şu yönü var. Allah kimseye çattırmasın ama kadın ne yaparsa yapsın, gözü dışarda olan erkekler de var. Allah iyilerle, içinde Allah korkusu ve sevgisi taşıyanlarla karşılaşmayı nasip etsin bütün bekar kardeşlerimize inşaallah. ama şunuda unutmamak gerekirki YASTIK DEĞİŞİR KADER DEĞİŞMEZ allahım bütün bekarlara hayırlı helal süt emmişlerle eş eylesin aminnnnn.....

sedannur38

Kayıtlı Kullanıcı
YASTIK DEĞİŞİR KADER DEĞİŞMEZ allahım bütün bekarlara hayırlı helal süt emmişlerle eş eylesin aminnnnn.....

dolunayhilal

Kayıtlı Kullanıcı
şöyle söyliyim adaşım herşeyden önce evlilik çok dikkat edilmesi gereken mevzu sonuçta evlendiğin insanla bir ömür süreceksin.ve en başta dıkkat edilmesi gereken saygıdır daha sonrada arkasından sevgi gelir bu ikisi olduğu sürece tabıkı 2 taraftada hiç korkma ölene kadar mutlu mesut yaşarsınız

BENDE ARKADAŞIN YAZDIĞINA KATILIYORUM
ALLAH HER KESİN GÖNLÜNE GÖRE HAYIRLI OLANINI VERSİN

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
bir toplum sadece kadının namusunu ön plana çıkarırsa,erkek ne yaparsa yapsın elinin kiri olursa,aldatamak prim yapıyorsa(hani anlatırlar ya bir de utanmadan ben şöyle şöyle yaptım die,övünerek arkadaşlarına!!!)bu toplumun tabiki kanayan yarası olur aldatmak.bunu biz oluştur muyormuyuz acaba!!eğer namusunu,iffetini kadın kadar erkeğinde korumasını(bunun dinimizin emrettiğini özellelikle biz erkek milletine,daha küçük yaşlarda aşılasak,namusun,onurun,kişiliğin,şahsiyetin,ailenin ne kadar önemli yapı taşları olduğunu öğretirsek sanırım o zaman,bu sorun çözülmüş olur.düşünsenize bir kadının kocasını aldatması,o kadının ölüm fermanını imzalaması demek değilmidir günümüz türkiyesinde?kayıtsız şartsız hangi t.c erekeğine sorsanız,namusumu temizlerim olucaktır cevap.aldatılan kadınlar namuslarını temizlemiş olsalardı t.c de erkek kalmazdı herhalde :)

İLİM KENDİN BİLMEKTİR

İlim ilim bilmektir
İlim kendin bilmektir
Sen kendini bilmezsin
Ya nice okumaktır

Okumaktan murat ne
Kişi Hak'kı bilmektir
Çün okudun bilmezsin
Ha bir kuru ekmektir

Okudum bildim deme
Çok taat kıldım deme
Eğer Hak bilmez isen
Abes yere gelmektir

Dört kitabın mânâsı
Bellidir bir elifte
Sen elifi bilmezsin
Bu nice okumaktır

Yiğirmi dokuz hece
Okursun uçtan uca
Sen elif dersin hoca
Mânâsı ne demektir

Yunus Emre der hoca
Gerekse bin var hacca
Hepisinden iyice
Bir gönüle girmektir

Sizin bu samimi itirafınız bana Yunus'un dizelerini hatırlattı. .:)

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
şöyle söyliyim adaşım herşeyden önce evlilik çok dikkat edilmesi gereken mevzu sonuçta evlendiğin insanla bir ömür süreceksin.ve en başta dıkkat edilmesi gereken saygıdır daha sonrada arkasından sevgi gelir bu ikisi olduğu sürece tabıkı 2 taraftada hiç korkma ölene kadar mutlu mesut yaşarsınız

BENDE ARKADAŞIN YAZDIĞINA KATILIYORUM
ALLAH HER KESİN GÖNLÜNE GÖRE HAYIRLI OLANINI VERSİN

SELAMÜN ALEYKÜM T.EDERİM... AMİN İNŞ HAYIRLI İMANLI EŞLER NASİP ETSİN RABBİM CÜMLEMİZE İNŞ DUALRIMIZ HEP BU YÖNDE SELAM VE DUA İLEB)B)

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMU ALEYKÜM CANIM ADAŞIM
KEYİFSİZ GİBİSİN O BICIR BICIR HALLER YOK BUGÜN? :( BEN DE İYİYDİM YAMESİN FORUMUNU GÖRENE KADAR CİNLERİM TEPEME ÇIKTI,BİR KONU AÇTIM BEN DE DERDİN NE DİYE BEKLİYORUM BAKALIM

a.s bacım yok iyi Allahıma şükür olsun ki ya bu tür insanlar omlmıcak dıye bır kaiyde yok sonucta burda çok kalabalık bir aileyız hepsı ıyı olucak dıye beklıyemeyız arada kötülerde olucak herseyde olduğu gıbı bu tür insanları aldırmamak gerekıyor takmamak gerekıyor onları kendı halınde bırakıcaksın konuşur konuşur sonunda da biter gıder yanı ama olayı buyutunce iyice işler karısır en iyisi susmak aldırmamak çünkü değer vericek insan değiller

tiryaki38

Kayıtlı Kullanıcı
yazıları okudum anladığım kadarıyla herkes iman ve islam eksikligi konusunda hem fikir.... ama bazende yanılgıya düşebiliyor insan imanı bütün gözüksede olmuyor yürümüyor cevremdeki bir kac örnek var o nedenle yazdım bunu...Bence evli bi,r çiften birinin digerine üstün olması ve digerininde bu üstünlügü kabul etmesi taraftarıyım ha tabiki üstünlükte erkekte olmalı bunu bencillik olarak algılamayalım lütfen :evet ama bu dinimizdede böyle degilmidir...

Ama günümüzde bu zihniyet kalmadı bu zihniyeti taşıyanlarda gerici oldu hiç düşünmediler olayın temelindei ince cizgiyi erkek evini gecindirmek ailesine büyüklük yapmakla yükümlü iken bayanda evinin hükümdarı olacak cocuklara gerekli egitimi verirkende yuvasının saadeti için ugraşacak burdada bayanın aslında bir erkekten ne kadarda üstün nitelik taşıdığınıda anlamalıyız...Şimdi ise öyle olmuyor malesef iki tarafta birbirine üstünlük sağlamaya çalışmaktan evliligin ne oldugunu unutuyorlar ve yaşamlarını yarış ortamına sürüklüyorlar....:(:(

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
yazıları okudum anladığım kadarıyla herkes iman ve islam eksikligi konusunda hem fikir.... ama bazende yanılgıya düşebiliyor insan imanı bütün gözüksede olmuyor yürümüyor cevremdeki bir kac örnek var o nedenle yazdım bunu...Bence evli bi,r çiften birinin digerine üstün olması ve digerininde bu üstünlügü kabul etmesi taraftarıyım ha tabiki üstünlükte erkekte olmalı bunu bencillik olarak algılamayalım lütfen :evet ama bu dinimizdede böyle degilmidir...

Ama günümüzde bu zihniyet kalmadı bu zihniyeti taşıyanlarda gerici oldu hiç düşünmediler olayın temelindei ince cizgiyi erkek evini gecindirmek ailesine büyüklük yapmakla yükümlü iken bayanda evinin hükümdarı olacak cocuklara gerekli egitimi verirkende yuvasının saadeti için ugraşacak burdada bayanın aslında bir erkekten ne kadarda üstün nitelik taşıdığınıda anlamalıyız...Şimdi ise öyle olmuyor malesef iki tarafta birbirine üstünlük sağlamaya çalışmaktan evliligin ne oldugunu unutuyorlar ve yaşamlarını yarış ortamına sürüklüyorlar....:(:(

VE ALEYKÜM SELAM BÜTÜN EKSİKLİKLER NERDEN KAYNAKLANIYOR. CANIM KARDEŞİM KADININ DA, ERKEĞİNDE EVLİLİK HAYATINDA GÖREVLERİ VAR HATTA MADDE MADDE VERİLMİŞ BİZE. SONUÇTA MESELE YİNE AYNI YERE DAYANIYOR FARKINDA DEĞİL MİSİN? DİNİMİZİ ADAMAKILLI BİLSEK. PAMUK GİBİ OLUR BÜTÜN EVLİLİKLER. SELAMUN ALEYKÜM

tiryaki38

Kayıtlı Kullanıcı
VE ALEYKÜM SELAM BÜTÜN EKSİKLİKLER NERDEN KAYNAKLANIYOR. CANIM KARDEŞİM KADININ DA, ERKEĞİNDE EVLİLİK HAYATINDA GÖREVLERİ VAR HATTA MADDE MADDE VERİLMİŞ BİZE. SONUÇTA MESELE YİNE AYNI YERE DAYANIYOR FARKINDA DEĞİL MİSİN? DİNİMİZİ ADAMAKILLI BİLSEK. PAMUK GİBİ OLUR BÜTÜN EVLİLİKLER. SELAMUN ALEYKÜM

evet ben farkındayım.. malesef dinimizi adam akıllı bilsekte evlilikler dört dörtlük olamıya biliyor sadece ben buna deginmek istedim. aleyküm selam

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt