Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Günümüz alimlerinden kimlerin düşüncelerini beğeniyorsunuz? (2 Kullanıcı)

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Gerçek Mürşid Allah C.C. olduğunu bilmek ve aracısız Ümmi yani öğrenci seviyesi en doğru nokta...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Selamun aleykum abim benim size bir kac sorum olacak..
abiim rabita nedir..neden bir tarikata baglanin diye sartlandiriyorlar size bir kac keredir soruyorum ama cevap alamadim :/
sorularim rahatsiz etmiyordur umarim

Aleykum selam Hayır rahatsızlık ne demek...Benimde eşim fazla internete girmemi istemiyor...Fırsat buldukça girebiliyorum...
Rabıta bağlantı...İrtibat demek...Şahsen biz insanların söylediği tarzda rabıta yapamadık...
Biz Allah C.C. na yöneliyoruz...Aracı yok...

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
Tasavvuf hazreti peygamberden gelmiştir inkar edenin hiçbir karı yoktur keşke bilmiş olsalardı..

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Tabi ki İlham olarak sevdiğimiz Gerçek Müceddidlerden ders ve sohbet aldık...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Onların yazılarını özümsedik inceledik anladık..Kur'an-ı Kerime Meal olarak da Arapçada bağlılıktan ayrılmadan...yürüdük...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Hamd ve Şükürler olsun...Gerçek Mürşid olarak Allah C.C. bağlandık...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Sevginizi arz edin Allah C.C. severse İlmi yaklaşım bulursunuz...Allah C.C. sizi Kulları ile karşılaştırır...Yönlendirir....
Yeterki sevsin...Allah C.C. na dayanmak ve güvenmek lazım...Kur'an-ı Kerimi yaşattırır...

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykum selam Hayır rahatsızlık ne demek...Benimde eşim fazla internete girmemi istemiyor...Fırsat buldukça girebiliyorum...
Rabıta bağlantı...İrtibat demek...Şahsen biz insanların söylediği tarzda rabıta yapamadık...
Biz Allah C.C. na yöneliyoruz...Aracı yok...

::) anladim abiim peki,cok tesekkur ederim istedigim cevabi aldim..yani kimseye bagmanacam diye bir durum yok degilmi?yani bu konudaki dusuncelerimde haksiz degil dimi abiim..peki abim rabita bildigim kadariyla zikir ve Allahin isimleri cekiliyor diye biliyorum..peki bunu kim belirleiyor yani ruyanizda falanmi soyleniyor...yoksa siz kendi istediginiz,yani ihtiyaciniz olan zikrmi cekiyorsunuz..

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
::) anladim abiim peki,cok tesekkur ederim istedigim cevabi aldim..yani kimseye bagmanacam diye bir durum yok degilmi?yani bu konudaki dusuncelerimde haksiz degil dimi abiim..peki abim rabita bildigim kadariyla zikir ve Allahin isimleri cekiliyor diye biliyorum..peki bunu kim belirleiyor yani ruyanizda falanmi soyleniyor...yoksa siz kendi istediginiz,yani ihtiyaciniz olan zikrmi cekiyorsunuz..

tasavvuf ehline sorsanız olmaz mı?

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
Amenna biz Muhammed Mustafa A.S. 'ın çizgisinden bir milimetre dahi sapmayız...İnşallah...
Kur'an-ı Kerim tasavvufun ta kendisidir...

Gurban sana şunu söyliyim hani diyorsun ya benim rabıtam Allah.a diye..sence Allah.ın dostunu düşünmek yanlış mı? çünkü rabıta şirktir diyenler günde kaçtane bayana rabıta yapıyorlar görüyoruz..

yakais

Yasaklı Kullanıcı

Siz sevginizi arz edin Allah C.C. sizi yönlendirir...Tabi ki ilk seviyede bilenle sohbet şart...yani danışma...Yalnız zor olur...Hata yapılır...En küçük şeyi sormaktan kaçınmayın...Kur'an-ı Kerim çizgisi önemli birebir uygunluk şart...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Hiç kimseye dünya işi ile maddi manevi soru istek yapılmamalı...Çıkarsal...Maksat sadece Allah C.C. ve Muhammed Mustafa A.S. olmalı...
Maddi veya menfaatli konuşma olunca dikkat yanlışa gidiyor olabilirsiniz...
Biz sadece tanınmaktan korkarız...Çünkü aciz kuluz bizi birşey sanırlar...
İlacımız olsa başımıza sürerdik...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Gurban sana şunu söyliyim hani diyorsun ya benim rabıtam Allah.a diye..sence Allah.ın dostunu düşünmek yanlış mı? çünkü rabıta şirktir diyenler günde kaçtane bayana rabıta yapıyorlar görüyoruz..

Yapanları duyduk ama biz bilmiyoruz...Denedik ama heyhat başarılı olamadık...Biz o yüzden Allah C.C. na yönlendik..

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Siz sevginizi arz edin Allah C.C. sizi yönlendirir...Tabi ki ilk seviyede bilenle sohbet şart...yani danışma...Yalnız zor olur...Hata yapılır...En küçük şeyi sormaktan kaçınmayın...Kur'an-ı Kerim çizgisi önemli birebir uygunluk şart...
anladim abim ama benim etrafimda hiic sohbet yeri yokki..yani ben kimseden degil...genelde kitap ve sohbet dinliyerek ogreniyorum,yani ogrenmeye calisiyorum..ama benim oyle bir sohbet meclisine gidecek pek yerim yok yani hiic yok..yani aklimda soru olsa bile kime soracam ki nasil sorabilirim..

yakais

Yasaklı Kullanıcı
İnşallah Başarılı oluruz...Allah C.C. bilir...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Sizin dediğiniz tarzda yapan arkadaşım var ... Ama netice bana göre istenen kadar değil...Bilemem belkide başaran ve Allah C.C. na ulaşan vardır...Siz yapıp ulaştınız mı?

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Siz nasıl yapıyorsunuz...Bilmek öğrenmek sonucu duymak isterim...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt