Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Eğer doğruysa ben de inanmak istiyorum (3 Kullanıcı)

• Konuyu başlatan Zzzaman
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Z

Zzzaman

Allah'ın sonsuz gücünün ne var olduğuna ne yok olduğuna inanıyorum ne demek?

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'ın sonsuz gücünün ne var olduğuna ne yok olduğuna inanıyorum ne demek?

kardeşim bak bir insan gerçekten senn gibi bi karar almışsa konulara biraz yumaşak yaklşır senn gibi olaya kuşbakışı yapmaz eğerki inanmak istiyosan bissürü delil daha nye inanmıyon yada niye uğraşıon:a11:

Z

Zzzaman

kardeşim bak bir insan gerçekten senn gibi bi karar almışsa konulara biraz yumaşak yaklşır senn gibi olaya kuşbakışı yapmaz eğerki inanmak istiyosan bissürü delil daha nye inanmıyon yada niye uğraşıon:a11:
Çünkü Kuran beni ikna edemiyor. Onda çelişkiler buluyorum. Kuran'a inansam senin benle tartışmaya çalıştığın diğer düşüncelerim kalmaz zaten.

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
Çünkü Kuran beni ikna edemiyor. Onda çelişkiler buluyorum. Kuran'a inansam senin benle tartışmaya çalıştığın diğer düşüncelerim kalmaz zaten.

kardeşim ben daha nasıl yardımcı olabilirm senin gibi şüpheli düşünceleri olan çok kardeşimizi aydınlattım fakat dedim ya onlar sen gibi kuşbakışı yapmadılar olaylara yumuşak yaklaştılar kimi zaman çata çat tartıştık kimi zaman espirilerle yaklaştık birbirimize ama onlar aydınlandı sen aradan istisna çıktın galiiba:a12::a12:

Z

Zzzaman

Müşrik konusunda aydınlatamadın ki. Senin canına kastetmeyen adamı öldürdün.

Z

Zzzaman

Kuran'da cariye ve kölelerden de bahsediliyor. Bence evrensel bir mükemmel kitapta kölelik kesin olarak yasaklanmalıydı. Cariyeler ve köleler normal bir şeymiş gibi anlatılmamalı, bütün müminlerin birbirleriyle eşit olduğu yazılmalıydı.

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
Müşrik konusunda aydınlatamadın ki. Senin canına kastetmeyen adamı öldürdün.

yaw ben adamı durduk yere ne öldüreyim banane ama dinime laf uzatmış küfrün elebaşını öldürüyom bu konuda site içerisinde daha bilgili abi ve ablalrımz var eğer ki ben aydınlatamıyorsam sen onlara takıl:a01:

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
Kuran'da cariye ve kölelerden de bahsediliyor. Bence evrensel bir mükemmel kitapta kölelik kesin olarak yasaklanmalıydı. Cariyeler ve köleler normal bir şeymiş gibi anlatılmamalı, bütün müminlerin birbirleriyle eşit olduğu yazılmalıydı.

al işte yine sayaç sıfırladı yine başka konuya atladın be bilader artık diyecek bişi bulamıyorum rabbim neyi uygun görüp bizlere emretmişse bizlerede bunu uygulamak yakışır detayını incelemek değil alemlerin rabbi sonuçta sen ondan dahamı iyi bilcen haşa:a42:

Z

Zzzaman

al işte yine sayaç sıfırladı yine başka konuya atladın be bilader artık diyecek bişi bulamıyorum rabbim neyi uygun görüp bizlere emretmişse bizlerede bunu uygulamak yakışır detayını incelemek değil alemlerin rabbi sonuçta sen ondan dahamı iyi bilcen haşa:a42:
Adam dinine laf attı diye, hoşgörü gösteremedin, öldürdün. Bu konu bitti. Başa bi şey diyemiyorsun ki. Ben de başka soru daha sordum. Sonuçta aklıma takılan bir sürü ayet var.

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
Adam dinine laf attı diye, hoşgörü gösteremedin, öldürdün. Bu konu bitti. Başa bi şey diyemiyorsun ki. Ben de başka soru daha sordum. Sonuçta aklıma takılan bir sürü ayet var.

kardeşim ben öldürdüm ama ayetleri rica ediyorum sapıtmadan baştan sona oku bekle diğer dediğinide yazcm tmm şuan az işim var

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı

nerde geçiyor ve hangi ayet

Z

Zzzaman

Detayı incelemek yakışmaz bize dedin. Sanırım buna diğer müslümanlar da karşı çıkacaktır.

Z

Zzzaman

nerde geçiyor ve hangi ayet
İçinde köle ve cariye kelimesinin geçtiği birçok ayet var. Bir tanesini yazayım.
Allah, hiçbir şeye gücü yetmeyen ve başkasının malı olan bir köle ile, kendisine verdiğimiz güzel rızıktan gizli ve açık olarak Allah yolunda harcayan kimseyi misal verir. Bunlar hiç eşit olur mu? Hamd Allah'a mahsustur, fakat onların çoğu bilmezler. (Nahl Suresi 75. ayet)

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
Detayı incelemek yakışmaz bize dedin. Sanırım buna diğer müslümanlar da karşı çıkacaktır.

tamm ya sen soruma cvp ver bu bnm fikrim rabbim bize emretmişmi evet açıklamasınıda yapmışmı evet daha niye inceleyim ki

Z

Zzzaman

tamm ya sen soruma cvp ver bu bnm fikrim rabbim bize emretmişmi evet açıklamasınıda yapmışmı evet daha niye inceleyim ki
İncelemeden doğru olduğuna nasıl inanabiliyorsun ki? Sadece çevrenden gördüğün için inanıyorsun. Ben sana desem ki asıl kitap şe elimde tuttuğum. Allah'ın asıl emirleri de bunlar. Bana benimkinin yanlış seninkinin doğru olduğunu ispatlayabilmen için incelemen gerekir.

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim 76 ıncı ayeti okurmusn

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt