Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Gelin-Kayınvalide İlişkileri Hakkında (1 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Katılım
25 Eki 2006
Mesajlar
16,828
Tepki puanı
4
Puanları
38
Konum
~* پایتخت آن بهشت *~
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamunaleykum alıye kardesim, ailelerin en cok dagildigi bi sorun bu. bende bu konuda basimdan gecenleri sizlerle paylasmak istiyorum.sevgılı aileler ne olursa olsun ne kotuluk gorursenız gorun ama ınsanlıgınızı ve ıyı nıyetınızı asla terk etmeyın.ben 28 yasındayım avusturyada pedagojı okudum ve daha sonra unıversıtedekı arkadaslarımdan ıslamı ogrendım ancak aılem bunu yasamıyordu benı yunanıstan gocmenı bırıyle evlendırmılerdı zorla..ve onlardan cok cektım esım de yunan asıllı bır aıledendı ama onun kalbını ıslama ısındırabılmıstım yalnız annesı bu olaydan soınra esımle aramın bozulması ıcın ve bızı ekononmik sıkıntıya sokmak ıcın rusvetle esimizin patronlarıyla anlasarak esimi isten attırıyordu.cocuklarım var iki tane ve ıkısınınde bana karsı beyınlerını oyle yıkadı kı 6 yıldır onlarıkazanmak adına ugrasıyorum.cocuklarıma dadılar tutturup onu benden soguttular.esım ıse allah ondan razı olsun hep destek cıktı ve hep yanımda oldu ıslamıyete gonlu ısınmıstı ama sonra tamamen musluman oldu, kayınvalıdem hepsı ıcın pısman ve benımle arasını duzeltmek ıstıyor ve allahım ıcın affettım.mahcubiyetle konussada artık benle, cok cok guzel gelismeler oldu.ben de avusturyada buyudugum ıcın cok fazla turkce bilemiyorum ama elımden geldıgınce dınımızın guzelliklerini anlatıyorum.bayanlara onerım kın tutmayın ve allaha guvenın allaha guvenen muhakak karsiligini buluyor..bırkac sehır dahı deyistirmek zorunda kaldım turkiyedeyım hala yunanıstana gıdıp dınımızı buradan da ogrendıgım seylerle anlatmaya calısıyorum.simdi artık hersey daha guzel

alıye kardesım yaklasık 7 ay once namaz bilgileri ıcın gırdıgım bu sıtedeuye olmak bırkac ay önce nasıp olabıldı ve fırsat oldukca gırmweye calisiyorum.konularınız cok kalıtelı.zıyaretcı olarakda konularnızdanyararlandıgım cok olmustur sabrın meyvesı bu yazınızla kısaca hıkayemı paylastım.allaha emanet olun saglicakla kalın


Ve aleyküm selam ablam, yazdıklarınız gerçekten çok üzücü idi..Ağır imtihanlardan geçmişsiniz bu konuda, genelin hemen hemen yaşadığı bunalımlar gibi..Ne mutlu size ki sonunda mutlu olabilmişsiniz ve kayınvalideniz de hatasını anlamış elhamdülillah..Allah c.c razı olsun siz de büyüklük edip affetmişsiniz..Rabbimiz c.c affetsin inşallah böyle insanları..Allah c.c nuruyla nurlandırsın kalplerini ve ruhlarını..Zor şartlarda öğreniyorsunuz sanırım İslam'ı..Yorumlarınızı okuduğumda bunu anladım..Rabbimiz c.c şevkinizi ve ilminizi arttırsın inşallah..Eşinizi de İslama kazandırmakla zaten sevapların en büyüğünü kazandınız biiznillahi Teala..Çağrınız ve de hayat hikayeniz bu konuda örnek ve ibret olur inşallah..Allah c.c bizleri sabırdan ayırmasın..Amin..Site gerçekten güzeldir, ben de şahsım adına bir mektep ve ilim yuvası gibi görüyorum burayı ve çok şeyler kattım kendime elhamdülillah..Siz de istifadelenebilirsiniz inşallah..Hayırlısı olsun hakkınızda..Selam ve baki dua ile inşallah..Güzel düşünce ve temennileriniz için, ilginiz için de ayrıca teşekkür ediyorum..Saadetiniz ebedi olsun tüm aileler gibi inşallah B)
 

aliye_aliye

Altın Üye
Katılım
25 Eki 2006
Mesajlar
16,828
Tepki puanı
4
Puanları
38
Konum
~* پایتخت آن بهشت *~
Web Sitesi
www.fizikist.com
S.A CAN KARDEŞİM


ALLAH RAZI OLSUN EMEĞİNE YÜREĞİNE SAĞLIK YİNE ÇOK FAİDELİ BİR KONU AÇMIŞSIN MEVLA BİZLER VE TÜM ÜMMETİ MUHAMMEDE İSTİFADE ETMEYİ NASİP EYLASİN İŞL. RAHMAN SEVABINI KAT KAT YAZSIN SELAM VE DUA İLE A.E.O.


Ve aleyküm selam can abimiz, Rabbimiz c.c sizden de razı olsun daimen, çok teşekkür ederim yorumunuz için, eksik olmayın inşallah..Rabbimiz c.c tesirli kılar inşallah..Amin dualarınıza, sağolunuz..Rahman ve Rahim olan Rabbimize emanet olun inşallah değerli Orhan abim..Selam ve baki dua ile, hayırlı ve bereketli günler olsun inşallah..
 

aliye_aliye

Altın Üye
Katılım
25 Eki 2006
Mesajlar
16,828
Tepki puanı
4
Puanları
38
Konum
~* پایتخت آن بهشت *~
Web Sitesi
www.fizikist.com
İslam’ın hakkıyla yaşanmadığı yerlerde veya şahıslarda ister istemez bazı sıkıntılar yaşanacaktır. Bu sıkıntıları da İslam ve Kur’an ilacı ve reçetesi ile tedavi etmek durumundayız.

İslam hukuku olayları değerlendirirken öncelikle farz ve haram noktasından ele alır. Yani bu işi yapmak farzdır veya değildir, haramdır veya değildir, şeklinde bir hüküm açısından konuyu açıklar.

Bu nedenle bir şeyin farz olmaması hiçbir şey yapması gerekmez anlamına gelmemelidir. Örneğin Hanefi mezhebine göre fatiha suresi okunmadan kılınan namaz caizdir. Ancak fatiha okumak vaciptir. Vacibin terkiyle namaz bozulmaz demektir. Yoksa fatiha okusan da olur okumasan da, demek değildir. Okumak vaciptir ve bilerek terk eden sorumlu olur, ancak namazın farzları yerine getirildiği için de namaz geçerli olur.

Eşlerin kayınvalidesine bakma yükümlülüğü var mıdır? konusunda İslam alimleri şunları söylemektedirler. “bir gelin kendi kocası ve hatta çocuğuna bile bakma zorunluluğu yoktur. Dolayısıyla bir kayın valideye bakma sorumluluğu da yoktur. İşte bu hüküm farziyet noktasından değerlendirilerek verilmiştir. Yani bir gelin kayın validesine bakmamakla haram işlemiş olmaz. Ancak birçok sünneti terk etmiş veya bazı mekruhlara girmiş olabilir.

Aynı durum kayınvalide için de geçerlidir. Gelinine iyi davranması ve onu kendi kızı gibi görmesi gerekir. Bu açıdan sorumluluk sadece geline değil, aynı zamanda kayınvalideye aittir.

Şimdi karşımıza bir gelin hanımı alarak sohbetimizi devam ettirelim:

Kayınvalideniz, beyinizin annesi olduğu gibi, aynı zamanda çocuklarınızın babaannesidir. Siz ayrılsanız veya kocanız vefat etse dahi, akrabalığınız en azından çocuklarınız aracılığıyla devam ediyor demektir. Aile içinde şu veya bu şekilde, az veya çok, görüşmelerinizin sıklığı ve sâkinliği nisbetinde hak-hukuk mutlaka olacaktır ve zaten vardır. Bu gibi konularda hürmet ve saygı başta olmak üzere, dinî ölçüleri zorlamamak kaydıyla anlayış ve hoşgörü ortamı içinde münasebetleri sürdürürsünüz. Kendinizi dinen ve vicdanen rahat hissediyorsanız mesele yok, ancak kayınvalide olup olmaması bir tarafa, insan olarak kalbini kırma, gıybetini yapma, soğuk davranma, meşru istek ve arzularını yerine getirmeme gibi hallerde bulununca mutlaka hak geçer. Bunun için özür dileme, helâllik isteme gibi telâfi yollarını tercih etmelidir.

Yalnız bütün bunlarla birlikte her olur olmaz şeye karışıyor, her meseleye müdahale ediyor, beyinizle aranızın soğumasına yönelik davranışlarda bulunuyor, geçimsizliği arttırıyor ve çekilmez hale getiriyorsa, aşırıya kaçmamak kaydıyla hakkınızı ve haklılığınızı arayacaksınız. Ama bu hususta eğer yapabilirseniz, meseleleri büyütmemek ve çoğu zaman susmayı tercih etmektir.

Size gelince:

Sizin de taraf tutmadan annenize oğul olarak, eşinize de koca olarak hak ve hukuklarına dikkat etmeniz gerekir. Onların helal isteklerini yerine getirmeniz, dine aykırı isteklerine uymamanız lazımdır. Ayrıca konuyla ilgili yazılmış kitaplar okumanızı ve zaman zaman sohbet ortamı oluşturmanızı tavsiye ederiz.
Selam ve dua ile...

Sorularla İslamiyet'ten Alıntıdır.

 

yalniz_yolcu

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Şub 2008
Mesajlar
634
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
Emeğine Sağlik Güzel Ablam... çok Güzel Olmuş Geçinemeyenlere örnek Olsun...
Sen Yazarsinda Güzel Olmaz Mi? Rabbime Emanet Ol Inş.... Selametle Kal..
 

naz ate

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Ocak 2008
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
49
en güzel duayı yazarmısın ahiret ve dünya için
 

zeymes

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Şub 2008
Mesajlar
64
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
42
sevgili aliye ben yeni bir üyeyim paylaşımından dolayı ALLAHsenden razı osun çok güzel bir konuyu ele almışsın ben zeynep
 

aliye_aliye

Altın Üye
Katılım
25 Eki 2006
Mesajlar
16,828
Tepki puanı
4
Puanları
38
Konum
~* پایتخت آن بهشت *~
Web Sitesi
www.fizikist.com
Emeğine Sağlik Güzel Ablam... çok Güzel Olmuş Geçinemeyenlere örnek Olsun...
Sen Yazarsinda Güzel Olmaz Mi? Rabbime Emanet Ol Inş.... Selametle Kal..


Allah c.c razı olsun güzel kardeşim. Beğendiğinize sevindim. Teşekkür ederim yorumunuz için..Rabbimiz c.c sizden ebeden razı olsun inşallah..Rahman ve Rahim olan Rabbimize emanet olun..Selam ve baki dua ile inşallah.
 

aliye_aliye

Altın Üye
Katılım
25 Eki 2006
Mesajlar
16,828
Tepki puanı
4
Puanları
38
Konum
~* پایتخت آن بهشت *~
Web Sitesi
www.fizikist.com
sevgili aliye ben yeni bir üyeyim paylaşımından dolayı ALLAHsenden razı osun çok güzel bir konuyu ele almışsın ben zeynep


Hoşgeldiniz Zeynep kardeşim. Üyeliğiniz hayırlı, daimi ve istifadeli olsun inşallah..Allah c.c sizden de razı olsun..Rabbimize emanet olun inşallah..Selam ve dua ile..B)
 

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Eki 2006
Mesajlar
1,584
Tepki puanı
0
Puanları
0
Selamün Aleyküm Aliye Bacim Bugün Annem Ve Babannem Için Bir Forum Açtim Sonu Ne Olur Bilmiyorum Gelin Kayinvalide Ilişkileri Nasil Düzeltielecekk :(
Güzel Bir Konuya Değinmişsin Emeğine Sağlik
 

aliye_aliye

Altın Üye
Katılım
25 Eki 2006
Mesajlar
16,828
Tepki puanı
4
Puanları
38
Konum
~* پایتخت آن بهشت *~
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm Aliye Bacim Bugün Annem Ve Babannem Için Bir Forum Açtim Sonu Ne Olur Bilmiyorum Gelin Kayinvalide Ilişkileri Nasil Düzeltielecekk :(
Güzel Bir Konuya Değinmişsin Emeğine Sağlik


Ve aleyküm selam değerli Safiye kardeşim.
Yazdıklarınıza üzüldüm:( Rabbimiz c.c yar ve yardımcınız olsun inşallah güzel kardeşim. Dualarım sizinledir inşallah..Güzel kardeşim, bazı şeylere kendi bakış açımdan yorum yapacak olursam şunu belirtebilirim ki, sabır ve zaman her şeyin ilacıdır. Bilhassa sabır..Belki, tabir edildiği üzere acı bir ilaç sabır ama neticeleri de bir o kadar güzeldir..Buna en güzel örnek de Nebilerin, Resullerin hayatları değil midir? Kur'an kıssalarında da okuyoruz ki türlü bela ve musibetlerle imtihan edilmişler ama kazanan hep SABIR olmuş, elhamdülillah..Biz kullar da herşeyle imtihan edileceğiz, sabırla aşanlardan olacağız bu imtihanları inşallah. Sabır,
illa ki eli kolu bağlı olmak da değildir. Yapılması gerekenler, İslami olarak meşru çerçevede yapılmalı, müspet yönde çabalarımızı arttırmalıyız, takdirini ise Rabbimize bırakmalıyız..Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah Safiye kardeşim.

İnşallah en kısa zamanda hayırlısıyla bu imtihanı aşarsınız güzel kardeşim. Sükunet, sabır, sağduyu ve feraseti hiçbir zaman bırakmayalım inşallah..Dualarımdasınız..Rabbimize emanetsiniz..Selam ve baki dua ile hayırlı günler.B)B)
 

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Eki 2006
Mesajlar
1,584
Tepki puanı
0
Puanları
0
Ve aleyküm selam değerli Safiye kardeşim.
Yazdıklarınıza üzüldüm:( Rabbimiz c.c yar ve yardımcınız olsun inşallah güzel kardeşim. Dualarım sizinledir inşallah..Güzel kardeşim, bazı şeylere kendi bakış açımdan yorum yapacak olursam şunu belirtebilirim ki, sabır ve zaman her şeyin ilacıdır. Bilhassa sabır..Belki, tabir edildiği üzere acı bir ilaç sabır ama neticeleri de bir o kadar güzeldir..Buna en güzel örnek de Nebilerin, Resullerin hayatları değil midir? Kur'an kıssalarında da okuyoruz ki türlü bela ve musibetlerle imtihan edilmişler ama kazanan hep SABIR olmuş, elhamdülillah..Biz kullar da herşeyle imtihan edileceğiz, sabırla aşanlardan olacağız bu imtihanları inşallah. Sabır,
illa ki eli kolu bağlı olmak da değildir. Yapılması gerekenler, İslami olarak meşru çerçevede yapılmalı, müspet yönde çabalarımızı arttırmalıyız, takdirini ise Rabbimize bırakmalıyız..Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah Safiye kardeşim.

İnşallah en kısa zamanda hayırlısıyla bu imtihanı aşarsınız güzel kardeşim. Sükunet, sabır, sağduyu ve feraseti hiçbir zaman bırakmayalım inşallah..Dualarımdasınız..Rabbimize emanetsiniz..Selam ve baki dua ile hayırlı günler.B)B)

saolasın bacım ALLAH RAZI OLSUN şükür ki rabbime isyan etmiyorum moralimide çok bozmuyorum başka bişi bu ama 25 yıldır değişmeyen aşılmayan bir engel üstelik son zamanlarda çokkk daha zorlaştı derya ve bülent tunalı kardeşlerim yasin - i şerif okuyaaklar rabbim hepinizden razı olsun inşallah bana zaman ayırdığın için tşk edrm. hakkını helal et selam ve dua ile :H
 

aliye_aliye

Altın Üye
Katılım
25 Eki 2006
Mesajlar
16,828
Tepki puanı
4
Puanları
38
Konum
~* پایتخت آن بهشت *~
Web Sitesi
www.fizikist.com
saolasın bacım ALLAH RAZI OLSUN şükür ki rabbime isyan etmiyorum moralimide çok bozmuyorum başka bişi bu ama 25 yıldır değişmeyen aşılmayan bir engel üstelik son zamanlarda çokkk daha zorlaştı derya ve bülent tunalı kardeşlerim yasin - i şerif okuyaaklar rabbim hepinizden razı olsun inşallah bana zaman ayırdığın için tşk edrm. hakkını helal et selam ve dua ile :H

Ne mutlu kardeşim, elhamdülillah. Teslimiyetinizin mükafatını Rabbimiz c.c verecektir inşallah.. Est. teşekkür edecek bir durum yok..Ben de dualarıma sizi de katacağım Safiye kardeşim..Rabbimize emanetsiniz..Selam ve baki dua ile inşallah..B)
 

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Eki 2006
Mesajlar
1,584
Tepki puanı
0
Puanları
0
Ne mutlu kardeşim, elhamdülillah. Teslimiyetinizin mükafatını Rabbimiz c.c verecektir inşallah.. Est. teşekkür edecek bir durum yok..Ben de dualarıma sizi de katacağım Safiye kardeşim..Rabbimize emanetsiniz..Selam ve baki dua ile inşallah..B)

allah razı olsun
 

aliye_aliye

Altın Üye
Katılım
25 Eki 2006
Mesajlar
16,828
Tepki puanı
4
Puanları
38
Konum
~* پایتخت آن بهشت *~
Web Sitesi
www.fizikist.com
GELİN-KAYINVALİDE İLETİŞİMİ (GELENEKLERİN GETİRDİĞİ TOPLUMSAL BİR SORUN)



İletişim; fikirlerin, duyguların, düşüncelerin, niyetlerin ve gereksinimlerin kişiler arasında iletildiği bir süreçtir. İletişimde temel , insan insana etkileşim ve paylaşımdır. İletişim sürecini, gönderen kişinin mesajı, mesaj gönderilirken kullanılan sözlü sözsüz yöntemler, alan kişinin yorumu ve karşılaşılabilecek engeller oluşturur.



Gözlemler, bazı konumların ya da rollerin geleneksel yaşanması gerekliliğine inanılması ya da açık iletişim kurulamaması nedeniyle ilişkilerin zaman zaman olumsuz şekilde etkilendiği yönündedir. Toplumumuzda gelin ve kaynana rolleri çoğu zaman öfke yaratan, kopukluklara neden olan roller olarak gözlenmektedir.

Daha iyi gelin –kayınvalide ilişkisi için neler gereklidir? Neden olumsuzluklar yaşanmaktadır? Düşüncesinden yola çıkarak hem gelin rolünde hem kayınvalide rolünde olanlara bir anket uyguladık. Bakın nasıl sonuçlar elde ettik:

Kayınvalidelerin yaş ortalaması 63.2’dir. Eşi ile yaşayan kayınvalideler %13.3, eşi ve çocuklarıyla yaşayanlar ise%26.7, gelinleriyle birlikte yaşayanlar %60’dır.1 gelini olan kayınvalideler %46.7’yi, 2 gelini olanlar %26.7’yi, 3 gelini olanlar ise %26.7 ‘yi oluşturmaktadır.

Kayınvalideler gelinleriyle aralarındaki ilişkiyi % 73.3 klasik gelin-kayınvalide ilişkisi, % 13.3 arkadaşça(samimi ve dostça), % 13.3 sürtüşmeli bir ilişki olarak tanımlamışlardır. Gelinleriyle birlikte yapmaktan hoşlandıkları aktiviteler , gezmeğe gitmek % 53.3, yemek yapmak% 6.7, birlikte sohbet etmek% 26.7 olup birlikte hiçbir şey yapmak istemeyenler % 13.3’dür. Gelininin kendisine hitap şeklinden hoşlananlar % 100 olup, gelininin kendisine anne diye hitap etmesinin gerekli olduğunu düşünenler % 100 ‘dür.

Gelininize kızmanıza neden olan bir olayı kızları ile yaşasalar kayınvalideler aynı derecede %, %80, daha az % 13.3, % 6.7 hiç şeklinde tepki vereceklerini belirtmişlerdir.

Kayınvalideler, gelinleriyle bir sorun yaşandığında olayı %53.3 konuşarak, %40 hiçbirşey yapmayacaklarını belirterek, % 6.7 küserek çözümleme yoluna gideceklerini belirtmişlerdir.

Kızdıklarında bunu geliniyle paylaşanlar % 46.7, paylaşmayanlar %46.7 ve paylaşmaya cesaret edemedim diyenler %6.7’dir. Paylaşanlar arasında % 33.3 paylaşım sonrası sonucun değiştiğini, % 60’ı değişmediğini ve %6.7’si denemediğini belirtmiştir.

Kayınvalidelere göre sürtüşmeyi körükleyen taraf %33.7 gelinler % 66.3 her iki taraftır. Bu çatışmaları yaratan durum ise % 60 toplumun beklentisinden, % 26.7 bireysel özelliklerden, %13.3 her ikisinden de kaynaklanmaktadır. % 73.3 ayrı yaşamanın sorunları azaltacağına ilişkin görüş bildirmişlerdir. Yine % 70’ den fazlası iyi ilişkiler için evlilik öncesi bu konularda danışmanlık verilmesinin gerekli olduğunu belirtmişlerdir.

GELİNLERİN GÖRÜŞLERİNE GELİNCE;

Gelinlerin yaş ortalaması 38.18, ortalama çocuk sayısı 2’dir. %43.8’i kayınvalideden ayrı yaşamaktadır. Kayınvalideleri ile ilişkilerini sürtüşmeli olarak tanımlayanlar %12.5, kırgın %18.8, saygıya dayanan %62.5, zevkli diyenler ise sadece %6.3’dür. % 100’ü kayınvalidelerine anne diye hitap etmektedir. Ancak böyle hitap etmekten %18.8’i memnun değildir. %43.8’i ise başka bir şekilde hitap etmek istediklerini belirtmişlerdir. Gelinlerin %75’i eşlerinin birinci derecedeki akrabalarını benimsemekte güçlük çektiklerini ifade etmişler ve % 25’i kayınvalideleriyle birlikte hiçbir şey yapmaktan hoşlanmadıklarını ifade etmişlerdir. Kayınvalidenizden öfke yaratacak bir davranışı annenizden görseydiniz sorusuna %81.3 aynı tepkiyi verirdim, %18.8 tepkisiz kalırdım demiştir. Böyle zamanlarda çoğunlukla kızgınlık %50, daha az da sıkıntı %31.3 hissettiklerini belirtmişlerdir. Kayınvalidelerine duygularını %50 konuşarak, %18.8 küserek, %12.5 eşine ileterek ifade ettiklerini belirtmişlerdir. Sorunlarını paylaşmayı denediklerinde %56.2 sonuç alamadıklarını ve % 37.5 sorunların kayınvalideden kaynaklandığını belirtmişler ancak % 56.3 her iki tarafında sorumlu olduğunu söylemişlerdir. Gelinlere göre çatışmayı yaratan olay % 50 toplumun beklentisi, %37.5 bireysel özellikler,%12.5 ailelerin baskısıdır. % 93.8’i kayınvalide ile ayrı yaşamanın sorunları azaltacağını ifade etmişlerdir. % 93.8 gibi büyük çoğunluk evlilik öncesi bu konuda danışmanlık almanın gerekli olduğunu vurgulamışlardır.

İşte kıssadan hisse, gelin iletişim köprülerini sağlam temeller üzerine kuralım.
Yrd. Doç. Dr. Gülten Karadeniz
 

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Eki 2006
Mesajlar
1,584
Tepki puanı
0
Puanları
0
İşte kıssadan hisse, gelin iletişim köprülerini sağlam temeller üzerine kuralım.


:TB)​
 

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
10,922
Tepki puanı
8
Puanları
0
Yaş
47
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
selamün aleykmüm
aliye kardeşim güzel ve bir okadar da toplumda karşımıza sık çıkan bir sorunu gündeme getirmişsiniz rabbim razı olsun sizden ...inşallah bu yazılarınız hayırlara vesile olur evli olan ve evlenecek kardeşlerimize rehber olur...antipatiyi empatiye empatiyi sempatiye çevirmek aslında bizim elimizde gelin kayınvalidenin yerine kayınvalide gelinin yerine koyarak kendisini aslında hiç çözülmüyecekmiş gibi olan sorunlar rabbimin izniyle çözülür.her ne yapılırsa yapılsın karşımızdakine saygılı davranırsak sonunda illaki karşımızdaki insanda buna pes edecektir...bunu örnegini yakından yaşadım o yüzden içim rahat söyleye biliyorum.mevla yar ve yardımcınız olsun
selametle
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt