Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Dişhekimine sorun... (13 Kullanıcı)

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm,

ben diş hekimi olmak istiyorum da ne gibi zorlukları var öğrenmek istiyorum

hayırlı akşamlar bütün müslüman kardeşlerimin kandilinin mübarek olmasını diliyorum...

Selamun Aleyküm,

Öncelikle Allah hayırlısı ile ve gönlüne göre versin...
Dişhekimliği özellikle el becerisi gerektiren bir meslektir, ayrıca mesleği severek ve sabırla yapmayı gerektirir...
Doğrudan insanla ve her türlü korku, endişe ve önyargı gibi duyguların yoğunlukta olduğu bir ortamda çalışmayı gerektirir...
Aşağıdaki linkte Dişhekimliği ile ilgili tanıtıcı bir rehber var, onu biraz incele...

Gene öğrenmek istediklerin olursa sorabilirsin...

İNDİR...

Allah'a emanet ol...

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
öncelikle allah sizden sonsuz razı olsun...
ben her sabah kalktığımda ağzımda bir acılık hissediyorum...sinüzitim var ondan olabilir mi eğer onla alakalı değilse neden oluyor?cevap alırsam çk mutlu olcam

Selamun Aleyküm,

Cevabı biraz geciktirdiysem özür dilerim ama kandil akşamı çok fazla duramadım bilgisayar başında...

Sorununuz sinüzite bağlı olarak geniz akıntısından kaynaklanabileceği gibi eğer varsa ağız içinde diş taşlarına bağlı gingivit dediğimiz dişeti iltihaplarından da kaynaklanabilir. Ancak ağız ve boğazda hatta midede mevcut bazı infeksiyonlar ya da sindirim bozuklukları da acı tat için etken olabilir. Mide muhtevasının yemek borusuna geri dönmesi olarak açıklanan reflü gibi rahatsızlıklar ağızda acı tat etkeni olabilir.
Öncelikle ağız içini bir kontrol ettirin, gerekiyorsa bir temizlik yaptırın sinüzitiniz için tedavi görüyormusunuz bilmiyorum ama önlem almakta yarar var.
Bunlara rağmen şikayetiniz devam ediyorsa o zaman bir gastroenterolog (mide barsak uzmanı)na da görünmeniz gerekebilir...

Sağlıklı günler diliyorum, Allah'a emanet olun...

bjk__turkey

Kayıtlı Kullanıcı
cvp verdiğiniz için teşekkür ederim...dediklerinizi uygulayacağım. tekrar teşekkürler...

buket58

Kayıtlı Kullanıcı
Gece plağı uygulamasını ciddi olarak düşünün, bu apareyi normal gün içinde iş yaparken v.s. de takabilir ve bu sıkıntıdan kurtulabilirsiniz...

Yoksa dişlerinize ciddi anlamda zarar verebilirsiniz ve bu seferde kaplatmak zorunda kalırsınız...

Allah'a emanet olun...

sa ben dün doktora gittim rahatsızlığımı söyledim sizinle aynı görüşte çıktı ama siz ondan önce davrndınız çok rahatsız oluyorum taktımda pek fazla ağzımı oynatmamam gerkiyomuş :a09::a43::a18:::a42:

allah razı olsun aeo

ÖMEREFE

Kayıtlı Kullanıcı
selamın aleyküm hocam nasılsınız iyisinizdir inşallah benimde bir sorum olucak izninizle benim dişetlerimde küçük küçük baloncuklar oluyor ve bazende çok acıyor her sene giderim dişçiye öyle korkum yok hiç dolgum ve çürüğümde yok çok şükür iyi bakarım dişlerime ama bu diş etleri bazen çok rahatsız ediyor sorumu cevaplarsanız çok sevinirim hakkınızı helal edin hayırlı günler

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
sa ben dün doktora gittim rahatsızlığımı söyledim sizinle aynı görüşte çıktı ama siz ondan önce davrndınız çok rahatsız oluyorum taktımda pek fazla ağzımı oynatmamam gerkiyomuş :a09::a43::a18:::a42:

allah razı olsun aeo

Selamun Aleyküm,

İlk zamanlar alışması biraz zor olabilir ama sakın vazgeçmeyin, sabırla ve inatla ağızınızda tutmaya gayret edin... Bir süre sonra alıştıkça daha rahat hissedeceksiniz kendinizi... Allah kolaylık versin, sorununuzdan kurtulacaksınız inşaallah...

Allah'a emanet olun...

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm hayırlı günler hastahanede çalışmıyorsunuz galiba özel yeriniz var sanırsam.....

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
selamın aleyküm hocam nasılsınız iyisinizdir inşallah benimde bir sorum olucak izninizle benim dişetlerimde küçük küçük baloncuklar oluyor ve bazende çok acıyor her sene giderim dişçiye öyle korkum yok hiç dolgum ve çürüğümde yok çok şükür iyi bakarım dişlerime ama bu diş etleri bazen çok rahatsız ediyor sorumu cevaplarsanız çok sevinirim hakkınızı helal edin hayırlı günler

Selamun Aleyküm,

Teşekkür ederim ben iyiyim, hamdolsun rabbime çekilmeyecek bir sıkıntımız yok... Sizlerin de iyi olduğunu bilmekle daha iyi hissediyoruz biz de kendimizi...

Dişetlerinizde küçük baloncukların olması (sanırım içlerinde su toplamış haldedir) ilk planda bir virüs rahatsızlığı düşündürüyor (şimdi bir antivirüs programıyla taratın diyesim geliyor :a15:)
Şaka bir tarafa virüsler genellikle vücutta bulunup fırsat bulduklarında faaliyete geçen mikroorganizmalardır... Genellikle vücut direnci düştüğünde daha sıklıkla ortaya çıkan aft, uçuk ve bu tür lezyonlar genellikle yüksek doz B vitaminleri, ağız hijyenine oldukça dikkat etmek ve eğer varsa tüm vücudu ilgilendiren sistemik bir rahatsızlığın komple tedavisi ile giderilebilir...

Bu genel bilgiden sonra size önerebileceğim yol özellikle Dişhekimliği fakültelerinde bulunan Periodontoloji (Dişeti hastalıkları) birimine bir görünmeniz... Eğer çevrenizde varsa özel bir Periodontoloji uzmanı da olabilir ancak normalde bir dişhekimi bu tür rahatsızlıkları kalıcı olarak tedavi edemeyebilir... Zira bu uzmanlık gerektiren bir branştır...

Uzaktan teşhis tam yerinde olamayabilir ama verdiğiniz bilgilere göre tahmini olarak söyleyebileceklerim bunlardır...

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm hayırlı günler hastahanede çalışmıyorsunuz galiba özel yeriniz var sanırsam.....

Selamun Aleyküm, size de hayırlı günler...

Tahmininiz doğru, yaklaşık 25 yıldır önceleri bazı özel kliniklerde daha sonra ise kendime ait özel muayenehanemde serbest dişhekimi olarak mesleğimi sürdürmeye gayret ediyorum...

Allah'a emanet olun...

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
bende diş doktorunun yanında çalışmıştım ama ondan usta olduğum kesin. neyse işiniz hem kolay hem zor heleki iğne yüzünden korkanlar, ALLAH KOLAYLIK VERSİN SİZE.....SELAMETLE KALIN

buket58

Kayıtlı Kullanıcı
burçin abla bi nasihatlar bölümüne bakarmısn

Firdevs Nisa

Kayıtlı Kullanıcı
çok güsel bi bölüm olmuş ALLAH razı olsun,çok güsel düşünmüşsünüz.hani insan bazen düşünür nasıl bi hayır yapsamda çok kişiye ulaşabilsem die çok güsel bi hayır yapmışsınız ALLAH hayrınızı kabul etsin...Az da olsa böyle şeyler söledikten sonra sormayada çekiniyorum ama :a32: benim küçük bi sorunum var diş etim çok hassas kanıyor ne yapmalıyım :a12:

şimdiden tşk.ediyorum Allah razı olsun emeğinize sağlık....​

imported_mine_

Kayıtlı Kullanıcı
s.a allah razı olsun sizden aklımza takılanı direk sorabiliyoruz..diş çekimi hamile bayanlarda 3 aya kadar çekiliyor diye duymuştum doğru mu hamilelik durumunda 20 lik diş acil bi sorun olduğunda 3 aya kadar çekilir mi?ve son sorum sabahları ağzımda çok afedersiniz farklı bi tat oluyor sanki dişim kanamış gibi hissediyoum onun için ne yapmalıyım fırçalayıp yatıyorum ama dişimden mi diş eti mi anlamıyorum...şimdiden teşekkür ediyorum allah a emanet olun..

erzcn_24

Kayıtlı Kullanıcı
Hayatımda ilk defa diş ağrısı cekiyorum .Bi türlü fırsat bulup hekime gidemiyorum..ÇOk fenaymış cok bunu anladım ...

necla_38

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm ALLAH razı olsun sizden ve verdiğiniz bilğilerden benimde dişlerim çok sorunlu nerdeyse hastaneden hiç çıkmıcam ama şu aralar gidemiyorum size sorum bütün dişlerim nerdeyse hepsi dolgu geçen yemek yerken dolgumun biri düştü hamile olduğum için tekrar yaptırmaya korkuyorum bebeğe zararı olur diye gerçi dr a gitmedim ama sizce yaptırmalımıyım yemek yedikçe çok acı çekiyorum ne önerebilirsiniz teşekkür ederim...

ALLAH razı olsun selametle...

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
çok güsel bi bölüm olmuş ALLAH razı olsun,çok güsel düşünmüşsünüz.hani insan bazen düşünür nasıl bi hayır yapsamda çok kişiye ulaşabilsem die çok güsel bi hayır yapmışsınız ALLAH hayrınızı kabul etsin...Az da olsa böyle şeyler söledikten sonra sormayada çekiniyorum ama :a32: benim küçük bi sorunum var diş etim çok hassas kanıyor ne yapmalıyım :a12:

şimdiden tşk.ediyorum Allah razı olsun emeğinize sağlık....​

Selamun Aleyküm,

Güzel temennilerinize içten teşekkürlerimi ifade etmek isterim, Allah hepimizden razı olsun, Allah hepimizin gönlüne göre versin inşaallah...

Dişetlerinize gelince, mutlaka bir şekilde tahriş oluyorlar... Sağlıklı dişeti kanamaz... Kanama oluyorsa bir yerde mutlaka sorun var demektir...
Nerede olabilir sorun? Ağız, diş ve dişetinin yapısına uygun olmayan fırça ve fırçalama şekli... Dişlerin üzerinde birikmiş diş taşları... Dişetine temas eden dolgu veye kaplama kenarları... A veya C vitamini eksikliği... Ve bazı sistemik hastalıklar... Bunların hepsi dişetlerinde kanamaya neden olabilir...
Kanamaların tüm ağızda ya da belli bölgelerde olması da teşhis için önemlidir...
En son ne zaman temizlik yaptırdınız ya da en son ne zaman bir dişhekimine muayene oldunuz bilmiyorum ama sanırım bu sıralar bir görünseniz iyi olacak...
Eğer gerekiyorsa diştaşı temizliği, belki vitamin takviyesi ve uygun fırça ve fırçalama ile bir de ağız gargarası kullanırsanız muhtemelen iyi sonuç alacaksınız...

Bir de lütfen aklınıza takılan ne olursa olsun sormaya çekinmeyin, ne olacak sanki biz hepimiz kardeş değil miyiz? Birbirimize şu kadarcık faydamız dokunmasın mı?...

Sağlıklı günler diliyorum Allah'a emanet olun...

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
s.a allah razı olsun sizden aklımza takılanı direk sorabiliyoruz..diş çekimi hamile bayanlarda 3 aya kadar çekiliyor diye duymuştum doğru mu hamilelik durumunda 20 lik diş acil bi sorun olduğunda 3 aya kadar çekilir mi?ve son sorum sabahları ağzımda çok afedersiniz farklı bi tat oluyor sanki dişim kanamış gibi hissediyoum onun için ne yapmalıyım fırçalayıp yatıyorum ama dişimden mi diş eti mi anlamıyorum...şimdiden teşekkür ediyorum allah a emanet olun..

Selamun Aleyküm,

Hamilelikte lokal anestezi uygulamanın, diş çekimi ya da tedavisi yaptırmanın ana rahmindeki yavruya herhangi olumsuz bir etkisi yok...
Ancak hasta ilk kez hamile kalmışsa yani ilk çocuğa hamile ise, daha önce düşük yapmış bir hasta ise ya da kadın doğum uzmanının belirlediği bir sorun mevcutsa eğer, bu durumlarda kadın doğum uzmanının görüşleri doğrultusunda hareket etmek gerekir... Daha önce sorunsuz doğum yapmış ve bu son hamilelik dönemi de sorunsuz devam eden hastalara her türlü tedavi yapılabilir... En uygun dönem ise 4, 5 ve 6 ıncı aylardır...
Haa, şunu da belirtmek gerekir ki; aşırı derecede korkusu olan hastaların bu korkularını ciddi anlamda kontrol edebilmedirler... Zira işlem devam ederken aşırı derecede kıvranma, kendini sıkma veya kasılma gibi davranışlar da Allah korusun düşük sebebi olabilir...
Sabahları ağızda hissedilen farklı tat, (muhtemelen acı bir tattır) genel olarak ifade edeyim...

Bu tür tatlar geniz akıntısından kaynaklanabileceği gibi eğer varsa ağız içinde diş taşlarına bağlı gingivit dediğimiz dişeti iltihaplarından da kaynaklanabilir. Ancak ağız ve boğazda hatta midede mevcut bazı infeksiyonlar ya da sindirim bozuklukları da acı tat için etken olabilir. Mide muhtevasının yemek borusuna geri dönmesi olarak açıklanan reflü gibi rahatsızlıklar ağızda acı tat etkeni olabilir.
Öncelikle ağız içini bir kontrol ettirin, gerekiyorsa bir temizlik yaptırın, eğer bahsettiğiniz 20 yaş dişi sorunu sizde ise bu da etken olabilir...
Bunlara rağmen şikayetiniz devam ediyorsa o zaman bir gastroenterolog (mide barsak uzmanı)na da görünmeniz gerekebilir...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt