Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Eğer doğruysa ben de inanmak istiyorum (4 Kullanıcı)

• Konuyu başlatan Zzzaman
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
eğer antlaşmalarından sonra yeminlerini bozup dininize dil uzatırlarsa, küfrün elebaşlarıyla savaşın çünkü onlar yeminlerine riayet etmeyen kimselerdir umulur ki vazgeçerler[tevbe 12]

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
yeminlerini bozan,peygamberi yurdundan çıkarmaya kalkışan ve üstelik size tecavüzü ilk defa kendileri başlatan bir kavimle savaşmaz mısınız? yoksa onlardan korkuyor musunuz? oysa allah,--eğer siz gerçek mü"minler iseniz kendisinden korkmanıza daha layıktır[tevbe 13]

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
anlaşıldımı kendi yorumumu yazayımmı[gerek varmı]

Z

Zzzaman

Arkadaşım bu diğer ayetler bana bi şey ifade etmiyor. Bunları neden yazdığını da açıklar mısın? Konumuz Allah'a ortak koşanları 2şart dışında bulduğumuz yerde öldürmek...

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
bak bunları yazmamın sebebi herşey ilerideki ayetlerde açığa kavuşuyor diyor ki savaşın yani direk öldürmeyin diyor önce şans verin size sığınırmı yada tövbe edermi eğerki aksini yaparsa savaşın diyor konu bundan ibaret kardeşim hala anlamadığın yerler varmı

Z

Zzzaman

bak bunları yazmamın sebebi herşey ilerideki ayetlerde açığa kavuşuyor diyor ki savaşın yani direk öldürmeyin diyor önce şans verin size sığınırmı yada tövbe edermi eğerki aksini yaparsa savaşın diyor konu bundan ibaret kardeşim hala anlamadığın yerler varmı
Peki hem sığınmıyor hem de tövbe etmiyorsa... O zaman napacağız?

Z

Zzzaman

Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk sapıklıktan iyice ayrılmıştır. O halde kim tâğûtu tanımayıp Allah'a inanırsa, kopmak bilmeyen sapasağlam bir kulpa yapışmıştır. Allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.(Bakara Suresi 256)

Z

Zzzaman

Eğer Rabbin dileseydi, yeryüzünde bulunanların hepsi elbette topyekün iman ederlerdi. Böyle iken sen mi mü'min olsunlar diye, insanları zorlayacaksın?(Yunus Suresi 99. ayet.)

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk sapıklıktan iyice ayrılmıştır. O halde kim tâğûtu tanımayıp Allah'a inanırsa, kopmak bilmeyen sapasağlam bir kulpa yapışmıştır. Allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.(Bakara Suresi 256)

bak ne güzel bir ayet

Z

Zzzaman

İşte burda çelişki var. Bir ayette dinde zorlama yoktur. Ben varken sen mi onları zorlayacaksın deniyor. Diğer ayetteyse bulduğunuz müşrikleri tövbe etmezlerse, sığınmazlarsa öldürün diyor.

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
sen şimdi allahın gücüne inanmıyosun demi

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
İşte burda çelişki var. Bir ayette dinde zorlama yoktur. Ben varken sen mi onları zorlayacaksın deniyor. Diğer ayetteyse bulduğunuz müşrikleri tövbe etmezlerse, sığınmazlarsa öldürün diyor.

ama zorlayın demiyor bu sadece teklif amaçlıdır kardeşim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt