Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Farzet ki öldün... (2 Kullanıcı)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim daha iyi etsin amiin ::)

Sende benim gibi mide rahatsizligi cekiyorsun degimi ablacim...

Amin canım. Cümleimizi inşaAllah.. Evet canım.. Benim hastalığım mideden kaynaklanmıyor sanırım..
2 endeskopi, renkli tomografi çekildi sonuçlar temiz.
Her ay oluyor.. Araştırılıyor halen. FMF hastalığından şüphelenip GEN testi yapıldı..
Onun sonuçları da temiz çıktı. Şimdi FMF hastalarının kullandıkları hapı kullanıyorum.
Doktorlar da şaşırıyor. Tüm sonuçlar temiz.. Her ay acilliğim.. İnşaAllah bir sonuca ulaşırız..
Senin de mide rahatsızlığın vardı.. Rabbim acil şifalar versin sana da canım..
Şimdi nasılsın? Ne kadarda bir ağrıyor?

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
Tasavvuf yolunun esaslarından birisidir tefekkür-ü mevt..bunu iyi yapabilen kimse pek yakında Allah.ın sevgili kullarından olur inşaallahu teala,işte karşımızda açık çek ama napıyoruz biz?

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Amin canım. Cümleimizi inşaAllah.. Evet canım.. Benim hastalığım mideden kaynaklanmıyor sanırım..
2 endeskopi, renkli tomografi çekildi sonuçlar temiz.
Her ay oluyor.. Araştırılıyor halen. FMF hastalığından şüphelenip GEN testi yapıldı..
Onun sonuçları da temiz çıktı. Şimdi FMF hastalarının kullandıkları hapı kullanıyorum.
Doktorlar da şaşırıyor. Tüm sonuçlar temiz.. Her ay acilliğim.. İnşaAllah bir sonuca ulaşırız..
Senin de mide rahatsızlığın vardı.. Rabbim acil şifalar versin sana da canım..
Şimdi nasılsın? Ne kadarda bir ağrıyor?

Anladim ablacim ya cook gecmis olsun inan cok uzuldum ablam ya
Rabbim tez vakitte sifa ihsan eylesinn..
Ben hastaneye artik gitmeye korkuyorum be ablacim ne zaman gitsem ilac veriliyor
artik ilac gormeye tahammulum yok..
ahh bir bilsem ablacim yok bende pek bir sey cikmiyorum..
ozele gittim arastirma hastanesi sevk ettiler oyle iste..
ayni sekilde banda butun testler yapildi temografiye kadar cekildi
yani bir daha acile falan artik yatmak istemiyorum,yasadigin icin anlarsin,gercekten cok kotu oluyorum,yani o kadar igne yapiyorlar serum takiyorlar agri falan gecmiyor..
cok sukur temiz,ama genelde agriyor be ablacim..
valla ablacim birse yiyip icmedigim surece agrimiyor :D

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Tasavvuf yolunun esaslarından birisidir tefekkür-ü mevt..bunu iyi yapabilen kimse pek yakında Allah.ın sevgili kullarından olur inşaallahu teala,işte karşımızda açık çek ama napıyoruz biz?

yani masaALLAH kardesim diyorum :)
bu yasta nasil bu kadar bilgi valla helal olsun.. :)
tasavvuf ilmi zordur bilirim ama bunda bile bilginiz var.. :)
helal olsun.. :)
rabbim ilminiz amel etmeyi nasib eylesin Amiin :)

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı

Ya bu çok mu zor ki? Benim aklıma her gün ölüm gelir, hele secdeye giderken daha bir yakınmış gibi hissederim. Ya çok mu zor ya? Yoksa bana mı her şey kolay geliyor. Bunu yapamayana ben yuh derim.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Anladim ablacim ya cook gecmis olsun inan cok uzuldum ablam ya
Rabbim tez vakitte sifa ihsan eylesinn..
Ben hastaneye artik gitmeye korkuyorum be ablacim ne zaman gitsem ilac veriliyor
artik ilac gormeye tahammulum yok..
ahh bir bilsem ablacim yok bende pek bir sey cikmiyorum..
ozele gittim arastirma hastanesi sevk ettiler oyle iste..
ayni sekilde banda butun testler yapildi temografiye kadar cekildi
yani bir daha acile falan artik yatmak istemiyorum,yasadigin icin anlarsin,gercekten cok kotu oluyorum,yani o kadar igne yapiyorlar serum takiyorlar agri falan gecmiyor..
cok sukur temiz,ama genelde agriyor be ablacim..
valla ablacim birse yiyip icmedigim surece agrimiyor :D

Amiin canım.. Rabbim tüm hastalara acil şifalar versin..
Hastalığı günahlarımıza kefaret eylesin..
Yediklerimizle alakalı da olabiliyor.. Hastalığı tetikliyor..
Bana yememem gereken 1 sayfa dolusu yiyecek verilmişti..
Hastalık zor.. Rabbim yardımcımız olsun canım.. Dikkat et kendine ;)

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Amiin canım.. Rabbim tüm hastalara acil şifalar versin..
Hastalığı günahlarımıza kefaret eylesin..
Yediklerimizle alakalı da olabiliyor.. Hastalığı tetikliyor..
Bana yememem gereken 1 sayfa dolusu yiyecek verilmişti..
Hastalık zor.. Rabbim yardımcımız olsun canım.. Dikkat et kendine ;)

Geçmiş olsun keşke senin yerine ben hasta olsaydım :(

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Geçmiş olsun keşke senin yerine ben hasta olsaydım :(

Sağol canım Allah celle celaluhu razı olsun.. Yok canım, kimse hasta olmasın..
Hastalık zor.. Dayanılmayacak dereceye geliyor bazen.. Rabbim tüm hastalara şifa versin..
Hepimizin ayrı ayrı imtihanları var.. Hastalıklar da Rabbimize daha çok yaklaşmamıza vesile oluyor..
Dünyanın faniliğini, ölümün yakınlığını daha çok hissettiriyor.. Acizliğimizi daha çok kavrıyor, daha çok şükrediyoruz..
Zamanımızı daha hayırlı işlerde, faydalı olacak şekilde kullanmamıza vesile oluyor..
Sana da MaşaAllah diyorum canım benim.. Bu yaşta bu hassasiyete MaşaAllah SubhanaAllah..
Rabbim seni bu hayırlı yoldan ayırmasın.. Seni hayırlara vesile eylesin..
Dua eder, dua beklerim..

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'ın hastalıkla günahları azalttığını düşünmek ağrıyı hafifletmeye, zorluğu kolaylaştırmaya yeterdir ki...

Allah'ım senden razı olsun, hepimizi affetsin, hastalığını geçirsin inşallah.

Seni çok seviyorum biliyor musun? :)

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Ya bu çok mu zor ki? Benim aklıma her gün ölüm gelir, hele secdeye giderken daha bir yakınmış gibi hissederim. Ya çok mu zor ya? Yoksa bana mı her şey kolay geliyor. Bunu yapamayana ben yuh derim.

Hayir canim zor olan plumu dusunmek degil ki..
zor olan tasavvuf ben bunu kast ettim..
evet oyle canim ama namaz kilarken olumu degil o an rabbimin huzurunda oldugumuzu dusunmeliyiz,onun karsisinda oldugumuzu dusunmeliyiz..
ve her kildigin namazin son namaz olacagi dusunerek kilmamiz gerektigini bilmeliz o zaman namazimi cok daha husu ile kilabiliriz insallah..
ve her gun yatmadan kendimi hesaba cekmeliyiz bugun sadce rabbim icin ne yaptim diye..
ve bana farz olan ibadetlerimi yaptimmi?
haramlardan kactinmi..
peki ya olum simdi olsam ne olcak
olumu yuku gibi dusunmemeliyiz,hesabi vesayre zaten biliyorsun canim benim..
ve sunuda unutma.yaptigin her ibadeti,cehennem korkusuyla degil
RAbbimin sevgisiyle yap o zaman herseyin daha guzel oldugunu anlarsin..

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Hayir canim zor olan plumu dusunmek degil ki..
zor olan tasavvuf ben bunu kast ettim..
evet oyle canim ama namaz kilarken olumu degil o an rabbimin huzurunda oldugumuzu dusunmeliyiz,onun karsisinda oldugumuzu dusunmeliyiz..
ve her kildigin namazin son namaz olacagi dusunerek kilmamiz gerektigini bilmeliz o zaman namazimi cok daha husu ile kilabiliriz insallah..
ve her gun yatmadan kendimi hesaba cekmeliyiz bugun sadce rabbim icin ne yaptim diye..
ve bana farz olan ibadetlerimi yaptimmi?
haramlardan kactinmi..
peki ya olum simdi olsam ne olcak
olumu yuku gibi dusunmemeliyiz,hesabi vesayre zaten biliyorsun canim benim..
ve sunuda unutma.yaptigin her ibadeti,cehennem korkusuyla degil
RAbbimin sevgisiyle yap o zaman herseyin daha guzel oldugunu anlarsin..

Her zamanki gibi hala haklısın Behiye ablacığım. Sayende bilgime bilgi katıyorum, teşekkür ederim sana :)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'ın hastalıkla günahları azalttığını düşünmek ağrıyı hafifletmeye, zorluğu kolaylaştırmaya yeterdir ki...

Allah'ım senden razı olsun, hepimizi affetsin, hastalığını geçirsin inşallah.

Seni çok seviyorum biliyor musun? :)

Evet canım.. Öyle gercekten..
Elimize bir diken bile batsa, Rabbimiz'in bunun ecrini vereceğini, Efendimiz sallahu aleyhi ve sellem bizlere bildirmiş..

Biz de Seni Seviyoruz canım benim.. :) Rabbim razı olsun.. Sevgimiz daim olsun..

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Her zamanki gibi hala haklısın Behiye ablacığım. Sayende bilgime bilgi katıyorum, teşekkür ederim sana :)

Estagfirullah,canim benim, ben ne biliyorum ki..
bak canim sunu hiiic unutma gerci zaten yazilarindan anladigim kadariyla biliyorsun zaten..
Her ne yaparsan yap Rabbimin riza icin yap,aklina bir seymi takildi bos ver bi euzu besmele cek,kalk abdest al..
yani heran rabbimizin bize bahsettigi guzellikleri dusun ozaman onu cok seversin.ve kildigin her namazda sen o an rabbimin huzurundasin ve baskahiic kimse yok..
sadece sen ve varsin sen o anda rabbimin huzurundasin
ve elini ac rabbimden onun sevgisi
onun askini onun
muhabbetini iste
ve inan boyle yaptikca kendini cok daha huzurlu hissedeksin..
bak sikintilarimiz oldugunda,aslinda onlara sikinti dememek gerekirmis,asil onlar bizim dermenimiz bizi onlar rabbime yaklastiriyor yoksa,her animiz en guzel sekilde olsa kullugumu rabbimizi acizligimi bile unutup gidecez
onun icin sikinti oldigu an ey rabbim sukur sana beni seviyorsun sana gelmemei istiyorsun demeliyiz..
rabbim sevdigi kullari ona yaklasin diye derman veririmis,bak sikinti onlar bizim dermanimiz hep oyle inan kendini cok daha hissedeceksin
hem bize bahsedilen imtihanlar bizim olgunlasmamizi sagliyor oyle degilmi..
hic bir meyveyi olgunlasmadan yiyemeyiz oyle degilmi..
ne zamanki olgunlasti kivama geldi.ozaman tadi esszi oluyor degilmi..
onun icin bize imtihan geldimi bilelim ki bizim olgunlasma zamanimiz gelmis demektir..
dua ile sabir ile beklemeliyiz..
bak sana bir sey daha dicem
dua ederiz neden olmuyor denir ...
okadar dua ettim halen bir sey degismiyor...ama sunu dusunmezmiyiz hiic..zaman sadce zamani var diye..sana meyveden bahsetim...her meyve zamani geldiginde piser olgunlasir,tatlanir ve o zaman yenir degilmi..ve oyle bir sifadirki o meyve...ama bak zamaninda olan meyveyi kast ediyorum
ama simdi hormanlarla olgunlasmis meyvelrin ne tati var,nede sifasi degilmi cunki zamaninda once cikartiliyor..
ne demek istedigimi umarim anlamisindir..her sey icin zaman ve sabir...eger sabredersek her sikintimiz bir dermandir tipki meyveler gibi..ama isyan edersek...ama zamanindan once dilersek..zehirli bitki gibi canimiz yanar..
umarim nedemek istedigi anlamisindir..

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
bak canim sunu hiiic unutma gerci zaten yazilarindan anladigim kadariyla biliyorsun zaten..
Her ne yaparsan yap Rabbimin riza icin yap,aklina bir seymi takildi bos ver bi euzu besmele cek,kalk abdest al..
yani heran rabbimizin bize bahsettigi guzellikleri dusun ozaman onu cok seversin.ve kildigin her namazda sen o an rabbimin huzurundasin ve baskahiic kimse yok..
onun askini onun
muhabbetini iste
bak sikintilarimiz oldugunda,aslinda onlara sikinti dememek gerekirmis,asil onlar bizim dermenimiz bizi onlar rabbime yaklastiriyor yoksa,her animiz en guzel sekilde olsa kullugumu rabbimizi acizligimi bile unutup gidecez
onun icin sikinti oldigu an ey rabbim sukur sana beni seviyorsun sana gelmemei istiyorsun demeliyiz..
rabbim sevdigi kullari ona yaklasin diye derman veririmis,bak sikinti onlar bizim dermanimiz hep oyle inan kendini cok daha hissedeceksin
ne zamanki olgunlasti kivama geldi.ozaman tadi esszi oluyor degilmi..
onun icin bize imtihan geldimi bilelim ki bizim olgunlasma zamanimiz gelmis demektir..
okadar dua ettim halen bir sey degismiyor...ama sunu dusunmezmiyiz hiic..zaman sadce zamani var diye..sana meyveden bahsetim...her meyve zamani geldiginde piser olgunlasir,tatlanir ve o zaman yenir degilmi..ve oyle bir sifadirki o meyve...ama bak zamaninda olan meyveyi kast ediyorum
ama simdi hormanlarla olgunlasmis meyvelrin ne tati var,nede sifasi degilmi cunki zamaninda once cikartiliyor..
ne demek istedigimi umarim anlamisindir..her sey icin zaman ve sabir...eger sabredersek her sikintimiz bir dermandir tipki meyveler gibi..ama isyan edersek...ama zamanindan once dilersek..zehirli bitki gibi canimiz yanar..

Anladım ablacığım, bu kadar güzel bir anlatışı umarım ki herkes anlar zaten :)

Sana artık teşekkür edemiyorum, ne kadar etsem az çünkü... :)

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
onun askini onun
muhabbetini iste
bak sikintilarimiz oldugunda,aslinda onlara sikinti dememek gerekirmis,asil onlar bizim dermanimiz bizi onlar rabbime yaklastiriyor yoksa,her animiz en guzel sekilde olsa kullugumu rabbimize olan acizligimi bile unutup gidecez
onun icin sikinti oldugu an ey rabbim sukur sana beni seviyorsun sana gelmemi istiyorsun demeliyiz..
rabbim sevdigi kullari ona yaklasin diye derman veririmis,bak sikinti degil onlar bizim dermanimiz
hep oyle dusun inan kendini cok daha hissedeceksin
ne zaman ki olgunlasti kivama geldi.ozaman tadi esszi oluyor degilmi..
o kadar dua ettim halen bir sey degismiyor...ama sunu dusunmezmiyiz hiic..zaman sadce zamani var diye..sana meyveden bahsetim...her meyve zamani geldiginde piser olgunlasir,tatlanir ve o zaman yenir degilmi..ve oyle bir sifadirki o meyve...ama bak zamaninda olan meyveyi kast ediyorum

yazimda hata vardi duzeltmeye calistim umarim simdi daha iyi olmustur..
tesekkurler sedaciim.begenmene sevindim,cunki yazarak pek anlatmayi bilmiyorum...cok karistiriyorum..

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
yani masaALLAH kardesim diyorum :)
bu yasta nasil bu kadar bilgi valla helal olsun.. :)
tasavvuf ilmi zordur bilirim ama bunda bile bilginiz var.. :)
helal olsun.. :)
rabbim ilminiz amel etmeyi nasib eylesin Amiin :)

Biz de mürşitle birlikte tövbe edildiğinde "adap" isminde 1geceye özel ameller silsilesi vardır onlardan biri de budur.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt