Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Eğer doğruysa ben de inanmak istiyorum (3 Kullanıcı)

• Konuyu başlatan Zzzaman
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
bak kardeşim seni aydınlatmak için burada kaçgün gerekiyorsa sabahlarım ben sınav var yatcam demiyom biz senn için heder olurken sen çekip gidiyon ona bozuldum ha şimdi baştan bi konuşalım usulüne uygun şu yarım kalan muhabbete devam edelim diyosan amenna be kardeş nediim

Z

Zzzaman

bak kardeşim seni aydınlatmak için burada kaçgün gerekiyorsa sabahlarım ben sınav var yatcam demiyom biz senn için heder olurken sen çekip gidiyon ona bozuldum ha şimdi baştan bi konuşalım usulüne uygun şu yarım kalan muhabbete devam edelim diyosan amenna be kardeş nediim
Tamam, edelim. Forum ortamı ya, karıştım. Cevap yazamamış olabilirim. Ne demiştin en son?

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim sinirlenme arakdasın uykusu gelmiş yatmak istiyo sonucta elimizden geldigi kadarııyla anlattık rabbimiz şahit...

haklısında bu işler öyle kolay değil kardeşim eğerki cidden merak ediyosa bi insan uyku falan vız gelir ben bunu biliiir bunu söyleriim ha ama arkadaş yok ben istemiyom yeter derse konuyu kapatırız ama ben bidaha buraya yazmam çünkü bu sonuçtan çıkarırım ki arkadaşın niyeti başka ama meraklıyım devam edelim derse ne ala başım gözüm üstüne

Z

Zzzaman

hay allah razı olsun artık bizimle kafa buluyon sanmıştım enson

sen şimdi bi güç var fakat bu allah değil mi diyorsun?
Galiba Allah kelimesini kullanmam yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdi. Evet, ben bi güç olduğuna inanıyorum. Allah kelimesi ilahtan geliyor, yani yaratıcı, tanrı. O yüzden kullandım.

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
önce şu tanrı meselesine açıklık getirelim nedersin
bizim dinimizce tanrı yoktur yani şuan sen rabbimize inanıyon ölemi

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
işte bak diyorum sana bizim dinimizde tanrı yok
yaratan.rab.mevla.allah var kardeşim tanrı eski zamanlarda putlara dendiği için allah ile tanrı arasında çooooooook fark var

Z

Zzzaman

işte bak diyorum sana bizim dinimizde tanrı yok
yaratan.rab.mevla.allah var kardeşim tanrı eski zamanlarda putlara dendiği için allah ile tanrı arasında çooooooook fark var
Tanrı kelimesine bir önyargı var galiba. Bu sadece bir kelime. Tek tanrılı dinler vardır. İslam tek tanrılı bir dindir. Tanrı demek yaratıcı demek. İnanan herkesin tanrısı vardır ama herkes tanrının farklı özellikleri olduğuna inanır.
Allah kelimesi tanrı kelimesinin Arapçası işte... Farkları yok ki.

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
bak ben konya diyom sen anya diyon kardeşim evet tanrının anlamına baktığımız zaman dediğin anlamda fakat biz bu tanrı kelimesini desteklemiyoruz dedim ya putlara tanrı derlerdi maksat onlara benzememek

ramora

Kayıtlı Kullanıcı
ablacım ben yatıorum hayırlı sabahlar... zzzaman kardeşim rabbim yardımcınız olsun inşallah kafanızdaki soru işaretlerinin cevaplarını bulursunuz selametle....

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
[FONT=&quot]Davetiye[/FONT]

[FONT=&quot]Telli pullu, anlı şanlı bir gelin;
Aynalar, gelin!
Bir güzel ki, en güzeli güzelin;
Gönüller, gelin!
Sonsuz gerçek, habercisi ezelin;
Kitaplar, gelin!
Ey karanlık, gelmektedir ecelin;
Işıklar, gelin!
Toplanın hep, derlenin hep düzelin;
Yığınlar, gelin!

En güzeli, en güzeli, güzelin;
Habercisi, habercisi, ezelin;
Tellerinde şafak söken bir gelin;
Anneler, babalar, çocuklar, gelin!..nfk.
[/FONT]

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
O´NUN ÜMMETİNDEN OL

Beri gel serseri yol!
O´nun ümmetinden ol!
Sel sel kümelerle dol!
O´nun ümmetinden ol!

Sen hiçliğe karşı yön
Hep sıfır arka ve ön
Dosdoğru kıbleye dön!
O´nun ümmetinden ol!

Gel, dünya murdar kafes
Gel gırtlakta son nefes
Gel arşı arayan ses
O´nun ümmetinden ol!

Solmaz, solmaz bu bir renk,
ölmez, ölmez bir ahenk,
insanlık; hevenk, hevenk
O´nun ümmetinden ol!

Gökte çakıyor haber:
Geber, çelik put geber!
Doğrul yeni seferber!
O´nun ümmetinden ol!

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
zzaman kardeşim yoksun yine bak istersen bu ayrıntıya takılmadan ilerleyelim sohbette ne dersin

Z

Zzzaman

bak ben konya diyom sen anya diyon kardeşim evet tanrının anlamına baktığımız zaman dediğin anlamda fakat biz bu tanrı kelimesini desteklemiyoruz dedim ya putlara tanrı derlerdi maksat onlara benzememek
Hmm... Saçma ama kelimeye sansür koymak. Bir başkası da putuna yaratıcı derse ya da ilah derse onları da mı kullanmayacağız artık? Neyse... Evet bir gücün olduğuna inanıyorum. Adı çok mühim değil. Gücün özellikleri hakkında ise hiçbir fikrim yok. Bunu bilemem.

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
peki kardeşim senin ailen dinine bağlı biri sen hakkında ne yapıyorlar

cvpları çabuk yazrsan iyi olur vakit vakittir

Z

Zzzaman

peki kardeşim senin ailen dinine bağlı biri sen hakkında ne yapıyorlar

cvpları çabuk yazrsan iyi olur vakit vakittir
Forum üzerinden sohbeti beceremiyorum pek. Ailem bilmiyor durumumu. Öğrenmelerinin onlara bi karı olmaz, sadece üzülürler. Ramazan da falan oruç tutar gibi yapıyorum. Genelde tutuyorum da. Akşama kadar yemek yememek çok önemli değil benim için, onlara ayıp olmasın diye yemiyorum zaten onlardan gizli.

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
anladım değerli kardeşim peki bir soru diyorsun ya allahın gücü hakkında bilgim yok diye
peki gökyüzünde bir bulut allah yazsa ne dersin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt