Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Dişhekimine sorun... (2 Kullanıcı)

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm,

Köşemde herhangi bir konuda yardımcı olabilmek için olabildiğince her kardeşimizin rahatlıkla anlayabileceği ifadeleri seçmeye gayret ediyorum.
Sizin söz konusu ettiğiniz, bizim "CAD/CAM Ürünleri" olarak ifade ettiğimiz ama halk arasında daha kolay anlaşılsın diye Zirkon (ya da Zirkonium) dediğimiz teknolojidir...
Zirkonium sarı-beyaz renkte oldukça dayanıklı bir materyal olup son zamanlarda porselen kuron (kaplama) ve köprülerin altyapısı olarak metal yerine kullanılmaya başlanmıştır...
Porselene uyumlu rengi ve dayanıklılığı sayesinde bir tarftan renk estetiğini ön plana çıkarırken diğer taraftan da sağlamlığı nedeniyle daha ince ve zarif modelaj yapmaya da imkan sağlamaktadır...
Ancak, Zirkon her ne kadar sağlam bir materyal olsa da fazla esnek olmadığından uzun yani çok üyeli köprülerde kırılma riski olabilir.... Bu da zaten maliyet açısından normal porselenin 2 - 3 katı fiyata sahip olan zirkon için bir dezavantaj olabilir...
Bana göre tekli ya da çiftli kuronlar (kaplamalar) ya da yanyana bir veya iki diş eksikliği ile yapılabilecek 3 ya da 4 üye köprülerde tercih edilebilir...

mediawebserver.jpg
mediawebserver2.jpg
mediawebserver3.jpg
mediawebserver4.jpg

Yani destek dişler arasındaki mesafe 3 ya da daha fazla diş içeriyorsa Zirkon düşünmemek gerekir... Ama ortada bir destek diş daha vardır iki yanda bir yada iki diş eksikliği söz konusudur o zaman 6 - 7 üye dahi yapılabilir...

Umarım açıklayıcı olabilmişimdir...

Sağlıklı günler diliyorum, Allah'a emanet olun...

anladım cok saolun verdiginiz bilgiler için.doktorum tavsiyesi bu yöndeydi yaklaşık bir hafta sonra bu uygulama sonuçlanacak.fiyat konusundada bayagı yüksek bir maliyet söylendi sizde bunu bildirmişsiniz zaten..
tekrar teşekkür ederim hakkınızı helal ediniz rabbim ecrini hanenize yazsın..

selam ve dua ile...

kalbiminurlandır

Eposta Onaylanmamış Üyeler
kusura bakmayın size biraz özel olan bir konudan bahsetmiştim uzun süre girmeyince sildim konuyu.
ben yazdıgımda onlinediniz tam 3 aat boyunca bekledim . sonra cıktınız.
ben de mesajımı sıldım.
ruhsal yönümle ilgiliydi. doktorsunuz fikir danışmak istemiştim.
neyse artık bi önemi kalmadı konumun.
teşekkür ederim yine de.
selametle kalınız...AİŞETÜN.ASEL

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
kusura bakmayın size biraz özel olan bir konudan bahsetmiştim uzun süre girmeyince sildim konuyu.
ben yazdıgımda onlinediniz tam 3 aat boyunca bekledim . sonra cıktınız.
ben de mesajımı sıldım.
ruhsal yönümle ilgiliydi. doktorsunuz fikir danışmak istemiştim.
neyse artık bi önemi kalmadı konumun.
teşekkür ederim yine de.
selametle kalınız...AİŞETÜN.ASEL

Selamun Aleyküm,

Sanırım altıncı gün oldu bir hayli sıkıntılı, ateşli, gripal bir infeksiyon geçirdim, aynı zaman da il dışından bazı misafirlerim de vardı...
Bir taraftan ilaçlarla ayakta durmaya çalışırken diğer taraftan misafirlerimle meşgul olmak zorunda kaldım...
Kısa süreli bilgisayar başına gelebildiğim zamanlar fark edebildiğim mesajlara cevap yazmaya çalıştım... Sizin mesajınızı atladıysam özür dilerim...
Lütfen yanlış anlamayın... Eğer sorunuzu tekrar iletebilirseniz yardımcı olmaya çalışırım...

Allah'a emanet olun...

kalbiminurlandır

Eposta Onaylanmamış Üyeler
Selamun Aleyküm,

Sanırım altıncı gün oldu bir hayli sıkıntılı, ateşli, gripal bir infeksiyon geçirdim, aynı zaman da il dışından bazı misafirlerim de vardı...
Bir taraftan ilaçlarla ayakta durmaya çalışırken diğer taraftan misafirlerimle meşgul olmak zorunda kaldım...
Kısa süreli bilgisayar başına gelebildiğim zamanlar fark edebildiğim mesajlara cevap yazmaya çalıştım... Sizin mesajınızı atladıysam özür dilerim...
Lütfen yanlış anlamayın... Eğer sorunuzu tekrar iletebilirseniz yardımcı olmaya çalışırım...

Allah'a emanet olun...
vealeykumselam
geçmiş olsun inşALLAH iyisinizdir.
yanlış anlamadım .
insanlık hali dikkettinizden kaçmıştır.
önemli değil. kendi doktorumla hallettim sorunumu.
yine de sağolun

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm,

Allah'a emanet olun...
aleyküm selam abi geçmiş olsun Allah şifa versin. yazın grip olmuşsunuz.
ben de üç hafta önce üç köklü azı dişime dolgu yaptırdım. (kışın da kanal tedavisi yapılmıştı ama üç ay sonra ağrı oldu) şimdi soracağım şey dolgu yapıldı ama ben bişeyler yerken ağrım oluyor bazen çay vs. içerken de sanki beynime bir iğne saplanıyor gibi oluyor. dolgudan sonra bu ağrı normal mi? dr gittim ağrı kesici iç dedi.

odtulu.seyma

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun.
benim dişim kırıldı bayağ derin yemek yiyince ağrı yapıyor birde çürümüş.azı dişim birde.çekilmeden kurtarılabilirmi acaba?

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam abi geçmiş olsun Allah şifa versin. yazın grip olmuşsunuz.
ben de üç hafta önce üç köklü azı dişime dolgu yaptırdım. (kışın da kanal tedavisi yapılmıştı ama üç ay sonra ağrı oldu) şimdi soracağım şey dolgu yapıldı ama ben bişeyler yerken ağrım oluyor bazen çay vs. içerken de sanki beynime bir iğne saplanıyor gibi oluyor. dolgudan sonra bu ağrı normal mi? dr gittim ağrı kesici iç dedi.

Selamun Aleyküm,

Doğrusunu isterseniz çok da normal değil...
Kanal tedavisinde dişlerin kök uçlarına kadar dolgu maddesinin ulaşması gerekir... Ama bazen köklerde eğrilikler nedeniyle tam olarak istediğimiz yere kadar ulaştıramayabiliyoruz dolgu maddesini... Bir röntgen filmiyle bu tespit edilebilir...
Bu durumda kalan boşluğa doku sıvısı birikerek biraz hassasiyet yapabilir... İnfekte olmadıktan sonra zarar verecek birşey değildir ama biraz sıkıntısı olur...
Ben bu şekilde duramam diyecek kadar rahatsız ediyorsa, dolgu ve kanallar tamamen boşaltılabilirse yeni bir kanal tedavisi yapılabilir...
Eğer kanalların boşaltılması mümkün olmazsa dişinizi ya bu şekilde kullanacaksınız ya da kaybedeceksiniz...

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun.
benim dişim kırıldı bayağ derin yemek yiyince ağrı yapıyor birde çürümüş.azı dişim birde.çekilmeden kurtarılabilirmi acaba?

Selamun Aleyküm,

Dişinizin neresinde, ne kadarlık bir kırık var bilemiyorum ama eğer yemek yerken ağrı yapıyorsa sinirler açılmış demektir ve ağrınız artarak devam edecektir...
Ağrı kesicilerle bu durumu geçirebilirsiniz ama arkasından iltihaplanma yapacak ve daha fazla ağrıya sebep olacaktır... Ve dişinizi kaybedeceksiniz...

Siz en iyisi hiç vakit kaybetmeden bir dişhekimine görünün gereken neyse yapılsın bir an önce... Olmaz mı?..

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm,

Doğrusunu isterseniz çok da normal değil...
Kanal tedavisinde dişlerin kök uçlarına kadar dolgu maddesinin ulaşması gerekir... Ama bazen köklerde eğrilikler nedeniyle tam olarak istediğimiz yere kadar ulaştıramayabiliyoruz dolgu maddesini... Bir röntgen filmiyle bu tespit edilebilir...
Bu durumda kalan boşluğa doku sıvısı birikerek biraz hassasiyet yapabilir... İnfekte olmadıktan sonra zarar verecek birşey değildir ama biraz sıkıntısı olur...
Ben bu şekilde duramam diyecek kadar rahatsız ediyorsa, dolgu ve kanallar tamamen boşaltılabilirse yeni bir kanal tedavisi yapılabilir...
Eğer kanalların boşaltılması mümkün olmazsa dişinizi ya bu şekilde kullanacaksınız ya da kaybedeceksiniz...

aleyküm selam abi aslında dişin başka hikayeleri de var toplam dört kere dolgu yapıldı. kanal tedavisinden öncesini anlatmadım. anlatmak istiyorum şu anda.

dört yıl önce hast. dr a gittim film çekmeden iki dişimi doldurdu ağrı devam etti.

bir kaç ay sonra başka bir özel dr a gittim. iki dişimi bir diş gibi üstü havuz gibi doldurmuşlar. böyle olmaz dedi onları söktü ayırdı. (film çekmeden)

üç köklü azı hala hafif ağrıyordu küçük olanda ağrı yoktu.
aradan bir yıl geçti dişlerimde ağzım komple sızı hassaslık oldu. hast gittim. film çekildi. dr bana dolgu yapılan dişimin diğer tarafında büyük bir çürük olduğunu dışardan hiç belli olmadığını söyledi. kanal tedavisi yapılması lazım dedi. özele gönderdi. önceki dr a gittim. filme baktı biz bu çürüğü nasıl görmedik dedi. sonradan çürümüştür dedi bilmiyorum bir yılda böyle büyük bir çürük oluşur mu? zaten dolgu yapmadan önce film de çekmemişti göremezdi. bu diş olmaz çekilsin dedi. ben de savaşmak istedim. çektirmek istemedim.

çıktım başka bir dr a gittim. dr kanal tedavisi olur dedi. beş kere filan gittim. içini ilaçlarla yıkadı o diş köklerini temizlediği iğneleri soktu flan. bildiğiniz gibi tedavi yaptı.

üç ay geçti şiddetli sızı oldu. kanal tedavisi yapan dr da üç ay burda olmadığını söylemişti yazın. mecbur başka bir dr a gittim.

hemen film çekti. bu kanal tedavisi olmamış sana kim söyledi dedi? ben de anlattım. kanal tedavisinin olduğunu nerden anlarız dedi köklerde dolgu olması lazım yok dedi. hem böyle bir dişin iki yanında ayrı ayrı dolgu olmaz dedi. ikisini söktü normal amalgam dolgu yaptı. yeterli olacağnı düşündüm dedi. ağrı devam etti ama oraya gitmeden önce dişlerimi bile fırçalayamıyordum şimdi o kadar değil. ağrı kesici iç dedi. beş hafta kadar sürebilir dedi. geçmezse istersen kanal tedavisi istersen çekilecek dedi. tabi ben bu kadar gittim yine dişim kıymetli kanal tedavisini denemeyi düşünüyorum beş hafta dolunca. ağrı geçmezse. eşimin de izni bitince. o zamanda Ramazan ayına denk geliyor. bilmiyorum bu oruca zarar verir mi?

çok uzattım kusura bakmayın hasta psikolojisi git gel her seferinde para ver ağrı çek. hakkınızı helal edin bilir kişiye açılmak rahatlattı ama. teşekkürler.

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
çıktım başka bir dr a gittim. dr kanal tedavisi olur dedi. beş kere filan gittim. içini ilaçlarla yıkadı o diş köklerini temizlediği iğneleri soktu flan. bildiğiniz gibi tedavi yaptı.

hemen film çekti. bu kanal tedavisi olmamış sana kim söyledi dedi? ben de anlattım. kanal tedavisinin olduğunu nerden anlarız dedi köklerde dolgu olması lazım yok dedi.

Bu ifadeleriniz benim tezimi güçlendiriyor...
Muhtemelen kanallar boşaltıldı, sinirler alındı, kanal pansumanları yapıldı ama doldurulurken her nedense kanallar doldurul(a)madı...

Bu durumda daha önce de belirttiğim gibi kanal içine doku sıvısı birikir ve hassasiyet yapar...

Bence Kanalların yeniden dikkatlice doldurulmasında yarar var...

Allah'a emanet olun...

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
evet siz hemen tahmin ettiniz zaten bakalım tekrar deneyeceğim kanal tedavisini belki Ramazan ayından sonra olabilir. inşallah diş kurtulur hayırlısıyla. yirmilik hariç hiç diş çektirmedim de. pek niyetim de yok bu yaşta. bişey daha sorucam böyle bir durumla karşılaşmamak için belli aralıklarla gidip film mi çektirmek lazım acaba diğer dişlerimde çürük yok ama ya yine böyle istemediğim olaylar yaşarsam? bazen diş dıştan oyuk olmasa bile içten çürüyebiliyor benim öyle oldu. hiç dıştan belli değil dediler eşiminde öyle oldu. Allah razı olsun ilgilendiniz. hakkınızı helal edin. sağlıkla huzurla kalın.

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
evet siz hemen tahmin ettiniz zaten bakalım tekrar deneyeceğim kanal tedavisini belki Ramazan ayından sonra olabilir. inşallah diş kurtulur hayırlısıyla. yirmilik hariç hiç diş çektirmedim de. pek niyetim de yok bu yaşta. bişey daha sorucam böyle bir durumla karşılaşmamak için belli aralıklarla gidip film mi çektirmek lazım acaba diğer dişlerimde çürük yok ama ya yine böyle istemediğim olaylar yaşarsam? bazen diş dıştan oyuk olmasa bile içten çürüyebiliyor benim öyle oldu. hiç dıştan belli değil dediler eşiminde öyle oldu. Allah razı olsun ilgilendiniz. hakkınızı helal edin. sağlıkla huzurla kalın.

Sürekli film çektirmeye gerek yok zaten sağlıklı da olmaz, sonuçta radyasyondur...
Siz yaklaşık 6 ay arayla kontrollerinizi yaptırın ve dişhekiminizi arayüzlere dikkatli bakması konusunda hatırlatmaya yönelik uyarın...
O gerekeni yapacaktır zaten...

Hakkımız varsa helal olsun, bu konuyu zaten kardeşlerime yardımcı olabilmek amacıyla açtım, en ufak bir faydam dokunursa ne mutlu bana...

Allah'a emanet olun...

odtulu.seyma

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm,

Dişinizin neresinde, ne kadarlık bir kırık var bilemiyorum ama eğer yemek yerken ağrı yapıyorsa sinirler açılmış demektir ve ağrınız artarak devam edecektir...
Ağrı kesicilerle bu durumu geçirebilirsiniz ama arkasından iltihaplanma yapacak ve daha fazla ağrıya sebep olacaktır... Ve dişinizi kaybedeceksiniz...

Siz en iyisi hiç vakit kaybetmeden bir dişhekimine görünün gereken neyse yapılsın bir an önce... Olmaz mı?..

sağolun allah razı olsun.
gidicem zaten diş hekiminede pek vakit bulamıyorum kurslardan.
teşekkürler.

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Sürekli film çektirmeye gerek yok zaten sağlıklı da olmaz, sonuçta radyasyondur...
Siz yaklaşık 6 ay arayla kontrollerinizi yaptırın ve dişhekiminizi arayüzlere dikkatli bakması konusunda hatırlatmaya yönelik uyarın...
O gerekeni yapacaktır zaten...

Hakkımız varsa helal olsun, bu konuyu zaten kardeşlerime yardımcı olabilmek amacıyla açtım, en ufak bir faydam dokunursa ne mutlu bana...

Allah'a emanet olun...
tamam abi tabi faydanız dokundu Allah razı olsun. ben de size beş fatiha suresi gönderdim hediye ahirette alırsınız inşallah. siz de Allaha emanet olun.

sewim

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum cemaldurra abicim..

aramızda hekimlerin olması ne güzel..

şimdilik benim azı dişlerim cok şiddetli sancı ve agrı yapıyo..bir kaç gun önce özel bi kliğine gidip muayene oldum ve film cektirtirdim..

sonuc: 4 azı dişide gömükmüş
yer olmadıgı için cene dişlerinin köküne dogru cıkıyo
apse yapmış

konusamıyorum yemek yiyemiyorum gülemiyorum alınması lazım dedi doktorum ama dogru bi yol mudur..

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum cemaldurra abicim..

aramızda hekimlerin olması ne güzel..

şimdilik benim azı dişlerim cok şiddetli sancı ve agrı yapıyo..bir kaç gun önce özel bi kliğine gidip muayene oldum ve film cektirtirdim..

sonuc: 4 azı dişide gömükmüş
yer olmadıgı için cene dişlerinin köküne dogru cıkıyo
apse yapmış

konusamıyorum yemek yiyemiyorum gülemiyorum alınması lazım dedi doktorum ama dogru bi yol mudur..

Selamun Aleyküm,

Muhtemelen bahsettiğiniz dişler 20 yaş dişleridir... Eğer yer darlığı, pozisyon bozukluğu ya da dişin oluşum sorunu nedeniyle süremeyen ve kemik içinde mahsur kalan dişler sorun çıkartmadığı sürece durabilir...

Ama eğer sık sık iltihaplanıyor, diğer dişlere zarar verebiliyor ya da diş ve çenelerin fonksiyonlarını yerine getirmeye engel olabiliyorsa, o takdirde çıkarılmaları gerekir...

Dişler dışardan görülmüyor da ancak bir röntgen filmi ile tespit edilebiliyorsa bu durumda bakılır; eğer dişin üzerinde kemik doku yok da sadece dişeti varsa küçük bir bistüri hareketi ile normal çekim gibi çıkarılabilir...
Ama dişin üzerinde kemik dokuda varsa o zaman cerrahi çekim gerekir ki bu da çekimin biraz daha uzun sürmesinden başka birşeye yol açmaz...

Sonuçta normal çekim gibi uyuşturulup daha sonra işlem yapıldığı için sizin endişelenmenizi gerektirecek bir durum söz konusu olmaz, ya da her hangi bir yan etki v.s. görülmez... Çekim yerinin kolay iyileşmesi için dikiş atılması gerekiyorsa bu da kolay iyileşmeyi sağlayacağından dolayı doğru olur...

Sadece çekim sonrası iyi bir ilaç tedavisi ile çevre dokularda şişme ya da ağrı olmaması için önlem alınmalıdır...

sewim

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm,

Muhtemelen bahsettiğiniz dişler 20 yaş dişleridir... Eğer yer darlığı, pozisyon bozukluğu ya da dişin oluşum sorunu nedeniyle süremeyen ve kemik içinde mahsur kalan dişler sorun çıkartmadığı sürece durabilir...

Ama eğer sık sık iltihaplanıyor, diğer dişlere zarar verebiliyor ya da diş ve çenelerin fonksiyonlarını yerine getirmeye engel olabiliyorsa, o takdirde çıkarılmaları gerekir...

Dişler dışardan görülmüyor da ancak bir röntgen filmi ile tespit edilebiliyorsa bu durumda bakılır; eğer dişin üzerinde kemik doku yok da sadece dişeti varsa küçük bir bistüri hareketi ile normal çekim gibi çıkarılabilir...
Ama dişin üzerinde kemik dokuda varsa o zaman cerrahi çekim gerekir ki bu da çekimin biraz daha uzun sürmesinden başka birşeye yol açmaz...

Sonuçta normal çekim gibi uyuşturulup daha sonra işlem yapıldığı için sizin endişelenmenizi gerektirecek bir durum söz konusu olmaz, ya da her hangi bir yan etki v.s. görülmez... Çekim yerinin kolay iyileşmesi için dikiş atılması gerekiyorsa bu da kolay iyileşmeyi sağlayacağından dolayı doğru olur...

Sadece çekim sonrası iyi bir ilaç tedavisi ile çevre dokularda şişme ya da ağrı olmaması için önlem alınmalıdır...

evet 20 yas dişleri malesef..2 saatlik bi operasyon dedi doktorum..tamamen uyusturularak yapılıyomus ama..yinede acaba canım yanıcak mı diye korku var içimde..

allah razı olsun tesekkür ederim bilgilerinizi paylaştıgınız için..

sizde allaha emanet olun..

hayırlı gunler..

deniz hışır

Kayıtlı Kullanıcı
meraba. bende bir süre önce tel taktırdım ve çıktı şu an pekiştirmeleri düzenli olarak kullanıyorum. ancak dişlerimin düzeni değişti. telin çıktığı ilk zamanlar gibi değil ve biraz da sarardı. ( günde en az 3 kere fırçalamama rağmen). önceleri dişimi doğru fırçalamadığımı düşündüm ancak, daha önce de böyle fırçalıyordum.(asitli içeceklerden sakınıyorum). bunun sebebi ne olabilir ve niçin dişlerimin düzeni değişti? beni aydınlatırsanız sevinirim. böyle bir konu açtığınız için tşkr edrm..

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
meraba. bende bir süre önce tel taktırdım ve çıktı şu an pekiştirmeleri düzenli olarak kullanıyorum. ancak dişlerimin düzeni değişti. telin çıktığı ilk zamanlar gibi değil ve biraz da sarardı. ( günde en az 3 kere fırçalamama rağmen). önceleri dişimi doğru fırçalamadığımı düşündüm ancak, daha önce de böyle fırçalıyordum.(asitli içeceklerden sakınıyorum). bunun sebebi ne olabilir ve niçin dişlerimin düzeni değişti? beni aydınlatırsanız sevinirim. böyle bir konu açtığınız için tşkr edrm..

Selamun Aleyküm,

Ortodontik tedavi süresince dişlerin bakımının gerektiği gibi yapılamadığı bir gerçek... Siz ne kadar fırçalarsanız fırçalayın bazı bölgelerde oluşan pelikıl dediğimiz tabakalar hem diştaşlarının oluşumuna hem de dişlerin sararmasına sebep olur... Bu tür oluşumlar da bir dişhekimi tarafından temizlenmelidir...

Eğer dişin sararması dişlerinizin mineral yapısından kaynaklanmıyorsa temizlenebilir ve yeniden beyazlayabilir... Ancak kullanılan bazı ilaçlar, nikotin ya da kafein içeren maddeler ve sizin de belirttiğiniz ve kaçındığınızı ifade ettiğiniz asitli ve özellikle kolalı içecekler dişlerin mineral yapısında dahi renkleşmelere yol açabiliyor...

Öncelikle bir dişhekiminde temizletmeye bakın, daha sonra da siz kendi bakımınızı uygulayın...

Dişleriniz uygulanan ortodontik tedavi sonrasında gerçekleştirilen diziyi yeniden kaybediyor gibi bir ifade anladım yazınızdan... Doğrusu yaşınıza göre bunun olmaması lazım ama eğer böyle bir durum hissediyorsanız yaşınız geçmeden ortodontik tedaviyi uygulayan dişhekiminizle yeniden görüşmelisiniz...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt