Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Günümüz alimlerinden kimlerin düşüncelerini beğeniyorsunuz? (1 Kullanıcı)

yakais

Yasaklı Kullanıcı
İnsan a Rabıta yapsanız yanlış adres ise heyhat yanlışa gidilir...
Doğru adres ise sorun yok olabilir...
Diye düşünüyorum...
Biz Müceddidlerden öğrendik derken doğru adresten aldık bilgiyi...
Onlar bize Allah C.C. na bizim sohbetler götürür merak etmeyin ...
Yeter ki Allah C.C. na güvenin dayanın diye buyurdular..
Hamd ve Şükürler olsun yanılmadık...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Açık söyleyeyim biz Hızır A.S. gibi bir Mürşid bulsak tabi ki sarılırız...
Ancak sanırım o da bize Allah C.C. nu sevin sayın dayanın o size yeter buyurur...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Bakın o videoyu izledim son 20 dk içinde 1.15 de Allah C.C. na teveccuh ederek ulaşılır 400 yıl lazım diyor...Ya Allah C.C. bu 400 yılı ...1 dk ya düşürse olamaz mı?
Bizden... tekrar dikkate alın demek doğru olur sanıyorum...

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Yolunuz en doğrusu...Allah C.C. Mürşid olsa hata sıfır olur...Acizane bizde o çizgideyiz...Allah C.C. na sevginizi zikredin...
''Ulu Rabbimiz seni çok seviyorum ''diye günlerce devam edin aklınıza geldikçe...

Abi zikredin derken..Allahim seni cok seviyormuyummu demeliyim??
yoksa Allahin isimlerinden olan ya vedud isminimi okuyorum??anlamamis olmami lutfen mahsur gorun:/

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Allah C.C. nun isimlerini hatırlamak bilmek çok güzel olur...
Her ismi güzeldir...
Ya Vedud olabilir ...bizde seviyoruz... .
La İlahe İllallah veya ...
Allah 'ım seni çok seviyorum ...
Ulu Rabbimiz seni çok seviyorum...diyebilirsiniz hepsi güzel...
Peygamber Efendimize Salavat getirebilirsiniz...
Peygamber Efendimiz A.S. için 19 İhlas ve 1 Fatiha okumanız çok güzel olur '' Sayı size kalmış...Biz böyle yapıyoruz...
İlk hedef EDEP öğrenmedir...
Gerisi Allah C.C. na aittir...
Her gün Estağfurullah demenizde uygun olur...
Her şey sizinle Allah C.C. arasındadır..
Biz karışamayız
...
Sevginizi arz edin ..emirlerine uyun gerisini Allah C.C. bilir...
isterse yaşatır...
Aklınıza takılanı sorun...Gizlenen bir şey yoktur...

Hedef Allah C.C. nun rızasını kazanmak dır...
Duanız ''Ulu Rabbimiz bize Dünya ve ahirette iyilik ve güzellik ver , bizi Cehennem ateşinden koru '' olmalıdır....

Yolunuz açık olsun...
Selamlar...

Son not...;

Sabırlı olmalısın bir dakikada...1 yılda...40 yılda sürebilir...
Allah C.C. sabrı çok sever....
Hırstan kaçın ...
Hayatını da normal yaşa...
Zaten her geçen sürede kendinin Allah C.C. nun EDEP ine büründüğünü fark edersin....

El-Endulusi

Kayıtlı Kullanıcı
::) anladim abiim peki,cok tesekkur ederim istedigim cevabi aldim..yani kimseye bagmanacam diye bir durum yok degilmi?yani bu konudaki dusuncelerimde haksiz degil dimi abiim..peki abim rabita bildigim kadariyla zikir ve Allahin isimleri cekiliyor diye biliyorum..peki bunu kim belirleiyor yani ruyanizda falanmi soyleniyor...yoksa siz kendi istediginiz,yani ihtiyaciniz olan zikrmi cekiyorsunuz..

Kardeş şimdi sen abimize sordun ama bizde vazife olmadan cevap verelim konu ile alakamız olduğu için. Öncelike rabıta yapmak kimseye fazr değildir tasavvuf ehli ise sünnettir der. Yani hiçbir tarikata (hak tarikata) bağlanmamış müslümanlar için rabıta farz değil yapmayabilirlerde. Kimsede niye yapmıyorsun demez. Fakat şu varki hadislerde bildirildiği üzere müslümanlar ölüm rabıtasi yapabilir (Hz.Aişe r.a. anamızın hadisi)

Hiçbir ehli sünnet alimi rabıta müslümanlara vaciptir dememiştir fakat inkar edip reddiyede yapmamıştır. Bunu tasavvuf ehline bırakıp o yolun saliklerinin yapmasını hoş karşılaşmışlardır. Rabıta Efendimiz s.a.v zamanından beri vardır. Rasulullah s.a.v hira mağrasında yaptığı rabıtadır. Hz.Ebubekir r.a. hatta rasulullah s.a.v yaşarken yaptığı rabıtadır. Üveysi Karani r.a. en büyük örneklerden biridir. Rasulullah s.a.v görmediği halde Peygamberimiz s.a.v onu rabıta ile terbiye etmiştir. Unutmayın Veysel Karani r.a. hafız idi ve hiçbir sahabe köyüne gelmemişken tebliğ yapmamışken hafız idi.

Bu kısa bilgiden sonra sorunuza gelelim. zikir ve Allah c.c. isimleri ayrı şeydir. rabıta mürşidle bağ kurmaktır ve manevi olarak feyzlerin mürşidden müride aktarılarak onu terbiye etmektir. Rüyada söylenmez uyanık haldeyken sessiz bir ortamda gözler kapanır mürşidin gözümüzün önüne getirilir. Entel kesim buna meditasyondan der. Tabi ikisi aynı değildir. Birinde kafadaki düşünceler boşaltılıp rahatlamay yoluna gdilirken. rabıtada mürşid ile bağ kurulur ve manevi alemde terbiye başlar.

Rüya değildir ama gerçek hayatda (madde alemi) değildir. kısaca ve anlaşılabilir dille anlatım bu şekildedir.

Birde şu var rabıta gereklimidir. Bir müslüman rabıta yapmadan Allah c.c. ulaşabilir mi evet ulaşabilir. Zaten bu sebeple rabıta'yı herkesin yapmasına gerek yok deriz. Fakat rabıta yapan kişi Allah c.c. a yapmamış olan kişiden daha çabuk ulaşır. Bu aynen şöyledir. Bir kişi ziyarete bir memlekete gidiyor. Fakat o memleketde nereleri ziyaret edicek bilmiyor ve hergün birilerini bulup soruyor nerelere gidebilirim nerelere ziyaret edebilirim diye. Tabi böyle olunca da işi uzuyor. Fakat başka bir kişi yerel bir rehber tutup, o rehberin yardımı ile o memleketi kısa sürede geziyor. Rabıta yapan ile yapmayan arasındaki farkda bu.

Tabi biz bu Allah c.c. ulaşma işine seyri sülük deriz yani salikin aldığı yollar mertebeler haller fakat bunu anlatması çok uzun sürer.

Rabıtayı tavsiye ediceklerde olucaktır yakais abimiz gibi Allah c.c. ve kuran yeter diyenlerde olucaktır. Bize ikiside gerek.

Eyvallah,

yakais

Yasaklı Kullanıcı
''Rasulullah s.a.v hira mağrasında yaptığı rabıtadır. Hz.Ebubekir r.a. hatta rasulullah s.a.v yaşarken yaptığı rabıtadır. Üveysi Karani r.a. en büyük örneklerden biridir. Rasulullah s.a.v görmediği halde Peygamberimiz s.a.v onu rabıta ile terbiye etmiştir. Unutmayın Veysel Karani r.a. hafız idi ve hiçbir sahabe köyüne gelmemişken tebliğ yapmamışken hafız idi. ''

Ne güzel ifade ettiniz...Teşekkürler...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Arkadaşlar yeri değil ancak bir hususada değineyim isterim...
21.12.2012 tarihi tabiki doğal ekinoks tarihidir...
Gecenin en uzun süresidir..bu tarihten itibaren... artık durulma ve eşitlenme ve uzun gündüz dönümü başlar...

Kıyamet konusu Allah C.C. bilgisindedir...Hiç kimse bilmez...

Ancak dikkatinizi başka bir noktaya çekmek isterim...
Kıyamet anı sonrası dua kabul olmayacaktır...
Bu doğru bilgidir...
O halde...;
Ne olur her sabah kalkınca La ilahe İllallah diyerek güne başlayalım...
Her fırsatta tekrar edelim...
Kaybımız olmaz aksine tedbir almış oluruz...

Af arzımızı da her an yapmalıyız...Kayıp değil kazancımız olur diye düşünüyorum...
selamlarımla...

inzar

Kayıtlı Kullanıcı
slm ben kuranı kerim okumasını bıliyorum ama tecvitim yok yokmu bir musluman alışalım

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
yakais,El Endulusi,abilerim
cok tesekkur ederim verdiginiz bilgilerden dolayi cok sukur estedigim cevabi aldim..
Allah sizden iki cihanda da razi olsun Amiin..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt