Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (8 Kullanıcı)

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı sabahlar diliyorum.
Kalbun-kesir kardeşim, gönül dostum.
Geçen gün seni düşündüm.
AcaBa nasıl kapalıdır.
Ne giyiniyor.
Diye .
Bu gün kü yazıda okudum çok mutlu oldum ve çok imrendim.
Kimbilir nasıl yakışmıştır canım benim.
Rabbime emanet ol .

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı sabahlar diliyorum.
Kalbun-kesir kardeşim, gönül dostum.
Geçen gün seni düşündüm.
Acana nasıl kapalıdır.
Ne giyiniyor.
Diye .
Bu gün kü yazıda okudum çok mutlu oldum ve çok imrendim.
Kimbilir nasıl yakışmıştır canım benim.
Rabbime emanet ol .

Hayırlı sabahlar kardeşim.. =)
Üç yıldır bu şekilde kapalıyım. Çarşaf giymek çok istiyorum..
İnşaAllah nasip olur.. Çok istiyorum.. Hayırlısı..
Rabbm razı olsun =)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı

Değerli kardeşim

Bu dünyada bize ufak gelen ama nefsimizi sindirmeye layık büyük atılmış adımlar...
Siz vazgeçmeyin...bizlerde inşallah..

Çünkü bizler dikkat ettikçe nefsimiz ve şeytan bu kadar rahat olamayacaklar..Onlara fırsat vermemek adına birazcık sıkıntı ne demek ki?

Bizler şu zamanın rahatlığında...islamı doya doya yaşamak varken kısıtlanmış gibi yaşıyoruz...

Oysa çoğu insanlar , Ahiret gelmeyecekmişçesine yaşıyor...

Ölümümüz an meselesi...ölmeden önce adımlarımızı atmalıyız...DOĞRU ADIMLAR...

Kardeşim inanın her birimiz nefs le boğuşuyoruz...Konu ne olursa olsun....SİZ EN DOĞRUSUNU YAPMIŞSINIZ...

Ne yazık ki İslamı tam yaşamak isteyene özel bir plaj yok...Olanlarda ne kadar doğru çalışıyor bilmiyorum...

Unutmayalım...

İslam için atılan her bir adım bizi mutluluğa yaklaştıracak DEV bir adım dır...
Çünkü HUZUR İSLAMDADIR!!!

Gönlüne bereket abla.. Rabbim razı olsun.. Bir adım, diğer adımların öncüsü olsun inşaAllah kardeşimiz için..
''Bizler şu zamanın rahatlığında...islamı doya doya yaşamak varken kısıtlanmış gibi yaşıyoruz..''
Öyle değil mi? Gerçekten öyle.. Bu kısıtlanmışlık niye? Ölüm burnumuzun dibindeyken, Rabbimiz bize en yakın iken hem de.. Rabbimizle birlikteyiz.. Ve inşaAllah O'nun yolunda, rızasını arayarak ömrümüzü bitireceğiz.. Rabbim nasip etsin. İnşaAllah..

berat05

Yönetici
vealeykümselam ve rahmetullahi ve berakatuhu

vealeykümselam ve rahmetullahi ve berakatuhu

Selamün Aleyküm...
Sevgili Ablam Allah burada yazan ve yazılanları okuyan herkesten Razı olsun...
Bu Tebliğ ve Destek hepimizin görevi,
Birbirimizi tamamlayacağız inşallah...

Bizler ''Allahım Vucudumu o kadar büyütki Cehennem ateşi beni geçip hiç bir kardeşimi yakmasın'' diyen
Haz. Ebubekir Sıddıkları örnek Aldık..
Bizler EFENDİLER EFENDİSİNİ, En GÜZELİN HABİBİNİ rehber edindik inşallah...
Katre Pare Kardeşimin deyişiyle YÜREKLERE DOKUNMAK,
Ellerini uzatmış bir kardeşimizin daha ellerini tutumaktır amacımız..
Bunların Hepsi Rabbimizin izniyle oluyor olcak inşallah...
Allah celle celalüh bizlere güç versin bu yolda ilerlemek isteyen Ayeti Sembol olmak isteyen kardeşlerimin yardımıcısı olsun inşallah...

Selam ve dua ile

Gözlerimi....yazdığı kelamlarla dolduran gönlü güzel kardeşim benim...

Allah Celle Celaluhu sizleri başımızdan eksik etmesin inşallah...

ELHAMDÜLİLLAH.........

berat05

Yönetici
Ve aleykum selam ve rahmetullah Berat ablamz.. Sağolasın. Rabbim razı olsun..
İnanır mısın netten bir Adres arıyordum, (MEVLADANIM KARDEŞİMİZ İÇİN) karşıma islamiyet.gen.tr de bir kardeşimize kendi tarif ettiğim yer çıktı.. Demek istediğim şu ki, yazdıklarımızdan sorumluluğumuz büyük.. Başkalarına karşı büyük veballere sebbiyet verebiliriz yanlış bilgilerimizle.. Nette yapılan paylaşımlar binlerce kişiye ulaşıyor.. Aynı şekilde vebale gireceğimiz gibi, hayırlara de vesile olabiliriz.. Aslında büyük nimet internet de.. Hayırda kullananlardan eylesin Rabbim.. Dikkatli olmamız lazım.. Kendi konularımı da derinlemesine araştıracağım inşaAllah.. Tekrar teşekkür ederim.. HAYIRLI GÜNLER..

İnanırım kardeşim..bildiğim halde buraya yazmadığım neler var...vebalinden korktuğum...ya da bir arkadaşıma danışmadan yazamadığım acaba doğru mu diye sormadan geçemediğim bir çok sınırım var..Vebal olayı çok dikkat edilmesi gereken bir konu..

İnterneti kullanmaksa apayrı...ayrıca yazdığınız gibi ne yazsak çıkıveriyor karşımıza...ona göre ayağımızı denk almak lazım..

Bir de bu işi sevmek...inadına özen göstermek lazım...Bizim Dinimiz çok özel , önemli , tebliğ yaparken dikkatli olmamız gerekli.. forumumuzsa bir tane ...daha ne diyebillirim...

Konulara yazmasam da takipteyim ;)

Kardeşlerim maaşallah çok güzel paylaşımda bulunuyorlar...

Rabbim bizleri sırat-i mustakim den ayırmasın inşallah

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı

İnanırım kardeşim..bildiğim halde buraya yazmadığım neler var...vebalinden korktuğum...ya da bir arkadaşıma danışmadan yazamadığım acaba doğru mu diye sormadan geçemediğim bir çok sınırım var..Vebal olayı çok dikkat edilmesi gereken bir konu..

İnterneti kullanmaksa apayrı...ayrıca yazdığınız gibi ne yazsak çıkıveriyor karşımıza...ona göre ayağımızı denk almak lazım..

Bir de bu işi sevmek...inadına özen göstermek lazım...Bizim Dinimiz çok özel , önemli , tebliğ yaparken dikkatli olmamız gerekli.. forumumuzsa bir tane ...daha ne diyebillirim...

Amiin abla, inşaAllah..

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı

Evet dğru dedin..bende kapandıktan 1-2 gün snra internette araştırma ypıyordum örtünme ile ilgili bi baktım bu sitenin forumunda konu acılmış pylaşlmış yorumlar yaplmış..öle mtlu oldum ki anlatamam mutlulktan uçtum nerdeyse..cnkü biliyorsunz brda sıkıntılarımı sizlerle pylştm..benim durumum da onlarca kız olduğunu görünce kndimi yalnız hissetmedim..dedim demek ki sade ben yokmuşum ailesinin örtünmeye krşı ckan..allah razı olsun bu siteyi yapandan ihya edenden..

berat05

Yönetici
Bu arada FERACE nedir acaba ? Nasıl bir kıyafet herhangı bakabılecegım bır sıte var mıdır ? Merak ettim de teşekkür ederim ..[/COLOR]

[/I][/FONT]
[/FONT][/COLOR]
Es selamu aleykum kardeşim..
Bu konuda sana yardımcı olabilirim..
Netten sipariş verilerek de ferace satın alabilirsiniz..
Ben ferace giyiyorum. Örtünmede çarşaf veya feracenin dışında giyilen dış örtüleri tesettüre uygun değildir..
Ne kadar bol olursa olsun, istersen bedeninden 2 beden büyük al yine de vücut hatlarını belli edecektir..
Bel kısmı dar, kolları dar, kısacası dar olacaktır.. Ayrıca kilodan bahsetmişsiniz. Feracelerde kilo sorunu da ortadan kalkıyor. Kilolu göstermiyor.. Üzerine boyu çok uzun olan siyah başörtüler var.. Onu kullanabilirsiniz.. İnternet üzerinde benim karşıma çıkan çok fazla ferace var. Net üzerinden satış yapılıyor.. İstanbulda benim sürekli alışveriş yaptığım bir mağazam var. PTT ile gönderiyorlar. O şekilde de yardımcı olabilirim.. İsterseniz internetten bir inceleyin, bakın.. MaşaAllah size çok imrendim.. Forumumuzda bir kardeşimiz vardı. Çalışıyordu.Namaza başlayıp işyerinden ayrılmış. Bir gün bir bayanın üzerinde ferace görmüş. Adını bilmiyordu. Ve hakkıyla kapanmak istediğini bizlerle paylaştı. Bizim forumumuza girip bizlere sormustu. O kardeşimize yardımcı olduk. Adres verdik. Açık olarak mağazaya girip, bol ferace ve uzun başörtüsü ile mağazadan çıkmış elhamdülillah. O kadar sevinmiştik ki.. Rabbim bilinçli örtünen kardeşlerimizin sayısını arttırsın inşaAllah.. Sizin de hayırlı haberlerinizi bekliyoruz kardeşim =)
[/QUOTE]

Kardeşim...tespitiniz çok yerinde olmuş...Maaşallah

Ferace en rahat dış giysilerden birisidir.Boldur.Beliniz ince mi kalın mı ya da vücut oranlarınız hakkında milimine bilgi vermez..Siyahtır..Renklerle boğmaz, baktırmaz..Gönle hitap eder Göze göz süzdürmez..
Yapılan işi tam yapmaktır.Takvadır.Çarşafı herkes giyebilir mi? Anlayabilir mi? Feracede çarşafa bir adımdır..

Diğer tesettür modellerinde tam moda uyumu mevcut...İstediğiniz renk mevcut...mutlaka ya beline ya göğüs bölgesine bir şey yapıyorlar...yüzde yüzüne yakını dar model...38 beden kadın 38 beden alıyor..zaten model belli..

Oysa tesettürün anlamını ,önemini kavramak lazım...bilmek lazım...Çevre de 80 kişi böyle diye ,rengarenk giyiniyor diye bizde bunu anlayıp böyle davranmamalıyız..

Hakkı ne ise onu vermek lazım...

Biz Hz.Muhammed sallallahü teala aleyhi vessellem in Ümmetine yakışacak kadınlar olmalıyız....KADIN gibi KADIN

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Bu arada FERACE nedir acaba ? Nasıl bir kıyafet herhangı bakabılecegım bır sıte var mıdır ? Merak ettim de teşekkür ederim ..[/COLOR]

[/I][/FONT]
[/FONT][/COLOR]
Es selamu aleykum kardeşim..
Bu konuda sana yardımcı olabilirim..
Netten sipariş verilerek de ferace satın alabilirsiniz..
Ben ferace giyiyorum. Örtünmede çarşaf veya feracenin dışında giyilen dış örtüleri tesettüre uygun değildir..
Ne kadar bol olursa olsun, istersen bedeninden 2 beden büyük al yine de vücut hatlarını belli edecektir..
Bel kısmı dar, kolları dar, kısacası dar olacaktır.. Ayrıca kilodan bahsetmişsiniz. Feracelerde kilo sorunu da ortadan kalkıyor. Kilolu göstermiyor.. Üzerine boyu çok uzun olan siyah başörtüler var.. Onu kullanabilirsiniz.. İnternet üzerinde benim karşıma çıkan çok fazla ferace var. Net üzerinden satış yapılıyor.. İstanbulda benim sürekli alışveriş yaptığım bir mağazam var. PTT ile gönderiyorlar. O şekilde de yardımcı olabilirim.. İsterseniz internetten bir inceleyin, bakın.. MaşaAllah size çok imrendim.. Forumumuzda bir kardeşimiz vardı. Çalışıyordu.Namaza başlayıp işyerinden ayrılmış. Bir gün bir bayanın üzerinde ferace görmüş. Adını bilmiyordu. Ve hakkıyla kapanmak istediğini bizlerle paylaştı. Bizim forumumuza girip bizlere sormustu. O kardeşimize yardımcı olduk. Adres verdik. Açık olarak mağazaya girip, bol ferace ve uzun başörtüsü ile mağazadan çıkmış elhamdülillah. O kadar sevinmiştik ki.. Rabbim bilinçli örtünen kardeşlerimizin sayısını arttırsın inşaAllah.. Sizin de hayırlı haberlerinizi bekliyoruz kardeşim =)

Kardeşim...tespitiniz çok yerinde olmuş...Maaşallah

Ferace en rahat dış giysilerden birisidir.Boldur.Beliniz ince mi kalın mı ya da vücut oranlarınız hakkında milimine bilgi vermez..Siyahtır..Renklerle boğmaz, baktırmaz..Gönle hitap eder
Göze göz süzdürmez..
Yapılan işi tam yapmaktır.Takvadır.Çarşafı herkes giyebilir mi? Anlayabilir mi? Feracede çarşafa bir adımdır..

Diğer tesettür modellerinde tam moda uyumu mevcut...İstediğiniz renk mevcut...mutlaka ya beline ya göğüs bölgesine bir şey yapıyorlar...yüzde yüzüne yakını dar model...38 beden kadın 38 beden alıyor..zaten model belli..

Oysa tesettürün anlamını ,önemini kavramak lazım...bilmek lazım...Çevre de 80 kişi böyle diye ,rengarenk giyiniyor diye bizde bunu anlayıp böyle davranmamalıyız..

Hakkı ne ise onu vermek lazım...

Biz Hz.Muhammed sallallahü teala aleyhi vessellem in Ümmetine yakışacak kadınlar olmalıyız....KADIN gibi KADIN
[/QUOTE]

Rabbim razı olsun abla..
Göze göz sürdürmez =) güzeldi, öyle de..
Rahat ve bol.. Siyah ve dikkat çekici değil..
Aynanın karşısına geçip kendinize baktığınızda nefsimizin istediği gibi değil, Rabbimizin istediği gibi giyindiğimizi görebiliyorsa,hakkını verebiliyorsak ne mutlu bize..Elhamdülillah..
Örnek alacağımız kişilerin tesbitini iyi yapmak gerekiyor.. Öyle değil mi?

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm kardeşlerim hepinizden Allah razı olsun..Kalbun-kesir kardeşim özellikle sana çok çok teşekkür ederim.
Bugün Allah ' ın izniyle fatihe gittim ve dönerkende feracem ve başörtüm üstümdeydi :)
müjdemi isterim Allah rızası için çok şükür kapandım :)
bu forumun bana çok faydası oldu.çok okudum yorumları.genelde ''ya kapandıktan sonra açılırsam'' yorumları benım dıkkatı çekti.dedim ki deniz bu şeytanın işi..böyle vesvese veriyor ki yolunda taş olsun..gerçi benım daha 1.günüm ama inşallah ölene kadar örtümü giyeceğim dua edin ne olur :( dükkandan çıktıktan sonra inanın öyle bir özgürlük hissi..Allah'ın memnun olduğunu bilmek..hiçbir şeye değişilmez kurban olduğum ne kadar şükretsem az..O dilemese hiçbirşey olmaz ki. ne büyük devlet ne büyük saadet ..Allah dileyen isteyen tüm kardeşlerimize nasib etsin.hiç düşünmeyin insanları.inanın kimseden fayda yok yok yok..
ve inanın 1 adım attığınızda Allah (c.c) çok yardım ediyor.dükkanda bir ferace sordum 85 tl dedi fakat ben kenarlarındaki süsten ötürü pek beğenmemiştim.bir tane daha gördüm sade dedim ki ben bunu denemek istiyorum 1 numarası var mı ?
satıcı kız 20 dk. sonra depodan getirdi denedim çok hoşuma gitti. içimden ''inşallah 85 değildir'' diyordum ki sordum fiyatını kız 45 tl demez mi :) bir siyahını birde laciveritini aldım :) 2 de başörtüsü.çok çok güzel bir his.inşallah dileyen herkese Rabbim nasib eder.
Selametle kalın.

Rabbim kapanmak isteyip de kapanamayan tüm kardeşlerime nasip eylesin..
Kaç arkadaşımıza şahit olduk burada.. Kaç kardeşimiz örtü nuruyla nurlandı..
Elhamdülillah.. Rabbim kardeşlerimizin sayısını çoğaltsın inşaAllah..

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
Ferace giymek bende isterim..lakin şu an çalşmıyorum ailemden harçlık alıyorum anca evlenince ferace giyebilirm:( bizim bi tanıdığmız sizin bahsettiğiniz tarzda giyiniyor bnde hiç sormadım adı nedir diye..burda sizin yazdıklarınızdan öğrendim..brde nete baktım iyice öğrenmş oldum..ben elbise diyordum demek adı feraceymiş..ama cidden öyle bi yetşmişler ki ailecek tam tesettrlüler kızları da çarşf giyiyor yaşı da 16 ve 9 yaşndan beri kapalı..cocklarını kndilerini çok iyi yetştrmşler evlrine gittiğin zaman kadınlar ayrı odada erkekler ayrı odada oturur ayrı yemek yerler öyle bir aile..cocklarının düğünü de öyle oldu tam islama uygun..inşh bizlerde öyle olruz..

MEVLADANIM

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH cümlenizden razı olsun .. Korkuyorum içim çok heycanlı oluyor yazarken .. Yazdıklarınızı okudukca bu kadar samımı insanlar karşısında çekiniyorum.. ALLAH daim etsin yolundaki bu samimiyetinizi.. Bu aciz kardeşinizi dualarınızdan eksik etmeyin inşaALLAH .. ALLAH yar ve yardımcınız olsun ..

berat05

Yönetici
Kardeşim korkacak ne var?

Siz Allah'a celle celaluhu sığının...

Asıl ahireti düşünerek korkmamız lazım..Bizim yaptığımız ne ki?

Siz başınızı dik tutup yaptığınız her şeyi bilinçli olarak yapar ve savunursanız insanlara da kendinizi kanıtlamış olursunuz...

EVET BU İŞİ İSTİYOR derler... laf edemezler....gözleri alışır da MEVLA isterse gönülleri de hidayete erir...

Korkmayın...bir adım atın...her birimiz bu sınavdan geçtik..inanın sınavlar bitmiyor...

İzmir de Çarşaflı ve feraceli kişiyi bir kenara bırakın kapalı bile göremediö diyebilirim...

Feraceli görenler ise çıplak görürmüş gibi bakıyorlardı...Ne oldu ...hiç bir şey...Ben islamı taşıyorum...ÜSTÜMDE...bir bakış bunu engelleyebilir mi? Hele ki böyle bir memlekette ?

İstanbul ise tam bir metropol...yanınızdan ful mini giymiş bir kız geçiyor...sizde onunla aynı caddedesiniz...bir diğerinin sırtı açık nerdeyse...

Durum bu..bundan ibaret...

Güçlü olmaya şimdiden başlayın bakalım...Sınav çok çetin...Çalışmayana sabır etmeyene geçiş yok...

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı

Siz başınızı dik tutup yaptığınız her şeyi bilinçli olarak yapar ve savunursanız insanlara da kendinizi kanıtlamış olursunuz...

EVET BU İŞİ İSTİYOR derler... laf edemezler....gözleri alışır da MEVLA isterse gönülleri de hidayete erir...

Korkmayın...bir adım atın...her birimiz bu sınavdan geçtik..inanın sınavlar bitmiyor...

İzmir de Çarşaflı ve feraceli kişiyi bir kenara bırakın kapalı bile göremediö diyebilirim...

Feraceli görenler ise çıplak görürmüş gibi bakıyorlardı...Ne oldu ...hiç bir şey...Ben islamı taşıyorum...ÜSTÜMDE...bir bakış bunu engelleyebilir mi? Hele ki böyle bir memlekette ?

İstanbul ise tam bir metropol...yanınızdan ful mini giymiş bir kız geçiyor...sizde onunla aynı caddedesiniz...bir diğerinin sırtı açık nerdeyse...

Güçlü olmaya şimdiden başlayın bakalım...Sınav çok çetin...Çalışmayana sabır etmeyene geçiş yok...

Tam da dediğiniz gibi abla..
İstanbul çok farklı.. İstanbul'da herşey var.. Açık, çok açık, kapalı, çarşaflı.. Ama böyle farklı bakışlar nadir..
Mersin'de sanki çıplak görüyorlar gibi bakıyorlar..........

MEVLADANIM

Kayıtlı Kullanıcı

Haklısınız ablacım sınav çok çetin .. Şeytan bir yandan, nefis bir yandan, insanlar bir yandan, heleki benim gibi süslü püslü yaşayan bir insanın aklını nasıl karıstıracak bilmiyorum ama tek bildiğim 'Her canlı ölümü tadacaktır.'

Ne elimde parfümlerim kalacak nede cicili bicili elbiselerim .. Hiçbiri o karanlık topraga benımle gelmeyecek.. Ne kendimi begendırmeye calıstıgım ınsanlar bana yardım edecek nede nefsi arzularım .. İnanıyorum RABBım isteyene kapılarını açıyor ve açacaktır inşaALLAH .. Bu zamanın insanı olmak istemiyorum.. Zamanın bilgisini gelişimini tanımak en ileride bilenlerden olmak istiyorum elbet ama yaşam tarzının insanı olmak beni üzüyor.. Eskilerin adımlarını yakalayabilmek ALLAH yolunda olabilmek cümlemize nasip olur inşaALLAH .. Ben merak ettim bu yüzden ferace modellerine bakacagım şimdilik çıkıyorum ablacım .. ALLAH a emanet olsun .. Yine yazarım inşaALLAH ..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Çekinerek, korkarak, utanarak değil.
Başını dimdik tutarak, örtünle övünerek, gururlanarak yürümelisin.

Çünkü Sen Zelil değil, AZİZSİN..!
Değersiz değil DEĞERLİSİN..!
Şerefsiz değil ŞEREFLİSİN..!
Onursuz değil ONURLUSUN..!

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Haydi ben gurbetteyim .
Haydi ben elin ateist, hristiyan, yahudileriyle yasadigim icin ikinci sinif insan olarak goruluyorum. Hem de bu yasimda !

Peki ya Musluman ulkeler?
Peki ya Muslumanlar?

En cok o zoruma gidiyor. Oyle ki okulda tam 5 kizdik tesetturlu. Koca okulun yarisi Muslumandi oysa. Diger 4 kiz okulun kapisinin onunde beklerken bile isterrse zil calmasina 1 saat olsun acik bekliyorlar. Niye? Bakislardan rahatsiz oluyorlarmis. Ben uzun kollu, ici belli etmeyen bogazli kiyafetler giyiyoyrum diye benimle alay edende. Onlardi. Koca okulda bu kadar yalniz kalmak..
Ben bunu yasarken Muslumanlara isyan edesim geldi. Peki ya Musluman bir ulkede, Turkiye'de bunlar olunca ne deyim?

Hic..
Koca bir hic..

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
örtünmem gereklimi

örtünmem gereklimi

selamun aleykum

örtünme konusunda çok önemsedigIm bir video izleyelim insaALLAH...

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuhu..

Yazilanlari, destekleri gorunce aklima kapandigim gun geldi. Kapanmadan once buraya gelisim, derdimi anlatisim.. Berat05 ablamizin yardimlari..
Sizlerin destegi..
Inanin, yuregim titredi.

Sevgili Berat05 ablam, sen benim icin hep gizli hayrani oldugum, rol model bir insansin. Gunun birinde senin gibi olmak istiyorum...
Yazdiklarin..
Insanlara yardimlarin..
Teblig askin..
Bana hep Hatice annemi andirdin.
Allah senden razi olsun.

Sevgili Kalbun Kesir ablam, sen benim icin ablam gibisin. Benim ablam yok normalde, ama artik "yok" diyemiyorum. Sen nisanliyken, evlenirken, sorunlar yasarken, hep duamdaydin. Anneme dahi "Bugun bir ablamizin dugunu var" dedigim gelinsin. Kendimi sana cok benzetiyorum. Ama ben sen olmaya ulasamam tabii ki ama.. Senin gibi hanimefendi genc bir gelin olmak hayalim. Kitaplara merakin, hanimefendi durusun, nurlu teblig yolundaki gayretinle bana Rabiatul Adeviyye'yi hatirlatip, aglattin.

Allah senden razi olsun.

Sevgili mir_erhan agabeyim,

Senin ilgilendigin gibi kimse bizim tesetturumuzun alnindaki nur oldugunu hatirlatmadi. Sen oyle bir teblig aski, oyle bir yurekle onumuzde haya kilicini cektin ki.. Mus'ab, Uhud'tan geldi de golgesi yuzume dokundu sandim. Oyle imanli bir beyefendisiniz ki, Allah abim olmadigini bana unutturdu.

Allah senden razi olsun.

Sevgili kardele ablam,

Ozellikle sana yazarken, oyle utaniyorum ki, bu senin sonsuz asalet ve hanimefendiliginden kaynakli.. Sessizce bizi okudugunu, dinledigini, huzunlendigini, dualarina kattigini hissettim hep. Bilmiyorum ama hissettim iste. Kardelenler, senin imanin, Allah'a yakinliginla gonlumde adini cicek bahceleriyle andi. Ben seni hep seccademin bir kosesinde tasidim. Geldigimden beri belki farketmissindir, sana yazmaya (tipki berat ablamiza oldugu gibi) utaniyorum, acaba bir yanlis yapar miyim diye. Bana hep Sumeyye'nin sukutunu animsattin.

Allah senden ebeden razi olsun.

Bu yazdiklarimi gorenlerin gonlu kirilmasin, bu sayfada en cok onlarla gonul gonuleyim. Oyle ki ilk goz isigimdi bu bolum benim. Hala da oyle. Bilmem ki KatrePare'ye siz ne dersiniz? Ama bu genc aciz sizi o kadar kendine yakin goruyor ki cennette sizi gorup tanimak istiyorum, inanin. Ellerinizi ellerimde, gonullerini gonlumde hissediyorum simdiden. Allah ebeden razi olsun sizlerden..

Benim zayif gonlumden sonra bende burdaki en genc tesetturlu olarak nasil burundugumu, ne giydigimi anlatayim.

Bildiginiz gibi ben Fransaya gelisimin 4. Ayinda, Ramazan'in ilk gunu kapandim. Bu yuzden bir suru eksigim vardi. Etrafimda duzgun tesetturlenebilecegim kiyafetler, magazalar yoktu. Turkiye'den zar zor getirttigim etekler haricinde..

Zaten giyim zevkim oldukca sadedir. Hatta annemin zevki bile benimkinden renklidir. Onun deyisiyle "kucuk hanimcik" giyimliyim.
Dolabimda sari hicbirsey bulamazsiniz mesela. Annemin daha onceden aldigi alli pullu sallari Afrika icin toplanan yardim paketlerine ekledim. Yerine siyah, lacivert, ufak cicekli, kahverengi, cok hafif renkli kiyafetler kaldi.
Uzun eteklerim, hirkalarim, uzun kiyafetlerimle, ben bir tesetturlu acizim.
Basortumu yapisimi ozellikle belirtmek istiyorum cunku bu konuda cok hassasim.
Kapandigim gunden beri, o uzun dalgali ve sarisin saclarimi ensemde topluyorum. Basortum omzuma ve neredeyse karin hizama akar her zaman. Hatta orta yasli kadinlar bile nasil yaptigimi soruyorlar hala :)
Beyaz, en sevdigim renk..
Ama beyazi kullanirken hususi dikkat etmek gerek cunku icinizi belli edebilir. Basortumun ucunu asla sivri yapmam. Asla, asla, asla..
Hep duzgun, temiz ve sade olmak isterim ve olmaya calisirim da.
Takidir sudur budur pek onemli degil ama sag parmaga takilan yuzukler yuregimdeki huzundur, Efendiler Efendisi'nin sunneti oldugundan dolayi.
Kokulari cok sevmeme ragmen, surmem. Surersem ya namaz kilarken , ya Kur'an okurken surerim. Bu yuzdendir ki seccadem ya MEscidi Nebevi yada hafif esans kokar secde yerlerim. :)
Avcuma cok ozledigimden Mescidi Nebevi kokusu surerim ve baskalari duyup hissetmesin diye suya tutarim avcumu. Yalnizca kendim duyarim.

Makyaj, namazda ve yatarken surdugum surmenin sunnet olmasi sebebiyle bende hic yok elhamdulillah :)

Ben boyleyim.
Turkiye'ye gelecegimden dolayi planlar yapmaktayim. Ferace alacagim insaAllah. Yakinlarimin buyuk bir bolumu beni ilk defa tesetturlu goreceginden heyecanli, ben doguya , vatanima gelecegim icin, Medine'ye bir adim daha yakin olacagimdan heyecanliyim.

Elhamdulillah.

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
Haklısınız ablacım sınav çok çetin .. Şeytan bir yandan, nefis bir yandan, insanlar bir yandan, heleki benim gibi süslü püslü yaşayan bir insanın aklını nasıl karıstıracak bilmiyorum ama tek bildiğim 'Her canlı ölümü tadacaktır.'

Ne elimde parfümlerim kalacak nede cicili bicili elbiselerim .. Hiçbiri o karanlık topraga benımle gelmeyecek.. Ne kendimi begendırmeye calıstıgım ınsanlar bana yardım edecek nede nefsi arzularım .. İnanıyorum RABBım isteyene kapılarını açıyor ve açacaktır inşaALLAH .. Bu zamanın insanı olmak istemiyorum.. Zamanın bilgisini gelişimini tanımak en ileride bilenlerden olmak istiyorum elbet ama yaşam tarzının insanı olmak beni üzüyor.. Eskilerin adımlarını yakalayabilmek ALLAH yolunda olabilmek cümlemize nasip olur inşaALLAH .. Ben merak ettim bu yüzden ferace modellerine bakacagım şimdilik çıkıyorum ablacım .. ALLAH a emanet olsun .. Yine yazarım inşaALLAH ..

Bende makyajı süsü püsü çk seven bir insandım kapandıktan snra hpsini bıraktım..makyj ypmıyorum..prfümü de severdim sıkmıyorum bile..sksam da çok fazla kokuyu dışarı verecek prfüm kokusu skmıyorum..insh snde kapanrsın canımm rabbim nasip etsin insşh..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt