Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Dişhekimine sorun... (1 Kullanıcı)

bjk__turkey

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim gömülü dişinden baya bir endişe duyuyorsun anladığım kadarıyla,benim yaşımdan dolayı gömülü dşim yirmilik dişimdi cerrahi bir müdahale ile aldırdım,inanki benimde korktuğum kadar yokmuş,çok kolay oldu tabi normal diş çekimlerinden biraz farklı,üç dört günden sonra normale döndüm ve keşke okadar acıyı çekeceğime daha önce yaptırsaymışım dedim,bence tedirgin olma,doktor beyde gayet güzel açıklamış ALLAH razı olsun emeklerinden dolayı.

aynı şekilde siz de içimi rahatlattınız allah sizden de kat kat razı olsun...

bjk__turkey

Kayıtlı Kullanıcı
ama bende iltihap oluşturmuş galiba...:( (gömülü diş)

SonsuzlukCennet

Kayıtlı Kullanıcı
--------------------------------------------------------------------------------

on dıslerımden bırı agrıo afıf agrı war yanı acı cekmıorum sadece afıf agrı ve hafıf sallantı war sızce dıs curumeyemı basladı veya cıkmaya on dısım ve cıkmasını ıstemıorum cunku cırkın durcak bılıorum sızce cıkma tarafındamı yanı cıkarmı eger dısımı cekersem yerıne yenı dış cıkarmı cok korkuyorum yaşım daha:16 lutfen yardım edın ve napabılırım agrı gecmesı ıcın lutfen yardım

torressa

Kayıtlı Kullanıcı
selamın aleyküm kardeşim kardeşim 17 yaşında kendisine göre sağ azı dişinde kocaman bir çürük görüyorum ağrımadığınıda söylüyor anlamıyorum nerdeyse leblebi büyüklüğünde bir çürük meydana gelmiş bir türlü fırçalamasına rağmen giderememiş yardımcı olursanız sevinirim çok yormuyoruzdur inşallah sizleri şimdiden allah razı olsun sizden selametle

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
--------------------------------------------------------------------------------

on dıslerımden bırı agrıo afıf agrı war yanı acı cekmıorum sadece afıf agrı ve hafıf sallantı war sızce dıs curumeyemı basladı veya cıkmaya on dısım ve cıkmasını ıstemıorum cunku cırkın durcak bılıorum sızce cıkma tarafındamı yanı cıkarmı eger dısımı cekersem yerıne yenı dış cıkarmı cok korkuyorum yaşım daha:16 lutfen yardım edın ve napabılırım agrı gecmesı ıcın lutfen yardım

Selamun Aleyküm,

16 yaşında ön dişlerde ağrı sızı sallanma gibi şikayetler daha çok bir darbe almaya bağlı olmayı düşündürür. Yeni olmasa da geçmişte bile bir düşme çarpma gibi etkenlere bağlı olarak dişin kök ucunda oluşabilecek bir oluşum (biz lezyon deriz) dişin sallanmasına veya ağrımasına sebep olabilir.

Dişte eğer renk farklılığı da olmuşsa diş canlılığını kaybetmiş olabilir. Bu durumda ise dişinizi kaybetme ihtimali yüksektir...

Size öncelikle bir röntgen filmi çektirmek suretiyle kök ucunu tetkik ettirmenizi öneririm. Eğer benim endişe ettiğim durumlar söz konusu değilde sadece diş etlerinden kaynaklanan bazı sorunlar söz konusu ise bunun tedavisi daha kolaydır zaten...

Sağlıklı günler diliyorum. Allah'a emanet olun...

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
selamın aleyküm kardeşim kardeşim 17 yaşında kendisine göre sağ azı dişinde kocaman bir çürük görüyorum ağrımadığınıda söylüyor anlamıyorum nerdeyse leblebi büyüklüğünde bir çürük meydana gelmiş bir türlü fırçalamasına rağmen giderememiş yardımcı olursanız sevinirim

Selamun Aleyküm,

Azı dişleri ağzımızdaki en önemli dişlerdir, bu yüzden bu dişlerin sağlığına özellikle dikkat etmemiz gerekir. En küçük bir çürük başlangıcı farkedersek bile derhal bir dolgu ile çürüğün ilerlemesi önlenmeli, bunu için ağrıması beklenmemelidir...

Kardeşinizin dişindeki çürük büyük görünmesine rağmen henüz sinirlere ulaşmamış bir çürük ise ağrı yapmayabilir ama bu hiç ağrımayacak anlamına gelmez.

Eğer bu durumda bir dolgu yaptırırsa hem daha kolay, hem daha sağlıklı hem de daha ekonomik olur. Ama eğer ağrımasını beklerse o zaman ya kanal tedavisi gibi daha zor daha riskli ve daha pahalı bir tedaviye gerek kalacak ya da dişin kaybedebilecektir...

Ayrıca şunu da belirteyim eğer çürük başlamışsa fırçalamayla giderilmesi mümkün değildir, mutlaka müdahale edilmesi gerekir...

Sağlıklı günler diliyorum, Allah'a emanet olun...

erzcn_24

Kayıtlı Kullanıcı
S.a
Kardeşim eskişehirde Uni öğrencisi ...SAğ on dişinde biraz yamukuk var Orada sormuş Nasıl olur düzelir Diye Hekim den aldığı cevap 2,5 milyara mal olur demiş ..O da cıkıp gelmiş haliyle :) Bir Diş Düzeltmek 2,5 milyar mı ..! Yada nası bir çaresi var...

SonsuzlukCennet

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm,

16 yaşında ön dişlerde ağrı sızı sallanma gibi şikayetler daha çok bir darbe almaya bağlı olmayı düşündürür. Yeni olmasa da geçmişte bile bir düşme çarpma gibi etkenlere bağlı olarak dişin kök ucunda oluşabilecek bir oluşum (biz lezyon deriz) dişin sallanmasına veya ağrımasına sebep olabilir.

Dişte eğer renk farklılığı da olmuşsa diş canlılığını kaybetmiş olabilir. Bu durumda ise dişinizi kaybetme ihtimali yüksektir...

Size öncelikle bir röntgen filmi çektirmek suretiyle kök ucunu tetkik ettirmenizi öneririm. Eğer benim endişe ettiğim durumlar söz konusu değilde sadece diş etlerinden kaynaklanan bazı sorunlar söz konusu ise bunun tedavisi daha kolaydır zaten...

Sağlıklı günler diliyorum. Allah'a emanet olun...

kucukken salıncak tıslerımın hepsını dokmustu ama o gunden bu gune hıc agrı sızı sallandı olmamıstı sımdı basladı korkuyorum aslında bısı olur dıe

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
kucukken salıncak tıslerımın hepsını dokmustu ama o gunden bu gune hıc agrı sızı sallandı olmamıstı sımdı basladı korkuyorum aslında bısı olur dıe

Selamun Aleyküm,

Geçmişte olan dabeler yıllar sonra bile sorun çıkarabilir, mutlaka bir röntgen filmi ile kök uçlarını kontrol ettirin...

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
S.a
Kardeşim eskişehirde Uni öğrencisi ...SAğ on dişinde biraz yamukuk var Orada sormuş Nasıl olur düzelir Diye Hekim den aldığı cevap 2,5 milyara mal olur demiş ..O da cıkıp gelmiş haliyle :) Bir Diş Düzeltmek 2,5 milyar mı ..! Yada nası bir çaresi var...

Selamun Aleyküm,

Dişlerde görülen eğrilik, çarpıklık, çapraşıklık gibi sorunlar halk arasında tel takma diye tabir edilen ortodontik tedavi gerektiren sorunlardır.
Bu tür tedaviler vakanın durumuna, hastanın yaşına göre değişmekle beraber uzun süreli tedavilerdir. Sizin açınızdan olay bir diş düzeltmek diye tarif edilebilir veya zannedilebilir ama o bir dişi düzeltmek için neler gerekecek onu da hekim bilir... Çene kavsini genişletmek gerekebilir ya da tüm dişleri bir miktar dışarı doğru iterek o bir dişe yer açmak gerekebilir. Bütün tedavi bittikten sonra da geriye dönüş olmasın diye en az 6 aylık bir pekiştirme tedavisi gerekir... Bütün bunlar hekim açısından hem bilgi, hem zaman, hem emek ve hem de malzeme demektir... Eee, bunlarında bedeli biraz yüksek gelebilir size tabii ki...
Benim size tavsiyem, konuyu bir kez de yakınınızdaki bir Dişhekimliği Fakültesinin Ortodonti kliniğinde görüşmeniz...

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm

cat-kem diye bir sistem varmış metal desteksiz diş yapımı..bilgi verebilirmisiniz netten bakmaya calıştım ama pekde bişey anlamadım...

selam ve dua ile

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum hocam benimde size sormak isteğim bir durum var
20 lik yaş dişim gömülü cıkmadı cıkması gereken yer cok dar orda şişkinlik yapmış
otarafımda hep bogaz enfeksiyonu oluşuyor (faranjit ve bademcik ) bu cıkmayan 20 likle ilgilimidir ilgiliyse ne yapmalıyım yardımcı olursanız cok sevinirim hayırlı gunler

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm

cat-kem diye bir sistem varmış metal desteksiz diş yapımı..bilgi verebilirmisiniz netten bakmaya calıştım ama pekde bişey anlamadım...

selam ve dua ile

Selamun Aleyküm,

Köşemde herhangi bir konuda yardımcı olabilmek için olabildiğince her kardeşimizin rahatlıkla anlayabileceği ifadeleri seçmeye gayret ediyorum.
Sizin söz konusu ettiğiniz, bizim "CAD/CAM Ürünleri" olarak ifade ettiğimiz ama halk arasında daha kolay anlaşılsın diye Zirkon (ya da Zirkonium) dediğimiz teknolojidir...
Zirkonium sarı-beyaz renkte oldukça dayanıklı bir materyal olup son zamanlarda porselen kuron (kaplama) ve köprülerin altyapısı olarak metal yerine kullanılmaya başlanmıştır...
Porselene uyumlu rengi ve dayanıklılığı sayesinde bir tarftan renk estetiğini ön plana çıkarırken diğer taraftan da sağlamlığı nedeniyle daha ince ve zarif modelaj yapmaya da imkan sağlamaktadır...
Ancak, Zirkon her ne kadar sağlam bir materyal olsa da fazla esnek olmadığından uzun yani çok üyeli köprülerde kırılma riski olabilir.... Bu da zaten maliyet açısından normal porselenin 2 - 3 katı fiyata sahip olan zirkon için bir dezavantaj olabilir...
Bana göre tekli ya da çiftli kuronlar (kaplamalar) ya da yanyana bir veya iki diş eksikliği ile yapılabilecek 3 ya da 4 üye köprülerde tercih edilebilir...

mediawebserver.jpg
mediawebserver2.jpg
mediawebserver3.jpg
mediawebserver4.jpg

Yani destek dişler arasındaki mesafe 3 ya da daha fazla diş içeriyorsa Zirkon düşünmemek gerekir... Ama ortada bir destek diş daha vardır iki yanda bir yada iki diş eksikliği söz konusudur o zaman 6 - 7 üye dahi yapılabilir...

Umarım açıklayıcı olabilmişimdir...

erzcn_24

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm,

Dişlerde görülen eğrilik, çarpıklık, çapraşıklık gibi sorunlar halk arasında tel takma diye tabir edilen ortodontik tedavi gerektiren sorunlardır.
Bu tür tedaviler vakanın durumuna, hastanın yaşına göre değişmekle beraber uzun süreli tedavilerdir. Sizin açınızdan olay bir diş düzeltmek diye tarif edilebilir veya zannedilebilir ama o bir dişi düzeltmek için neler gerekecek onu da hekim bilir... Çene kavsini genişletmek gerekebilir ya da tüm dişleri bir miktar dışarı doğru iterek o bir dişe yer açmak gerekebilir. Bütün tedavi bittikten sonra da geriye dönüş olmasın diye en az 6 aylık bir pekiştirme tedavisi gerekir... Büütn bunlar hekim açısından hem bilgi, hem zaman, hem emek ve hem de malzeme demektir... Eee, bunlarında bedeli biraz yüksek gelebilir size tabii ki...
Benim size tavsiyem, konuyu bir kez de yakınınızdaki bir Dişhekimliği Fakültesinin Ortodonti klkiniğinde görüşmeniz...

Alakanız İçin teşekkürler....

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum hocam benimde size sormak isteğim bir durum var
20 lik yaş dişim gömülü cıkmadı cıkması gereken yer cok dar orda şişkinlik yapmış
otarafımda hep bogaz enfeksiyonu oluşuyor (faranjit ve bademcik ) bu cıkmayan 20 likle ilgilimidir ilgiliyse ne yapmalıyım yardımcı olursanız cok sevinirim hayırlı gunler

Selamun Aleyküm,

20 yaş dişleri 16 yaş ile 40 yaş arasında sürmesi beklenebilecek dişlerdir... En sıklıkla 20 yaş civarında sürdüğünden dolayı 20 yaş dişi olarak anılır...
Sizin yaşınız 20 yaş dişinizin sürmesi için geç bir yaş değil ancak yer darlığı, pozisyon anormalliği gibi bazı nedenlerden dolayı oluşumunu tamamladığı halde süremiyorsa sorun çıkarırlar...
Eğer sık sık infeksiyona neden oluyorlarsa hiç görünmese dahi cerrahi çekimle çıkarılmaları gerekir...
Boğaz infeksiyonuna yol açabilir ancak her boğaz infeksiyonunu da ona bağlamak çok gerçekçi olmayabilir...
Size bir ipucu daha vereyim ama bunu doğru değerlendirbilirmisiniz bilemem...
Sürekli size sorun çıkaran dişinizin olduğu tarafta çene kemiğinin alt ve iç tarafını parmağınızla ileri geri biraz yoklayın, bu kısımda az ya da çok bir kabarıklık veya ağrı hissi varsa dişinizde iltihaplanma vardır...
Bu durumda eğer gerekiyorsa (buna dişhekiminiz karar vermelidir) bir süre antibiyotik kullanıp arkasından o dişinizi aldırmanızı öneririm...

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm,

20 yaş dişleri 16 yaş ile 40 yaş arasında sürmesi beklenebilecek dişlerdir... En sıklıkla 20 yaş civarında sürdüğünden dolayı 20 yaş dişi olarak anılır...
Sizin yaşınız 20 yaş dişinizin sürmesi için geç bir yaş değil ancak yer darlığı, pozisyon anormalliği gibi bazı nedenlerden dolayı oluşumunu tamamladığı halde süremiyorsa sorun çıkarırlar...
Eğer sık sık infeksiyona neden oluyorlarsa hiç görünmese dahi cerrahi çekimle çıkarılmaları gerekir...
Boğaz infeksiyonuna yol açabilir ancak her boğaz infeksiyonunu da ona bağlamak çok gerçekçi olmayabilir...
Size bir ipucu daha vereyim ama bunu doğru değerlendirbilirmisiniz bilemem...
Sürekli size sorun çıkaran dişinizin olduğu tarafta çene kemiğinin alt ve iç tarafını parmağınızla ileri geri biraz yoklayın, bu kısımda az ya da çok bir kabarıklık veya ağrı hissi varsa dişinizde iltihaplanma vardır...
Bu durumda eğer gerekiyorsa (buna dişhekiminiz karar vermelidir) bir süre antibiyotik kullanıp arkasından o dişinizi aldırmanızı öneririm...

ve aleykum selam verdiğiniz bilgilendirici cevap için Rabbim razı olsun sizden süt dişlerimin dökülüp kalıcı dişlerin cıkması 10- 11 yaşında gerceklesti diş gelişimim geriden ilerliyor ve dedğiniz o bölgeye hafif bir bası uyguladığımda bile bir ağrı hissediyorum aynada ağız içine baktığımda o bölgeden başlayan büyük bir kızarıklıkve şişkinlik bogaz içine kadar iniyor ....
İnşallah Rabbim izin verirse cıkacağım tatil dönüşü muhakkak bir diş doktoruna görünmeliyim
tekrar teşekkur ederim hayırlı aksamlar

SonsuzlukCennet

Kayıtlı Kullanıcı
Doktorum en sonunda sızın dedıgınız gıbı gıttım bı dıs hekımıne ve dıslerıme baktırdım sallandı fln agrı sızı dolgu yapılacakmıs dıs etı ıcın ılac ve dıs agrısı ıcın ılac yazdı sallantısı ıcınde yazdı etlerım ıntıhaplanmıs dıs etlerım temızlencek acaba dolgunun suankı ortalama fıyatı nakadardır yardımcı olursanız sewınırım...

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm,

Birkaç gün istirahat etmem gerektiğinden dolayı siteye giremedim, özür dileyerek devem ediyorum inşaallah...

Doktorum en sonunda sızın dedıgınız gıbı gıttım bı dıs hekımıne ve dıslerıme baktırdım sallandı fln agrı sızı dolgu yapılacakmıs dıs etı ıcın ılac ve dıs agrısı ıcın ılac yazdı sallantısı ıcınde yazdı etlerım ıntıhaplanmıs dıs etlerım temızlencek acaba dolgunun suankı ortalama fıyatı nakadardır yardımcı olursanız sewınırım...

Dişhekimliği tedavi ücretleri hakkında Sağlık Bakanlığı ile Dişhekimleri Odası ortak bir Asgari Fiyat Tarifesi üzerinde anlaşırlar... Ancak bu tarife hem il ve ilçeler bazında farklılık gösterebileceği gibi hem de bir dişhekimi mutlaka o tarifeye bağlı kalacak diye bir şart yoktur... Bu tarife Asgari fiyatı belirleyip üst sınır koymamıştır...
Ayrıca yapılan tedavinin ne tür bir tedavi olduğunu tam olarak belirlemeden fiyat üzerinde fikir yürütmek de yanıltıcı olur...
Dolayısıyla, sonradan bir sürpriz ile karşılaşmaktan endişe ediyorsanız yapılacak tedavilerin toplam maliyeti hakkında dişhekiminizden bilgi alabilirsiniz...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt