Z
Zzzaman
Bu ayet sorunu ortadan kaldırıyor mu?fakat tövbe edip namz kılar ve zekatı verirlerse artık onlar sizin din kardeşlerinizdir bilen bir kavme ayetleri işte böyle ayrı ayrı açıklarız[tevbe 11]
Bu ayet sorunu ortadan kaldırıyor mu?fakat tövbe edip namz kılar ve zekatı verirlerse artık onlar sizin din kardeşlerinizdir bilen bir kavme ayetleri işte böyle ayrı ayrı açıklarız[tevbe 11]
Tövbe edip, namaz kılıp, zekat verdiklerinde onları öldürmeyip affetmek dinde zorlamaya girmez mi?fakat tövbe edip namz kılar ve zekatı verirlerse artık onlar sizin din kardeşlerinizdir bilen bir kavme ayetleri işte böyle ayrı ayrı açıklarız[tevbe 11]
Peki hem sığınmıyor hem de tövbe etmiyorsa... O zaman napacağız?bak bunları yazmamın sebebi herşey ilerideki ayetlerde açığa kavuşuyor diyor ki savaşın yani direk öldürmeyin diyor önce şans verin size sığınırmı yada tövbe edermi eğerki aksini yaparsa savaşın diyor konu bundan ibaret kardeşim hala anlamadığın yerler varmı
Tövbe edip, namaz kılıp, zekat verdiklerinde onları öldürmeyip affetmek dinde zorlamaya girmez mi?
Peki hem sığınmıyor hem de tövbe etmiyorsa... O zaman napacağız?
Tövbe etmediğin takdirde öldürmeye ne denir?zaten burada zorlamak yok değerli kardeşim tekliftir
Tamam işte. Ben de bunu diyorum. Savaşıp, öldüreceksin.ah be güzel kardeşim ben kaç saattir ne anlatıyom savaşacan ozamanda
Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk sapıklıktan iyice ayrılmıştır. O halde kim tâğûtu tanımayıp Allah'a inanırsa, kopmak bilmeyen sapasağlam bir kulpa yapışmıştır. Allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.(Bakara Suresi 256)
Tamam işte. Ben de bunu diyorum. Savaşıp, öldüreceksin.
İşte burda çelişki var. Bir ayette dinde zorlama yoktur. Ben varken sen mi onları zorlayacaksın deniyor. Diğer ayetteyse bulduğunuz müşrikleri tövbe etmezlerse, sığınmazlarsa öldürün diyor.
The Godfather'ı izledin mi? Meşhur bi sahne var ya. Replik şu: " Sana reddedemeyeceğin bi teklif sunacağım." Silahı masasına koyuyor ve yaptırmak istediği teklifi sunuyor. aynı hesap...ama zorlayın demiyor bu sadece teklif amaçlıdır kardeşim