Selamun aleykum abim benim size bir kac sorum olacak..
abiim rabita nedir..neden bir tarikata baglanin diye sartlandiriyorlar size bir kac keredir soruyorum ama cevap alamadim :/
sorularim rahatsiz etmiyordur umarim
Aleykum selam Hayır rahatsızlık ne demek...Benimde eşim fazla internete girmemi istemiyor...Fırsat buldukça girebiliyorum...
Rabıta bağlantı...İrtibat demek...Şahsen biz insanların söylediği tarzda rabıta yapamadık...
Biz Allah C.C. na yöneliyoruz...Aracı yok...
Tasavvuf hazreti peygamberden gelmiştir inkar edenin hiçbir karı yoktur keşke bilmiş olsalardı..
: anladim abiim peki,cok tesekkur ederim istedigim cevabi aldim..yani kimseye bagmanacam diye bir durum yok degilmi?yani bu konudaki dusuncelerimde haksiz degil dimi abiim..peki abim rabita bildigim kadariyla zikir ve Allahin isimleri cekiliyor diye biliyorum..peki bunu kim belirleiyor yani ruyanizda falanmi soyleniyor...yoksa siz kendi istediginiz,yani ihtiyaciniz olan zikrmi cekiyorsunuz..
Amenna biz Muhammed Mustafa A.S. 'ın çizgisinden bir milimetre dahi sapmayız...İnşallah...
Kur'an-ı Kerim tasavvufun ta kendisidir...
: anladim abiim peki,cok tesekkur ederim istedigim cevabi aldim..yani kimseye bagmanacam diye bir durum yok degilmi?yani bu konudaki dusuncelerimde haksiz degil dimi abiim..peki abim rabita bildigim kadariyla zikir ve Allahin isimleri cekiliyor diye biliyorum..peki bunu kim belirleiyor yani ruyanizda falanmi soyleniyor...yoksa siz kendi istediginiz,yani ihtiyaciniz olan zikrmi cekiyorsunuz..
Gurban sana şunu söyliyim hani diyorsun ya benim rabıtam Allah.a diye..sence Allah.ın dostunu düşünmek yanlış mı? çünkü rabıta şirktir diyenler günde kaçtane bayana rabıta yapıyorlar görüyoruz..
anladim abim ama benim etrafimda hiic sohbet yeri yokki..yani ben kimseden degil...genelde kitap ve sohbet dinliyerek ogreniyorum,yani ogrenmeye calisiyorum..ama benim oyle bir sohbet meclisine gidecek pek yerim yok yani hiic yok..yani aklimda soru olsa bile kime soracam ki nasil sorabilirim..Siz sevginizi arz edin Allah C.C. sizi yönlendirir...Tabi ki ilk seviyede bilenle sohbet şart...yani danışma...Yalnız zor olur...Hata yapılır...En küçük şeyi sormaktan kaçınmayın...Kur'an-ı Kerim çizgisi önemli birebir uygunluk şart...
iyi de kime soracam ??tasavvuf ehline sorsanız olmaz mı?
Sizin dediğiniz tarzda yapan arkadaşım var ... Ama netice bana göre istenen kadar değil...Bilemem belkide başaran ve Allah C.C. na ulaşan vardır...Siz yapıp ulaştınız mı?