Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Gelin-Kayınvalide İlişkileri Hakkında (1 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamun aleyküm ablacım ellerine sağlık çok güzel bi konu açmışşsın

her gelin Rabbimizin izni ile kaynana adayı aslında sanırım birazda bu açıdan düşünmeliyiz
Rabbimiz iyi insanlarla karşılaştırsın cümlemize hidayetler ihsan eylesin şaşırtmasın herşeyin başı öncelikle iyi bir kul olabilmek zaten kul iyiyiyse
hem iyi bir gelin hem iyi bir anne hemde iyi bir kayınvalide olur
Rabbimiz dogru yoldan ayırmasın bizleri inşallah topluma örnek bireylerden eylesin

hayırlı günler Rabbimize emanet ol ablacım

Ve aleyküm selam Tuğba kardeşim. Beğendiğine sevindim güzel kardeşim. Evet haklısın, inşallah herkes bu açıdan bakabilir meseleye..Güzel yorumun için çok teşekkür ediyorum..Güzel dualarına kalbi aminler Tuğba kardeşim..Herşeyin anahtarı güzel bir kul olmaktan geçiyor, Rabbimiz c.c yolumuzdan şaşırtmasın inşallah..Amin..

Rahmana emanetsin güzel kardeşim..Allah c.c senden de razı olsun daimen inşallah..Sana da hayırlı günler..Selam ve dua ile..B)

ashab_kiram

Kayıtlı Kullanıcı
Bende Daha Evli Deiğim Inşaalah Evlenicem Bi Ddahaki Aya Sözüm Olucak.görümcemle Taniştimçok Iyi Biri.annesiyle Daha Tanişmadim Umarim Annesiylede Anlaşabilirim.

reyyan68

Kayıtlı Kullanıcı
BENDE 16 SENELİK EVLİYİM ...
4 GÖRÜMCEM VE 3 KAYNIM VAR ..
RABBİME ŞÜKÜRLER OLSUN BİR GÜN BİLE TARTIŞMADIK.

turusina

Kayıtlı Kullanıcı
S.a. Kardeşim Güzel Bir Paylaşim Allah Razi Olsun Cennet Makamin Olsun Inşaallah.benimde Kayinvalidem Benimle çok şeyler Yaşadik O Benden çok şeyler öğrendi Bende Annemden çok şeyler öğrendim Ve 10 Küsür Senedir Evliyim Annem Hep Bizimle Yaşadi Iyi Ve Kötü Günlerimiz çok Oldu Ama Sabir çok Kilitli Kapilarimi Açti Sonunda Güzellik Ve Iyi Niyet Kazandi.benim Söyleyeceğim Kardeşlerime Bir Gün Bizlerinde Yaşlanacaği Bir Gün O şimdilerde Büyüttüğümüz Evlatlarimiz Bizlerden Gördüklerini Aynen Bizlere Uygulayacak Rabbim Den Tüm Kardeşlerime Duamdir Annemiz Yada Kayinvalidemiz Saygi,sevgi,tatli Dil Asla Ve Asla Kaybettirmez Insana Aksine Daima Kazanirsiniz Belki Zor Ama Cenneti Kazanmakta Kolay Değil Eşimizin Memnun Olmasi Evimizde Huzurun Olmasi Demek En Azindan Kendi Annemiz Nasilsa Bize Değerli Ise Kayinvalidemizde Eşimize Değerli ..selam Ve Dua Ile Güzel Yurdumun Güzel Insanlari :))

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
bana destek olan birini anlayan birini görmek beni gercekten mutlu etti...rabbim büyük acıkcası bu insanların bana yaptıkları yada benim gibi mağdurlar vardır elbet bunların tümü birer kul hakkıdır onlar düşünsünsünler neler olacağını çünkü gercekten inanan biri olarak benim vicdanım çok rahat allah hakkımızda hayırlısını versin ben iyiyim rabbiminde içimdeki gücünde etkisiyle hemde çok iyiyim...rabbim bana yardım etti yine atlatttım bu durumu ama onlar bu ilişkiye yazık ettiler birini hiç tanımadan yargıladılar...allah ıslh etsin ne diyeyim...tekrar tesekkür ederim allah hayırlı inanan insanlarla karsılastırsın bizi insallah

Selamün Aleyküm değerli kardeşim,
Yaşanılan herşeyin bir imtihan olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmaz isek ve her daim iyi olmaktan vazgeçmezsek, geriye dönüp baktığımızda bizim değil, bize zulmedenlerin ''keşke''leri var ise gerçekten onların düşünmeleri gerekir bundan sonrasını..Rabbimiz c.c vebal altına girmekten, zulmekten ve de zulme uğramaktan cümlemizi muhafaza etsin..Hayat boyu tüm imtihanlarımızı aşabilmemiz duasıyla..Daimi dostumuz Rabbimiz c.c, her daim yar, yardımcınız olsun inşallah..Dualarınıza amin..Selam ve baki dua ile..B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
8 SENELİK EVLİYİM VE ALLAH' ŞÜKÜR KAYNANAMI ANNE GÖRÜMCEMİ BACI GİBİ SEVERİM BİLİYORUM Kİ ONLARDA BENİ SEVERLER İNŞAALLAH HEP BÖYLE GİDER. PAYLAŞIMLARINIZ İÇİN ALLAH RAZI OLSUN...

Selamün Aleyküm,
Ne mutlu size, çok sevindim sizin adınıza..Rabbimiz c.c saadetinizi ebedi kılsın, ahiretle perçinlesin inşallah, Amin..Rabbimiz c.c güzel geçimler nasip eylesin..Yorumunuz için teşekkür ederim..Allah c.c sizden de razı olsun..Selam ve dua ile inşallah..B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Bende Daha Evli Deiğim Inşaalah Evlenicem Bi Ddahaki Aya Sözüm Olucak.görümcemle Taniştimçok Iyi Biri.annesiyle Daha Tanişmadim Umarim Annesiylede Anlaşabilirim.

Selamün Aleyküm kardeşim. Çok sevindim sizin adınıza :)
Rabbimiz c.c mesut eylesin..Dünya ve ahirette razı olduğu evliliklerden eylesin inşallah..Ben de bir görümceyim..Yengemle elhamdülillah kardeşten de yakınız, Rabbimiz c.c ondan ebeden razı olsun.Ablam gibi oldu bana her zaman..Şimdi ikinci kez görümce olmaya hazırlanıyorum Rabbimizin izniyle :)..Rabbimiz c.c herkese böyle güzel geçimler nasip eylesin..Amin..Hayırlı olsun inşallah kardeşim.Annesiyle de anlaşabilmeniz duasıyla inşallah.Şimdiden tebrik ediyorum..Rabbimize emanet olun..Selam ve dua ile.B)

evindar

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm kardeşim,

ALLAH (C.C) razı olsun çok güzel bir paylaşım olmuş.Toplumuzun tekrar dünya üzerindeki saygınlığını arttırmak için öncelikle aile yapımızı tekrar gözden geçirmemiz gerekiyor.

Konu başlığı bir çok ailenin boşanmasına sebep olmuştur. Birbirimize karşı islami sınırların belirlediği ölçülerde yaşayan mutlu aile tablolarının çok uzakta olmayacağı bilinçli bir toplum olabilmek temenisi içindeyim.

selam ve dua ile...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
BENDE 16 SENELİK EVLİYİM ...
4 GÖRÜMCEM VE 3 KAYNIM VAR ..
RABBİME ŞÜKÜRLER OLSUN BİR GÜN BİLE TARTIŞMADIK.

Selamün aleyküm,
Rabbimiz c.c mutluluğunuzu daim eylesin inşallah..Ne güzel böyle şeyleri duyabilmek :) Allah c.c razı olsun yorumunuz için..Selam ve dua ile inşallah.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
S.a. Kardeşim Güzel Bir Paylaşim Allah Razi Olsun Cennet Makamin Olsun Inşaallah.benimde Kayinvalidem Benimle çok şeyler Yaşadik O Benden çok şeyler öğrendi Bende Annemden çok şeyler öğrendim Ve 10 Küsür Senedir Evliyim Annem Hep Bizimle Yaşadi Iyi Ve Kötü Günlerimiz çok Oldu Ama Sabir çok Kilitli Kapilarimi Açti Sonunda Güzellik Ve Iyi Niyet Kazandi.benim Söyleyeceğim Kardeşlerime Bir Gün Bizlerinde Yaşlanacaği Bir Gün O şimdilerde Büyüttüğümüz Evlatlarimiz Bizlerden Gördüklerini Aynen Bizlere Uygulayacak Rabbim Den Tüm Kardeşlerime Duamdir Annemiz Yada Kayinvalidemiz Saygi,sevgi,tatli Dil Asla Ve Asla Kaybettirmez Insana Aksine Daima Kazanirsiniz Belki Zor Ama Cenneti Kazanmakta Kolay Değil Eşimizin Memnun Olmasi Evimizde Huzurun Olmasi Demek En Azindan Kendi Annemiz Nasilsa Bize Değerli Ise Kayinvalidemizde Eşimize Değerli ..selam Ve Dua Ile Güzel Yurdumun Güzel Insanlari :))

Ve aleyküm selam,
Güzel yorumunuz ve değerli tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum..Rabbimiz c.c razı olsun sizden de.Rahmanın cennetle müjdelediği kullarından olursunuz siz de inşallah..Hiç şüphesiz ki güzel söz ve davranışlar mutlaka kazandıracaktır, bunun da yardımcısı aslında bir nevi tamamlayıcısı sabırdır..Hayatımız boyunca güzel davranışlardan ve sabırdan taviz vermeyen ve sonunda Allahü Teala'nın izniyle kazanan kullardan olabilmemiz duasıyla inşallah..Rabbimiz c.c saadetinizi daim eylesin..Selam ve baki dua ile.B)

merve-dağı

Kayıtlı Kullanıcı
Hepsi çok güzel eliniz sağlıkta ben bir gelin olarak bu düşüncelere katılmıyorum.Neden derseniz bizim aramızda problem olan şey ayrı memleketin insanları olup kültürel ve medeniyet farkı var ben o insanları memnun edemiyorum ne olursa olsun.Yemeğimiz görgümüz birbirine uymuyor benim ailemle telefon görüşmemi bile kıskanıyor.Sadece ufak sebeplerden biri diğer gelini benden hem yaşca üyük hemde ablasının kız.Eşimle diyoloğu bile sanki üvey oğlu muamelesiymiş gibi geliyo.Söyleyin bana beni dışlayan bu insanları nasıl sevip anne ve baba yerine koyabilirim Ben ve eşimle anlaşamadığımız çok konu varken onların artık bizimle yaşamaya karar vermeleri beni eşime karşı soğutuyor.Başka şeylere var ama bukadar açıklamadan dolayı ne düşünürsünüz bilemem ama ben böyle düşünüyorum

turusina

Kayıtlı Kullanıcı
Hepsi çok güzel eliniz sağlıkta ben bir gelin olarak bu düşüncelere katılmıyorum.Neden derseniz bizim aramızda problem olan şey ayrı memleketin insanları olup kültürel ve medeniyet farkı var ben o insanları memnun edemiyorum ne olursa olsun.Yemeğimiz görgümüz birbirine uymuyor benim ailemle telefon görüşmemi bile kıskanıyor.Sadece ufak sebeplerden biri diğer gelini benden hem yaşca üyük hemde ablasının kız.Eşimle diyoloğu bile sanki üvey oğlu muamelesiymiş gibi geliyo.Söyleyin bana beni dışlayan bu insanları nasıl sevip anne ve baba yerine koyabilirim Ben ve eşimle anlaşamadığımız çok konu varken onların artık bizimle yaşamaya karar vermeleri beni eşime karşı soğutuyor.Başka şeylere var ama bukadar açıklamadan dolayı ne düşünürsünüz bilemem ama ben böyle düşünüyorum

GÜZEL KARDEŞİM MERVE ŞAHSIMDA ÇOK ZOR ZAMANLAR ATLATTIM KÜÇÜK BİR İLÇEDE HEMDE 3 SOKAK ÖTEDEKİ AİLEMİN YANINA AYDA 3 YADA 4 KERE GİDİYORDUM .BENDE ÇOK DIŞLANDIM KAYINVALİDEMİN DİĞER GELİNİ BEDEN BÜYÜKTÜ VE AKILLIYDI BEN İSE KÜÇÜK TAM HAL VE HAREKETLERİM OTURMAMIŞTI ÇOK EZİYET GÖRDÜM ÇOK AĞLADIM ÇOK ZOR ZAMANLARIM GEÇTİ ONCA ÇARESİLİK İÇİNDE EŞİMİN ŞU ŞEKİLDE BANA HİTAB ETMESİ BENİ DAHADA SABIRLI OLMAYA İTTİ"SEN BENİM AİLEM HAKLIDA OLSA HAKSIZSIN HAKSIZDA OLSA HAKSIZSIN"SENİN DURUMUNU ÇOK İYİ ANLIYORUM KÜLTÜR FARKI OLABİLİR AMA MEMLEKET SANMAM BİZ AYNI MEMLEKETLİYİZ AMA SAYILAMAYACAK KADAR ÇOK SORUNUMUZ OLDU .AMA SABRIN SONU SELAMET SABRET GÜZEL BACIM SONU ÇOK TATLI .RABBİM YARDIMCIN OLSUN.....

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamünaleyküm kardeşim,

ALLAH (C.C) razı olsun çok güzel bir paylaşım olmuş.Toplumuzun tekrar dünya üzerindeki saygınlığını arttırmak için öncelikle aile yapımızı tekrar gözden geçirmemiz gerekiyor.

Konu başlığı bir çok ailenin boşanmasına sebep olmuştur. Birbirimize karşı islami sınırların belirlediği ölçülerde yaşayan mutlu aile tablolarının çok uzakta olmayacağı bilinçli bir toplum olabilmek temenisi içindeyim.

selam ve dua ile...

Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatühü, yeri gözümde her daim farklı olan ablacım..

Rabbimiz c.c sizden de daimen razı ve memnun olsun inşallah..Bu güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Evet ablacım, toplumun temel taşı olan aileye -hele ki gitgide bozulmaya ve dejenere olmaya yüz tutmuş bir yapı haline gelen- gereken özeni, böylesine ağır imtihanlar geçirdiğimiz çağımızda mutlaka göstermeliyiz..İslam toplumuna düşman olanlar da bunun asırlardır bilincinde ve aile yapımızı yozlaştırmak için türlü desiseleri mübah görmektedirler..Rabbimiz c.c şerrlerinden tüm aileleri muhafaza etsin inşallah..

Rabbimiz c.c her aileye güzel geçimler nasip eylesin, nefsinin yönlendirmesiyle değil Rahmanın rızasıyla hareket eden salih/saliha kullarıyla karşılaştırsın cümlemizi inşallah..Amin..

Daimi dualarımdasınız can ablacım..Rabbimiz c.c her daim yar ve yardımıcınız olsun inşallah..En Dost'a emanetsiniz..Selam ve baki dualar ile..B)B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

Selamün Aleyküm,
İlk cümlede ''ben bu düşüncelere katılmıyorum.'' diye yazmışsınız..Bunlar düşünce değil yalnız, Rabbimizin emri, Rabbimizin bizlerden ''AYETLERLE DELİLLİ, HADİSLERLE DESTEKLİ'' istekleridir..Yani siz bu düşüncelere katılmazken, sıradan bir kulun değil, Rabbimizin isteklerine katılmamış oluyorsunuz..Farkında olmadan konuyla ilgili ayetleri de gözardı etmiş, önemsememiş oluyorsunuz bu ifadeyle..Burada özellikle koyduğum yazı, nefse hitaben değil, Allah'ın emir ve farzlarını yaşamaya çağıran, bu konuda bizleri ''Allah'tan korkmaya davet eden'' özelliğindedir. Kaynak olarak kendi isteklerimizi değil de, ''konuyla ilgili ayet ve hadisler içeren'' bir yazı paylaşmamın sebebi budur acizane.. Yazı, A'nın, B'nin fikirleri değil, Rahmanın bizlerden , kendi kelamının ifadesiyle istedikleridir...Yaşadıklarınız çok acı şeyler, kolay değil. Rabbimiz c.c yar ve yardımcınız olsun..Sabrınızı ve dayanma gücünüzü arttırsın inşallah..Amin. Yaşadıklarınızın etkisiyle de böyle bir yorumda bulunmuş olabilirsiniz..Fakat hangi durum ve şartta bulunuyor olursak olalım, biz İslam'ı ve Allah'ın bizlerden istediğini yaşamak zorundayız..Siz bunu yaparsanız, Rabbimiz c.c nerede ve ne şartlarda bulunursanız bulunun, size Rahman yolunda davranmanızın mükafatını verecektir..Siz neticesinden değil, ''UYGULAMAKTAN'' sorumlusunuz..Burada yaptığım acizane uyarıyı yanlış anlamamanız temennisiyle inşallah..Amacım, Allah c.c rızası için açıklamaktır..

Rabbimiz c.c yar ve yardımcınız olsun, sıkıntılarınızı inşirah misali feraha erdirsin..Selam ve dua ile inşallah.

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
sa aliye nasılsın?konu günümüz itibariyle çok manidar...emeğine yüreğine sağlık.aeo

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
sa aliye nasılsın?konu günümüz itibariyle çok manidar...emeğine yüreğine sağlık.aeo

Ve aleyküm selam Nevin ablam, hamd olsun Rabbimize, iyiyim..Siz nasılsınız ablam, inşallah iyisinizdir..Uzun zamandır göremiyoruz sizi, bu vesileyle tekrardan hoşgeldiniz..Tekrar aramızda güzel paylaşımlarınızla bulunmanız duasıyla inşallah ablam..En Emin'e emanetsiniz..Selam ve baki dua ile.B)

hazal34

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum alıye kardesim, ailelerin en cok dagildigi bi sorun bu. bende bu konuda basimdan gecenleri sizlerle paylasmak istiyorum.sevgılı aileler ne olursa olsun ne kotuluk gorursenız gorun ama ınsanlıgınızı ve ıyı nıyetınızı asla terk etmeyın.ben 28 yasındayım avusturyada pedagojı okudum ve daha sonra unıversıtedekı arkadaslarımdan ıslamı ogrendım ancak aılem bunu yasamıyordu benı yunanıstan gocmenı bırıyle evlendırmılerdı zorla..ve onlardan cok cektım esım de yunan asıllı bır aıledendı ama onun kalbını ıslama ısındırabılmıstım yalnız annesı bu olaydan soınra esımle aramın bozulması ıcın ve bızı ekononmik sıkıntıya sokmak ıcın rusvetle esimizin patronlarıyla anlasarak esimi isten attırıyordu.cocuklarım var iki tane ve ıkısınınde bana karsı beyınlerını oyle yıkadı kı 6 yıldır onlarıkazanmak adına ugrasıyorum.cocuklarıma dadılar tutturup onu benden soguttular.esım ıse allah ondan razı olsun hep destek cıktı ve hep yanımda oldu ıslamıyete gonlu ısınmıstı ama sonra tamamen musluman oldu, kayınvalıdem hepsı ıcın pısman ve benımle arasını duzeltmek ıstıyor ve allahım ıcın affettım.mahcubiyetle konussada artık benle, cok cok guzel gelismeler oldu.ben de avusturyada buyudugum ıcın cok fazla turkce bilemiyorum ama elımden geldıgınce dınımızın guzelliklerini anlatıyorum.bayanlara onerım kın tutmayın ve allaha guvenın allaha guvenen muhakak karsiligini buluyor..bırkac sehır dahı deyistirmek zorunda kaldım turkiyedeyım hala yunanıstana gıdıp dınımızı buradan da ogrendıgım seylerle anlatmaya calısıyorum.simdi artık hersey daha guzel

alıye kardesım yaklasık 7 ay once namaz bilgileri ıcın gırdıgım bu sıtedeuye olmak bırkac ay önce nasıp olabıldı ve fırsat oldukca gırmweye calisiyorum.konularınız cok kalıtelı.zıyaretcı olarakda konularnızdanyararlandıgım cok olmustur sabrın meyvesı bu yazınızla kısaca hıkayemı paylastım.allaha emanet olun saglicakla kalın

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı
S.A CAN KARDEŞİM

ALLAH RAZI OLSUN EMEĞİNE YÜREĞİNE SAĞLIK YİNE ÇOK FAİDELİ BİR KONU AÇMIŞSIN MEVLA BİZLER VE TÜM ÜMMETİ MUHAMMEDE İSTİFADE ETMEYİ NASİP EYLASİN İŞL. RAHMAN SEVABINI KAT KAT YAZSIN SELAM VE DUA İLE A.E.O.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt