Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Eğer doğruysa ben de inanmak istiyorum (3 Kullanıcı)

• Konuyu başlatan Zzzaman
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
Reddedemeyeceğimiz teklifte ne kadar zorlama yoksa dinde de o kadar zorlama yok.
Zorlamayı geçtim. Allah'a ortak koşan bir insanı neden öldürüyoruz. tövbe etmemesi, sığınma istememesi ölmesini hak ettirir mi gerçekten bize saldırmamışken?

zaten o ayettede durduk yere gidin öldürün demiyor dininize laf uzatmış ise diyor

Z

Zzzaman

İnanmadığım şeyi aramak zorunda mıyım? Gücünün ne kadar olduğu beni ilgilendirmiyor açıkçası.
Allah'a inanıyorum, zaten inanıyordum.
Ayetlerime de yanıt gelmedi.

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
eğer antlaşmalarından sonra yeminlerini bozup dininize dil uzatırlarsa, küfrün elebaşlarıyla savaşın çünkü onlar yeminlerine riayet etmeyen kimselerdir umulur ki vazgeçerler[tevbe 12]

ayeti tekrar hatırlayalım

Z

Zzzaman

bunları sen söyledin ben değil uykusuzluk başına vurdu sanırsam:a01:
İlk mesajı eksik yazdım. Sonradan düzelttim gerçi. düzelmiş halini yazayım. ALLAH'ın sonsuz gücüne inanmıyorum evet. Allah'ın sonsuz gücünün ne var olduğuna ne de yok olduğuna inanıyorum.

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
İnanmadığım şeyi aramak zorunda mıyım? Gücünün ne kadar olduğu beni ilgilendirmiyor açıkçası.
Allah'a inanıyorum, zaten inanıyordum.
Ayetlerime de yanıt gelmedi.

herşeye gayet açık ve net yanıt geldi kardeşim sende çoğu zaman köşeye sıkıştın fakat inanmak istediklerine inandığın için oradan sıyrılmaya bakmaktı hep işin hani bir değim vardır at gözlüğü takmışsın sadece önünü görüyorsun aynen öyle sadece kendi yolunda ilerliyorsun kesinlikle uyum göstermiyorsun

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
İlk mesajı eksik yazdım. Sonradan düzelttim gerçi. düzelmiş halini yazayım. ALLAH'ın sonsuz gücüne inanmıyorum evet. Allah'ın sonsuz gücünün ne var olduğuna ne de yok olduğuna inanıyorum.

işte inanmıyorsun ve inanmıyacaksın çünkü at gözlüğü takmışsın ozaman sende beni şu başındaki taş acısının büyüklüğüne inandır bende sana inanmıyorum

Z

Zzzaman

eğer antlaşmalarından sonra yeminlerini bozup dininize dil uzatırlarsa, küfrün elebaşlarıyla savaşın çünkü onlar yeminlerine riayet etmeyen kimselerdir umulur ki vazgeçerler[tevbe 12]

ayeti tekrar hatırlayalım

Ondan önceki ayeti de hatırlayalım. Ancak Mescid-i Haram'ın yanında kendileriyle antlaşma yaptıklarınız başkadır. Yani antlaşmadan kasıt Mescid'i Haram'ın yanında yapılan... Üstelik bir saldırı yok. Sözlü yolla savaşana öldürün deniyor.

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
Dine laf uzatmış demiyor. Nerde diyor onu. Yaptığı tek suç Allah'a ortak koşmak. Laf uzatsa bile laf uzattı diye gidip öldürmek mi gerekir?

kardeşim allah rızası için o tevbe ayetlerini baştaaan sona incele iyice bi anla sonra gel bnm anlatmak istediğim konuya daha nediim ben sana be kardeş

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
Ondan önceki ayeti de hatırlayalım. Ancak Mescid-i Haram'ın yanında kendileriyle antlaşma yaptıklarınız başkadır. Yani antlaşmadan kasıt Mescid'i Haram'ın yanında yapılan... Üstelik bir saldırı yok. Sözlü yolla savaşana öldürün deniyor.

ayeti yarım okuma tam oku ondan sonra yorumla
pekii karşı cinsten biri sana diyor ki seni seviyorum burada ne anlaşılır aşık olması
ama devamı
seviyorum fakat allah rızası için sakın yanlış anlama
şeklinde oluyor bunu yarım okursan yanlış anlarsın fakat tamamını getirsen neyin ne olduğunu anlarsın

Z

Zzzaman

işte inanmıyorsun ve inanmıyacaksın çünkü at gözlüğü takmışsın ozaman sende beni şu başındaki taş acısının büyüklüğüne inandır bende sana inanmıyorum
Taş acısının büyüklüğüyle konumuzun hiçbi alakası yok. Bu verdiğin klasik örnek Allah'a inanmayana Allah'ı anlatma yolu.
Sen Allah'ın gücünü durup dururken öğrenmedin. Kuran hiç olmasaydı ben senin kafana taş atsaydım sen Allah'ın gücünü yine öğrenemezdin. Allah'ın gücünü sana öğreten asıl kitaptır. Orda okuyup da öğrendin.

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
Taş acısının büyüklüğüyle konumuzun hiçbi alakası yok. Bu verdiğin klasik örnek Allah'a inanmayana Allah'ı anlatma yolu.
Sen Allah'ın gücünü durup dururken öğrenmedin. Kuran hiç olmasaydı ben senin kafana taş atsaydım sen Allah'ın gücünü yine öğrenemezdin. Allah'ın gücünü sana öğreten asıl kitaptır. Orda okuyup da öğrendin.

işte allahını sevdiğim sende okusana o kitabı ozaman beni ne uğraştırıon bırak inadı artık kaç yerde seni kendi kazdığın kuyuya düşürdüm hadi gel artık şehadet getirelim

Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdûhu ve resûluhu

Z

Zzzaman

ayeti yarım okuma tam oku ondan sonra yorumla
pekii karşı cinsten biri sana diyor ki seni seviyorum burada ne anlaşılır aşık olması
ama devamı
seviyorum fakat allah rızası için sakın yanlış anlama
şeklinde oluyor bunu yarım okursan yanlış anlarsın fakat tamamını getirsen neyin ne olduğunu anlarsın
Konuyu çarpıtıyorsun. Ortada çok basit bir olay var. Bir müşrik var. Sen bu müşriği müşrik olduğu içinöldüreceksin. Ama önce diyorsunki gel iman et. etmiyor. Sığınma hakkı da istemiyor. Ve sen bunu öldürüyorsun. Ya da müşrik ölmemek için tövbe ediyor ve sen buna zorlama değil diyorsun.
Olay bu.

Z

Zzzaman

işte allahını sevdiğim sende okusana o kitabı ozaman beni ne uğraştırıon bırak inadı artık kaç yerde seni kendi kazdığın kuyuya düşürdüm hadi gel artık şehadet getirelim

Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdûhu ve resûluhu
Kuyuya düşen ben değilim. :) Taşı kafana attım acıyı gösterdim sana. Kendi kazığın kuyuya düştün ama kabul etmedin. :)

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
Konuyu çarpıtıyorsun. Ortada çok basit bir olay var. Bir müşrik var. Sen bu müşriği müşrik olduğu içinöldüreceksin. Ama önce diyorsunki gel iman et. etmiyor. Sığınma hakkı da istemiyor. Ve sen bunu öldürüyorsun. Ya da müşrik ölmemek için tövbe ediyor ve sen buna zorlama değil diyorsun.
Olay bu.

bak değerli kardeşcim konuyu çarpıtan bn değil sensin soru soruyon cvbını veryom onu biliyom diyon ne soruyon ozaman bak siteye girecek kardeşler konuyu kim çarpıtıyo yorumlasın o müşriğii sana anlatmaktan başıma ağrılar girdi inan

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
Kuyuya düşen ben değilim. :) Taşı kafana attım acıyı gösterdim sana. Kendi kazığın kuyuya düştün ama kabul etmedin. :)

ama mesajlarını iyi oku sonra cvp ver eğer ki yok ben senn dilinden anlamıyom diosan söle nokta koyalım konuya

Z

Zzzaman

ama mesajlarını iyi oku sonra cvp ver eğer ki yok ben senn dilinden anlamıyom diosan söle nokta koyalım konuya
İki mesajımı peşpeşe yazdın. Sonra bir tanesini yanlış yazdığım için düzelttim ya. Anlamadın mı? Ben sanki Allah'ın gücünü göremeyiz demişim gibi klasik bi yöntemle onu ispatlamaya çalıştın bana.

Z

Zzzaman

Neyse arkadaşım. Sağol muhabbet için. Sınava hazırlan sen artık.

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
İki mesajımı peşpeşe yazdın. Sonra bir tanesini yanlış yazdığım için düzelttim ya. Anlamadın mı? Ben sanki Allah'ın gücünü göremeyiz demişim gibi klasik bi yöntemle onu ispatlamaya çalıştın bana.

hala inadım inat diyon kardeşim sen şuan allahın gücünn sonsuz olduğuna inanmıyon yanlışmıyım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt