Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (11 Kullanıcı)

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
şu başörtü bağlama işini bana anlatır mısın ben beceremiyorum 2 ay oldu kapanalı hala olmuo..bi yerim eksik oluo sanki tam yapamıyorum..brde sürekli kayıyor sinir bozucu bi durum..ne yapmam lazım?

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Deniz ablacigim selamun aleykum.

Kapandin oyle mi? Inan cok sevindim. Allah daim eylesin.

Senin imanindan da bu beklenirdi, ee nasil hissediyorsun bakalim ? :)

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuhu..

Yazilanlari, destekleri gorunce aklima kapandigim gun geldi. Kapanmadan once buraya gelisim, derdimi anlatisim.. Berat05 ablamizin yardimlari..
Sizlerin destegi..
Inanin, yuregim titredi.

Sevgili Berat05 ablam, sen benim icin hep gizli hayrani oldugum, rol model bir insansin. Gunun birinde senin gibi olmak istiyorum...
Yazdiklarin..
Insanlara yardimlarin..
Teblig askin..
Bana hep Hatice annemi andirdin.
Allah senden razi olsun.

Sevgili Kalbun Kesir ablam, sen benim icin ablam gibisin. Benim ablam yok normalde, ama artik "yok" diyemiyorum. Sen nisanliyken, evlenirken, sorunlar yasarken, hep duamdaydin. Anneme dahi "Bugun bir ablamizin dugunu var" dedigim gelinsin. Kendimi sana cok benzetiyorum. Ama ben sen olmaya ulasamam tabii ki ama.. Senin gibi hanimefendi genc bir gelin olmak hayalim. Kitaplara merakin, hanimefendi durusun, nurlu teblig yolundaki gayretinle bana Rabiatul Adeviyye'yi hatirlatip, aglattin.

Allah senden razi olsun.

Sevgili mir_erhan agabeyim,

Senin ilgilendigin gibi kimse bizim tesetturumuzun alnindaki nur oldugunu hatirlatmadi. Sen oyle bir teblig aski, oyle bir yurekle onumuzde haya kilicini cektin ki.. Mus'ab, Uhud'tan geldi de golgesi yuzume dokundu sandim. Oyle imanli bir beyefendisiniz ki, Allah abim olmadigini bana unutturdu.

Allah senden razi olsun.

Sevgili kardele ablam,

Ozellikle sana yazarken, oyle utaniyorum ki, bu senin sonsuz asalet ve hanimefendiliginden kaynakli.. Sessizce bizi okudugunu, dinledigini, huzunlendigini, dualarina kattigini hissettim hep. Bilmiyorum ama hissettim iste. Kardelenler, senin imanin, Allah'a yakinliginla gonlumde adini cicek bahceleriyle andi. Ben seni hep seccademin bir kosesinde tasidim. Geldigimden beri belki farketmissindir, sana yazmaya (tipki berat ablamiza oldugu gibi) utaniyorum, acaba bir yanlis yapar miyim diye. Bana hep Sumeyye'nin sukutunu animsattin.

Allah senden ebeden razi olsun.

Bu yazdiklarimi gorenlerin gonlu kirilmasin, bu sayfada en cok onlarla gonul gonuleyim. Oyle ki ilk goz isigimdi bu bolum benim. Hala da oyle. Bilmem ki KatrePare'ye siz ne dersiniz? Ama bu genc aciz sizi o kadar kendine yakin goruyor ki cennette sizi gorup tanimak istiyorum, inanin. Ellerinizi ellerimde, gonullerini gonlumde hissediyorum simdiden. Allah ebeden razi olsun sizlerden..

Benim zayif gonlumden sonra bende burdaki en genc tesetturlu olarak nasil burundugumu, ne giydigimi anlatayim.

Bildiginiz gibi ben Fransaya gelisimin 4. Ayinda, Ramazan'in ilk gunu kapandim. Bu yuzden bir suru eksigim vardi. Etrafimda duzgun tesetturlenebilecegim kiyafetler, magazalar yoktu. Turkiye'den zar zor getirttigim etekler haricinde..

Zaten giyim zevkim oldukca sadedir. Hatta annemin zevki bile benimkinden renklidir. Onun deyisiyle "kucuk hanimcik" giyimliyim.
Dolabimda sari hicbirsey bulamazsiniz mesela. Annemin daha onceden aldigi alli pullu sallari Afrika icin toplanan yardim paketlerine ekledim. Yerine siyah, lacivert, ufak cicekli, kahverengi, cok hafif renkli kiyafetler kaldi.
Uzun eteklerim, hirkalarim, uzun kiyafetlerimle, ben bir tesetturlu acizim.
Basortumu yapisimi ozellikle belirtmek istiyorum cunku bu konuda cok hassasim.
Kapandigim gunden beri, o uzun dalgali ve sarisin saclarimi ensemde topluyorum. Basortum omzuma ve neredeyse karin hizama akar her zaman. Hatta orta yasli kadinlar bile nasil yaptigimi soruyorlar hala :)
Beyaz, en sevdigim renk..
Ama beyazi kullanirken hususi dikkat etmek gerek cunku icinizi belli edebilir. Basortumun ucunu asla sivri yapmam. Asla, asla, asla..
Hep duzgun, temiz ve sade olmak isterim ve olmaya calisirim da.
Takidir sudur budur pek onemli degil ama sag parmaga takilan yuzukler yuregimdeki huzundur, Efendiler Efendisi'nin sunneti oldugundan dolayi.
Kokulari cok sevmeme ragmen, surmem. Surersem ya namaz kilarken , ya Kur'an okurken surerim. Bu yuzdendir ki seccadem ya MEscidi Nebevi yada hafif esans kokar secde yerlerim. :)
Avcuma cok ozledigimden Mescidi Nebevi kokusu surerim ve baskalari duyup hissetmesin diye suya tutarim avcumu. Yalnizca kendim duyarim.

Makyaj, namazda ve yatarken surdugum surmenin sunnet olmasi sebebiyle bende hic yok elhamdulillah :)

Ben boyleyim.
Turkiye'ye gelecegimden dolayi planlar yapmaktayim. Ferace alacagim insaAllah. Yakinlarimin buyuk bir bolumu beni ilk defa tesetturlu goreceginden heyecanli, ben doguya , vatanima gelecegim icin, Medine'ye bir adim daha yakin olacagimdan heyecanliyim.

Elhamdulillah.

şu başörtü bağlama işini bana anlatır mısın ben beceremiyorum 2 ay oldu kapanalı hala olmuo..bi yerim eksik oluo sanki tam yapamıyorum..brde sürekli kayıyor sinir bozucu bi durum..ne yapmam lazım?

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı

Benimde boyle bir sorunum vardi 8 ay oncesine kadar.. Ama cozdum. Simdi herkes bana nasil yaptigimi soruyor :)

Anlatayim..

Oncelikle basortusu secerken buyuk olanlari tercih et ki sorun olmasin. Topuz yapma sakin, ensende topla saclarini. Peygamberimizin "deve horgucu gibi" tabirine nail olmayalim degil mi?
Baglarken de soyle yap, normal evde kullandiklarinin bir kenarini hicbir tarafini katlamadan (eger kalinsa ve icini belli etmiyorsa) basina al ve igneyle tuttur. Kalan taraflardan birini diger tarafta ufak bir yer kalana gogsune ort boyle yaparsan karin hizana kadar uzar ortun. Bunu yaparken de enseni acik birakmamak icin arkayi hafif bol birak. Aldigin tarafi diger biraktigin ufak tarafa tuttur. Eger boyle yaparsan hem emre uygun, hem de duzgun yapmis olursun. Kaymamasi icin bone kullan ve basinin ustunden ignele. Kenarlarindan hafifce kivir, igneyle tuttur, oyle yapinca kesin tutar.

Sallarda zaten daha kolay yapmasi.. Yukaridaki tarifimi daha basit sekilde uygulayabilirsin.

Kaygan esarplarda da fazla kivirmadan ayni teknikle basini yapabilirsin.

InsaAllah yardimci olabilmistir :)

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
Benimde boyle bir sorunum vardi 8 ay oncesine kadar.. Ama cozdum. Simdi herkes bana nasil yaptigimi soruyor :)

Anlatayim..

Oncelikle basortusu secerken buyuk olanlari tercih et ki sorun olmasin. Topuz yapma sakin, ensende topla saclarini. Peygamberimizin "deve horgucu gibi" tabirine nail olmayalim degil mi?
Baglarken de soyle yap, normal evde kullandiklarinin bir kenarini hicbir tarafini katlamadan (eger kalinsa ve icini belli etmiyorsa) basina al ve igneyle tuttur. Kalan taraflardan birini diger tarafta ufak bir yer kalana gogsune ort boyle yaparsan karin hizana kadar uzar ortun. Bunu yaparken de enseni acik birakmamak icin arkayi hafif bol birak. Aldigin tarafi diger biraktigin ufak tarafa tuttur. Eger boyle yaparsan hem emre uygun, hem de duzgun yapmis olursun. Kaymamasi icin bone kullan ve basinin ustunden ignele. Kenarlarindan hafifce kivir, igneyle tuttur, oyle yapinca kesin tutar.

Sallarda zaten daha kolay yapmasi.. Yukaridaki tarifimi daha basit sekilde uygulayabilirsin.

Ya ben bağlamayı blmiyorum ya da bende sorun var..iğne de kullanıyorum gene de kayıyor..sorn ne anlamıyorum yaa..aşağıdan topuz ypıyorum zaten ona dikkat ediyorum..

değişim

Kayıtlı Kullanıcı
Bugün kapanmamın 1. Yılı. Zorluklarla, gözyaşlarıyla, vesveselerle geçen 1 yıl. Çok ani olmuştu kapanmam. Hiçbir araştırma, benımseme ya da hazırlanma dönemi olmadı bende. Berat gecesi dua ettim Rabbime bana cesaret versin diye. Ertesı sabah -yenge beni bi kapatsana nasıl durcak dedim. Kapattı ve bir daha hiç açmadım. Bana katrşı çıkan çok kişi oldu. Hem de en sevdıklerımdi bu kişiler. Canım çok yandı. Ağladım hep. Ama kapandıktan sonra o kadar gzl ve degışık kapılar actı ki Rabbim..
Allah ım sen kapanmamı daim eyle. Kapanmak isteyıp de kapanamayan tüm kardeşlerıme sen kapanmayı nasıp et.. Amin.

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
Nese konuşuruz bunları güzel yürekli kardeşim..ilgin için teşek ederim..ben şmdilik çkıyorum..yarın gelrsem görşürz insşh..allaha emanet ol..iyi geceler. Deniz derken bana mı dedin az önce? benim adım kübra..

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Nese konuşuruz bunları güzel yürekli kardeşim..ilgin için teşek ederim..ben şmdilik çkıyorum..yarın gelrsem görşürz insşh..allaha emanet ol..iyi geceler. Deniz derken bana mı dedin az önce? benim adım kübra..

Evet ablacim ne bileyim nickini gornuce.. Tamam kubra abla gorusurtuz insaAllah.

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
1286000102mmt8as3-1.jpg

Sizi örtünmeye çağırıyoruz!

Sizi tesettüre bürünmeye davet ediyoruz!

Sizi tepeden tırnağa güzelce kapanmaya çağırıyoruz!

Vücut hatlarınızı belli etmeyecek bir şekilde giyinmeye,
Başörtülerinizi omuzlarınızın üzerine salıvermeye çağırıyoruz..

Çünkü ALLAH Teala böyle istiyor!

Sizi ta başlangıçta edep ve haya duygularıyla donatan,bu yüce duyguları fıtratınıza yerleştiren ALLAH istiyor..

Fıtratınıza yerleştirdiği hazinenin görkeminden haberdar olmanızı,o muhteşem hazineye sahip çıkmanızı istiyor!
Biliyor musunuz?Hz.Meryem sonradan kazandıklarıyla değil,sırf bu mevcud hazineyi koruduğundan dolayı bütün alemlere seçkin kılındı..

Sizleri utanma ve terbiye duygusuyla süsleyerek yeryüzüne gönderen ALLAH Azimüşşan şimdi sizden onları ortaya çıkarmanızı istiyor..
ALLAH örtünmemizi bizden ta ilk günden itibaren yeryüzüne ilk ayak basar basmaz istemiştir.Bunun böyle bilinmesini istiyoruz ve bu meselenin özellikle İslamda örtünme diye ele alınmaması gerektiğine inanıyoruz.Çünkü örtünme Muhammed as. ile başlamamış ALLAH Teala ilk günden itibaren örtünmeyi hayalı ve edepli olmayı emretmiş,daha sonra toplumlar ne zaman ki bu çizgiden ayrılmaya başlamış,gönderdiği rasullerle bu çağrıyı yenilenmiştir.

Bugün bizle beraber tüm dünya bilmektedir ki başlangıcından itibaren günümüze kadar müslüman bayanlar örtünmekle yükümlüdür.Bütün İslam mezhepleri şu konuda ittifak etmişlerdir:Müslüman kadının ellerinin ve yüzlerinin dışında kalan yerlerini yabancı erkeklere göstermeleri haramdır,vücut hatlarını belli edecek şekilde giyinmeleri haramdır,tenlerini gösterecek derecede ince giyinmeleri haramdır,giyim kuşamda kafirlere benzemeleri haramdır.

Bu konuyu bunu dışında başka bir şekilde anlamaktan hele pazarlık masasına yatırmaktan tartışmaktan ALLAH'a sığınırız.

Kadının güzelce örtünmesi ALLAH'ın yeryüzündeki çizgilerinden bir çizgi,işaretlerinden bir işaret,şiarlarından bir şiardır! Herşeyden önce yerine getirilmekte olan bu emir buna şahit olanlara derhal o emri vereni hatırlatır..Yine örtülü bir bayan hayvani şeytani ve nefsani çağrışım yapacak bütün görünümünü geri plana atmış olacağından,şeytani atmosferin yerini Rahmani bir atmosfer kaplayacaktır.

Rabbimiz Bizim İyiliğimizi İstiyor!

Sizin tesettüre bürünmenizde ALLAH Teala'nın bir çıkarı var mıdır?İyi biliniz ki şu anda yeryüzünde yaşayan milyarlarca bayan,istisnasız hepsi örtünse her biri birer insanlık abidesi olsa,birer Meryem olsa,Asiye olsa,Hatice olsa,Fatıma olsa milyarlarca bayan edep ve hayada birbirleriyle yarışa girseler..ALLAH yine aynı ALLAHtır.Onun büyüklüğüne yüceliğine en ufak katkıda bulunmuş olmazlar.Ve yine yeryüzünde ne kadar bayan varsa hepsi edepsizlik,fuhşiyat ve kötülük yarışına girseler akla hayale gelmeyecek ahlaksızlıkları yapsalar..ALLAH Azmüşşanın şanına en ufak bir zarar gelemez.Eğer ALLAH Teala bizim örtünmemizi istiyorsa,işin ahiret yönü bir tarafa tamamen bizim menfaatimiz,bizim iyiliğimiz,dünyevi mutluluk ve huzurumuz için istemektedir.

Hem ALLAH değil midir insanlardan bir şey istemeye emretmeye en çok hak sahibi olan..Onları yaratan,yaşatan değil midir?Şu hususu aklınızdan hiç çıkarmayınız ki,ALLAH'a kulluktan kaçınanlar,kesinlikle şu anda birilerinin bir yerlerin kuludurlar!Varsın onlar özgür olduklarını,özgürce yaşadıklarını,özgürce bir tercihte bulunduklarını zannederek kendi kendilerini avutsunlar! İyice düşündüklerinde göreceklerdir ki örtüsüz olarak sürdürdükleri bu yaşantıyla birilerinin çağrısına uymaktadırlar,birilerini memnun etmektedirler.Bu birileri onların nefisleridir,şeytani duygularıdır,içinde yaşadığı toplumdur,modadır,başkalarının beğenisidir,başkalarının dışlama korkusudur,bir takım güç odaklarıdır,paradır,diplomadır,iştir,makamdı r..

''Seçilin ayrılın şöyle ey mücrimler!Ey Ademoğulları!Size şeytana kulluk etmeyin,çünkü o apaçık düşmanınızdır.Bana kulluk edin.Dosdoğru yol budur,diye and vermedim mi?''

Şeytana ibadet etmek nitelemesi gerçekten çok acı bir niteleme.Birilerine ağır gelebilir kabullenmeyebilirle r.Fakat şeytanın çağrısına uyup hayatını ona göre şekillendirenleri ALLAH böyle niteliyor.

Evet anlamak isteyen için bir konu ancak bu kadar berrak olur hak ve batıl birbirinden ancak bu kadar ayrılır.Örtünmenin ALLAH'ın emri olduğu,hem de ilk ve çok önemli emri olduğunu,örtüsüzlüğün de şeytanın bir emri ve çağrısı olduğu konusunda acaba bir tereddüdünüz var mı?

Şu anda örtüsüzlüğe hangi gözle bakıyorsunuz?

Önce şu noktayı iyi tesbit edelim;örtüsüzlük bir hata değildir,bir anlık günah değildir,bir an için yapılan gıybet,öfkeyle işlenilen bir günah değildir.Kısacası ALLAH'ın yasakladığı haram olan ne varsa ara sıra işlenenlere benzemez.

Örtüsüzlük bir hayat tarzı,yaşam biçimidir.

Örtüsüzlük bir düşüncenin,bir felsefenin yaşama geçirilmiş halidir.

Verilmiş bir kararın düşünülerek varılmış bir kararın uygulanmaya konulmasıdır,bilinçli bir tercihtir.Örtüsüzlük başka bir yoldur,başka yolda seyretmektir.

Dahası örtüsüz hayat tarzı bir bütündür birazını alıp birazını bırakma imkanınız yok gibidir.

Bugün yeryüzüne egemen olan örtüsüzlüğün öne çıktığı,kadın vücudunun sergilendiği yaşama biçimi ne Musevi ne İsevi ne İslami kaynaklıdır.Vahye kapalı,ALLAH ile ilişkisi olmayan ,seküler,dinsiz bir hayat tarzıdır.Onlar istedikleri kadar güzel isim verseler de kendilerine cahili toplumlardır.Bu cahili toplumların ve küfür düzenlerinin hepsinin ortak bariz özellikleri,egemenliklerinin çıplaklık ve ahlaksızlık üzerine kurulmuş olmasıdır.En büyük sermayeleri budur.Siz bunları onların elinden alırsanız sistemlerinden geriye hiçbir şey kalmaz.Bundandır ki hayanın simgesi örtüye aşırı bir nefret duyarlar.Ticaretler i,edebiyatları,sanatları,medyaları kısaca herşeyleri..

Durum böyle olunca elbette böylesi toplumların en amansız düşmanları tesettüre olacaktır,edebe utanma duygusuna,nikaha,temiz aile hayatına olacaktır.

Bütün bunlardan sonra sizi şimdi hemen şimdi örtünmeye çağırıyoruz!

Sizi hem örtünmeye çağırıyoruz,hemde örtündüğünüz takdirde karşınıza kimlerin dikileceğini nelerle karşı karşıya kalacağınızı baştan haber veriyoruz!

Örtünmenin hiçbir maddi getirisi olmadığı bir günde davet ediyoruz!

Öyle her türlü kapının açılmadığı günde ediyoruz!

Yıılarca hayalini kurup sonunda güçlükle ulaştığınız okulunuzdan,kariyerinizden olabileceğinizi hatırlatıyor bunu bile bile davet ediyoruz!

Evden dışarı çıktığınızda belki birileri alay edecekler,dudak büküp eğlenecekler..Hem bütün bunları baştan söylüyor hemde çağırıyoruz!

ALLAH Teala'nın tabiriyle ''karanlıklardan nura doğru'' yolculuğa çıkıyorsunuz..Elbette bütün bunlarla karşılaşacaksınız.Cennetin muhakkak bir bedeli olacak ve siz bunu ödeyeceksiniz..

ALLAH Rasulunun müminlere biat verirken söylediği sözleri hatırlayın.''Kınayanların kınamalarından korkmayacaksınız''...

Örtünün ve bundan sonra ki kınamalara hazır olun hatta dil uzatmıyorlarsa şaşırın.Ve güzellikle tebessüm edin.Kazanan sizsiniz!!

Belki de bunların hiçbiri olmayacak hatta..

Zamana ve mekana göre insanların örtünmeye karşı tavrı değişik olabilir.Belki birçokları sevinecek,tebrik edecek,gıpta edecek,özenip o da örtüncek..Olumlu veya olumsuz sizi bu durumlardan hangisi bekliyorsa beklesin önemli değil yükümlü olduğunuz örtünmeye davet var...!

Çünkü siz ALLAH'ı hatırlayacaksınız.

Haydi kalkın ve güzelce örtünün..Evet şimdi kalkın ALLAH için güzelce örtünün,bol bir elbiseyle vücudunuzu kapatın,başınızı mükemmelce örtün,sonra aynanın karşısına geçin ve seyredin..Şuan bu yazıyı okumayı kesin ve yapın bunu.Şu anda karşınızda duran bambaşka biri öyle değil mi?

Öncekiyle alakası olmayan başka bir dünya insanı değil mi?

Bırakın başkalarını şu an siz kendi kendinize ALLAH'ı hatırlatmıyor musunuz?Hatta iyice bakın etrafa odanızın atmosferi değişti değil mi?Çünkü şu anda orda melekler var,dilinizde ALLAH olduğu müddetçe,ALLAH'ı hesaba katma,ALLAHı dikkate alma düşüncesi olduğu müddetçe onlar sizinle olacak.Herşeyden önce siz şu ana kadar size bakan gözlere dişiliğinizi,cinselliğinizi,dış görüntünüzü sunuyordunuz,sizinle karşılaşanlar ister istemez bunlarla karşılaşıyordu.Şimdiyse cesedinizi perde ardına çektiniz ruhunuzu sundunuz.O ALLAHın üflediği ruhunuz..

Şöyle bir kendinizi yoklayın bir emri yerine getirdiniz ve neler değişti.İnsani,melekut alemine ait duygularınız ön plana çıktı değil mi?Öyle ya bastırılan bu erdemleri kendiniz bile görememiştiniz.

Siz şu anda ALLAHı hatırlatan bir işaretsiniz.Muhatap olduğunuz herkesi İslama çağırıyorsunuz,hiç konuşmadığınız halde.Ne yazık ki sizinle muhatap olan bir takım zavallı nasipsizlerin kalplerinde ki marazları artacak,dertleri depreşecek.İç dünyalarında savaş başlayacak,kimisi sözleriyle kimisi gözleriyle sataşacak,güçleri neye yetiyorsa onu yapacaklar.

Ama siz ALLAH'ın yakınlığını,sıcaklığını,muhabbetini kazanacak ve bunu iliklerinize kadar hissedeceksiniz,,özel olmanın ayrıcalıklı olmanın tadına varacaksınız..

Şu noktayı da unutmayın ki herşeye rağmen bu toplumun önemli bir kesiminden ciddi bir saygı göreceksiniz.Sizi ciddiye alacak güven duyacak,sizi toplumu ayakta tutan direkler olarak görecekler..Kaliteli insanlar tarafından sevilecek boş manasız anlamsız hayat yaşayanlardan sıyrılacaksınız.

Ve siz bu arada sayısız kötülükten kurtulmuş olacaksınız,rahatsız edici bakışlardan,çirkin sözlerden uzak ve emin bir hayatınız olacak..
Ve birgün o çok da sevmediğiniz dünyadan ayrılma vakti gelecek..Onu tercih ettiniz bütün kavşaklarınız da..ve şimdi Ona gidiyorsunuz.Siz zannediyor musunuz ki,böylesi bir deönemde örtünme mücadelesiyle ömür geçirenlere ALLAH Teala kıyamet günü sadece emirlerinden birini yerine getirme sevabı verecek?

Size öyle bir amel defteri verilecek ki..!

Şaşıracaksınız belki de..ALLAH'ım bu defter benim değildir bunda ALLAH yolunda savaştığım yazılı ,kurşunlandığım yazılı,yıllarca durmadan tebliğ yaptığım yazılı..Bu benim olamaz diyeceksiniz.Size denilecek ki yanlışlık yok gençliğinizin en güzel dönemlerinde her pislik sizi kuşatıp kendine çekerken siz ALLAH'ı tercih ettiniz,sabrettiniz,mazlumdunuz.. ALLAH'ın bunları unutacağını ve karşılıksız bırakacağını mı sandınız?...
Akla hayale getiremediğiniz ebedi bir saadet yurdu sizin olacak..

____
Açılıp saçılarak varlığınızı ispat etmenin dışında yolunuz yokmu?Öne çıkaracağınız şahsiyetiniz karakterinize ait donanımlarınız yok mu?
____
Yaşlanınca örtünürüm mü diyorsunuz?
Hatta siz düşünmeseniz bile etrafınızda ki kodamanlar atılacaktır:Gençliğini yaşa ne alemi var bu yaşta öcü olmanın?diye.Genç bayanlara sesleniyoruz,sizi açılmaya sevkeden bu yaşlılara acıyın onlar acınacak durumdadırlar.
____
Peki siz cehennemin henüz teori aşamasında olduğunu ALLAHın birgün bundan vazgeçeceğini mi düşünüyorsunuz?Uygulamayacağı cezayla korkutan bir baba gibi mi tasavvur ediyosunuz?(HAŞA)Cehennemi bir blöf mü sanıyorsunuz?
____
Kendi kendimizi kandırmayalım.Örtüsüz hayat tarzı bütündür.Başınızı açmışsanız aşağısı ona uymak zorundadır.Siz hiç başı açık ama topuklara kadar elbiseli giyim tarzı gördünüz mü?

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Bugün kapanmamın 1. Yılı. Zorluklarla, gözyaşlarıyla, vesveselerle geçen 1 yıl. Çok ani olmuştu kapanmam. Hiçbir araştırma, benımseme ya da hazırlanma dönemi olmadı bende. Berat gecesi dua ettim Rabbime bana cesaret versin diye. Ertesı sabah -yenge beni bi kapatsana nasıl durcak dedim. Kapattı ve bir daha hiç açmadım. Bana katrşı çıkan çok kişi oldu. Hem de en sevdıklerımdi bu kişiler. Canım çok yandı. Ağladım hep. Ama kapandıktan sonra o kadar gzl ve degışık kapılar actı ki Rabbim..
Allah ım sen kapanmamı daim eyle. Kapanmak isteyıp de kapanamayan tüm kardeşlerıme sen kapanmayı nasıp et.. Amin.

MasaAllah kardesim. Benimle senin aranda birkac gun var demek ki tesettur konusunda :) Bende agustosun 1'inde, Ramazan'in ilk gunu kapanmistim. Nice yillara insaAllah. Tesetturunun dogum gunu mubarek olsun :) ne zamandir yoksun, nerelerdeydin?

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı

Yazilanlari, destekleri gorunce aklima kapandigim gun geldi. Kapanmadan once buraya gelisim, derdimi anlatisim.. Berat05 ablamizin yardimlari..
Sizlerin destegi..
Inanin, yuregim titredi.

Sevgili Berat05 ablam, sen benim icin hep gizli hayrani oldugum, rol model bir insansin. Gunun birinde senin gibi olmak istiyorum...
Yazdiklarin..
Insanlara yardimlarin..
Teblig askin..
Allah senden razi olsun.

Sevgili Kalbun Kesir ablam, sen benim icin ablam gibisin. Benim ablam yok normalde, ama artik "yok" diyemiyorum. Sen nisanliyken, evlenirken, sorunlar yasarken, hep duamdaydin. Anneme dahi "Bugun bir ablamizin dugunu var" dedigim gelinsin. Kendimi sana cok benzetiyorum. Ama ben sen olmaya ulasamam tabii ki ama.. Senin gibi hanimefendi genc bir gelin olmak hayalim. Kitaplara merakin, hanimefendi durusun, nurlu teblig yolundaki gayretinle bana Rabiatul Adeviyye'yi hatirlatip, aglattin.

Allah senden razi olsun.

Senin ilgilendigin gibi kimse bizim tesetturumuzun alnindaki nur oldugunu hatirlatmadi. Sen oyle bir teblig aski, oyle bir yurekle onumuzde haya kilicini cektin ki.. Mus'ab, Uhud'tan geldi de golgesi yuzume dokundu sandim. Oyle imanli bir beyefendisiniz ki, Allah abim olmadigini bana unutturdu.

Allah senden razi olsun.

Sevgili kardele ablam,

Ozellikle sana yazarken, oyle utaniyorum ki, bu senin sonsuz asalet ve hanimefendiliginden kaynakli.. Sessizce bizi okudugunu, dinledigini, huzunlendigini, dualarina kattigini hissettim hep. Bilmiyorum ama hissettim iste. Kardelenler, senin imanin, Allah'a yakinliginla gonlumde adini cicek bahceleriyle andi. Ben seni hep seccademin bir kosesinde tasidim. Geldigimden beri belki farketmissindir, sana yazmaya (tipki berat ablamiza oldugu gibi) utaniyorum, acaba bir yanlis yapar miyim diye. Bana hep Sumeyye'nin sukutunu animsattin.

Bu yazdiklarimi gorenlerin gonlu kirilmasin, bu sayfada en cok onlarla gonul gonuleyim. Oyle ki ilk goz isigimdi bu bolum benim. Hala da oyle. Bilmem ki KatrePare'ye siz ne dersiniz? Ama bu genc aciz sizi o kadar kendine yakin goruyor ki cennette sizi gorup tanimak istiyorum, inanin. Ellerinizi ellerimde, gonullerini gonlumde hissediyorum simdiden. Allah ebeden razi olsun sizlerden..

Benim zayif gonlumden sonra bende burdaki en genc tesetturlu olarak nasil burundugumu, ne giydigimi anlatayim.

Bildiginiz gibi ben Fransaya gelisimin 4. Ayinda, Ramazan'in ilk gunu kapandim. Bu yuzden bir suru eksigim vardi. Etrafimda duzgun tesetturlenebilecegim kiyafetler, magazalar yoktu. Turkiye'den zar zor getirttigim etekler haricinde..

Zaten giyim zevkim oldukca sadedir. Hatta annemin zevki bile benimkinden renklidir. Onun deyisiyle "kucuk hanimcik" giyimliyim.
Dolabimda sari hicbirsey bulamazsiniz mesela. Annemin daha onceden aldigi alli pullu sallari Afrika icin toplanan yardim paketlerine ekledim. Yerine siyah, lacivert, ufak cicekli, kahverengi, cok hafif renkli kiyafetler kaldi.
Kapandigim gunden beri, o uzun dalgali ve sarisin saclarimi ensemde topluyorum. Basortum omzuma ve neredeyse karin hizama akar her zaman. Hatta orta yasli kadinlar bile nasil yaptigimi soruyorlar hala :)
Ama beyazi kullanirken hususi dikkat etmek gerek cunku icinizi belli edebilir. Basortumun ucunu asla sivri yapmam. Asla, asla, asla..
Takidir sudur budur pek onemli degil ama sag parmaga takilan yuzukler yuregimdeki huzundur, Efendiler Efendisi'nin sunneti oldugundan dolayi.
Kokulari cok sevmeme ragmen, surmem. Surersem ya namaz kilarken , ya Kur'an okurken surerim. Bu yuzdendir ki seccadem ya MEscidi Nebevi yada hafif esans kokar secde yerlerim. :)
Avcuma cok ozledigimden Mescidi Nebevi kokusu surerim ve baskalari duyup hissetmesin diye suya tutarim avcumu. Yalnizca kendim duyarim.

Makyaj, namazda ve yatarken surdugum surmenin sunnet olmasi sebebiyle bende hic yok elhamdulillah :)

Ben boyleyim.
Turkiye'ye gelecegimden dolayi planlar yapmaktayim. Ferace alacagim insaAllah. Yakinlarimin buyuk bir bolumu beni ilk defa tesetturlu goreceginden heyecanli, ben doguya , vatanima gelecegim icin, Medine'ye bir adim daha yakin olacagimdan heyecanliyim.

Elhamdulillah.

GUNCELLEME (dun yazdim ama arkada kaldi :))

MEVLADANIM

Kayıtlı Kullanıcı
Maşallah RABBım hepinizi ne güzel yaratmış .. Maum düşünceleriniz ve temiz yürekleriniz hep böyle güzel kalsın inşaALLAH .. ALLAH cümlenizden razı olsun .. Bugün çok güzel bir kıyafet buldum feraceden farkı gri olması birde alt kısmı düz değil daha bol açılıyor .. Vucut hatlarını hiç belli etmıyor .. Ona koyu gri ferace diyebiliriz :) Netten yada telefonla sipariş vermekten korktum bu yüzden izmirde ona yakın kıyafetlere ve magazalara sorucam inşaALLAH .. Kalbun Kesir kardeşim hakkını helal et seni yordum biliyorum ama daha önce netten yada telefonla verdıgımız sıparıslerde hep hüsran yasadım.. Maddi olarak sıkışıkken böyle bır seye gırısmek ıstemedım..

Böyle birazcık karışığım anneme söyledim de bekle kapanma bak önceden açılmıştın hele bi dur falan dedi.. O kötü niyetle demiyor biliyorum ama işte insanın aklı karısıyor .. Diğerleri duysa görse bilmiyorum nolacak .. Berak gecesi kardeşimle dua etmiştim istediğimi söylemiştim.. Çünkü oda Beratta dua etmişti ve sonradan kapanmıştı arkasından çok konuştular birçok şeydende mahrum kaldı .. birçok konuda sıkıntı yaşadı okuldan eve gözleri dolu geldıgı zamanıda bılıyorum .. Ama şimdi bazen annemlerden laf yıyor oda kendını eve kapattın sabaha kadar dinle kafayı yersın kızım tarzından oluyor :) Aslında o bana bırazcık destek olsa hanı oda pek bısey yapmıyor bu konuda bana karsı :(

Ramazanın ilk gününe kadar güzel bir kıyafet ve sade bas örtüsü bulmak istiyorum çünkü o gün kendi zulmümden kendimi kurtarmak istiyorum.. Bana dua edin o gün nasip olursa eğer size yazacagım inşaALLAH zaten 22 temmuzda doğum günüm arada iki gün oluyor yani.. Belki evden çıkmam çıkmam dogum günümde kapanırım hoşuma gitti bu .. :)

berat05

Yönetici

Katre Patre…

Sen ne yaptın ? Bu gönülü alıp ne yaptın ?
Ben Allah celle celaluhu karşısında aciz bir kul , ibadetlerini düzeltmeye çalışan,takvada en aşağıda olan ben…Sen in karşında mahçup bir şekildeyim..
16 yaşının verdiği o genç kız yok karşımda…sanki olgun bir hanımefendi var…Ben senin yanında neyim ki? Karşımda bir devsin sen Katrem…Ben kimim ki….Şu yazını okudukça gözyaşımı engelleyemedim…Yüreğimdeki kapanma aşkını körükleyen ,tebliğ yapabilmeme vesile olan sizler,Rabbimin izni ile görüyorum ki ben yanınızda küçücük kalmışım..Sizler büyümüşsünüz …Gönül bahçenizdeki çiçekler bende hiç yok İNAN… Sen o küçük gönlünü ne kadar büyüttün biliyor musun ….ALLAH Celle Celaluhu içindeki bu tebliğ - bu takvalık aşkını eksiltmesin artırsın…

Senin şu kendin için yaptıklarını ben yapamamışım….Sen beni geçeli nice olmuş Katrem…
Bu gönül öylesine sevindi ki…Rabbim seni korusun…kollasın..Cennet bahçelerinde Peygamber Efendimize “sallallahü teala aleyhi vessellem” komşu eylesin…
Katrem…..Sen Peygamber Efendimizin sünnetidir diye yaptıklarınla önce bana örnek oldun….bilmeden vesile oldun…Gönül bağımı çözdün… Dizlerimi titrettin…Ben kimim ki senin yanında Katrem…

Rabbim Hiç birimizi Sırat-i Mustakım’den ayırmasın inşallah…
Katrem gibi….Kalbur-Kesir gibi…..mir_erhan gibi Gönül Dostlarımızı başımızdan eksik etmesin inşallah..

Bu yazıları yazdıran, gönlüme ışık veren RABBİME HAMDÜ SENALAR OLSUN

Tebliğ ve Desteğe Devam inşallah…

Sizlerin destegi..
Inanin, yuregim titredi.

Yazdiklarin..
Insanlara yardimlarin..
Teblig askin..
Allah senden razi olsun.

Allah senden razi olsun.

Allah senden razi olsun.

Sevgili kardele ablam,

Ben boyleyim.

Elhamdulillah.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı

Sizlerin destegi..
Inanin, yuregim titredi.

Allah senden razi olsun.

Ben boyleyim.

Elhamdulillah.

Ve aleykum selam Katrecim canım benim.. MaşaALLAH SubhanALLAH.. Allah (celle celaluhu) razı olsun senden..
Sen de benim bir kardeşimsin..Estağfirullah kardeşim.. o senin hanımefendiliğinden, senin güzel ahlakından..
Rabbim senden razı olsun.. Sen tesettürünle, tatlı dilinle, güzel gönlünle nice gönüller kazanacak, nice kardeşlerimize vesile olacaksın Rabbimizn izniyle.. Rabbim razı olacağı bir biçimde hayırla yaşamayı nasip eylesin bizlere..

mir_erhan

Moderator
Selamün Aleyküm...
Sevgili Katreparemiz..
Gönlümüzün en güzel yerine işleyen en güzel en güzelparemiz..
Yüreği kedisinden büyük...
Cümleleri yüreğinden....
Sevdası hepsinden büyük kardeşimiz ...

Sevgili BERAT ablamızın dediği gibi senin gözünde gönlünde öyleyiz. ama
Allah celle celalüh bizleri Bahsettiğin konumlara gelme mücaddelesi verenlerden eylesin..

Sen öyle güzel yazıyorsun ki her yazdığının içinde biz kendimize ait bir çok şey buluyoruz...
Ben son 5 yıldır akıllandığım gibi ne olurduda çocukluğumdan başlasaydım..
ne olurdu hayatımı o zamandan beri Kuran ve Sünnete göre şekillendirseydim...
çevremi yuvamı işimi ona göre kurabilirdim...
Ama geç kalmış sayılmayız...
Her birimiz bir Musab Bir Ammar Bir Talha Bir Zübeyirler olabilme yolunda direnebiliriz...
Biz Hatice, biz Sümeyye Bize Fatıma Biz Ayşe ve zeynebler olabilmeli
Fatımalar gibi Hasanlar Dünya ya getirmeli Hüseyinler yetiştirmeliyiz..

Sevgili kardeşim... inşallah sen bu işi tam zamanında yüklendin...
Bizden çok daha şanslısın.. imrenerek bakcaz sana...
seni örnek tutacağız yeni gelen neslimize...İnşallah...
Allah cele celalüh yolunu açık eylesin... bizi sensiz bırakmasın inşallah...
Ayrıca yıllardır Duruşlarıyla emekleriyle sabır dolu yürekleriyle
bu güzel yuvayı yalnız bırakmayan BERAT ablamız ile Kalbun Kesir Kardeşimiz hakkındaki dediklerine çok katılıyorum..
Allah celle celalüh onlardan razı olsun..
Ve buralara gelip bir satırla yazan yazılanları sabır ile okuyup bizleri yalnız bırakmayan kardeşlerimizden de Allah celle celalüh razı olsun.

Allah Rızası için Seni seviyoruz KATREPAREMİZ...

Selam ve dua ile

mir_erhan

Moderator
ALLAH cümlenizden razı olsun .. Korkuyorum içim çok heycanlı oluyor yazarken .. Yazdıklarınızı okudukca bu kadar samımı insanlar karşısında çekiniyorum.. ALLAH daim etsin yolundaki bu samimiyetinizi.. Bu aciz kardeşinizi dualarınızdan eksik etmeyin inşaALLAH .. ALLAH yar ve yardımcınız olsun ..

Selamün Aleyküm...
Sevgili kardeşim.. kaç gündür yazdıklarını okuyorum.. ama yoğunluktan bende iki satır yazamadığım için üzülüyorudum.. nasip...
Sevgili kardeşim..
ben Haz. Hamzanın Şehadetini hep şöyle de yorumlamışım...
Eğer Vahşi Hidayete erecekse... ve bu da benim şehadetimle olacaksa Ben buna Razıyım Allahım diyecek bir Yürekte HAz. HAMZA...
EFendimiz. Haz. Vahşiyi İslama davet edince. hz. Vahşi : Furkan Suresinin 68. Ayetin meali olan;
''Onlar ki, Allah ile beraber başka bir ilâha yalvarmazlar, Allah'ın haram kıldığı cana haksız yere kıymazlar ve zina etmezler. Bunları yapan günahının cezasını bulur. Kıyamet günü azabı kat kat olur. Ve orada alçaltılmış olarak temelli kalır."
hatırlatarak. Bunları sen söyledin.. bende bunların hepsini yaptım Acaba benim için bir ruhsat varmıdır? der...

Bunun üzerine Allahu teala Furkan Süresinin 70 Ayetini nazil etti...'' Ancak tevbe edip iyi davranışlarda bulunanlar başka, Allah onların kötülüklerini iyiliklere çevirir. Allah çok bağışlayıcıdır. engin merhamet sahibidir..''

Bunları duyan Vahşi. Ey Muhammed der, Ancak tövbe eden iman eden , salih amel işleyenleri istisna eden şart ağır bir şarttır. belkide ben buna güç yettirmeyeceğim'' diye haber saldığında, Allah teala Nisa suresinin şu ayetini Nazil ediyor; '' Doğrusu Allah kendisine ortak koşulmasın Asla affetmez. Ondan başkasını (diğer günahlarıda ) ise, dilediği kimseler için bağışlar mağfiret buyurur. Her kim Allah a şirk koşarsa geçekten pek büyük bir günah ile iftira etmiş olur.''(Nisa 48).

Bu Cevabı alan Hz. Vahşi yine şöyle bir haber gönderdi... Ya Muhammed görüyorum ki bu da Allahın isteğinden sonra olur. bilmiyorum Allah beni affedermi affetmezmi, bundan sonrası varmıdır.?. Bunun Üzerine Allah u teala Tüm insanlığadır diye Efendimizin Müjdelediği bu Muhteşem Ayeti Nazil eder ;
'' De ki ! Ey Nefisleri aleyhine ileri gitmiş kullarım. Allahın Rahmetinden ümit kesmeyiniz. Allah Tüm günahları bağışlar. Çünkü O çok bağışlayan çok merhamet edendir..''^( Zümer 53)

Sevgili kardeşim Tövbe Anadan doğulmuşcasına insanı tertemiz ediyor. Bu hepimiz için geçerlidir. Allahın Rahmetinden kim ümit kesebilir..Bundan şunudu anlıyoruz ki Allah teala bizler ne istesek onu veriyor. yeterki samimi olalım itiraf edip kabul edelim. bunuda çok güzel şekilde samimice dile getiriyorsunuz.

Allah hepimizin yardımıcısı olsun...
Biraz uzattım biliyorum hakkınızı helal edin...

Selam ve dua ile

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Sizi örtünmeye çağırıyoruz!

Sizi tesettüre bürünmeye davet ediyoruz!

Sizi tepeden tırnağa güzelce kapanmaya çağırıyoruz!

Vücut hatlarınızı belli etmeyecek bir şekilde giyinmeye,
Başörtülerinizi omuzlarınızın üzerine salıvermeye çağırıyoruz..

Çünkü ALLAH Teala böyle istiyor!

Sizi ta başlangıçta edep ve haya duygularıyla donatan,bu yüce duyguları fıtratınıza yerleştiren ALLAH istiyor..

Fıtratınıza yerleştirdiği hazinenin görkeminden haberdar olmanızı,o muhteşem hazineye sahip çıkmanızı istiyor!
Biliyor musunuz?Hz.Meryem sonradan kazandıklarıyla değil,sırf bu mevcud hazineyi koruduğundan dolayı bütün alemlere seçkin kılındı..

Sizleri utanma ve terbiye duygusuyla süsleyerek yeryüzüne gönderen ALLAH Azimüşşan şimdi sizden onları ortaya çıkarmanızı istiyor..
ALLAH örtünmemizi bizden ta ilk günden itibaren yeryüzüne ilk ayak basar basmaz istemiştir.Bunun böyle bilinmesini istiyoruz ve bu meselenin özellikle İslamda örtünme diye ele alınmaması gerektiğine inanıyoruz.Çünkü örtünme Muhammed as. ile başlamamış ALLAH Teala ilk günden itibaren örtünmeyi hayalı ve edepli olmayı emretmiş,daha sonra toplumlar ne zaman ki bu çizgiden ayrılmaya başlamış,gönderdiği rasullerle bu çağrıyı yenilenmiştir.

Bugün bizle beraber tüm dünya bilmektedir ki başlangıcından itibaren günümüze kadar müslüman bayanlar örtünmekle yükümlüdür.Bütün İslam mezhepleri şu konuda ittifak etmişlerdir:Müslüman kadının ellerinin ve yüzlerinin dışında kalan yerlerini yabancı erkeklere göstermeleri haramdır,vücut hatlarını belli edecek şekilde giyinmeleri haramdır,tenlerini gösterecek derecede ince giyinmeleri haramdır,giyim kuşamda kafirlere benzemeleri haramdır.

Bu konuyu bunu dışında başka bir şekilde anlamaktan hele pazarlık masasına yatırmaktan tartışmaktan ALLAH'a sığınırız.

Kadının güzelce örtünmesi ALLAH'ın yeryüzündeki çizgilerinden bir çizgi,işaretlerinden bir işaret,şiarlarından bir şiardır! Herşeyden önce yerine getirilmekte olan bu emir buna şahit olanlara derhal o emri vereni hatırlatır..Yine örtülü bir bayan hayvani şeytani ve nefsani çağrışım yapacak bütün görünümünü geri plana atmış olacağından,şeytani atmosferin yerini Rahmani bir atmosfer kaplayacaktır.

Rabbimiz Bizim İyiliğimizi İstiyor!

Sizin tesettüre bürünmenizde ALLAH Teala'nın bir çıkarı var mıdır?İyi biliniz ki şu anda yeryüzünde yaşayan milyarlarca bayan,istisnasız hepsi örtünse her biri birer insanlık abidesi olsa,birer Meryem olsa,Asiye olsa,Hatice olsa,Fatıma olsa milyarlarca bayan edep ve hayada birbirleriyle yarışa girseler..ALLAH yine aynı ALLAHtır.Onun büyüklüğüne yüceliğine en ufak katkıda bulunmuş olmazlar.Ve yine yeryüzünde ne kadar bayan varsa hepsi edepsizlik,fuhşiyat ve kötülük yarışına girseler akla hayale gelmeyecek ahlaksızlıkları yapsalar..ALLAH Azmüşşanın şanına en ufak bir zarar gelemez.Eğer ALLAH Teala bizim örtünmemizi istiyorsa,işin ahiret yönü bir tarafa tamamen bizim menfaatimiz,bizim iyiliğimiz,dünyevi mutluluk ve huzurumuz için istemektedir.

Hem ALLAH değil midir insanlardan bir şey istemeye emretmeye en çok hak sahibi olan..Onları yaratan,yaşatan değil midir?Şu hususu aklınızdan hiç çıkarmayınız ki,ALLAH'a kulluktan kaçınanlar,kesinlikle şu anda birilerinin bir yerlerin kuludurlar!Varsın onlar özgür olduklarını,özgürce yaşadıklarını,özgürce bir tercihte bulunduklarını zannederek kendi kendilerini avutsunlar! İyice düşündüklerinde göreceklerdir ki örtüsüz olarak sürdürdükleri bu yaşantıyla birilerinin çağrısına uymaktadırlar,birilerini memnun etmektedirler.Bu birileri onların nefisleridir,şeytani duygularıdır,içinde yaşadığı toplumdur,modadır,başkalarının beğenisidir,başkalarının dışlama korkusudur,bir takım güç odaklarıdır,paradır,diplomadır,iştir,makamdı r..

''Seçilin ayrılın şöyle ey mücrimler!Ey Ademoğulları!Size şeytana kulluk etmeyin,çünkü o apaçık düşmanınızdır.Bana kulluk edin.Dosdoğru yol budur,diye and vermedim mi?''

Şeytana ibadet etmek nitelemesi gerçekten çok acı bir niteleme.Birilerine ağır gelebilir kabullenmeyebilirle r.Fakat şeytanın çağrısına uyup hayatını ona göre şekillendirenleri ALLAH böyle niteliyor.

Evet anlamak isteyen için bir konu ancak bu kadar berrak olur hak ve batıl birbirinden ancak bu kadar ayrılır.Örtünmenin ALLAH'ın emri olduğu,hem de ilk ve çok önemli emri olduğunu,örtüsüzlüğün de şeytanın bir emri ve çağrısı olduğu konusunda acaba bir tereddüdünüz var mı?

Şu anda örtüsüzlüğe hangi gözle bakıyorsunuz?

Önce şu noktayı iyi tesbit edelim;örtüsüzlük bir hata değildir,bir anlık günah değildir,bir an için yapılan gıybet,öfkeyle işlenilen bir günah değildir.Kısacası ALLAH'ın yasakladığı haram olan ne varsa ara sıra işlenenlere benzemez.

Örtüsüzlük bir hayat tarzı,yaşam biçimidir.

Örtüsüzlük bir düşüncenin,bir felsefenin yaşama geçirilmiş halidir.

Verilmiş bir kararın düşünülerek varılmış bir kararın uygulanmaya konulmasıdır,bilinçli bir tercihtir.Örtüsüzlük başka bir yoldur,başka yolda seyretmektir.

Dahası örtüsüz hayat tarzı bir bütündür birazını alıp birazını bırakma imkanınız yok gibidir.

Bugün yeryüzüne egemen olan örtüsüzlüğün öne çıktığı,kadın vücudunun sergilendiği yaşama biçimi ne Musevi ne İsevi ne İslami kaynaklıdır.Vahye kapalı,ALLAH ile ilişkisi olmayan ,seküler,dinsiz bir hayat tarzıdır.Onlar istedikleri kadar güzel isim verseler de kendilerine cahili toplumlardır.Bu cahili toplumların ve küfür düzenlerinin hepsinin ortak bariz özellikleri,egemenliklerinin çıplaklık ve ahlaksızlık üzerine kurulmuş olmasıdır.En büyük sermayeleri budur.Siz bunları onların elinden alırsanız sistemlerinden geriye hiçbir şey kalmaz.Bundandır ki hayanın simgesi örtüye aşırı bir nefret duyarlar.Ticaretler i,edebiyatları,sanatları,medyaları kısaca herşeyleri..

Durum böyle olunca elbette böylesi toplumların en amansız düşmanları tesettüre olacaktır,edebe utanma duygusuna,nikaha,temiz aile hayatına olacaktır.

Bütün bunlardan sonra sizi şimdi hemen şimdi örtünmeye çağırıyoruz!

Sizi hem örtünmeye çağırıyoruz,hemde örtündüğünüz takdirde karşınıza kimlerin dikileceğini nelerle karşı karşıya kalacağınızı baştan haber veriyoruz!

Örtünmenin hiçbir maddi getirisi olmadığı bir günde davet ediyoruz!

Öyle her türlü kapının açılmadığı günde ediyoruz!

Yıılarca hayalini kurup sonunda güçlükle ulaştığınız okulunuzdan,kariyerinizden olabileceğinizi hatırlatıyor bunu bile bile davet ediyoruz!

Evden dışarı çıktığınızda belki birileri alay edecekler,dudak büküp eğlenecekler..Hem bütün bunları baştan söylüyor hemde çağırıyoruz!

ALLAH Teala'nın tabiriyle ''karanlıklardan nura doğru'' yolculuğa çıkıyorsunuz..Elbette bütün bunlarla karşılaşacaksınız.Cennetin muhakkak bir bedeli olacak ve siz bunu ödeyeceksiniz..

ALLAH Rasulunun müminlere biat verirken söylediği sözleri hatırlayın.''Kınayanların kınamalarından korkmayacaksınız''...

Örtünün ve bundan sonra ki kınamalara hazır olun hatta dil uzatmıyorlarsa şaşırın.Ve güzellikle tebessüm edin.Kazanan sizsiniz!!

Belki de bunların hiçbiri olmayacak hatta..

Zamana ve mekana göre insanların örtünmeye karşı tavrı değişik olabilir.Belki birçokları sevinecek,tebrik edecek,gıpta edecek,özenip o da örtüncek..Olumlu veya olumsuz sizi bu durumlardan hangisi bekliyorsa beklesin önemli değil yükümlü olduğunuz örtünmeye davet var...!

Çünkü siz ALLAH'ı hatırlayacaksınız.

Haydi kalkın ve güzelce örtünün..Evet şimdi kalkın ALLAH için güzelce örtünün,bol bir elbiseyle vücudunuzu kapatın,başınızı mükemmelce örtün,sonra aynanın karşısına geçin ve seyredin..Şuan bu yazıyı okumayı kesin ve yapın bunu.Şu anda karşınızda duran bambaşka biri öyle değil mi?

Öncekiyle alakası olmayan başka bir dünya insanı değil mi?

Bırakın başkalarını şu an siz kendi kendinize ALLAH'ı hatırlatmıyor musunuz?Hatta iyice bakın etrafa odanızın atmosferi değişti değil mi?Çünkü şu anda orda melekler var,dilinizde ALLAH olduğu müddetçe,ALLAH'ı hesaba katma,ALLAHı dikkate alma düşüncesi olduğu müddetçe onlar sizinle olacak.Herşeyden önce siz şu ana kadar size bakan gözlere dişiliğinizi,cinselliğinizi,dış görüntünüzü sunuyordunuz,sizinle karşılaşanlar ister istemez bunlarla karşılaşıyordu.Şimdiyse cesedinizi perde ardına çektiniz ruhunuzu sundunuz.O ALLAHın üflediği ruhunuz..

Şöyle bir kendinizi yoklayın bir emri yerine getirdiniz ve neler değişti.İnsani,melekut alemine ait duygularınız ön plana çıktı değil mi?Öyle ya bastırılan bu erdemleri kendiniz bile görememiştiniz.

Siz şu anda ALLAHı hatırlatan bir işaretsiniz.Muhatap olduğunuz herkesi İslama çağırıyorsunuz,hiç konuşmadığınız halde.Ne yazık ki sizinle muhatap olan bir takım zavallı nasipsizlerin kalplerinde ki marazları artacak,dertleri depreşecek.İç dünyalarında savaş başlayacak,kimisi sözleriyle kimisi gözleriyle sataşacak,güçleri neye yetiyorsa onu yapacaklar.

Ama siz ALLAH'ın yakınlığını,sıcaklığını,muhabbetini kazanacak ve bunu iliklerinize kadar hissedeceksiniz,,özel olmanın ayrıcalıklı olmanın tadına varacaksınız..

Şu noktayı da unutmayın ki herşeye rağmen bu toplumun önemli bir kesiminden ciddi bir saygı göreceksiniz.Sizi ciddiye alacak güven duyacak,sizi toplumu ayakta tutan direkler olarak görecekler..Kaliteli insanlar tarafından sevilecek boş manasız anlamsız hayat yaşayanlardan sıyrılacaksınız.

Ve siz bu arada sayısız kötülükten kurtulmuş olacaksınız,rahatsız edici bakışlardan,çirkin sözlerden uzak ve emin bir hayatınız olacak..
Ve birgün o çok da sevmediğiniz dünyadan ayrılma vakti gelecek..Onu tercih ettiniz bütün kavşaklarınız da..ve şimdi Ona gidiyorsunuz.Siz zannediyor musunuz ki,böylesi bir deönemde örtünme mücadelesiyle ömür geçirenlere ALLAH Teala kıyamet günü sadece emirlerinden birini yerine getirme sevabı verecek?

Size öyle bir amel defteri verilecek ki..!

Şaşıracaksınız belki de..ALLAH'ım bu defter benim değildir bunda ALLAH yolunda savaştığım yazılı ,kurşunlandığım yazılı,yıllarca durmadan tebliğ yaptığım yazılı..Bu benim olamaz diyeceksiniz.Size denilecek ki yanlışlık yok gençliğinizin en güzel dönemlerinde her pislik sizi kuşatıp kendine çekerken siz ALLAH'ı tercih ettiniz,sabrettiniz,mazlumdunuz.. ALLAH'ın bunları unutacağını ve karşılıksız bırakacağını mı sandınız?...
Akla hayale getiremediğiniz ebedi bir saadet yurdu sizin olacak..

____
Açılıp saçılarak varlığınızı ispat etmenin dışında yolunuz yokmu?Öne çıkaracağınız şahsiyetiniz karakterinize ait donanımlarınız yok mu?
____
Yaşlanınca örtünürüm mü diyorsunuz?
Hatta siz düşünmeseniz bile etrafınızda ki kodamanlar atılacaktır:Gençliğini yaşa ne alemi var bu yaşta öcü olmanın?diye.Genç bayanlara sesleniyoruz,sizi açılmaya sevkeden bu yaşlılara acıyın onlar acınacak durumdadırlar.
____
Peki siz cehennemin henüz teori aşamasında olduğunu ALLAHın birgün bundan vazgeçeceğini mi düşünüyorsunuz?Uygulamayacağı cezayla korkutan bir baba gibi mi tasavvur ediyosunuz?(HAŞA)Cehennemi bir blöf mü sanıyorsunuz?
____
Kendi kendimizi kandırmayalım.Örtüsüz hayat tarzı bütündür.Başınızı açmışsanız aşağısı ona uymak zorundadır.Siz hiç başı açık ama topuklara kadar elbiseli giyim tarzı gördünüz mü?

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı

Anlatayim..

can kardeşim yapamadım desem kızar mısın bana? denedim dediğin gibi olmuyor..bnde kapanalı 2 ay oldu can kardeşim bütün zorluklara rğmen çok iyi gidio:)

değişim

Kayıtlı Kullanıcı
MasaAllah kardesim. Benimle senin aranda birkac gun var demek ki tesettur konusunda :) Bende agustosun 1'inde, Ramazan'in ilk gunu kapanmistim. Nice yillara insaAllah. Tesetturunun dogum gunu mubarek olsun :) ne zamandir yoksun, nerelerdeydin?

çok sağol canım benim :)
şu aralar pek giremiyorum, halam ameliyat oldu ona bakıyorum bir de yengemin küçük bebeği var ona yardımcı oluyorum.baya yoruluyorum bu yüzden nete girmeye pek vakit bulamıyorum.
sen nasılsın? :)

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
B):T
esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuhu..

Sizlerin destegi..
ınanin, yuregim titredi.

sevgili berat05 ablam, sen benim icin hep gizli hayrani oldugum, rol model bir insansin. Gunun birinde senin gibi olmak istiyorum...
Yazdiklarin..
ınsanlara yardimlarin..
Teblig askin..
Bana hep hatice annemi andirdin.
Allah senden razi olsun.

sevgili kalbun kesir ablam, sen benim icin ablam gibisin. Benim ablam yok normalde, ama artik "yok" diyemiyorum. Sen nisanliyken, evlenirken, sorunlar yasarken, hep duamdaydin. Anneme dahi "bugun bir ablamizin dugunu var" dedigim gelinsin. Kendimi sana cok benzetiyorum. Ama ben sen olmaya ulasamam tabii ki ama.. Senin gibi hanimefendi genc bir gelin olmak hayalim. Kitaplara merakin, hanimefendi durusun, nurlu teblig yolundaki gayretinle bana rabiatul adeviyye'yi hatirlatip, aglattin.

Allah senden razi olsun.

sevgili mir_erhan agabeyim,

senin ilgilendigin gibi kimse bizim tesetturumuzun alnindaki nur oldugunu hatirlatmadi. Sen oyle bir teblig aski, oyle bir yurekle onumuzde haya kilicini cektin ki.. Mus'ab, uhud'tan geldi de golgesi yuzume dokundu sandim. Oyle imanli bir beyefendisiniz ki, allah abim olmadigini bana unutturdu.

Allah senden razi olsun.

sevgili kardele ablam,

ozellikle sana yazarken, oyle utaniyorum ki, bu senin sonsuz asalet ve hanimefendiliginden kaynakli.. Sessizce bizi okudugunu, dinledigini, huzunlendigini, dualarina kattigini hissettim hep. Bilmiyorum ama hissettim iste. Kardelenler, senin imanin, allah'a yakinliginla gonlumde adini cicek bahceleriyle andi. Ben seni hep seccademin bir kosesinde tasidim. Geldigimden beri belki farketmissindir, sana yazmaya (tipki berat ablamiza oldugu gibi) utaniyorum, acaba bir yanlis yapar miyim diye. Bana hep sumeyye'nin sukutunu animsattin.

Bu yazdiklarimi gorenlerin gonlu kirilmasin, bu sayfada en cok onlarla gonul gonuleyim. Oyle ki ilk goz isigimdi bu bolum benim. Hala da oyle. Bilmem ki katrepare'ye siz ne dersiniz? Ama bu genc aciz sizi o kadar kendine yakin goruyor ki cennette sizi gorup tanimak istiyorum, inanin. Ellerinizi ellerimde, gonullerini gonlumde hissediyorum simdiden. Allah ebeden razi olsun sizlerden..

Bildiginiz gibi ben fransaya gelisimin 4. Ayinda, ramazan'in ilk gunu kapandim. Bu yuzden bir suru eksigim vardi. Etrafimda duzgun tesetturlenebilecegim kiyafetler, magazalar yoktu. Turkiye'den zar zor getirttigim etekler haricinde..

Dolabimda sari hicbirsey bulamazsiniz mesela. Annemin daha onceden aldigi alli pullu sallari afrika icin toplanan yardim paketlerine ekledim. Yerine siyah, lacivert, ufak cicekli, kahverengi, cok hafif renkli kiyafetler kaldi.
Takidir sudur budur pek onemli degil ama sag parmaga takilan yuzukler yuregimdeki huzundur, efendiler efendisi'nin sunneti oldugundan dolayi.
Kokulari cok sevmeme ragmen, surmem. Surersem ya namaz kilarken , ya kur'an okurken surerim. Bu yuzdendir ki seccadem ya mescidi nebevi yada hafif esans kokar secde yerlerim. :)
Avcuma cok ozledigimden mescidi nebevi kokusu surerim ve baskalari duyup hissetmesin diye suya tutarim avcumu. Yalnizca kendim duyarim.

Ben boyleyim.
Turkiye'ye gelecegimden dolayi planlar yapmaktayim. Ferace alacagim insaallah. Yakinlarimin buyuk bir bolumu beni ilk defa tesetturlu goreceginden heyecanli, ben doguya , vatanima gelecegim icin, medine'ye bir adim daha yakin olacagimdan heyecanliyim.

Elhamdulillah.

Guncelleme (dun yazdim ama arkada kaldi :))

canım kardeşim katreparem,
öyle güzel duygularını belirttin ki
gözyaşlarımı tutmak mümkün olmadı.
Sevginiz gönlümde okadar büyük ki,
kelimelere dökmek çok zor.
Yazdığın gibi özellikle dualarımda hep benimlesiniz.
Birbirimizi görmesekte aynı duygularla rabbimin sevgisiyle
bağlanmışız.son nefesimize kadar hep bu sevgimiz kalbimizde olsun.
Tatlı kız seni seviyoru.
Rabbime emanet ol.
Allah yar ve yardımcın olsun.
Selametle kal inşaallah.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt