Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (13 Kullanıcı)

berat05

Yönetici
Ablam ne güzel yüreğiniz var çok teşekkür ederim ama siz zaten elinizden geleni yaptınız.. Ben halledemezsem yazarım sizlere zaten .. Yarına kadar düşünüp dua edeceğim elbette ALLAH kulunun kalbini en iyi bilendir.. Sizleride üzdüğümü düşündüm bir an .. Aslında normal şartlarda çok şükür aile içinde imkanı iyi olan bir insanım ama konu kapanma olunca elimde hiçbirşeyim yok .. Yarın bakacağım bir çaresine inşaALLAH .. Ailem ALLAH başımızdan eksik etmesin melek gibi insanlardır ama işte bazen ufak tefek konularda birbirimizin dilini anlamayabilirz.. Onlarda kendilerinde iyiliğimizi istiyorlar biliiyorum .. ALLAH büyüktür ablacım ..

Kardeşim...

İnanın bizde çok sıkıntılar çektik...Elimizdeki ne ise onla idare etmek zorunda kaldık..bunlar geçecek..ama yardımcı olabilirsek ne alâ..
Yanlış anlaşılmasın...sakın yazdığım...elimizden gelirse yapmak isteriz.

MEVLADANIM

Kayıtlı Kullanıcı
Ben internetten bakıyorum bazı sitelerde çok uygun kıyafetler var. Siz de internetten bakın derim. Büyük tesettür firmalarının kıyafetleri çok pahalı oluyor. Mağazlardakilerin de... Ama bazı kıyafetler nette gerçekten uygun. Kapıda ödeme imkanı da sunuyorlar. Belki size daha çok hitap edebilir. Ama bir mağazaya gidip durumunuzu güzelce izah edip, ben kapanmak istiyorum kardeşim bana yardımcı olun derseniz bu mübarek aylarda sizi kimsenin kırmaya çalışacağına inanmıyorum...

Öyle yapıcam kardeşim ama benim elimde 65 tl yokki :) KalBuN KeSİR kardeşim işte o 65 tl şuanda bende yok .. Zamanında saçmasapan yere para harcadım tiyatro öğrencisiydim her oyun cıkısında yemege gıderdım .. Şimdi düşünüyorum nasıl vericem o günlerin hesabını diye bazen yemegı begenmez yarım bırakırdım :( Şimdi halimiz vaktimizden bir şikayetim yok annemler bize ALLAH ın izniyle yokluk hıssettırmıyorlar cok sukur .. Ama bu durumda küçük bir imtihan gibi elimde 20 tl den baska param yok bu benim imtihanım sanırm çok üzülüyorum hesabını nasıl verecegım dıye :(

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim...

İnanın bizde çok sıkıntılar çektik...Elimizdeki ne ise onla idare etmek zorunda kaldık..bunlar geçecek..ama yardımcı olabilirsek ne alâ..
Yanlış anlaşılmasın...sakın yazdığım...elimizden gelirse yapmak isteriz.

Ben de Berat ablama katılıyorum.. Sıkıntı her konuda çektik. Aile, okul, arkadaş, kıyafet ...
Ben ilk kapandığımda üniversitedeydim ve sadece 1 tane pardüsem vardı. Her gün onu giyiyordum..
Giydiğim onca kıyafeti geride bırakmıştım..Seve seve.. Hiiç gözüm onlarda kalmadı..
Başörtü bağlamayı beceremiyordum. Girerken aç, çıkarken kapat tı.. Çok zordu..
Ailem örtünememe karşıydı. Tam bir ay uğraşmıştım telefonla ikna etmek için.. Nafile.. Elimde başörtüyle geziyordum, ağlıyordum o dereceydi.. Yanımdan ayırmıyordum başörtümü, ama başımda değildi.. En sonunda bir gün dayanamayıp kapanıp okula gitmiştim..
2 ay sonra da okul bittiğinde ailem ilk o zaman görmüştü..

MEVLADANIM

Kayıtlı Kullanıcı
Çok teşekkür ederim canım ablacım çok saol :) başüstüne :)

Ülkü87

Kayıtlı Kullanıcı
Son olarak bir is arkadasima ulastim zaten su an icin 3 kisiyiz ve kendisi kararimi o kadar saygiyla karsiladi ki sasirdim kaldim. Vallahi bu kadar okuduktan sonra meslegimden ayrilma durumum olursa ailem cok üzülecektir fakat Rabbim öyle bir duygu bahsetti ki inanin umurumda bile degil. Öyle bir rahatlik bir huzur var ki icimde sanki tüm kapilari acacak gücteyim. Cok tuhaf ben hic böyle hissetmemistim. Bir iki arkadas bekle danis öyle kapan dediler fakat Allahin izniyle insallah cuma günü itibariylen kapanacagim, bunu cok istiyorum. Allah rizasi icin benim icin ve benim durumumda olan tüm kardeslerim icin bol bol dua bekliyorum sizlerden...

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
YarabbelaleminSen ne büyüksün
Sen herşeye Kadirsin
bizim Mevlamızsın
Sen bizi yarı yolda bırakma
Sen tesettürümüzü derimiz eyle
sevgilimiz eyle
YarabbiSen kardeşlerimizede sevdir
Yarabbi
tüm hamdlar San'a şükürler San'a
Sen çok Rahman veRahim c.c. Olansın

mir_erhan

Moderator
YarabbelaleminSen ne büyüksün
Sen herşeye Kadirsin
bizim Mevlamızsın
Sen bizi yarı yolda bırakma
Sen tesettürümüzü derimiz eyle
sevgilimiz eyle
YarabbiSen kardeşlerimizede sevdir
Yarabbi
tüm hamdlar San'a şükürler San'a
Sen çok Rahman veRahim c.c. Olansın

Amin... Güzel yürekli kardeşim..
Güzel duaların için aminler olsun...
''Sen Tesettürümüzü Derdimiz Eyle Sevgilimz eyle...'' EyvALLAH...
Allah celle celalüh razı olsun...

selam ve dua ile

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
:) Güldüm gerçekten... Ben bunu diyemedim tabi çünkü bayan tesettürlüydü...
Feracenin resimlerine baktım gerçekten sanki bulabilirmişim gibi geldi. Galiba tek parça, muhtemelen dikimi de ucuzdur. Pardesü gibi kalın kumaşlı gözükmüyor hem bol olduğu için için de şu an hali hazırdaki kıyafetlerimi de giyebilirim herhalde... Çok teşekkür ederim desteğiniz için. Ben gerçekten hiçbir erkeğin bana bu kilolu halimle bakmayacağını bu sebepten dolayı tesettürün bir anlamı olmadığı söylendiği zaman şaşırmıştım. Aslında tam tersi genelde insanlar yanlarındakileri dürtüp aa şükret bak haline neleri var görüyorsun di mi tı tı tı yazık ne kadar genç... Laflarını duyarım yani bakılırım... O güzel ellerinle yazdığın güzel yorum için teşekkür ederim. O güzel sözleri klavyenden yazarken bana verdiğin destek hürmetine Rabbim günahlarını parmaklarının arasından döküversin İnşallah:)

AMİN SAĞOLASIN
Gerisi sana kalmış İnşallah mübarek ramazan ayın da bu işi başarırsın
Eğer ferace almak istiyorsan fatih çarşamba da bulursun
bulamazsan bile özel dikim yaptırabilirsin çok pahalı olmaz 45-50 tl den başlıyor fiyatları
Allah a emanet ol :)

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum ..
Birkac saat yoktum, hemen hepiniz gelmissiniz. Bayram yerine donmus ortalik, ne guzel..

MEVLADANIM'dan guzel haberler yok mu acaba ? :)

imported_KüBra__

Kayıtlı Kullanıcı
Allah CC hepimizin yardımcısı olsun. Artık cok fazla bakamıyorum foruma, ama cok güzel, cok anlamlı seylerin paylasıldıgını gördüm. Allah CC hepinizden razı olsun. Kapanmak isteyen bütün kardeslerime Rabbim yardım etsin ve önünüzde duran tüm engelleri kaldırsın insaAllah. Allah CC layıgıyla örtünme sevgimizi daim eylesin. Bende insaAllah Ramazanda kapanmayı düsünüyorum. Hem heyecanlıyım hem korkuyorum. Dualarımızı birbirimizden esirgemeyelim. Allah'a CC emanet olun.. Umut Cicegi kardesim, sana yazmadan gecmek istemedim. Allah'ım CC insaAllah nasip ederde kilolarını verirsin ve saglıgına kavusursun. Allah CC sana ve butun hasta olan müslüman kardeslerime sifa versin insaAllah. Sakın insanların dediklerine bakma, ve insaAllah bu yoldan vazgecme. InsaAllah örtünürsün layıgıyla :) Sizin gibi gönlü temiz olan insanlarla aynı forumda mesaj paylasmak bile insana iyi geliyor inanın :) Tekrar Rabb'ime emanet olun

umut_çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı
Bütün bu yazılanları düşünüyorum da kardeşlerim. Vardığım nokta insanlık olarak çok büyük bir gafletin içinde olduğumuz.
Bilimin bu kadar ilerlediği tek bir Yaratıcıyı gösterdiği, metaryalist zihinlere nice ibretlerin bu bilimin içinde olduğu farkedildiği, üstelik bu ilerleyen teknoloji ve bilime dair bilgilerin asırlar önce Kur'an gibi mükemmel bir kitapla tasdiklenmiş olduğu halde, hala şu durumda olmamız pek acı.
Kilolu olduğu için açık saçık kıyafet bulabilen, ancak tesettürle taçlanamayan,
Maddi gerekçelerle tesettüre uygun kıyafet alabilecek durumda olmayan bu sebeple kapanamayan,
Kapanmak istediği için etraftan korkunç sözlere maruz kalan,
Medenileşip kapanarak, kendi değerini ortaya koymak istediği için ayıplanan,
Üstelik Müslüman olduğunu söyleyen kişilerce ayıplanan,
Müslüman olduğunu söyleyip Kur'an'ın emirlerinden bir haber yaşayan insanlarca kınanan,
Kapanmak isteyip de kapanamayanlar diye bir konu başlığının açıldığı bir çağdayız.

İlahi emirler geldiğinden beri kaç yüzyıl geçti. Bu süre zarfında tüm insanların bu ilahi emirle silkelenip kendine gelmesi gerekti. Bu bilimin, aklın, fennin ilerlediği vakitler insanların uyanış vakti olmalıydı. Öyle bir vakit olmalıydı ki bu. Kapanmak isteyip de kapanamayanlar diye bir konu başlığı açmamalıydık. Çünkü İslami giyim tarzı ve tesettürden başka bir giyim tarzı tanımıyor olmalıydık. Başka türlüsünü hayal bile edemiyor olmalıydık.

Öyle bir çağdayız ki, ibadet kul ile Allah arasındadır, namaz kılmak kişinin tercihidir gibi cümleler kurabiliyoruz. Halbuki öyle bir çağda olmalıydık ki... Aaa sen namaz mı kılıyorsun demeleri yerine, aaa sen namaz kılmıyor musun ilk kez namaz kılmayan biriyle karşılaştım falan denmeliydi belki...

Ama en güzeli bu kirli dünyada, içimize sevgisini veren Rabbimiz, adını da inancını da yaşatıyor, çok şükür....

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
Aynı forumda ayrı şehirlerden bir arada toplanıp paylaşım yapmak ne güzel...cidden burası belli bir zaman snra insanın ailesi gibi oluyor..her internet başına geçtiğnde büyük bi heyecanla giriyorsun siteye..ben büyük heyecanla şevkle geliyorum buraya..yeni birşeyler öğrnmek paylaşım ypmak ap ayrı bi güzellik..rabbim herkese kapanmayı nasip etsin..

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Aynı forumda ayrı şehirlerden bir arada toplanıp paylaşım yapmak ne güzel...cidden burası belli bir zaman snra insanın ailesi gibi oluyor..her internet başına geçtiğnde büyük bi heyecanla giriyorsun siteye..ben büyük heyecanla şevkle geliyorum buraya..yeni birşeyler öğrnmek paylaşım ypmak ap ayrı bi güzellik..rabbim herkese kapanmayı nasip etsin..

Ne guzel.. :)
Amin ablacigim. Peki sen kapalisin degil mi?

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt