Z
Zzzaman
Allah'ın gücüne inanmıyorum evet. Ne var olduğuna ne de yok olduğuna inanıyorum.sen şimdi allahın gücüne inanmıyosun demi
Allah'ın gücüne inanmıyorum evet. Ne var olduğuna ne de yok olduğuna inanıyorum.sen şimdi allahın gücüne inanmıyosun demi
The Godfather'ı izledin mi? Meşhur bi sahne var ya. Replik şu: " Sana reddedemeyeceğin bi teklif sunacağım." Silahı masasına koyuyor ve yaptırmak istediği teklifi sunuyor. aynı hesap...
Evet. Noldu ki?peki bendende sana bi sahne ben yerden büyükçee bi taş aldım senin kafana attım kafan delindi acıdımı?
Evet. Noldu ki?
Evet, gösteririm. Aynı taşı alır. Senin kafana atarım.bana acıyı gösterebilirmisin
Evet, gösteririm. Aynı taşı alır. Senin kafana atarım.
Acı bir duygudur tabi. Somut bi şey olarak gözünün önüne getiremem.işte bu işlemi yapmadan kafanın içindeki acıyı bana yada başkasına zarar vermedn gösterirmisin
Acı bir duygudur tabi. Somut bi şey olarak gözünün önüne getiremem.
Hangi sorumu cevapladım? Ben allah'ı görmek istemedim ki, ateist değilim ben.işte bak kendi sorunu kendin cavapladın rabbimde soyuttur gözönüne getirilemez fakat var olduğuna inanılır
çünkü ben senin kafanın acıdığına inanıyorum fakat göremiyorum
Hangi sorumu cevapladım? Ben allah'ı görmek istemedim ki, ateist değilim ben.
Varlığı ve yokluğundan kastım gücünün varlığı ve yokluğu. Allah'ın varlığına inanıyorum yani. Güçten kastım da sonsuz güç. Bi Allah var ama gücü var mı, ne kadar var onu bilmiyorum.allahı görmek istemiyon fakat varlığına yada yokluğuna gücüne inanmıyom diye sen kendin dedin bunların cevabı budur
Daha önce tartıştın mı böyle konular müslüman olmayan biriyle?
Acının ve gücün bi etkisi olur. Bu etkiyle büyüklüğünü anlayabiliriz. Eğer ben çok bağırıyorsam çok acıyordur. Allah da yaptıklarıyla bana gücünü gösterir. Dünyayı yaratacak kadar güçlüymüş. Bunu biliyorum çünkü gösterdi. Başka gösterirse onu da bilirim. Ama başka bi gücü var mı diye aramıyorum.eee bende senin acının nekadar olduğunu bilmiyorum sen göster acının büyüklüğünü rabbimde gösterir sana gücünü
Çünkü belli kalıplara göre konuşuyorsun da. Bir ateistmişim gibi...niye sordun
Acının ve gücün bi etkisi olur. Bu etkiyle büyüklüğünü anlayabiliriz. Eğer ben çok bağırıyorsam çok acıyordur. Allah da yaptıklarıyla bana gücünü gösterir. Dünyayı yaratacak kadar güçlüymüş. Bunu biliyorum çünkü gösterdi. Başka gösterirse onu da bilirim. Ama başka bi gücü var mı diye aramıyorum.
Çünkü belli kalıplara göre konuşuyorsun da. Bir ateistmişim gibi...