s.a allah razı olsun sizden aklımza takılanı direk sorabiliyoruz..diş çekimi hamile bayanlarda 3 aya kadar çekiliyor diye duymuştum doğru mu hamilelik durumunda 20 lik diş acil bi sorun olduğunda 3 aya kadar çekilir mi?ve son sorum sabahları ağzımda çok afedersiniz farklı bi tat oluyor sanki dişim kanamış gibi hissediyoum onun için ne yapmalıyım fırçalayıp yatıyorum ama dişimden mi diş eti mi anlamıyorum...şimdiden teşekkür ediyorum allah a emanet olun..
Selamun Aleyküm,
Hamilelikte lokal anestezi uygulamanın, diş çekimi ya da tedavisi yaptırmanın ana rahmindeki yavruya herhangi olumsuz bir etkisi yok...
Ancak hasta ilk kez hamile kalmışsa yani ilk çocuğa hamile ise, daha önce düşük yapmış bir hasta ise ya da kadın doğum uzmanının belirlediği bir sorun mevcutsa eğer, bu durumlarda kadın doğum uzmanının görüşleri doğrultusunda hareket etmek gerekir... Daha önce sorunsuz doğum yapmış ve bu son hamilelik dönemi de sorunsuz devam eden hastalara her türlü tedavi yapılabilir... En uygun dönem ise 4, 5 ve 6 ıncı aylardır...
Haa, şunu da belirtmek gerekir ki; aşırı derecede korkusu olan hastaların bu korkularını ciddi anlamda kontrol edebilmedirler... Zira işlem devam ederken aşırı derecede kıvranma, kendini sıkma veya kasılma gibi davranışlar da Allah korusun düşük sebebi olabilir...
Sabahları ağızda hissedilen farklı tat, (muhtemelen acı bir tattır) genel olarak ifade edeyim...
Bu tür tatlar geniz akıntısından kaynaklanabileceği gibi eğer varsa ağız içinde diş taşlarına bağlı gingivit dediğimiz dişeti iltihaplarından da kaynaklanabilir. Ancak ağız ve boğazda hatta midede mevcut bazı infeksiyonlar ya da sindirim bozuklukları da acı tat için etken olabilir. Mide muhtevasının yemek borusuna geri dönmesi olarak açıklanan reflü gibi rahatsızlıklar ağızda acı tat etkeni olabilir.
Öncelikle ağız içini bir kontrol ettirin, gerekiyorsa bir temizlik yaptırın, eğer bahsettiğiniz 20 yaş dişi sorunu sizde ise bu da etken olabilir...
Bunlara rağmen şikayetiniz devam ediyorsa o zaman bir gastroenterolog (mide barsak uzmanı)na da görünmeniz gerekebilir...
Sağlıklı günler diliyorum, Allah'a emanet olun...