Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Günümüz alimlerinden kimlerin düşüncelerini beğeniyorsunuz? (2 Kullanıcı)

turkoglu_91

Kayıtlı Kullanıcı
İnsan en aciz, en muhtaç varlıktır, çaresizdir, gözü açtır ve kolay kolay doymaz, aidiyet duygusu insana hakim olan bir duygudur.. şu an mevcut olan tarikat ve cemaatler amaçlarını aşmışdır, kötüdür demiyorum ama neredeyse hepsinden kendini mesih ilan eden yıllarını dine adamış, bilgi birikimi olan ilme sahip, Allah'ı bilen Kuran'bilen Peygamberi bilen insanlardır, kimi doğa olaylarınn kendisine verildiğinden bile bahsetmiştir.....Tek yoldan gidilmesi gereken bir cennet tasvir edilmiş, yolu gösterilmiş ama neredeyse her biri farklı açıda durmuştur, samimi değillerdir..çünkü insanlardır,

Yüce Allah'a ulaşırken biz aciz, güçsüz kullarını bizim gibi insanlardan korumasını niyaz ederim....

El-Endulusi

Kayıtlı Kullanıcı
Mustafa İslamoğlu'nu destekliyorum ve doğru buluyorum ben pek çok konuda.

Selamun Aleykum kardeş, bakın sizi tanımam görmem Tarikatı tasavvufu sevinde demem ama bir kardeşimiz Ehli Sünnet dairesinden çıkmasına gönlümüz razı olmaz, üzülürüz. Bu söylediğimiz kişi ile bizim kişisel hiçbir problemimiz yoktur ama kendisi kesinlikle görüşleri itibariyle Ehli SÜnnet haricidir (tekfir etmeyiz). Biz kader konusunu biliyoruz tv de ne söylediğinide biliyoruz. Hatta 3 Muhammed kitabını da biliyoruz. Ayrıca verdiği fetvalarıda biliyoruz (Hayızlı kadın meselesinde olduğu gibi) hatta sitelerde bizzat bu kişinin öğrencileri dahi hocalarının hata yaptıklarını kabul etmişleridir ama bu tür hataların hoca denen kişilerin yapma lüksleri yoktur.

1400 senedir bu kadar ulema fakih müfessir müctehid gelmiştir ama özellikle bu kişi hayrettin karaman gibi kendilerine alim prof. diyen kişilerin görüşlerini belirtmemiştir. Bakınız güzel kardeşim dediğim gibi illaki şu tarikata girin tasavvufu sevin demiyorum (zira onların sağlam olanlarını bulmak gerek) fakat Ehli Sünnet alimlerinden ve çizgisinden ayrılmayınız. İllaki yaşayan bir hoca bulmanıza gerek yok geçmişde ehli sünnet alimlerinin yazdıkları kitapları günümüzde günümüz türkçesiyle bulabilirsiniz.

Şimdi dedim ya ben sizi tanımam görmem, sizde beni tanımazsınız bu söylediklerimi de sümen altı yapıp ben bu kişiyi seviyorum ve onu takip edicem de diyebilirsiniz ben bunları söyledim zira kendi açımdan Emri bil maruf görevimi icra ettim. Gerisi size kalmıştır. Keza bir not bu kişinin söylediği kader konusu (örnek olarak) daha önceden mutezile ve kaderriye fırkalarını da beyan etti ve Ehli SÜnnet alimleri bunlara reddiye yaptı.

_YUSUF_

Yönetici
Kendimize dönüp baktığımızda hayatımızın bir çok noktasında biryerlere bağlanmış durumdayızdır.
Din konusunda cahil olan bizler dinimizi daha iyi öğrenmek yaşamak için neden biryerlere bağlanmaktan imtina edelimki?
Bu düşüncedeki kardeşlerimiz kendilerini sorgulamalı ve Ehli sünnet bir alimin ders dairelerinden ders almalıdır.
Din konusu şakaya gelmez.Buda bizden bir kardeş tavsiyesi olsun
Selametle

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Alim denir mi bilmiyorum benim favorim Nihat Hatipoğlu :)

rebzedeki_kul

Kayıtlı Kullanıcı
Mustafa İslamoğlu tefsir alanında 1 numaradır. Gerek arap diline hakimiyeti gerekse entellektüel bilgi birikimi ile sınırları zorluyor.
Kimi zaman avam, kimi zaman da havasın lisanına hitap ederken; kutsallaştırdığımız tabuları yıkıyor. Bu tür durumlar da kendisine sapkın, mezhepsiz iftiralarının atılmasına neden oluyor. Tıpkı İhsan Eliaçık'ın İslamda emek kavramının varlığına ve hassasiyetine vurgu yaparak konuştuğunda kendisine komünist iftiralarının atılması gibi.

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Şeyhim, murşidim, sultanım. Şeyh Nazım El-Kıbrisi Hz. Allah başımızdan eksik etmesin.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Aciz kul olarak ... hayatta olan ve halen görev yapan kimliğini bilemediğimiz...bilemediğim ...;
Abdul Hay ,Abdul Alim ,Abdul Melik ve Abdul Rab efendilerimizi...Abdullah Makamında olan Abdullah Efendimizi...Hızır A.S. ve talebelerini ... ve Kamil-i Mürşid Efendimizi çok seviyorum...

Arıyorum...Aramaya devam ediyorum...Arayacağım...
İnşallah Bulacağım...
Amin...

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
Mustafa İslamoğlu tefsir alanında 1 numaradır. Gerek arap diline hakimiyeti gerekse entellektüel bilgi birikimi ile sınırları zorluyor.
Kimi zaman avam, kimi zaman da havasın lisanına hitap ederken; kutsallaştırdığımız tabuları yıkıyor. Bu tür durumlar da kendisine sapkın, mezhepsiz iftiralarının atılmasına neden oluyor. Tıpkı İhsan Eliaçık'ın İslamda emek kavramının varlığına ve hassasiyetine vurgu yaparak konuştuğunda kendisine komünist iftiralarının atılması gibi.
1400 senedir kadınlar hayızken camiye girip namaz kılıp oruç tutaumıyordu mustafa islamoğlu bu tabuyu yıktı ama kendisi de cehenneme yıkılacak(tövbe etmezse) peygamber efendimiz açıkca belirtiyor hadisi şerifte la tusalli vela tasuum(namaz da kılamaz oruçta tutamaz) şeklinde.Ehli beyt(Hz Ali,Hasan,Hüseyin) ters ilişki yapardı diyor bu ahlaksız insan!!! fetva olarak dersin ki şia bu görüştedir bizim de görüşümüz bu dersin amaa gelip sen ehli beytte bunu yapardı dersen hazreti peygamberden tokadı yersin kardeşim..daha fetvalarını yazabilirim istiyorsan bu şekildeki bunlar yıkılacak tabular mı arkadaşım? lütfen cevap veriniz..

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
Aciz kul olarak ... hayatta olan ve halen görev yapan kimliğini bilemediğimiz...bilemediğim ...;
Abdul Hay ,Abdul Alim ,Abdul Melik ve Abdul Rab efendilerimizi...Abdullah Makamında olan Abdullah Efendimizi...Hızır A.S. ve talebelerini ... ve Kamil-i Mürşid Efendimizi çok seviyorum...

Arıyorum...Aramaya devam ediyorum...Arayacağım...
İnşallah Bulacağım...
Amin...

Mürşidiniz kimdir gurban merak ettim :)

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa islamoğlu Kadere imanı inkar ! TartışmaLı fazLalık diyor ! Dinden çıkarıcı fetva - YouTube buyur burdan yak bir de..Hazreti peygamber buyuruyor ki benim ümmetimin mecusileri kader yoktur diyenlerdir!

El-Endulusi

Kayıtlı Kullanıcı
1400 senedir kadınlar hayızken camiye girip namaz kılıp oruç tutaumıyordu mustafa islamoğlu bu tabuyu yıktı ama kendisi de cehenneme yıkılacak(tövbe etmezse) peygamber efendimiz açıkca belirtiyor hadisi şerifte la tusalli vela tasuum(namaz da kılamaz oruçta tutamaz) şeklinde.Ehli beyt(Hz Ali,Hasan,Hüseyin) ters ilişki yapardı diyor bu ahlaksız insan!!! fetva olarak dersin ki şia bu görüştedir bizim de görüşümüz bu dersin amaa gelip sen ehli beytte bunu yapardı dersen hazreti peygamberden tokadı yersin kardeşim..daha fetvalarını yazabilirim istiyorsan bu şekildeki bunlar yıkılacak tabular mı arkadaşım? lütfen cevap veriniz..

Zevatın kendisi müçtehid değilde, hadi bu fetvalarda müçtehiddi de yanlış hüküm çıkardı diyelim kuranda açıkça belirtilen cehennemim ezeli oluşu ayetinin tefsirinde bizim bilmediğimiz zamana kadar deyip zaman sınırlaması koymasına, hz.isa a.s inişi inkar (hz.mehdi r.a zaten inkar ediyor) kaderin imanın rükunlarından çıkarmasına ne diyecek bu zevatın tefsirini beğenen arkadaş. Bu tür ifadeler ve fetvalar insanı kafir yapar. Kuranda açıkça belirtilen hükümleri kimse değiştiremez. Bu tür sapık fırkalara mensup kişileri hiçbir ehli sünnet müslüman okuyamaz.

Ha, eğer ki bunun kitaplarını tefsirlerini beğenen kişiler kafirdir yada sapık fırkalara mensuptur (mutezile şia kaderriye ceberriye vehakeza) ozaman kendi bileceğiniz iş deyip çekiliriz kenara.

Eyvallah

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
mustafa islamoğlu ebedi cennet cehenneme inkar ! BEYYİNE SURESİ 6-8 AYET BAKIN - YouTube buyur kardeşim kaç tane ayette cennet cehennem de ebedidir diyor burada çok uzun süre diyor! ee o çok uzun süre bitince nolacak peki orasını söyleyemiyor :O

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
Zevatın kendisi müçtehid değilde, hadi bu fetvalarda müçtehiddi de yanlış hüküm çıkardı diyelim kuranda açıkça belirtilen cehennemim ezeli oluşu ayetinin tefsirinde bizim bilmediğimiz zamana kadar deyip zaman sınırlaması koymasına, hz.isa a.s inişi inkar (hz.mehdi r.a zaten inkar ediyor) kaderin imanın rükunlarından çıkarmasına ne diyecek bu zevatın tefsirini beğenen arkadaş. Bu tür ifadeler ve fetvalar insanı kafir yapar. Kuranda açıkça belirtilen hükümleri kimse değiştiremez. Bu tür sapık fırkalara mensup kişileri hiçbir ehli sünnet müslüman okuyamaz.

Ha, eğer ki bunun kitaplarını tefsirlerini beğenen kişiler kafirdir yada sapık fırkalara mensuptur (mutezile şia kaderriye ceberriye vehakeza) ozaman kendi bileceğiniz iş deyip çekiliriz kenara.

Eyvallah
Pek muhterem kardeşim bir insan güzel konuşuyor diye cehenneme giderim diyen başka tahife tanımıyorum ben..kaderi inkar ederken bile adam öyle bir havayla anlatıyor ki sanki ağlayacak etkileniyorsun ama fetvaya gel "ilk 100senede böyle birşey yoktu"..Allahu zülcelal ıslah etsin ama bilmiyoruz bu adamın ıslahı kurtların ıslahı gibi mi olacak..

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Mürşidiniz kimdir gurban merak ettim :)

Pekala açıklıyorum...Ben aciz Kulun Mürşidi...;
Allah C.C. , Muhammed Mustafa A.S. ve Kur'an-ı Kerim dir...
Selamlar...

Yukarı yazıda günümüz alimlerinden kimi seviyorsunuz yazılmış olmasına rağmen ...Onlara kavuşsam dahi Mürşidimiz Allah C.C. dur...
Bu yolda ikilik olmaz ...
Selamlar...

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
Pekala açıklıyorum...Ben aciz Kulun Mürşidi...;
Allah C.C. , Muhammed Mustafa A.S. ve Kur'an-ı Kerim dir...
Selamlar...

Yukarı yazıda günümüz alimlerinden kimi seviyorsunuz yazılmış olmasına rağmen ...Onlara kavuşsam dahi Mürşidimiz Allah C.C. dur...
Bu yolda ikilik olmaz ...
Selamlar...

amenna ve saddakna amaç Allahu zülcelal'e vasıl olmaktır O(c.c)'nun rızasını kazanabilmektir..Lakin bir mürşidi kamil'e intisap etmek şarttır bu devirde can kardeş.hem doğrudan Allah.u zülcelal'den birşeye istemeye yüzümüz yok.hem de biz kendimiz tek başımıza tevbe ettiğimizde 3gün 1hafta gidiyoruz sonra yine aynı tas aynı hamam,ama bu Allah.ın dostlarının bereketiyle dualarıyla inşaallah tövbemizde sebat üzere olabiliriz..ayrıca kuranı kerimde ne der can kardeş nefsinizi tezkiye edin doğrudan bu meal olarak yoktur ama ayetleri okuduğumuzda aklımıza ilk bu mana gelmektedir ey mutmain olmuş nefis gir cennetimize buyruluyor ayette değil mi? biz hastayız kendi kendimizi nasıl tedavi edeceğiz şöyle ki; mesela sinüzit oluyoruz grip oluyoruz doktora gitmek mecburiyetindeyiz değil mi yada Allah muhafaza kanser olduk doktora gitmem diyen adam olur mu? nasıl ki vücudumuz hasta oluyor kalplerde hasta olur..İmam Gazali hazretleri zikir risalesinde kalbin 70küsür hastalığı vardır buyuruyor..biz hastayız bunu kabul etmiyoruz ama içten içten kendimizi tedavi etmeye çalışıyoruz değil mi..hal böyle iken bir Allah dostu olmadan nasıl tedavi olacağız çünkü onlarda manevi tabiblerdir..vesselam

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Doğru söylüyorsunuz...
Allah C.C. nun görev verdiği Kamil-i Mürşid 'i bulup istifade etmek lazım ki ; onun NUR 'undan istifade ile ...gerçek Mürşidimiz Allah C.C. na uçarak vasıl olalım...
İnşallah...

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
Doğru söylüyorsunuz...
Allah C.C. nun görev verdiği Kamil-i Mürşid 'i bulup istifade etmek lazım ki ; onun NUR 'undan istifade ile ...gerçek Mürşidimiz Allah C.C. na uçarak vasıl olalım...
İnşallah...

Sizin bulunduğunuz memleket neresi can kardeş?

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Mürşidimiz Allah C.C. derken bilerek yazdık...Sıratul Mustakim yolu gerçekte de budur...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt