Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Eğer doğruysa ben de inanmak istiyorum (3 Kullanıcı)

• Konuyu başlatan Zzzaman
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
İslamiyeti babamdan duyduklarımla değil de kendim kaynağından öğrenmek için Kuran'ı okumayı seçtim. Ve değişmeye başlama sebebim de Kuran. O yüzden Kuran'ı tartışarak başlama kisterim. Mesela yazdığım miras konusu...

hem ayetlere inanmıyosun hem kuran okuyarak değişiyosun hemde miras meselesinin ayetine takılıyosun ilginç tartışmaya açık bi konu doğrusu

Z

Zzzaman

Haram aylar çıkınca bu Allah'a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.(9 Tevbe 5)
Bu beni en çok düşündüren ayetti. Böyle bir emir olabilir mi?

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
Haram aylar çıkınca bu Allah'a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.(9 Tevbe 5)
Bu beni en çok düşündüren ayetti. Böyle bir emir olabilir mi?

hangi sure kaçıncı ayet kaçıncı sayfa

Z

Zzzaman

hem ayetlere inanmıyosun hem kuran okuyarak değişiyosun hemde miras meselesinin ayetine takılıyosun ilginç tartışmaya açık bi konu doğrusu
İnandığım Kuran'ı okudum ve inanmamaya başladım. Değişikliğim bu yüzden. Beni inandıracak bir şey varsa o da bu ayetlerdir. O yüzden yanlış gelen ayetleri araştırıyorum. Sonuçta ikimizden biri yanılıyor bu konuda.

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
ayetin devamı
eğer allah a ortak koşanlardan biri senden sığınma talebinde bulunursa,allah ın kelamını işitebilmesi için ona sığınma hakkı tanı sonrada onu güven içinde olacağı yere ulaştır bu onların bilmeyen bir kavim olamalrı sebebiyledir[tevbe 6]

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
bir ayet hakkında yanlış düşünme varsa akabindeki ayeti oku yarım okuyup yorum yapma kardeşim

Z

Zzzaman

ayetin devamı
eğer allah a ortak koşanlardan biri senden sığınma talebinde bulunursa,allah ın kelamını işitebilmesi için ona sığınma hakkı tanı sonrada onu güven içinde olacağı yere ulaştır bu onların bilmeyen bir kavim olamalrı sebebiyledir[tevbe 6]
Evet, bu da bir sonraki gelen ayet. Bulduğunuz yerde öldürün hükmünü geçersiz kılmıyor bu.

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
kılıyor kardeşim sonraki ayetleri düzgünce okursan nedenmek istediğini anlamış olursun

Z

Zzzaman

Ben anlayamadım. Şimdi sen haram aylar çıkınca Allah'a ortak koşan biriyle karşılaştın. Senden sığınma hakkı dalan da talep etmedi. Sen bunu öldürmeyecek misin şimdi?

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
ayetin devamı
allah a ortak koşanların allah katında ve resulü yanında nasıl bir ahdi olabilir?ancak mescid-i haram-ın yanında kendileriyle antlaşma yaptıklarınız başkadır.bunlar size karşı dürüst olduğu sürece sizde onlara dürüst davranın.çünkü allah kendine karşı gelmekten sakınanları sever[tevbe 7]

Z

Zzzaman

Arkdaşım bu da bi şeyi değiştirmiyor. Başka şartlara yelken açtı bu.

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
hayır öldürmeyeceğim kardeşim çünkü okudukça oradaki mana değişiyo
sen anlamak istemiyosun bence
sana benden bi soru neden zaman kelimesini seviyon

Z

Zzzaman

Açık açık anlatmadın ki. Bulduğunu yerde öldürün diyor. Sonra 2 şart veriyor. sığınma isterse kabul edin. Mescid-i Haram'ın yanındaysa dürüst davranın. Bu demektir ki bu 2 şart sağlanmıyorsa öldürün.
Zaman kelimesini neden sevdiğimi yazmıştım ya. Zaman etkiliyor beni. Çok ilginç bi şey. Akıp gitmesi, geri dönmemesi, hızının değişmemesi...

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
Açık açık anlatmadın ki. Bulduğunu yerde öldürün diyor. Sonra 2 şart veriyor. sığınma isterse kabul edin. Mescid-i Haram'ın yanındaysa dürüst davranın. Bu demektir ki bu 2 şart sağlanmıyorsa öldürün.
Zaman kelimesini neden sevdiğimi yazmıştım ya. Zaman etkiliyor beni. Çok ilginç bi şey. Akıp gitmesi, geri dönmemesi, hızının değişmemesi...

zamanın seni etkileyiş sebebi tersten okunuşunun namazzz olması olabilirmi acaba?

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
hadi bakalım öyle olsun bak şimdi sana şu ayeti daha açacağım umarım bu kez anlarsın

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
fakat tövbe edip namz kılar ve zekatı verirlerse artık onlar sizin din kardeşlerinizdir bilen bir kavme ayetleri işte böyle ayrı ayrı açıklarız[tevbe 11]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt