Neyse arkadaşım. Sağol muhabbet için. Sınava hazırlan sen artık.
bu kafayla zor biraz
Neyse arkadaşım. Sağol muhabbet için. Sınava hazırlan sen artık.
Evet inanmıyorum. Ama dikkat et sonsuz değildir demiyorum.hala inadım inat diyon kardeşim sen şuan allahın gücünn sonsuz olduğuna inanmıyon yanlışmıyım
İlk mesajı eksik yazdım. Sonradan düzelttim gerçi. düzelmiş halini yazayım. ALLAH'ın sonsuz gücüne inanmıyorum evet. Allah'ın sonsuz gücünün ne var olduğuna ne de yok olduğuna inanıyorum.
Tamam. Şu anda da buna ters bi şey söylemedim. Anlayamıyor musun?al işte senn mesajın
Allah'ın sonsuz gücünün ne var olduğuna ne yok olduğuna inanıyorum ne demek?
Çünkü Kuran beni ikna edemiyor. Onda çelişkiler buluyorum. Kuran'a inansam senin benle tartışmaya çalıştığın diğer düşüncelerim kalmaz zaten.kardeşim bak bir insan gerçekten senn gibi bi karar almışsa konulara biraz yumaşak yaklşır senn gibi olaya kuşbakışı yapmaz eğerki inanmak istiyosan bissürü delil daha nye inanmıyon yada niye uğraşıon:a11:
Çünkü Kuran beni ikna edemiyor. Onda çelişkiler buluyorum. Kuran'a inansam senin benle tartışmaya çalıştığın diğer düşüncelerim kalmaz zaten.
Müşrik konusunda aydınlatamadın ki. Senin canına kastetmeyen adamı öldürdün.
Kuran'da cariye ve kölelerden de bahsediliyor. Bence evrensel bir mükemmel kitapta kölelik kesin olarak yasaklanmalıydı. Cariyeler ve köleler normal bir şeymiş gibi anlatılmamalı, bütün müminlerin birbirleriyle eşit olduğu yazılmalıydı.
Adam dinine laf attı diye, hoşgörü gösteremedin, öldürdün. Bu konu bitti. Başa bi şey diyemiyorsun ki. Ben de başka soru daha sordum. Sonuçta aklıma takılan bir sürü ayet var.al işte yine sayaç sıfırladı yine başka konuya atladın be bilader artık diyecek bişi bulamıyorum rabbim neyi uygun görüp bizlere emretmişse bizlerede bunu uygulamak yakışır detayını incelemek değil alemlerin rabbi sonuçta sen ondan dahamı iyi bilcen haşa:a42:
Adam dinine laf attı diye, hoşgörü gösteremedin, öldürdün. Bu konu bitti. Başa bi şey diyemiyorsun ki. Ben de başka soru daha sordum. Sonuçta aklıma takılan bir sürü ayet var.
Kuran'da cariye ve kölelerden de bahsediliyor. Bence evrensel bir mükemmel kitapta kölelik kesin olarak yasaklanmalıydı. Cariyeler ve köleler normal bir şeymiş gibi anlatılmamalı, bütün müminlerin birbirleriyle eşit olduğu yazılmalıydı.
Detayı incelemek yakışmaz bize dedin. Sanırım buna diğer müslümanlar da karşı çıkacaktır.al işte yine sayaç sıfırladı yine başka konuya atladın be bilader artık diyecek bişi bulamıyorum rabbim neyi uygun görüp bizlere emretmişse bizlerede bunu uygulamak yakışır detayını incelemek değil alemlerin rabbi sonuçta sen ondan dahamı iyi bilcen haşa:a42:
İçinde köle ve cariye kelimesinin geçtiği birçok ayet var. Bir tanesini yazayım.nerde geçiyor ve hangi ayet
Detayı incelemek yakışmaz bize dedin. Sanırım buna diğer müslümanlar da karşı çıkacaktır.
İncelemeden doğru olduğuna nasıl inanabiliyorsun ki? Sadece çevrenden gördüğün için inanıyorsun. Ben sana desem ki asıl kitap şe elimde tuttuğum. Allah'ın asıl emirleri de bunlar. Bana benimkinin yanlış seninkinin doğru olduğunu ispatlayabilmen için incelemen gerekir.tamm ya sen soruma cvp ver bu bnm fikrim rabbim bize emretmişmi evet açıklamasınıda yapmışmı evet daha niye inceleyim ki