Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (13 Kullanıcı)

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
can kardeşim yapamadım desem kızar mısın bana? denedim dediğin gibi olmuyor..bnde kapanalı 2 ay oldu can kardeşim bütün zorluklara rğmen çok iyi gidio:)

Estagfirullah niye kizayim ki? Bu cok normal. :) Asil sorun ne , tarif ettigimi nasil bir tur esapla ve nasil yaptin anlatir misin acaba?

umut_çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar gecenin bir yarısı bu forumu buldum ve bu güne kadar kimselere anlatamadığım dertlerimi sıkıntılarımı uktelerimi paylaşmak buraya dökmek istedim...
Önce şuradan başlamam gerek.Benim durumum biraz farklı.Ben çok kilolu bir kızım boyum1.72 kilom 120... Kendimi bildim bileli kiloluyum ve hep bu kiloyu vermeye çalışmışımdır. Bir ay önce öğrendiğime göre çok ciddi hormon sorunlarım varmış,bir değil on değil... Yıllarca yemeyerek vermeye çalışmalarımın sadece boş birer çaba olduğunu öğrendim. 16 yaşında kapanmaya karar verdim ama o adımı atamadım...Ailemde ve arkadaş çevremde bir tane bile kapalı, namaz kılan beni anlayabilecek destek olabilecek kimse yoktu. Hatta başörtüsü takmayı öğretecek kimse bile:( İçimde derin bir istek vardı düzenli namaz kılıyordum,çokça kazalarımı da tamamladım derken, 2 yıl kadar sonra içimden o his uçuverdi... Önce namazı terkettim sonra da tesettür fikrini. Derken 6 ay önce Allah'ın hidayetini benden kestiğini düşünürken bir rüya gördüm ayrıntılarına girmek istemiyorum. İçimde birşeyler yeşerdi ve kesinlikle kapanmaya karar verdim. Zaten açık olduğum halde kıyafet bulmakta çok zorlanan biriydim. Gittim baktım baktım... Topuklarım ağrıyana kadar gezmediğim dükkan kalmadı, değil tesettürlü olmak, açık olduğum halde giyebileceğim hiçbirşey bulamadım başladım ağlamaya ve kilo vermeye karar verdim her zaman yaptığım gibi... Ama bu kez kilo vermeyi gerçekten tesettürlü kıyafetler için istediğimi farkettim... Bikini için değil pardesü içindi savaşım...Hormonlardan şüphem vardı, baktırdım gerçekten de bir hastalık sebebiyle böyleymişim... Tedavim başlıyor yakında ama sağlıklı bir hayat için yaklaşık 3-4 yıl içinde vermem gerek bu kiloyu biliyorum bu da benim imtihanım herhalde... Yine de hastalık nedeniyle böyle olduğumdan belki daha hızlı kavuşurum sağlığıma diye umuyorum...Böylece kapanmak fikri rafa kalktı... Ama içim rahat etmiyordu. Netten falan güzelce araştırma yaptım.. Büyük beden tesettür giyim var ama pardesü bile yok, hırkalar yapmışlar, penye üste yapışan beli lastikli etekler yapmışlar...58 bedenim ve 44 bedenden sonra zor bulunuyor gerçekten... Tesettür giyimin kalbi diyerek Fatih'e yol aldımsa da elim boş döndüm... Giyebileceğim şeyler penyeden bol etekler ve hırka belki... Rahatlıkla iç rahatlığıyla huzur ve huşu ile giyebileceğim bir pardesü aradım sadece... Ben bol bir şekilde hatları belli etmeyecek şekilde giymek istiyorum . Gittiğim dükkanda kızın biri sizin kapanmanıza gerek yok, kapanmak dikkat çekmemek için yapılır siz bu kilonuzla zaten dikkat çekmiyorsunuz dedi :(...Ailemde hiç böylesi olmadığı halde herkesi bu fikre alıştırdım... Ben pantolon giymek istemiyorum kapanırsam etekler daha hoş oluyor diyorum... Kaldı ki dediğim gibi kilolu olduğum için pantolonlar hatlarımı çok belli ediyor... İçimde bu his bu acı o kadar büyüdü ki anlatmamın imkanı yok... Sokağa çıkmak istemiyorum artık madem kapanamıyorum diye. Ama üniversitede okuyan biriyim ve illa çıkacağım sonuçta... Kıyafet diktirmeyi düşündüm bana çok uçuk fiyatlar söylendi. Daha önce de dediğim gibi bütün ailemi karşıma alacağım. Bu sebepten hele de öğrenciyken benim pardesü etek gibi şeyler diktirmem için gerekli bütçeyi ayırmazlar. Normalde bu halde açıkken rahat rahat kıyafetler alabilirim istediğim gibi para harcayabilirim ama kapanırsam maddi olarak destek vermezler...Bir sürü şal, başörtüsü birikti evde:( Gizli gizli bir gün kapanırsam diye onları biriktiriyorum... Takıyorum evde aynanın karşısında uğraşıyorum bakıyorum kendime... Gülümsüyorum nur çöküyor yüzüme... Ama sonra hüzünlere dalıyorum yine... Bu gün arkadaşım şal almış bana :( Oturdum ağladım... Sanki kısır bir kadına bebek elbisesi almak gibiymiş gibi hissettim... Ben ne yapmalıyım bilmiyorum. O his içime nerden düştüyse Rabbimin hidayeti, küçüleceğine büyüyor azalmıyor... Her gün her gün ağlıyorum yastığımda. Nerede kapalı bir kız görsem layığıyla kıskanmak değil bu başka birşey kafamı çeviriyorum... Asla isyan etmedim etmiyorum da ama ne yapacağımı ben gerçekten bilmiyorum... Bunu niye anlattım bilemesem de, aylardır bu acıylayım kimseyle anlatamadım anlatsam da çevrem arkadaşlarım kimse anlamaz beni... Sizler ne diyorsunuz görüşlerinizi ve dualarınızı bekliyorum:( Bir gün ben de bu sayfaya ben de tesettürle taçlandım yazabilecek miyim?...

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar gecenin bir yarısı bu forumu buldum ve bu güne kadar kimselere anlatamadığım dertlerimi sıkıntılarımı uktelerimi paylaşmak buraya dökmek istedim...
Önce şuradan başlamam gerek.Benim durumum biraz farklı.Ben çok kilolu bir kızım boyum1.72 kilom 120... Kendimi bildim bileli kiloluyum ve hep bu kiloyu vermeye çalışmışımdır. Bir ay önce öğrendiğime göre çok ciddi hormon sorunlarım varmış,bir değil on değil... Yıllarca yemeyerek vermeye çalışmalarımın sadece boş birer çaba olduğunu öğrendim. 16 yaşında kapanmaya karar verdim ama o adımı atamadım...Ailemde ve arkadaş çevremde bir tane bile kapalı, namaz kılan beni anlayabilecek destek olabilecek kimse yoktu. Hatta başörtüsü takmayı öğretecek kimse bile:( İçimde derin bir istek vardı düzenli namaz kılıyordum,çokça kazalarımı da tamamladım derken, 2 yıl kadar sonra içimden o his uçuverdi... Önce namazı terkettim sonra da tesettür fikrini. Derken 6 ay önce Allah'ın hidayetini benden kestiğini düşünürken bir rüya gördüm ayrıntılarına girmek istemiyorum. İçimde birşeyler yeşerdi ve kesinlikle kapanmaya karar verdim. Zaten açık olduğum halde kıyafet bulmakta çok zorlanan biriydim. Gittim baktım baktım... Topuklarım ağrıyana kadar gezmediğim dükkan kalmadı, değil tesettürlü olmak, açık olduğum halde giyebileceğim hiçbirşey bulamadım başladım ağlamaya ve kilo vermeye karar verdim her zaman yaptığım gibi... Ama bu kez kilo vermeyi gerçekten tesettürlü kıyafetler için istediğimi farkettim... Bikini için değil pardesü içindi savaşım...Hormonlardan şüphem vardı, baktırdım gerçekten de bir hastalık sebebiyle böyleymişim... Tedavim başlıyor yakında ama sağlıklı bir hayat için yaklaşık 3-4 yıl içinde vermem gerek bu kiloyu biliyorum bu da benim imtihanım herhalde... Yine de hastalık nedeniyle böyle olduğumdan belki daha hızlı kavuşurum sağlığıma diye umuyorum...Böylece kapanmak fikri rafa kalktı... Ama içim rahat etmiyordu. Netten falan güzelce araştırma yaptım.. Büyük beden tesettür giyim var ama pardesü bile yok, hırkalar yapmışlar, penye üste yapışan beli lastikli etekler yapmışlar...58 bedenim ve 44 bedenden sonra zor bulunuyor gerçekten... Tesettür giyimin kalbi diyerek Fatih'e yol aldımsa da elim boş döndüm... Giyebileceğim şeyler penyeden bol etekler ve hırka belki... Rahatlıkla iç rahatlığıyla huzur ve huşu ile giyebileceğim bir pardesü aradım sadece... Ben bol bir şekilde hatları belli etmeyecek şekilde giymek istiyorum . Gittiğim dükkanda kızın biri sizin kapanmanıza gerek yok, kapanmak dikkat çekmemek için yapılır siz bu kilonuzla zaten dikkat çekmiyorsunuz dedi :(...Ailemde hiç böylesi olmadığı halde herkesi bu fikre alıştırdım... Ben pantolon giymek istemiyorum kapanırsam etekler daha hoş oluyor diyorum... Kaldı ki dediğim gibi kilolu olduğum için pantolonlar hatlarımı çok belli ediyor... İçimde bu his bu acı o kadar büyüdü ki anlatmamın imkanı yok... Sokağa çıkmak istemiyorum artık madem kapanamıyorum diye. Ama üniversitede okuyan biriyim ve illa çıkacağım sonuçta... Kıyafet diktirmeyi düşündüm bana çok uçuk fiyatlar söylendi. Daha önce de dediğim gibi bütün ailemi karşıma alacağım. Bu sebepten hele de öğrenciyken benim pardesü etek gibi şeyler diktirmem için gerekli bütçeyi ayırmazlar. Normalde bu halde açıkken rahat rahat kıyafetler alabilirim istediğim gibi para harcayabilirim ama kapanırsam maddi olarak destek vermezler...Bir sürü şal, başörtüsü birikti evde:( Gizli gizli bir gün kapanırsam diye onları biriktiriyorum... Takıyorum evde aynanın karşısında uğraşıyorum bakıyorum kendime... Gülümsüyorum nur çöküyor yüzüme... Ama sonra hüzünlere dalıyorum yine... Bu gün arkadaşım şal almış bana :( Oturdum ağladım... Sanki kısır bir kadına bebek elbisesi almak gibiymiş gibi hissettim... Ben ne yapmalıyım bilmiyorum. O his içime nerden düştüyse Rabbimin hidayeti, küçüleceğine büyüyor azalmıyor... Her gün her gün ağlıyorum yastığımda. Nerede kapalı bir kız görsem layığıyla kıskanmak değil bu başka birşey kafamı çeviriyorum... Asla isyan etmedim etmiyorum da ama ne yapacağımı ben gerçekten bilmiyorum... Bunu niye anlattım bilemesem de, aylardır bu acıylayım kimseyle anlatamadım anlatsam da çevrem arkadaşlarım kimse anlamaz beni... Sizler ne diyorsunuz görüşlerinizi ve dualarınızı bekliyorum:( Bir gün ben de bu sayfaya ben de tesettürle taçlandım yazabilecek miyim?...

Selamun aleykum umut cicegi kardesim,

Oncelikle durumuna cok uzuldugumu, candan kederini paylastigimi belirtmek istiyorum. Once suna cok cok inan olur mu? "Rabbim bana tesetturunu, ayetini basimda tasimayi nasip edecek" ..
Ben senin hakkinda boyle hissettim cunku. Allah hidayetini sana oylesine nasip etmis ki, namazsizlarin, tesettursuzlerin arasinda acan gonca gulsun sen..
Inan bana..
Sen seni Yaradana guven, gerisi yalnizca O'nun yarattiklarinin savasidir. Onlarin olayidir. Senin olmasin..

Kilo, gercekten buyuk bir sorun. Cevremde de boyle sorunlari olan var. Ben senin kilolarinda pardesu giyen (hemde diktirmeden ve normal fiyatlarla) birsuru insan taniyorum. Hani benimde 3-6 kilo sorunum var, ben bunu dert ediyorum 40-42 bedenken.. Hakikaten cok uzuldum.

Ama oyle guzel bir kalbin var ki, inan hayran kaldim. Ben kapanali 1 sene olacak Agustosun 1'inde yani gecen Ramazan'in ilk gununde kapandim. Bence seninde dedigin gibi Rabbi Rahim'im seni de tesetturle taclandiracak.. Nur'unu sana da nasip edecek..

Dualarim seninle..
Ankara'da senin icin pardesu bulunan yerler var. Bence sen ne kadar pahali olursa olsun bir pardesu, kiyafet diktir. Onunla tesetturlen. Gerisi insaAllah gelir. Ben sana bunu tavsiye ediyorum cunku, tedavi surecinde, yani sen tesetturlenene kadar yasayacagimizin garantisi yok..
Allah hastaligina sifa versin.
Haberlerini bekliyorum.

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Normal eşarbı aldım actım onunla ypmaya çlştm şal gibi oldu acnca..snra dediğin gibi yapayım dedim olmadı..:)

Normal esarpla benim tarif ettigimi yine yapabilirsin ama saldaki gibi duzgun olmaz. Esarbi yarim katla. Basina al. Once cenenin altinda guzelce birlestir, ufak catal igneyle tuttur. Hafif dar tuttur, sen birakinca zaten bir cm kadar bollasiyor. Tuttururkende kenarlarini hafif kivir, ignele. Esarbin onunu bozuksa duzelt, basina bir igne tuttur, kaymasi muhtemel bir yerden. Simdi esarbin iki kanadinin gogsunun uzerine akti degil mi? Hih, simdi bir yakayi diger omzuna ignele, bitmistir :)

Bununla ilgili videolar var, izleyebilirsin.
Haydi basaracagiz. Bu isi :)

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
umut_çiçeği kardeşim ALLAH yâr ve yardımcınız olsun. benim şu sorun dikkatimi çekti mesela siz kıyafet almaya gidiyorsunuz oradaki kız kafasından fetva veriyor bunu buraya yazan birçok kardeşimizdende duydum ALLAH hidayet etsin. zaten oldum olası esnaftan alışveriş yapmasını sevmem üzerime ne giysem yakışıyor hiç dar gelmiyor yada bol gelmiyor yani böyle insanları boşverelim dediklerine itibar etmeyelim ... inşaALLAH bu sağlık sorunuda çözülerek sağlıklı kilonuza ulaşırsınız :) Örtünmek Ahzab suresi ve nur suresindeki ayetleri kabul etmek ve uygulamaktır :)

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun Aleyküm bacım
Kapanmak istiyorsan ve kiloluysan senin için en rahat ferace diye düşünüyorum
Fatih e gidip kendine göre ferace diktirebilirsin
Hemen hemen pardösüyle aynı fiyat
Ferace bol ve hatlarını belli etmez dışarıda hiç bir sıkıntı yaşamazsın
Bende ferace giyiyorum ve pardesüden daha rahat feracenin üstünede siyah büyük eşarplar var fatihte rahatlıkla bulursun onu takarsın üstüne eminim sana çok yakışacaktır hem renkli şallar da neymiş hiç tavsiye etmem ev için de takabilirsin ama dışarı da uygun deyil zaten şalla da tesettür pek mümkün deil
tesettürü hakkıyla taşıyanlardan olursun İnşallah
bu arada sana "kapanmana gerek yok sen zaten dikkat çekmiyorsun" diyen arkadaşın nasıl bir beyin yapısı var anlamış değilim ben acayip sinir oldum ne yani kiolular tesettürlenemez mi bu fetvayı kimden almış acaba zekeriya beyaz bile bu kadarını yapmaz :p bu mantıklla gidersek çok zayıfların da kapanmasına gerek yok çünkü dikkat çekmiyolar hatta yoklar o vakit şişmanlar zayıflar kapanmasın kilo düzeyi 50-85 civarındaki bayanların kapanmasına hüküm verilmiştir :D
tüh 1 kilodan kaybettim derhal açılmam lazım :p

Hayret bişey yaa :D

buket58

Kayıtlı Kullanıcı
helal sana ibra :) bide şimdi herşe tüllü kıyafetlerden ibarte resmen çılryorum ya öyle giyiniyorlar onlarda suç yok ki bi deli çıkarıyor moda diye kırk tane akıllıda peşinden gidiyor...

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun Aleyküm bacım
Bende ferace giyiyorum ve pardesüden daha rahat feracenin üstünede siyah büyük eşarplar var fatihte rahatlıkla bulursun onu takarsın üstüne eminim sana çok yakışacaktır hem renkli şallar da neymiş hiç tavsiye etmem ev için de takabilirsin ama dışarı da uygun deyil zaten şalla da tesettür pek mümkün deil
bu arada sana "kapanmana gerek yok sen zaten dikkat çekmiyorsun" diyen arkadaşın nasıl bir beyin yapısı var anlamış değilim ben acayip sinir oldumne yani kiolular tesettürlenemez mi bu fetvayı kimden almış acaba zekeriya beyaz bile bu kadarını yapmaz :p bu mantıklla gidersek çok zayıfların da kapanmasına gerek yok çünkü dikkat çekmiyolar hatta yoklar o vakit şişmanlar zayıflar kapanmasın kilo düzeyi 50-85 civarındaki bayanların kapanmasına hüküm verilmiştir :D

:a01: :a01: :a15: :a15:

helal sana ibra :) bide şimdi herşe tüllü kıyafetlerden ibarte resmen çılryorum ya öyle giyiniyorlar onlarda suç yok ki bi deli çıkarıyor moda diye kırk tane akıllıda peşinden gidiyor...

malesef kardeşim birde şöyle bir durum var küçük yavrularımız ablalarını örnek alacak malesef çok kötü örnekler var .

buket58

Kayıtlı Kullanıcı
evet ya .s şimdi den küçück bebeler bile dar paça pantolon giymeye başladı allah sonumuzu hayır etsin...

umut_çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum umut cicegi kardesim,

Oncelikle durumuna cok uzuldugumu, candan kederini paylastigimi belirtmek istiyorum. Once suna cok cok inan olur mu? "Rabbim bana tesetturunu, ayetini basimda tasimayi nasip edecek" ..
Ben senin hakkinda boyle hissettim cunku. Allah hidayetini sana oylesine nasip etmis ki, namazsizlarin, tesettursuzlerin arasinda acan gonca gulsun sen..
Inan bana..
Sen seni Yaradana guven, gerisi yalnizca O'nun yarattiklarinin savasidir. Onlarin olayidir. Senin olmasin..

Kilo, gercekten buyuk bir sorun. Cevremde de boyle sorunlari olan var. Ben senin kilolarinda pardesu giyen (hemde diktirmeden ve normal fiyatlarla) birsuru insan taniyorum. Hani benimde 3-6 kilo sorunum var, ben bunu dert ediyorum 40-42 bedenken.. Hakikaten cok uzuldum.

Ama oyle guzel bir kalbin var ki, inan hayran kaldim. Ben kapanali 1 sene olacak Agustosun 1'inde yani gecen Ramazan'in ilk gununde kapandim. Bence seninde dedigin gibi Rabbi Rahim'im seni de tesetturle taclandiracak.. Nur'unu sana da nasip edecek..

Dualarim seninle..
Ankara'da senin icin pardesu bulunan yerler var. Bence sen ne kadar pahali olursa olsun bir pardesu, kiyafet diktir. Onunla tesetturlen. Gerisi insaAllah gelir. Ben sana bunu tavsiye ediyorum cunku, tedavi surecinde, yani sen tesetturlenene kadar yasayacagimizin garantisi yok..
Allah hastaligina sifa versin.
Haberlerini bekliyorum.

KatrePare bacım... Bacım diyorum çünkü yüreğime inceden bir sıcaklık düşüverdi şu yazıyı görünce. Ne kadar güzel bir tevafuk burada böyle insanların olması. Dünyanın farklı yerlerinden ellerimizi açıp aynı yaratıcıya dua etmek,şükretmek ve ibadet etmek:) ve aynı amaç uğruna birbirimize destek olmak ne güzel .Beni ne kadar mutlu ettin bilemezsin. Allah senden razı olsun... Günlerden beri gülmeyen yüzüm bir kerecik olsun güldü. İnancım arttı. Bunu duymaya ihtiyacım vardı. Keşke etrafımda, çevremde İslamı gerektiği gibi yaşayan insanlar olsa da feyz alsam onlardan destek alsam diyordum Rabbim sizlerle karşılaştırdı beni. İnşallah ben de etrafımdaki insalara nur saçabilirim. Bazen arkadaşlarım bu devirde İslamı yaşamanın zor olduğunu söylüyorlar. Onlara katılmıyorum zor değil hem de hiç zor değil. Ne kızgın kumlara yatırıldık, ne işkencelere maruz kaldık sahabelerimiz gibi. Onlar yine de Allahuekber dediler. Hz. İbrahim gibi ateşlere atılmadık, Hz. İsa gibi çarmıha gerilmek istenmedik, Hz. Muhammed(s.a.v) gibi başımızdan aşağı işkembe dökülmedi. Şimdi iki üç kişi laf edecek, geri kafalı, örümcek beyinli, ailemin deyimiyle(beyni yıkanmış) diyecek diye Allah'ın yolundan çıkmak olur mu? Artık okullarımıza bile tesettürlü arkadaşlarımız rahatça girebiliyorlar, her köşe başında mescitler bayanlar için bile abdesthaneler var fakültelerin içinde. Bunca kolaylık varken yaşamamak yılmak bizdeki iman eksikliğinin göstergesi. Ama desteğinizle daha da güçlendiğimi farkettim. Benim en çok canımı yakan konu şu arkadaşlar. Bir rahibeye bakılınca onun Hristiyan olduğu anlaşılır, hemen hemen bütün Yahudi bayanların bir tesettür anlayışı vardır. Müslüman kadına bakılınca uzaktan evet bu kadın bir Müslümandır! denmeli... Bana bakan kişi bunu görmeli. Müslüman bir kadın geliyor deyip yüzünü öne eğmeli... Bataklığın içinde sürüklenen bir çamur parçası gibi hissediyorum, oysa bu bataklıkta altın olmak değerli olmak var! Herşeye rağmen değerinden değer kaybetmemek çamurları silkeleyip temize çıkmak var... Rabbim değerli olan ne yaratmışsa bir örtüyle korumuş, biz Müslüman kadınların zırhı da tesettür olmalı! Kendimi savunmasız, güçsüz hissetmek istemiyorum artık. Bana bakan erkeğin baksa bile birşey göremeyeceğini bilmeli ve iç rahatlığıyla hareket etmeliyim... KatrePare kardeşim... Ben araştırmaya devam ediyorum bulacağıma da inanıyorum. Küçük bir şehirde okuyorum bir de okuduğum şehirdeki terzilerle görüşmeyi düşünüyorum... Dualarını eksik etme. Bu mübarek aylarda Rabbimin bu imtihandan da beni alnımın akıyla çıkartmasını temenni ediyorum... Ümit kesmek, yaratıcıyı inkar etmektir. Ben diğerleri gibi olmamalıyım diyorum olamam, inanmayanın bilmeyenin sığınacak bir inancı yokken benim ümit etmeme sebep bir yaratıcım var ona inancım var... Bir de onun karşıma çıkardığı sizin gibi insanlar...

umut_çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun Aleyküm bacım
bu arada sana "kapanmana gerek yok sen zaten dikkat çekmiyorsun" diyen arkadaşın nasıl bir beyin yapısı var anlamış değilim ben acayip sinir oldum ne yani kiolular tesettürlenemez mi bu fetvayı kimden almış acaba zekeriya beyaz bile bu kadarını yapmaz :p bu mantıklla gidersek çok zayıfların da kapanmasına gerek yok çünkü dikkat çekmiyolar hatta yoklar o vakit şişmanlar zayıflar kapanmasın kilo düzeyi 50-85 civarındaki bayanların kapanmasına hüküm verilmiştir :D

:) Güldüm gerçekten... Ben bunu diyemedim tabi çünkü bayan tesettürlüydü...
Feracenin resimlerine baktım gerçekten sanki bulabilirmişim gibi geldi. Galiba tek parça, muhtemelen dikimi de ucuzdur. Pardesü gibi kalın kumaşlı gözükmüyor hem bol olduğu için için de şu an hali hazırdaki kıyafetlerimi de giyebilirim herhalde... Çok teşekkür ederim desteğiniz için. Ben gerçekten hiçbir erkeğin bana bu kilolu halimle bakmayacağını bu sebepten dolayı tesettürün bir anlamı olmadığı söylendiği zaman şaşırmıştım. Aslında tam tersi genelde insanlar yanlarındakileri dürtüp aa şükret bak haline neleri var görüyorsun di mi tı tı tı yazık ne kadar genç... Laflarını duyarım yani bakılırım... O güzel ellerinle yazdığın güzel yorum için teşekkür ederim. O güzel sözleri klavyenden yazarken bana verdiğin destek hürmetine Rabbim günahlarını parmaklarının arasından döküversin İnşallah:)

umut_çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı
umut_çiçeği kardeşim ALLAH yâr ve yardımcınız olsun. benim şu sorun dikkatimi çekti mesela siz kıyafet almaya gidiyorsunuz oradaki kız kafasından fetva veriyor bunu buraya yazan birçok kardeşimizdende duydum ALLAH hidayet etsin. zaten oldum olası esnaftan alışveriş yapmasını sevmem üzerime ne giysem yakışıyor hiç dar gelmiyor yada bol gelmiyor yani böyle insanları boşverelim dediklerine itibar etmeyelim ... inşaALLAH bu sağlık sorunuda çözülerek sağlıklı kilonuza ulaşırsınız :) Örtünmek Ahzab suresi ve nur suresindeki ayetleri kabul etmek ve uygulamaktır :)

Tesettürün yanında, "Allah Resûlü (sav) bir hadis-i şeriflerinde 'Ümmetim hakkında en çok korktuğum şeyler: Karın büyüklüğü (göbek bağlamak), çok uyku, tembellik ve yakîn (iman) azlığıdır' buyurmaktadır. " bunun korkusunu yaşıyorum içimde...

“Cehennem ehlinden iki sınıf var ki, onları görmedim. (Onlardan biri) ineklerin kuyrukları gibi kamçılarla insanları dövenlerdir. Diğer ikincisi de, giyinik, fakat çıplak olan, kibirlenerek yürüyen, öteki kadınları kendileri gibi olmaya zorlayan ve başları deve hörgücüne benzeyen kadınlardır. Onlar cennete girmeyecekler, onun kokusunu bile alamıyacaklar. Halbuki onun kokusu şu kadar (500 sene) mesafeden hissedilir.”
Hadis-i şerifi de korkutuyor içimi... Ben lanetliyim diyorum ben, cennetin ayakların altına serileceği bir anne olmak varken onun kokusunu almamayı alamamayı seçenlerden mi olacağım diyorum... Ben bu durumdayken Rabbim bana şifa vermez diyorum. Belki bu bir vesvese. Umudumu kaybetmemeliyim biliyorum....

umut_çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı
İslamın en önemli kalesi ailedir.
Çünkü eğitim ailede başlar, ahlak, terbiye, eğitimin her türlüsü ailede verilir.
İslam da aileyi korumak ister. Aile korunsun ki, nesil sürekli olarak salih ve salihalardan oluşsun.
Aileyi korumanın yolu kadını korumaktır.Aile bütünlüğü yuvaların sağlam olması ilkesine dayanır.
Bir bayan tesettürlü olmadığında eşine onu daha çok kıskanabilir. Kıskançlıklar aileyi yıkabilir.
Bir bayan tesettürlü olmadığında eşine özel olmaktan çıkar.Evli değilse bile evleneceği adama özel olmaktan çıkar.
Bayanlar tesettürlü olmadığında erkekler kadını kolay ulaşılabilir değersiz zevk araçları olarak görmeye başlar.
Bayanlar tesettürlü olmadığında erkeklerin nefislerine hakim olması zorlaşır.
Nefislere hakim olamamak zinayı getirir.
Evlilik dışı çocuklar meydana gelir.
Aile kavramı bozulur.
İslamın en önemli kalesi yıkılmış olur.
Aile kavramının bozuk olduğu bir ortamda salih ve salihaları yetiştirmek imkansızlaşır.
Toplumda bu fikir yayıldıkça toplum cehalete ve sapkınlığıa sürüklenir.
Çağdaşlaşma adına kadınları tesettürlerinden uzaklaştırmak aslında çağdaşlaşma değil kadını objeleştirme, köleleştirme, anne olmaktan koparıp nesne olmaya iten bir durum....
Bu durumun verdiği ağırlık korkunç... İşte en çok yıkıldığım en çok canımın yandığı konu da bu... İslamın kalesini yapmam gerekirken, o kaleyi yıkma yönündeki korkunç kalabalığın içinde bulunmak ve sıyrılamamak. Rabbim gönlüme göre versin, gönlümüze göre versin. Hidayet verdiklerinden eylesin.

Ve andolsun ki; cehennemi, insanların ve cinlerin çoğuna hazırladık (yarattık). Onların kalpleri vardır, onunla fıkıh (idrak) etmezler. Onların gözleri vardır, onunla görmezler. Onların kulakları vardır, onunla işitmezler. Onlar hayvanlar gibidir. Hatta daha çok dalâlettedirler. İşte onlar, onlar gâfillerdir.(Ar'af-179)

Gözlerim görüyor, kulaklarım duyuyor. Sen yüreğime güç ver. Kardeşlerim dualarınızı esirgemeyin...

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

Değerli kardeşim....

Yazınızı okudum....okurken de sizin çok güçlü bir kişilikte olduğunuzu düşündüm....Çünkü büyük bir adım atmışsınız...
Şunu biliyorum ki Rabbim isterse eğer insan her istediğini yapabiliyor..

Sizin 120 kilonuz sağlık için sorun olabilir ama gerçek anlamda tesettüre mani değil...Ailelerimiz çevremiz mani değil...yani asıl olan bizim başkalarının düşüncesine ne ölçüde değer verdiğimiz?

Siz ailenize deseniz ki bundan sonra yalnız biriyle yaşayacağım ya da başka bir şehire gideceğim....ya da istemedikleri her ne var ise söyleseniz yine karşı çıkacaklar...ama bu konu herkesin zevkine kalmış bir konu değil ki...
Bu insanlar kapanmamızı istemezler ,dinini yaşamak istesen tarikata mı üye oldun der o da yetmez senin beynini kim doldurdu der , hatta kapalı görünce uzaylı görmüş gibi çığlık atar...

Bilakis bizde yaşadık bunları...ne oldu ? Söyleyeyim.... hiç...alıştılar...alışacaklar başka çareleri yok güzel kardeşim..

Ne yapalım yani onlar istiyor diye onların istediği gibi mi yaşayalım ? O zaman sizde onların yaptığı şeylerin tam zıddını söyleyin bakalım yapacaklar mı ? Annenize giyim tarzını beğenmediğinizi söyleyin...çevrenizdeki herkesi eleştirin bakın nasıl da bozulacaklar... O size " kapanmana gerek yok zaten dikkat çekmezsin " diyen kardeşimizin bir kadının göz süzmesiyle bile herşeyi yapabileceğini anlatmak lazım....İnsanlar dini bilmiyorlar...Önem vermiyorlar...Ahiret yokmuş gibi davranıyorlar çünkü en kolayı bu... KADIN HER ŞEKİLDE DİKKAT ÇEKER bunu unutmayın.

Siz kişilik sahibi birisiniz.Önce kararı siz vereceksiniz.Karşınızda her kim olursa olsun " ben bu şekilde yaşamak istiyorum" mesajını her türlü vermeniz lazım... Korkak ,çekimser,bilinçsizce yapmış gibi durmak yerine Rabbimize kendinizi teslim edin..
Allah celle celaluhu zaten yaşadıklarınızı gören ,bilen , nefsinizle biraz da savaşarak kazanmanızı isteyen yani bir adımınızı bekleyen Yüceler Yücesi size koşacaktır....Kulunu yalnız bırakır mı? Allah celle celaluhu için savaşan hiç yalnız kalır mı?

Sağlığınıza siz dilerseniz Rabbimin de yardımıyla zayıflayarak kavuşursunuz....Ama zamanla....sabırı öğrenmemiz ve bilmemiz lazım....

İbadetlerimizi de ancak biz kendi nefsimizle ve şeytanla savaşarak ,tevekkülle arttırabiliriz ve zevk alırız..

Güzel kardeşim..

Korkmayın...dimdik durun...bu yol gerçekten zor ama tarifi mümkün olmayan bir memnuniyet var..
Gönül bahçelerine bunu hissetmeyen giremez...
Öyle bir gönül ki...tevekkül edene Rabbim dilediğini veriyor..

Siz " Allah'ım ben kendimi sana adıyorum...Yolumu aç,doğru yoldan gitmemi nasip et,hidayet ver ve beni de diğer kardeşlerime vesile et,Senden başka yardımcım yok...yolumda terslik yapanların kalbine hidayet nasip eyle" diye duanızı eksik etmeyin..

İnanın bu mutluluğu hiç bir şeyde bulamıyorsunuz...

Biz de birçok engelden geçtik...Bitmedi..engeller ölene kadar bitmez..ama yardımcımız çok büyük LA İLAHE İLLALLAH...bu yüzden korkmayın...kötü baksınlar,laf söylesinler önemsemyin..

Ben ferace giydiğim zaman " karga gibi olmuşsun , çirkinleşmişsin diyen de vardı... ;)

Unutmayın ki....başkaları birşey yapamadığı zaman kıskanma hissi büyür...Sizin en büyük başarınız bu olacaktır..

Dünyanın en zengini de , Rabbi tanımaz atait de bu toprağın altına girdi..kıyametleri ölümle başladı...Unutmayın hiç birimiz baki değiliz...

Bu yüzden SİZDEN İYİ GÜZEL HABERLER BEKLİYORUM.....KORKU yok...CESARET vat..TEVEKKÜL var...Çünkü yardımcımız ALLAH var..

Ellerimiz size uzanmış....yüreğimiz dualarla sizde..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı

Es selamu aleykum kardeşim..
Yazdıklarınızın tamamını okudum.. Hissettiklerinizi öyle güzel dile getirmişsiniz ki..
Bir tarafta bizi Yaratan Rabbimizin emirleri, diğer tarafta aileniz ve çevrenizin istekleri..
Bunu iyi düşünüp ona göre karar vermek gerekir..
Arkadaşlarımızın tavsiye ettiği gibi ferace hem tesettüre uygun, hem bol, hem rahat, hem de bazı modellerinin en büyük bedenlerinin (sanırım 3 beden) size olabileceğini düşünüyorum..
Yine de denemeniz gerekecektir. Olmazsa Fatih'te ferace satılan mağazaların yanlarında terziler var.
Onlarla da konuşup anlaşabilirsiniz. Fiyat konusunda çok pahalı olacağını düşünmüyorum..
Ferace bakmak için Fatih/ Çarşamba'ya giderseniz inşaAllah orada bulabilirsiniz..
Hiç beklemeden, zaman kaybetmeden, tam da Ramazan arifesinde (Ramazanda yapılan ibadetlerin derecesinin daha eftal olması) hayırlı haberlerinizi duymak istiyoruz, hepimiz..
Rabbimize güvenin, O'na dayanın, bol bol dua edin..
Bizim de dualarımızda olacaksınız inşaAllah.. Rabbim yar ve yardımcınız olsun..

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı

Güzel yürekli kardeşim ben diğerleri gibi çok uzun cümleler kuran biri değilim.. kısa ve öz yazan biriyim.. Allah yardımcın olsun kardeşim..inşallah rabbim hayırlı kapılar acar ve o çok istediğin kapanmayı rabbim sana nasip eder..hastalığın için rabbim şifa versin inşh..sakın umudunu kaybetme..inncını yitirme..bnde zayıf biriyim hemen herkes banada çok zayfsın diyorlar..ben aldırış etmiyorum..bnde zamanında çok hstalıklar geçrdim bir kere olmsuz düşünmedim..hep iyileşeceğime innadım..ve inancımı kybetmedim..annem bile bana her sefernde hasta olursun yok hastasın zaten durmaz bunu sylerdi bnde ona inat iyiym anne benim birşeyim yok diye sylerdim..şmdi ise maşallah çok iyiyim eskiye göre..snde iyi olacaksın inanıyorum sana..yeter ki inancını kaybetme iyileşeceğine canı gönülden inan..emin ol bak zamanla çok iyi olacaksın.. ve ben bu hastalğım yüzünden ne okul gezilerine gidebildim nede arkadaşlarla pikniğe flan..herkes giderken ben evdeydim sırf neden göndermediler neymiş hasta olurmuşum bide seninle uğramaşayız..bunun yüzünden canakkale gezisine gidemedim okulla..birde dio babam sorun para değil..şmdi gidersin oralarda hasta olr gelrsin..bakamazsın kndine oralarda dediler..nasıl üzüldm anlatamam..o kadar üzüldüm ki aradan 6-7 sene geçti hala untmam aklıma geldkce oturur ağlarım:( çok dert ettim içime..eğer evlenrsem eşimle her yeri gezicem..canakkaleye gidicem..cidden çok kfama taktım bu işi..bnce haline şükret krdeşim..sn böyle değilsindir gene diye düşünüyorumm..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı

İçimizdeki huzuru sağlayan ALLAH'a Celle Celaluhu hamd olsun..

Bu gözleri veren Allah'a Celle Celaluhu hamd olsun...

Sadece içime çektiğim , derin temiz hava için RABBİME hamd ediyorum....

Gözlerden gönüllerden uzak olduğunuzu düşünün...
hayatta kimsenin karışmadığı bir yerde olduğunuzu düşünün..
Kalbinizde var olan o kıpırtıları hissedemiyor musunuz?

Ben diyorum ki...BİR GÖNÜL BAHÇEM var benim.....o bahçelerden bir bahçe daha oluşuyor...
inandıkça,çabaladıkça açıyor büyüyor çiçekler...

Ben diyorum ki... Nefis dediğiniz şey sizin aslında susturabileceğiniz bir şey....
Elle tutulmayan ama hissedilen,kafanızı yoran...vicdanınızla karşı karşıya getiren,
Başkalarının seslerini duymanızı ! Önemsemenizi ! sağlayan bir şey NEFS.....
Şeytan zaten tabiri caizse parmağını kıpırdatmadan istediğini yaptıran...
Hele azcık zayıf tarafınızı gördü mü habire fısıldayıp aklınızı karıştıran MEL UN....

Oysa siz Tevekkül edin bakalım...HANGİSİ KARŞINIZDA DURACAK ?
SİZ " her düştüğünde kalkmayan bir bebek gördünüz mü? "
Siz size söylenen her kötü lafta "çekemem ben bu lafları deyip başınızdan örtünüzü mü atacaksınız ?"
Öyleyse..zamanında Gönüller Sultanı namaz kılarken sırtına konan pisliğe karşı ne yaptı? Bıraktı mı?
Ya öldürülen-şehit edilen müslüman kardeşlerimizi gören diğerleri bıraktılar mı bu yoldan gitmeyi?

Zoru görmeden kolaya nasıl ulaşılır?
Yemeği pişirmeden yemeği deneyin bakalım boğazınızdan nasıl geçecek ?

Hiç bir şey kolay elde edilmez...GÜZEL OLANDA KOLAY ELDE EDİLEBİLİR Mİ?
CENNETİ KAZANMAK BU KADAR MI KOLAY SANIYORSUNUZ?

Açık olan elbette çok...arkadaşları...ailesi..açık olan..tesettüre bürünmeyen...kapanmayan çok...
EEE ne yapsak...olmadı..arkadaşlarım ne der bana? Acaba arkadaşlıktan mı men ederler?
Ya ailem ? ne derler bana ? Hangisi doğru acaba...Karar veremiyorum...Ahhh şöyle süslensem güzel...şimdi de böyle tesettüre bürünülmez ki...son moda pantolonum vardı...tüh...ertelesem mi acaba ...ne yapsam...

Sizlerin bizlerin düşünceleri hiç bitmeyecek....
Eğer çok inandırıcı olsun istiyorsanız. Bir ölüme şahit olmanız lazım...
Soğuk...taş gibi bir beden...cansız gözler...cansız ten...
o andan itibaren yapacak bir şeyi kalmamış bir ölü beden!
Keşke namaz kılsaydım...kapansaydım...diyen...ama bizlerin bile duyamayacağı bir aleme gitmiş bir beden....

Hangi en yakın arkadaşınız , en yürekli olanlardan hangi anne , hangi evlat mahşerde bizim günahlarımızı taşıyacak sanıyorsunuz?

Rabbim her birimize akıl vermiş...
Gerçeği bildiğimiz halde halâ neden bu bahanelerimiz?
Neden sorguluyorsunuz kendinizi ya da başkalarını?
Hadi kapanın ?
Ne olacak?
Hangi dostunuz sizi bırakır uzun giyindiğiniz için?
Hangi anne evladına arkasını döner?
Sabrı öğreneceksiniz....sizin değiştiğinizi islamı yaşamak istediğini göstereceksiniz...siz öğrenirken yaşayacak yaşarken öğretecek inşallah vesile de olacaksınız?
Açık olacaksınız...yani dürüst...kem küm etmeden...hisssettiğiniz gibi yaşamayı istediğinizi göstereceksiniz...sebat edeceksiniz.

Siz Hz.Muhammed Mustafa'nın sallallahu teala aleyhi vessellim in ümmetinden değil misiniz?
Onlar kadar acı çekmeyen bizler neden bu kadar korkuyoruz?
Kimden?
Deneyin bakalım....kimler sizi bir parça bez için değişiyor?
Deneyin bakalım...islam mı ağır basıyor nefs mi?

YOL belli...

Tek vuruşta nakavt edin...nefsinizi ...
Kocaman bir adım atın bakalım....Dinlemeyin kötü olan her ne var sa....
Çiçekler açsın sizinde gönlünüzde......
Daha nice tomurcuklara sebeb olun..
Hep birlikte ahiretimizi kurtaralım...diyorum
Bekliyorum....

Bu yazıyı yazmamı sağlayan ALLAH' a Celle Celaluhu hamd olsun...

Berat ablamızdan alıntı..

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Askeriyede savaş anında her asker bir "sütre" gerisinde yatar, oradan ateş eder.

Kore'den gelen bir subay, bir taş göstermiş, "Beni kurtaran bu taştır." demiş. Savaşırken o taşın arkasında yatmış. Bir iki kurşun o taşa değip sekmiş, böylece o arkadaş vurulmamış.

Sütre ve tesettür aynı kökten gelir. Setr... Yani örtmek...

Nasıl ki askerler savaşta sütre gerisinde yatarak korunur, Müslüman hanımlar da tesettürle kendilerini düşmanlardan korurlar. İstisnalar kaideyi bozmaz.

Bir zamanlar modernizme uyarak hızla açılan Amerika gibi ülkeler şimdi tesettürün çarelerini arıyorlar. Amerikalılar bir zaman çıplaklıkta sınır tanımayarak çıplaklar kampı bile kurdu. Sonra baktılar ki soyunmak felaket getiriyor, hiç faydası yok, babasız çocukların sayısı her geçen gün artıyor; şimdi de müstehcenlikle mücadeleye başladılar. Çünkü haramlar, insanı çökerttiği gibi aileyi ve milleti de çökertir.

Bazı insanlar gözlerini, güzellik aramak için kullanır. Güzel bir çiçeğe baktığı gibi güzel bir kadına da bakar. Çiçeğe bakar, "Bu ne güzel bir çiçek!" der alır. Güzel kadın da hoşuna gitmişti...

Videolar, resimler, filmler, internet müstehcen resim göstererek insanlığı çökertmek istiyorlar. Ya onlara bakmayacağız veya onlar ortadan kalkacak! Eğer onlara bakarsak koyunun ota koştuğu gibi, sineğin tatlıya koştuğu gibi insan da harama yapışır; maddeten ve mânen ölür.

Gözü yaratan, gözün baktığı yeri görür. Harama bakan, gözüyle avlanmıştır. Sanki onun bakışı ip olur, kişiyi baktığı şeye bağlar. İnsan da ister istemez o yöne gider. Bu sebepten harama bakmamak lazım.

Otobüsteydim. Önde oturan yolcu, gazeteyi açmış bakıyor. Gazetede bir resim var. İçimden dedim ki: "Allah'ım, bu resme bakmamı haram etmişsin; işte ben de başımı çevirdim!"

Nefse hakim olmak kolay değil. Fakat zoru başarmak mesele...

Tesettürde renk sınırlaması var mıdır?

bebis.jpg
En başta örtünen insan örtüsünün manasını bilecek. Şeffaf bir kumaşla örtünme olmaz. Penye gibi vücuda yapışan bir kumaşla, yanar döner parlak renkli elbiseyle tesettür olmaz. Böyle giyinenlerle insan gözü muhakkak alaka kuruyor. Elbiseyi inceleyeyim derken, vücut hatlarına kayılıyor... Bir hanım tesettürde fakat elbisesi diyor ki, "Bana bak!" Bu olmaz! Rengin önemi yoktur yeter ki, kişiyi cazip göstermesin. İnsan kendini Allah'a beğendirmeye çalışmalı. Önemli olan bu. Mesela bir hanım manto almış. Kimisi bu mantonun rengini beğenmez, kimisi biçimini, kimisi düğmelerini beğenmez. O hanım şöyle soracak kendine: "Bu mantoyu Allah beğenir mi?" O'dur önemli olan. Bol mu? Uzuvları belli ediyor mu? İçini gösteriyor mu? Rengi canlı mı?

Bir kadının iffetli sayılabilmesi için, örtünmesi yeterli değildir. Kadının bakışları, yürüyüşü, hareketleri... Bunlar tesettürü oluşturan bütünün parçalarıdır. Kur'an'da tesettür, "cilbab" diye geçer. Yani kadının kafasından bir örtü bırakacağız, işte oldu cilbab...

Şimdiki hanımlar, modern tesettürlü (!) Modernizm Avrupa'ya aittir. Kanımca böyle hanımları imanları kurtaracak... "Efendim ben öyle kapanamam." Kapanma. O zaman gelecek tehlikelere de razı ol.

Kapalı bir hanım, yolda giden diğer bir kapalı hanımı durdurmuş, şöyle demiş: "O kadar güzel kapanmışsın ki, çok cazip görünüyorsun!"

Ceylanı güzelliği için vururlar. En güzel meyveye çok taş atarlar. Altın, değerli olduğu için onu ateşe atıp eritirler. Elmas yontuldukça kıymetlenir. Geyikleri boynuzları için avlarlar. Bazı hayvanlar kürkleri için acımasızca öldürülür. Birçok değerlere sahip olanlar, birçok felaketlere uğrayabilirler. İslamiyet, dünya ve ahiretimizi cennet etmek için vardır. İslamiyet'in dışına çıkansa, avcının ağına düşer!

Tesettür, kadının cazibesini artırması değildir!

sorularla islamiyet

umut_çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı

Değerli kardeşim....

Yazınızı okudum....okurken de sizin çok güçlü bir kişilikte olduğunuzu düşündüm....Çünkü büyük bir adım atmışsınız...
Şunu biliyorum ki Rabbim isterse eğer insan her istediğini yapabiliyor..

Sizin 120 kilonuz sağlık için sorun olabilir ama gerçek anlamda tesettüre mani değil...Ailelerimiz çevremiz mani değil...yani asıl olan bizim başkalarının düşüncesine ne ölçüde değer verdiğimiz?

Siz ailenize deseniz ki bundan sonra yalnız biriyle yaşayacağım ya da başka bir şehire gideceğim....ya da istemedikleri her ne var ise söyleseniz yine karşı çıkacaklar...ama bu konu herkesin zevkine kalmış bir konu değil ki...
Bu insanlar kapanmamızı istemezler ,dinini yaşamak istesen tarikata mı üye oldun der o da yetmez senin beynini kim doldurdu der , hatta kapalı görünce uzaylı görmüş gibi çığlık atar...

Bilakis bizde yaşadık bunları...ne oldu ? Söyleyeyim.... hiç...alıştılar...alışacaklar başka çareleri yok güzel kardeşim..

Ne yapalım yani onlar istiyor diye onların istediği gibi mi yaşayalım ? O zaman sizde onların yaptığı şeylerin tam zıddını söyleyin bakalım yapacaklar mı ? Annenize giyim tarzını beğenmediğinizi söyleyin...çevrenizdeki herkesi eleştirin bakın nasıl da bozulacaklar... O size " kapanmana gerek yok zaten dikkat çekmezsin " diyen kardeşimizin bir kadının göz süzmesiyle bile herşeyi yapabileceğini anlatmak lazım....İnsanlar dini bilmiyorlar...Önem vermiyorlar...Ahiret yokmuş gibi davranıyorlar çünkü en kolayı bu... KADIN HER ŞEKİLDE DİKKAT ÇEKER bunu unutmayın.

Siz kişilik sahibi birisiniz.Önce kararı siz vereceksiniz.Karşınızda her kim olursa olsun " ben bu şekilde yaşamak istiyorum" mesajını her türlü vermeniz lazım... Korkak ,çekimser,bilinçsizce yapmış gibi durmak yerine Rabbimize kendinizi teslim edin..
Allah celle celaluhu zaten yaşadıklarınızı gören ,bilen , nefsinizle biraz da savaşarak kazanmanızı isteyen yani bir adımınızı bekleyen Yüceler Yücesi size koşacaktır....Kulunu yalnız bırakır mı? Allah celle celaluhu için savaşan hiç yalnız kalır mı?

Sağlığınıza siz dilerseniz Rabbimin de yardımıyla zayıflayarak kavuşursunuz....Ama zamanla....sabırı öğrenmemiz ve bilmemiz lazım....

İbadetlerimizi de ancak biz kendi nefsimizle ve şeytanla savaşarak ,tevekkülle arttırabiliriz ve zevk alırız..

Güzel kardeşim..

Korkmayın...dimdik durun...bu yol gerçekten zor ama tarifi mümkün olmayan bir memnuniyet var..
Gönül bahçelerine bunu hissetmeyen giremez...
Öyle bir gönül ki...tevekkül edene Rabbim dilediğini veriyor..

Siz " Allah'ım ben kendimi sana adıyorum...Yolumu aç,doğru yoldan gitmemi nasip et,hidayet ver ve beni de diğer kardeşlerime vesile et,Senden başka yardımcım yok...yolumda terslik yapanların kalbine hidayet nasip eyle" diye duanızı eksik etmeyin..

İnanın bu mutluluğu hiç bir şeyde bulamıyorsunuz...

Biz de birçok engelden geçtik...Bitmedi..engeller ölene kadar bitmez..ama yardımcımız çok büyük LA İLAHE İLLALLAH...bu yüzden korkmayın...kötü baksınlar,laf söylesinler önemsemyin..

Ben ferace giydiğim zaman " karga gibi olmuşsun , çirkinleşmişsin diyen de vardı... ;)

Unutmayın ki....başkaları birşey yapamadığı zaman kıskanma hissi büyür...Sizin en büyük başarınız bu olacaktır..

Dünyanın en zengini de , Rabbi tanımaz atait de bu toprağın altına girdi..kıyametleri ölümle başladı...Unutmayın hiç birimiz baki değiliz...

Bu yüzden SİZDEN İYİ GÜZEL HABERLER BEKLİYORUM.....KORKU yok...CESARET vat..TEVEKKÜL var...Çünkü yardımcımız ALLAH var..

Ellerimiz size uzanmış....yüreğimiz dualarla sizde..

Çok teşekkür ederim yazınız için değerli kardeşim:)
Arkamda birilerinin olduğunu bilmek güç veriyor inanın...
Arkamda asıl Rabbimin olduğunu biliyor, her birinizin onun vesilesi onun isteğiyle karşıma çıktığınızı biliyor bir kez daha seviyorum sizleri ve bizi Yaradan'ı...
Her insan farklı şeylerle imtihan ediliyor. Kimisi eşiyle, kimisi ana babasızlıkla, kimisi parasızlıkla, kimisi evlatla.
Kendimi bildim bileli çocukluğumdan beri çektiğim bir çile bu.
Tesettür fikri bende 16 yaşında oluşup karar verilen bir güzellik değil aslında.
7 yaşımdayken, yazları anneannemle geçirirdim. Anneannem namazlı niyazlı bir insandır. Gelin görün ki bütün gençliğinde açık olmuş, denizlere gitmiş bir insan. Yani gençlikte tesettür gerekli değilmiş gibi bir fikir olmuş. Ama Kur'an öğrenmemi çok isterdi.Evimize yakın bir abla otururdu. Kur'an kursunu bitirmiş. Beni camiye falan göndermedi anneannem onunla öğrendim herşeyi....
Ona sorardım hep:
-Ablacım sen gençsin neden saçların örtülü
--Çünkü bu bana Rabbimin emri.
-O zaman rabbimiz böyle emrediyorsa neden kimse senin gibi yapmıyor sen yanlış biliyor olmayasın?
--Herkes bu ilahi emri bilmiyor olabilir. Allah hidayet etsin herkese.
-Ablacım sen neden üstüne bu bol kıyafetleri giyiyorsun. Hava sıcak terlemiyor musun?
--Bu bana Rabbimin emri. Terliyorum ama cehennemde yanmak istemiyorum.

Bunlar galiba küçüklükte işleniyor insanın içine. İşlemiş vaktinde bunları nakşetmiş beynime. O zaman anlamıyordum ama şimdi çok iyi anlıyorum ne demek istediğini.

Gelin görün ki bunları aileme anlattığımda babam çok sinirlendi. Beynini yıkıyorlar dedi anneanneme, bir daha görüşmesin o kızla dedi. Bundan sonraki yıllarda anneannem o ablaya değil Kur'an kursuna gönderdi beni.

Babama gelince, 9 yaşında hatim indirmiş bir insan... Ne acı değil mi?

Küçüklükten beri bildiğim tanıdığım ilahi bir emir. Kendimi hiç açıkların safhında hissetmedim. Her Ramazan teravih namazına giderken evden kapalı çıkarım. Cami çok yakındır. O zamanki kıyafetlerim kadar hiçbir kıyafetim huşu vermedi bana. Ben bu tarafta Allah'ın emrini uygulamayanlar, inkar edenlerin yanında değil, o emri uygulayan ve ondan gelen emri yaşayanların tarafında olmalıyım dedim hep. Arkadaşlarım başörtüsüyle derse giremese ben ağladım ben de çıktım onlarla. Halbuki ne gerek vardı ki çıkmama. (Bazı tek tük nadir hocalar sorun yapıyorlardı, artık onlar da yapmıyorlar)
Çoğu tesettürlü arkadaşımın renkli renkli daracık giymesi üzerine kavga ettim onlarla. Onlar benden çok üstündüler. Tesettür adımını atabilmiştiler. Ben onu da atamadığım halde giyiminiz tesettüre uygun değil diyordum. Haklısın, bize ailemiz buyurdu yaşınız geldi dediler. Senin kadar bilmiyorduk, sen yaşa da biz de sen okulun koridorundan geçerken sana imrenelim diyorlar.

Aile meselesinin üstünde çok durmuşsunuz. Aslında beni ailemin karşımda durması yıldırmıyor. Benim gibi özel bir durumu olan, hastalığı olan bir insanın yanında olmamaları, Ramazan orucunu tutan, namazları tek tük de olsa kılan, zekatlarını sadakalarını fazla fazla dağıtan insanlar benim ailem. Cebinde son 1 lirası olsa yine de ihtiyacı olana vermekten çekinmeyen insanlar. İşte beni yaralayan konu bu. Hatta tesettürün varlığını da kabul edip,yaşımın küçük olduğunu düşünmeleri çok garibime gidiyor.

Dediğim gibi aslında beni ailem yıldırmıyor. Kıyafet bulma sorunu canımı sıkıyor. Ve düşünmeye başladım ferace meselesini. Şu an bu kilomla pantolon üstüne bir şal atıp kapalıyım diye dolaşmaktansa kilomun ferace gibi daha doğrusuna daha güzeline vesile olması fikrini düşünüyorum. Belki de rabbim hiçbirşeyi yarım yamalak yapmamı istemiyor.

Galiba benim ailem de şu sebepten karşı: Bir tanıdığımız, çok yakın bir aile dostumuz sapkın bir tarikata girdi. Sapkın bir tarikat diyorum çünkü İslamda olmayan şeyler aşılıyorlardı. Önce çarşaf giydi. Yemek yemiyordu. Su içmiyordu. Kimseyle konuşmuyordu. Herkesi aşağılık görüyor sadece namaz kılıyordu. 1 ay sonra kendini astı. Sonra da mektup bırakmış şeyhim emretti ben de yaptım canım şeyhimin canına kurban olsun yazmış. Bunu emrettikleri için sapkın olduğunu düşündüm. Ailemse şimdi tarikata girdi-kendini astı-kafayı yedi diye bakıyor olaylara. Şimdi direk başlayacaklar sen tarikata mı girdin aman etme kızım gördük gireni kızım. Yok desem de inanmayacak takip ettirecekler falan:) Ne desem forum.islamiyet.gen.tr ' den nurlu kardeşlerimin safhına mı geçtim desem :))

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt