Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuhu..
Yazilanlari, destekleri gorunce aklima kapandigim gun geldi. Kapanmadan once buraya gelisim, derdimi anlatisim.. Berat05 ablamizin yardimlari..
Sizlerin destegi..
Inanin, yuregim titredi.
Sevgili Berat05 ablam, sen benim icin hep gizli hayrani oldugum, rol model bir insansin. Gunun birinde senin gibi olmak istiyorum...
Yazdiklarin..
Insanlara yardimlarin..
Teblig askin..
Bana hep Hatice annemi andirdin.
Allah senden razi olsun.
Sevgili Kalbun Kesir ablam, sen benim icin ablam gibisin. Benim ablam yok normalde, ama artik "yok" diyemiyorum. Sen nisanliyken, evlenirken, sorunlar yasarken, hep duamdaydin. Anneme dahi "Bugun bir ablamizin dugunu var" dedigim gelinsin. Kendimi sana cok benzetiyorum. Ama ben sen olmaya ulasamam tabii ki ama.. Senin gibi hanimefendi genc bir gelin olmak hayalim. Kitaplara merakin, hanimefendi durusun, nurlu teblig yolundaki gayretinle bana Rabiatul Adeviyye'yi hatirlatip, aglattin.
Allah senden razi olsun.
Sevgili mir_erhan agabeyim,
Senin ilgilendigin gibi kimse bizim tesetturumuzun alnindaki nur oldugunu hatirlatmadi. Sen oyle bir teblig aski, oyle bir yurekle onumuzde haya kilicini cektin ki.. Mus'ab, Uhud'tan geldi de golgesi yuzume dokundu sandim. Oyle imanli bir beyefendisiniz ki, Allah abim olmadigini bana unutturdu.
Allah senden razi olsun.
Sevgili kardele ablam,
Ozellikle sana yazarken, oyle utaniyorum ki, bu senin sonsuz asalet ve hanimefendiliginden kaynakli.. Sessizce bizi okudugunu, dinledigini, huzunlendigini, dualarina kattigini hissettim hep. Bilmiyorum ama hissettim iste. Kardelenler, senin imanin, Allah'a yakinliginla gonlumde adini cicek bahceleriyle andi. Ben seni hep seccademin bir kosesinde tasidim. Geldigimden beri belki farketmissindir, sana yazmaya (tipki berat ablamiza oldugu gibi) utaniyorum, acaba bir yanlis yapar miyim diye. Bana hep Sumeyye'nin sukutunu animsattin.
Allah senden ebeden razi olsun.
Bu yazdiklarimi gorenlerin gonlu kirilmasin, bu sayfada en cok onlarla gonul gonuleyim. Oyle ki ilk goz isigimdi bu bolum benim. Hala da oyle. Bilmem ki KatrePare'ye siz ne dersiniz? Ama bu genc aciz sizi o kadar kendine yakin goruyor ki cennette sizi gorup tanimak istiyorum, inanin. Ellerinizi ellerimde, gonullerini gonlumde hissediyorum simdiden. Allah ebeden razi olsun sizlerden..
Benim zayif gonlumden sonra bende burdaki en genc tesetturlu olarak nasil burundugumu, ne giydigimi anlatayim.
Bildiginiz gibi ben Fransaya gelisimin 4. Ayinda, Ramazan'in ilk gunu kapandim. Bu yuzden bir suru eksigim vardi. Etrafimda duzgun tesetturlenebilecegim kiyafetler, magazalar yoktu. Turkiye'den zar zor getirttigim etekler haricinde..
Zaten giyim zevkim oldukca sadedir. Hatta annemin zevki bile benimkinden renklidir. Onun deyisiyle "kucuk hanimcik" giyimliyim.
Dolabimda sari hicbirsey bulamazsiniz mesela. Annemin daha onceden aldigi alli pullu sallari Afrika icin toplanan yardim paketlerine ekledim. Yerine siyah, lacivert, ufak cicekli, kahverengi, cok hafif renkli kiyafetler kaldi.
Uzun eteklerim, hirkalarim, uzun kiyafetlerimle, ben bir tesetturlu acizim.
Basortumu yapisimi ozellikle belirtmek istiyorum cunku bu konuda cok hassasim.
Kapandigim gunden beri, o uzun dalgali ve sarisin saclarimi ensemde topluyorum. Basortum omzuma ve neredeyse karin hizama akar her zaman. Hatta orta yasli kadinlar bile nasil yaptigimi soruyorlar hala![]()
Beyaz, en sevdigim renk..
Ama beyazi kullanirken hususi dikkat etmek gerek cunku icinizi belli edebilir. Basortumun ucunu asla sivri yapmam. Asla, asla, asla..
Hep duzgun, temiz ve sade olmak isterim ve olmaya calisirim da.
Takidir sudur budur pek onemli degil ama sag parmaga takilan yuzukler yuregimdeki huzundur, Efendiler Efendisi'nin sunneti oldugundan dolayi.
Kokulari cok sevmeme ragmen, surmem. Surersem ya namaz kilarken , ya Kur'an okurken surerim. Bu yuzdendir ki seccadem ya MEscidi Nebevi yada hafif esans kokar secde yerlerim.
Avcuma cok ozledigimden Mescidi Nebevi kokusu surerim ve baskalari duyup hissetmesin diye suya tutarim avcumu. Yalnizca kendim duyarim.
Makyaj, namazda ve yatarken surdugum surmenin sunnet olmasi sebebiyle bende hic yok elhamdulillah
Ben boyleyim.
Turkiye'ye gelecegimden dolayi planlar yapmaktayim. Ferace alacagim insaAllah. Yakinlarimin buyuk bir bolumu beni ilk defa tesetturlu goreceginden heyecanli, ben doguya , vatanima gelecegim icin, Medine'ye bir adim daha yakin olacagimdan heyecanliyim.
Elhamdulillah.
şu başörtü bağlama işini bana anlatır mısın ben beceremiyorum 2 ay oldu kapanalı hala olmuo..bi yerim eksik oluo sanki tam yapamıyorum..brde sürekli kayıyor sinir bozucu bi durum..ne yapmam lazım?
Benimde boyle bir sorunum vardi 8 ay oncesine kadar.. Ama cozdum. Simdi herkes bana nasil yaptigimi soruyor
Anlatayim..
Oncelikle basortusu secerken buyuk olanlari tercih et ki sorun olmasin. Topuz yapma sakin, ensende topla saclarini. Peygamberimizin "deve horgucu gibi" tabirine nail olmayalim degil mi?
Baglarken de soyle yap, normal evde kullandiklarinin bir kenarini hicbir tarafini katlamadan (eger kalinsa ve icini belli etmiyorsa) basina al ve igneyle tuttur. Kalan taraflardan birini diger tarafta ufak bir yer kalana gogsune ort boyle yaparsan karin hizana kadar uzar ortun. Bunu yaparken de enseni acik birakmamak icin arkayi hafif bol birak. Aldigin tarafi diger biraktigin ufak tarafa tuttur. Eger boyle yaparsan hem emre uygun, hem de duzgun yapmis olursun. Kaymamasi icin bone kullan ve basinin ustunden ignele. Kenarlarindan hafifce kivir, igneyle tuttur, oyle yapinca kesin tutar.
Sallarda zaten daha kolay yapmasi.. Yukaridaki tarifimi daha basit sekilde uygulayabilirsin.
Kaygan esarplarda da fazla kivirmadan ayni teknikle basini yapabilirsin.
InsaAllah yardimci olabilmistir![]()
Nese konuşuruz bunları güzel yürekli kardeşim..ilgin için teşek ederim..ben şmdilik çkıyorum..yarın gelrsem görşürz insşh..allaha emanet ol..iyi geceler. Deniz derken bana mı dedin az önce? benim adım kübra..
Bugün kapanmamın 1. Yılı. Zorluklarla, gözyaşlarıyla, vesveselerle geçen 1 yıl. Çok ani olmuştu kapanmam. Hiçbir araştırma, benımseme ya da hazırlanma dönemi olmadı bende. Berat gecesi dua ettim Rabbime bana cesaret versin diye. Ertesı sabah -yenge beni bi kapatsana nasıl durcak dedim. Kapattı ve bir daha hiç açmadım. Bana katrşı çıkan çok kişi oldu. Hem de en sevdıklerımdi bu kişiler. Canım çok yandı. Ağladım hep. Ama kapandıktan sonra o kadar gzl ve degışık kapılar actı ki Rabbim..
Allah ım sen kapanmamı daim eyle. Kapanmak isteyıp de kapanamayan tüm kardeşlerıme sen kapanmayı nasıp et.. Amin.
Yazilanlari, destekleri gorunce aklima kapandigim gun geldi. Kapanmadan once buraya gelisim, derdimi anlatisim.. Berat05 ablamizin yardimlari..
Sizlerin destegi..
Inanin, yuregim titredi.
Sevgili Berat05 ablam, sen benim icin hep gizli hayrani oldugum, rol model bir insansin. Gunun birinde senin gibi olmak istiyorum...
Yazdiklarin..
Insanlara yardimlarin..
Teblig askin..
Bana hep Hatice annemi andirdin.
Allah senden razi olsun.
Sevgili Kalbun Kesir ablam, sen benim icin ablam gibisin. Benim ablam yok normalde, ama artik "yok" diyemiyorum. Sen nisanliyken, evlenirken, sorunlar yasarken, hep duamdaydin. Anneme dahi "Bugun bir ablamizin dugunu var" dedigim gelinsin. Kendimi sana cok benzetiyorum. Ama ben sen olmaya ulasamam tabii ki ama.. Senin gibi hanimefendi genc bir gelin olmak hayalim. Kitaplara merakin, hanimefendi durusun, nurlu teblig yolundaki gayretinle bana Rabiatul Adeviyye'yi hatirlatip, aglattin.
Allah senden razi olsun.
Sevgili mir_erhan agabeyim,
Senin ilgilendigin gibi kimse bizim tesetturumuzun alnindaki nur oldugunu hatirlatmadi. Sen oyle bir teblig aski, oyle bir yurekle onumuzde haya kilicini cektin ki.. Mus'ab, Uhud'tan geldi de golgesi yuzume dokundu sandim. Oyle imanli bir beyefendisiniz ki, Allah abim olmadigini bana unutturdu.
Allah senden razi olsun.
Sevgili kardele ablam,
Ozellikle sana yazarken, oyle utaniyorum ki, bu senin sonsuz asalet ve hanimefendiliginden kaynakli.. Sessizce bizi okudugunu, dinledigini, huzunlendigini, dualarina kattigini hissettim hep. Bilmiyorum ama hissettim iste. Kardelenler, senin imanin, Allah'a yakinliginla gonlumde adini cicek bahceleriyle andi. Ben seni hep seccademin bir kosesinde tasidim. Geldigimden beri belki farketmissindir, sana yazmaya (tipki berat ablamiza oldugu gibi) utaniyorum, acaba bir yanlis yapar miyim diye. Bana hep Sumeyye'nin sukutunu animsattin.
Bu yazdiklarimi gorenlerin gonlu kirilmasin, bu sayfada en cok onlarla gonul gonuleyim. Oyle ki ilk goz isigimdi bu bolum benim. Hala da oyle. Bilmem ki KatrePare'ye siz ne dersiniz? Ama bu genc aciz sizi o kadar kendine yakin goruyor ki cennette sizi gorup tanimak istiyorum, inanin. Ellerinizi ellerimde, gonullerini gonlumde hissediyorum simdiden. Allah ebeden razi olsun sizlerden..
Benim zayif gonlumden sonra bende burdaki en genc tesetturlu olarak nasil burundugumu, ne giydigimi anlatayim.
Bildiginiz gibi ben Fransaya gelisimin 4. Ayinda, Ramazan'in ilk gunu kapandim. Bu yuzden bir suru eksigim vardi. Etrafimda duzgun tesetturlenebilecegim kiyafetler, magazalar yoktu. Turkiye'den zar zor getirttigim etekler haricinde..
Zaten giyim zevkim oldukca sadedir. Hatta annemin zevki bile benimkinden renklidir. Onun deyisiyle "kucuk hanimcik" giyimliyim.
Dolabimda sari hicbirsey bulamazsiniz mesela. Annemin daha onceden aldigi alli pullu sallari Afrika icin toplanan yardim paketlerine ekledim. Yerine siyah, lacivert, ufak cicekli, kahverengi, cok hafif renkli kiyafetler kaldi.
Kapandigim gunden beri, o uzun dalgali ve sarisin saclarimi ensemde topluyorum. Basortum omzuma ve neredeyse karin hizama akar her zaman. Hatta orta yasli kadinlar bile nasil yaptigimi soruyorlar hala![]()
Ama beyazi kullanirken hususi dikkat etmek gerek cunku icinizi belli edebilir. Basortumun ucunu asla sivri yapmam. Asla, asla, asla..
Takidir sudur budur pek onemli degil ama sag parmaga takilan yuzukler yuregimdeki huzundur, Efendiler Efendisi'nin sunneti oldugundan dolayi.
Kokulari cok sevmeme ragmen, surmem. Surersem ya namaz kilarken , ya Kur'an okurken surerim. Bu yuzdendir ki seccadem ya MEscidi Nebevi yada hafif esans kokar secde yerlerim.
Avcuma cok ozledigimden Mescidi Nebevi kokusu surerim ve baskalari duyup hissetmesin diye suya tutarim avcumu. Yalnizca kendim duyarim.
Makyaj, namazda ve yatarken surdugum surmenin sunnet olmasi sebebiyle bende hic yok elhamdulillah
Ben boyleyim.
Turkiye'ye gelecegimden dolayi planlar yapmaktayim. Ferace alacagim insaAllah. Yakinlarimin buyuk bir bolumu beni ilk defa tesetturlu goreceginden heyecanli, ben doguya , vatanima gelecegim icin, Medine'ye bir adim daha yakin olacagimdan heyecanliyim.
Elhamdulillah.
Sizlerin destegi..
Inanin, yuregim titredi.
Allah senden razi olsun.
Ben boyleyim.
Elhamdulillah.
ALLAH cümlenizden razı olsun .. Korkuyorum içim çok heycanlı oluyor yazarken .. Yazdıklarınızı okudukca bu kadar samımı insanlar karşısında çekiniyorum.. ALLAH daim etsin yolundaki bu samimiyetinizi.. Bu aciz kardeşinizi dualarınızdan eksik etmeyin inşaALLAH .. ALLAH yar ve yardımcınız olsun ..
Benimde boyle bir sorunum vardi 8 ay oncesine kadar.. Ama cozdum. Simdi herkes bana nasil yaptigimi soruyor
Anlatayim..
Oncelikle basortusu secerken buyuk olanlari tercih et ki sorun olmasin. Topuz yapma sakin, ensende topla saclarini. Peygamberimizin "deve horgucu gibi" tabirine nail olmayalim degil mi?
Baglarken de soyle yap, normal evde kullandiklarinin bir kenarini hicbir tarafini katlamadan (eger kalinsa ve icini belli etmiyorsa) basina al ve igneyle tuttur. Kalan taraflardan birini diger tarafta ufak bir yer kalana gogsune ort boyle yaparsan karin hizana kadar uzar ortun. Bunu yaparken de enseni acik birakmamak icin arkayi hafif bol birak. Aldigin tarafi diger biraktigin ufak tarafa tuttur. Eger boyle yaparsan hem emre uygun, hem de duzgun yapmis olursun. Kaymamasi icin bone kullan ve basinin ustunden ignele. Kenarlarindan hafifce kivir, igneyle tuttur, oyle yapinca kesin tutar.
Sallarda zaten daha kolay yapmasi.. Yukaridaki tarifimi daha basit sekilde uygulayabilirsin.
Kaygan esarplarda da fazla kivirmadan ayni teknikle basini yapabilirsin.
InsaAllah yardimci olabilmistir![]()
MasaAllah kardesim. Benimle senin aranda birkac gun var demek ki tesettur konusundaBende agustosun 1'inde, Ramazan'in ilk gunu kapanmistim. Nice yillara insaAllah. Tesetturunun dogum gunu mubarek olsun
ne zamandir yoksun, nerelerdeydin?
esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuhu..
Sizlerin destegi..
ınanin, yuregim titredi.
sevgili berat05 ablam, sen benim icin hep gizli hayrani oldugum, rol model bir insansin. Gunun birinde senin gibi olmak istiyorum...
Yazdiklarin..
ınsanlara yardimlarin..
Teblig askin..
Bana hep hatice annemi andirdin.
Allah senden razi olsun.
sevgili kalbun kesir ablam, sen benim icin ablam gibisin. Benim ablam yok normalde, ama artik "yok" diyemiyorum. Sen nisanliyken, evlenirken, sorunlar yasarken, hep duamdaydin. Anneme dahi "bugun bir ablamizin dugunu var" dedigim gelinsin. Kendimi sana cok benzetiyorum. Ama ben sen olmaya ulasamam tabii ki ama.. Senin gibi hanimefendi genc bir gelin olmak hayalim. Kitaplara merakin, hanimefendi durusun, nurlu teblig yolundaki gayretinle bana rabiatul adeviyye'yi hatirlatip, aglattin.
Allah senden razi olsun.
sevgili mir_erhan agabeyim,
senin ilgilendigin gibi kimse bizim tesetturumuzun alnindaki nur oldugunu hatirlatmadi. Sen oyle bir teblig aski, oyle bir yurekle onumuzde haya kilicini cektin ki.. Mus'ab, uhud'tan geldi de golgesi yuzume dokundu sandim. Oyle imanli bir beyefendisiniz ki, allah abim olmadigini bana unutturdu.
Allah senden razi olsun.
sevgili kardele ablam,
ozellikle sana yazarken, oyle utaniyorum ki, bu senin sonsuz asalet ve hanimefendiliginden kaynakli.. Sessizce bizi okudugunu, dinledigini, huzunlendigini, dualarina kattigini hissettim hep. Bilmiyorum ama hissettim iste. Kardelenler, senin imanin, allah'a yakinliginla gonlumde adini cicek bahceleriyle andi. Ben seni hep seccademin bir kosesinde tasidim. Geldigimden beri belki farketmissindir, sana yazmaya (tipki berat ablamiza oldugu gibi) utaniyorum, acaba bir yanlis yapar miyim diye. Bana hep sumeyye'nin sukutunu animsattin.
Bu yazdiklarimi gorenlerin gonlu kirilmasin, bu sayfada en cok onlarla gonul gonuleyim. Oyle ki ilk goz isigimdi bu bolum benim. Hala da oyle. Bilmem ki katrepare'ye siz ne dersiniz? Ama bu genc aciz sizi o kadar kendine yakin goruyor ki cennette sizi gorup tanimak istiyorum, inanin. Ellerinizi ellerimde, gonullerini gonlumde hissediyorum simdiden. Allah ebeden razi olsun sizlerden..
Bildiginiz gibi ben fransaya gelisimin 4. Ayinda, ramazan'in ilk gunu kapandim. Bu yuzden bir suru eksigim vardi. Etrafimda duzgun tesetturlenebilecegim kiyafetler, magazalar yoktu. Turkiye'den zar zor getirttigim etekler haricinde..
Dolabimda sari hicbirsey bulamazsiniz mesela. Annemin daha onceden aldigi alli pullu sallari afrika icin toplanan yardim paketlerine ekledim. Yerine siyah, lacivert, ufak cicekli, kahverengi, cok hafif renkli kiyafetler kaldi.
Takidir sudur budur pek onemli degil ama sag parmaga takilan yuzukler yuregimdeki huzundur, efendiler efendisi'nin sunneti oldugundan dolayi.
Kokulari cok sevmeme ragmen, surmem. Surersem ya namaz kilarken , ya kur'an okurken surerim. Bu yuzdendir ki seccadem ya mescidi nebevi yada hafif esans kokar secde yerlerim.
Avcuma cok ozledigimden mescidi nebevi kokusu surerim ve baskalari duyup hissetmesin diye suya tutarim avcumu. Yalnizca kendim duyarim.
Ben boyleyim.
Turkiye'ye gelecegimden dolayi planlar yapmaktayim. Ferace alacagim insaallah. Yakinlarimin buyuk bir bolumu beni ilk defa tesetturlu goreceginden heyecanli, ben doguya , vatanima gelecegim icin, medine'ye bir adim daha yakin olacagimdan heyecanliyim.
Elhamdulillah.
Guncelleme (dun yazdim ama arkada kaldi)