ben nediyoooooooooooooooom sen nediyon allahına kurban olduğum
kardeşim sinirlenme arakdasın uykusu gelmiş yatmak istiyo sonucta elimizden geldigi kadarııyla anlattık rabbimiz şahit...
ben nediyoooooooooooooooom sen nediyon allahına kurban olduğum
Tamam, edelim. Forum ortamı ya, karıştım. Cevap yazamamış olabilirim. Ne demiştin en son?bak kardeşim seni aydınlatmak için burada kaçgün gerekiyorsa sabahlarım ben sınav var yatcam demiyom biz senn için heder olurken sen çekip gidiyon ona bozuldum ha şimdi baştan bi konuşalım usulüne uygun şu yarım kalan muhabbete devam edelim diyosan amenna be kardeş nediim
kardeşim sinirlenme arakdasın uykusu gelmiş yatmak istiyo sonucta elimizden geldigi kadarııyla anlattık rabbimiz şahit...
Tamam, edelim. Forum ortamı ya, karıştım. Cevap yazamamış olabilirim. Ne demiştin en son?
Galiba Allah kelimesini kullanmam yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdi. Evet, ben bi güç olduğuna inanıyorum. Allah kelimesi ilahtan geliyor, yani yaratıcı, tanrı. O yüzden kullandım.hay allah razı olsun artık bizimle kafa buluyon sanmıştım enson
sen şimdi bi güç var fakat bu allah değil mi diyorsun?
Tanrı ile Rabbin farkı ne? Belki benim cahilliğim... Kelime anlamı olarak sözlükte tanrı ve allah aynı anlama geliyor.önce şu tanrı meselesine açıklık getirelim nedersin
bizim dinimizce tanrı yoktur yani şuan sen rabbimize inanıyon ölemi
Tanrı kelimesine bir önyargı var galiba. Bu sadece bir kelime. Tek tanrılı dinler vardır. İslam tek tanrılı bir dindir. Tanrı demek yaratıcı demek. İnanan herkesin tanrısı vardır ama herkes tanrının farklı özellikleri olduğuna inanır.işte bak diyorum sana bizim dinimizde tanrı yok
yaratan.rab.mevla.allah var kardeşim tanrı eski zamanlarda putlara dendiği için allah ile tanrı arasında çooooooook fark var
ablacım ben yatıorum hayırlı sabahlar... zzzaman kardeşim rabbim yardımcınız olsun inşallah kafanızdaki soru işaretlerinin cevaplarını bulursunuz selametle....
Hmm... Saçma ama kelimeye sansür koymak. Bir başkası da putuna yaratıcı derse ya da ilah derse onları da mı kullanmayacağız artık? Neyse... Evet bir gücün olduğuna inanıyorum. Adı çok mühim değil. Gücün özellikleri hakkında ise hiçbir fikrim yok. Bunu bilemem.bak ben konya diyom sen anya diyon kardeşim evet tanrının anlamına baktığımız zaman dediğin anlamda fakat biz bu tanrı kelimesini desteklemiyoruz dedim ya putlara tanrı derlerdi maksat onlara benzememek
Forum üzerinden sohbeti beceremiyorum pek. Ailem bilmiyor durumumu. Öğrenmelerinin onlara bi karı olmaz, sadece üzülürler. Ramazan da falan oruç tutar gibi yapıyorum. Genelde tutuyorum da. Akşama kadar yemek yememek çok önemli değil benim için, onlara ayıp olmasın diye yemiyorum zaten onlardan gizli.peki kardeşim senin ailen dinine bağlı biri sen hakkında ne yapıyorlar
cvpları çabuk yazrsan iyi olur vakit vakittir