cemaldurra
Kayıtlı Kullanıcı
???????????
Selamun Aleyküm,
Köşemde herhangi bir konuda yardımcı olabilmek için olabildiğince her kardeşimizin rahatlıkla anlayabileceği ifadeleri seçmeye gayret ediyorum.
Sizin söz konusu ettiğiniz, bizim "CAD/CAM Ürünleri" olarak ifade ettiğimiz ama halk arasında daha kolay anlaşılsın diye Zirkon (ya da Zirkonium) dediğimiz teknolojidir...
Zirkonium sarı-beyaz renkte oldukça dayanıklı bir materyal olup son zamanlarda porselen kuron (kaplama) ve köprülerin altyapısı olarak metal yerine kullanılmaya başlanmıştır...
Porselene uyumlu rengi ve dayanıklılığı sayesinde bir tarftan renk estetiğini ön plana çıkarırken diğer taraftan da sağlamlığı nedeniyle daha ince ve zarif modelaj yapmaya da imkan sağlamaktadır...
Ancak, Zirkon her ne kadar sağlam bir materyal olsa da fazla esnek olmadığından uzun yani çok üyeli köprülerde kırılma riski olabilir.... Bu da zaten maliyet açısından normal porselenin 2 - 3 katı fiyata sahip olan zirkon için bir dezavantaj olabilir...
Bana göre tekli ya da çiftli kuronlar (kaplamalar) ya da yanyana bir veya iki diş eksikliği ile yapılabilecek 3 ya da 4 üye köprülerde tercih edilebilir...
![]()
![]()
![]()
![]()
Yani destek dişler arasındaki mesafe 3 ya da daha fazla diş içeriyorsa Zirkon düşünmemek gerekir... Ama ortada bir destek diş daha vardır iki yanda bir yada iki diş eksikliği söz konusudur o zaman 6 - 7 üye dahi yapılabilir...
Umarım açıklayıcı olabilmişimdir...
Sağlıklı günler diliyorum, Allah'a emanet olun...
kusura bakmayın size biraz özel olan bir konudan bahsetmiştim uzun süre girmeyince sildim konuyu.???????????
kusura bakmayın size biraz özel olan bir konudan bahsetmiştim uzun süre girmeyince sildim konuyu.
ben yazdıgımda onlinediniz tam 3 aat boyunca bekledim . sonra cıktınız.
ben de mesajımı sıldım.
ruhsal yönümle ilgiliydi. doktorsunuz fikir danışmak istemiştim.
neyse artık bi önemi kalmadı konumun.
teşekkür ederim yine de.
selametle kalınız...AİŞETÜN.ASEL
vealeykumselamSelamun Aleyküm,
Sanırım altıncı gün oldu bir hayli sıkıntılı, ateşli, gripal bir infeksiyon geçirdim, aynı zaman da il dışından bazı misafirlerim de vardı...
Bir taraftan ilaçlarla ayakta durmaya çalışırken diğer taraftan misafirlerimle meşgul olmak zorunda kaldım...
Kısa süreli bilgisayar başına gelebildiğim zamanlar fark edebildiğim mesajlara cevap yazmaya çalıştım... Sizin mesajınızı atladıysam özür dilerim...
Lütfen yanlış anlamayın... Eğer sorunuzu tekrar iletebilirseniz yardımcı olmaya çalışırım...
Allah'a emanet olun...
aleyküm selam abi geçmiş olsun Allah şifa versin. yazın grip olmuşsunuz.Selamun Aleyküm,
Sanırım altıncı gün oldu bir hayli sıkıntılı, ateşli, gripal bir infeksiyon geçirdim, aynı zaman da il dışından bazı misafirlerim de vardı...
Bir taraftan ilaçlarla ayakta durmaya çalışırken diğer taraftan misafirlerimle meşgul olmak zorunda kaldım...
Kısa süreli bilgisayar başına gelebildiğim zamanlar fark edebildiğim mesajlara cevap yazmaya çalıştım... Sizin mesajınızı atladıysam özür dilerim...
Lütfen yanlış anlamayın... Eğer sorunuzu tekrar iletebilirseniz yardımcı olmaya çalışırım...
Allah'a emanet olun...
aleyküm selam abi geçmiş olsun Allah şifa versin. yazın grip olmuşsunuz.
ben de üç hafta önce üç köklü azı dişime dolgu yaptırdım. (kışın da kanal tedavisi yapılmıştı ama üç ay sonra ağrı oldu) şimdi soracağım şey dolgu yapıldı ama ben bişeyler yerken ağrım oluyor bazen çay vs. içerken de sanki beynime bir iğne saplanıyor gibi oluyor. dolgudan sonra bu ağrı normal mi? dr gittim ağrı kesici iç dedi.
allah razı olsun.
benim dişim kırıldı bayağ derin yemek yiyince ağrı yapıyor birde çürümüş.azı dişim birde.çekilmeden kurtarılabilirmi acaba?
aleyküm selam abi aslında dişin başka hikayeleri de var toplam dört kere dolgu yapıldı. kanal tedavisinden öncesini anlatmadım. anlatmak istiyorum şu anda.Selamun Aleyküm,
Doğrusunu isterseniz çok da normal değil...
Kanal tedavisinde dişlerin kök uçlarına kadar dolgu maddesinin ulaşması gerekir... Ama bazen köklerde eğrilikler nedeniyle tam olarak istediğimiz yere kadar ulaştıramayabiliyoruz dolgu maddesini... Bir röntgen filmiyle bu tespit edilebilir...
Bu durumda kalan boşluğa doku sıvısı birikerek biraz hassasiyet yapabilir... İnfekte olmadıktan sonra zarar verecek birşey değildir ama biraz sıkıntısı olur...
Ben bu şekilde duramam diyecek kadar rahatsız ediyorsa, dolgu ve kanallar tamamen boşaltılabilirse yeni bir kanal tedavisi yapılabilir...
Eğer kanalların boşaltılması mümkün olmazsa dişinizi ya bu şekilde kullanacaksınız ya da kaybedeceksiniz...
çıktım başka bir dr a gittim. dr kanal tedavisi olur dedi. beş kere filan gittim. içini ilaçlarla yıkadı o diş köklerini temizlediği iğneleri soktu flan. bildiğiniz gibi tedavi yaptı.
hemen film çekti. bu kanal tedavisi olmamış sana kim söyledi dedi? ben de anlattım. kanal tedavisinin olduğunu nerden anlarız dedi köklerde dolgu olması lazım yok dedi.
evet siz hemen tahmin ettiniz zaten bakalım tekrar deneyeceğim kanal tedavisini belki Ramazan ayından sonra olabilir. inşallah diş kurtulur hayırlısıyla. yirmilik hariç hiç diş çektirmedim de. pek niyetim de yok bu yaşta. bişey daha sorucam böyle bir durumla karşılaşmamak için belli aralıklarla gidip film mi çektirmek lazım acaba diğer dişlerimde çürük yok ama ya yine böyle istemediğim olaylar yaşarsam? bazen diş dıştan oyuk olmasa bile içten çürüyebiliyor benim öyle oldu. hiç dıştan belli değil dediler eşiminde öyle oldu. Allah razı olsun ilgilendiniz. hakkınızı helal edin. sağlıkla huzurla kalın.
Selamun Aleyküm,
Dişinizin neresinde, ne kadarlık bir kırık var bilemiyorum ama eğer yemek yerken ağrı yapıyorsa sinirler açılmış demektir ve ağrınız artarak devam edecektir...
Ağrı kesicilerle bu durumu geçirebilirsiniz ama arkasından iltihaplanma yapacak ve daha fazla ağrıya sebep olacaktır... Ve dişinizi kaybedeceksiniz...
Siz en iyisi hiç vakit kaybetmeden bir dişhekimine görünün gereken neyse yapılsın bir an önce... Olmaz mı?..
tamam abi tabi faydanız dokundu Allah razı olsun. ben de size beş fatiha suresi gönderdim hediye ahirette alırsınız inşallah. siz de Allaha emanet olun.Sürekli film çektirmeye gerek yok zaten sağlıklı da olmaz, sonuçta radyasyondur...
Siz yaklaşık 6 ay arayla kontrollerinizi yaptırın ve dişhekiminizi arayüzlere dikkatli bakması konusunda hatırlatmaya yönelik uyarın...
O gerekeni yapacaktır zaten...
Hakkımız varsa helal olsun, bu konuyu zaten kardeşlerime yardımcı olabilmek amacıyla açtım, en ufak bir faydam dokunursa ne mutlu bana...
Allah'a emanet olun...
selamun aleykum cemaldurra abicim..
aramızda hekimlerin olması ne güzel..
şimdilik benim azı dişlerim cok şiddetli sancı ve agrı yapıyo..bir kaç gun önce özel bi kliğine gidip muayene oldum ve film cektirtirdim..
sonuc: 4 azı dişide gömükmüş
yer olmadıgı için cene dişlerinin köküne dogru cıkıyo
apse yapmış
konusamıyorum yemek yiyemiyorum gülemiyorum alınması lazım dedi doktorum ama dogru bi yol mudur..
Selamun Aleyküm,
Muhtemelen bahsettiğiniz dişler 20 yaş dişleridir... Eğer yer darlığı, pozisyon bozukluğu ya da dişin oluşum sorunu nedeniyle süremeyen ve kemik içinde mahsur kalan dişler sorun çıkartmadığı sürece durabilir...
Ama eğer sık sık iltihaplanıyor, diğer dişlere zarar verebiliyor ya da diş ve çenelerin fonksiyonlarını yerine getirmeye engel olabiliyorsa, o takdirde çıkarılmaları gerekir...
Dişler dışardan görülmüyor da ancak bir röntgen filmi ile tespit edilebiliyorsa bu durumda bakılır; eğer dişin üzerinde kemik doku yok da sadece dişeti varsa küçük bir bistüri hareketi ile normal çekim gibi çıkarılabilir...
Ama dişin üzerinde kemik dokuda varsa o zaman cerrahi çekim gerekir ki bu da çekimin biraz daha uzun sürmesinden başka birşeye yol açmaz...
Sonuçta normal çekim gibi uyuşturulup daha sonra işlem yapıldığı için sizin endişelenmenizi gerektirecek bir durum söz konusu olmaz, ya da her hangi bir yan etki v.s. görülmez... Çekim yerinin kolay iyileşmesi için dikiş atılması gerekiyorsa bu da kolay iyileşmeyi sağlayacağından dolayı doğru olur...
Sadece çekim sonrası iyi bir ilaç tedavisi ile çevre dokularda şişme ya da ağrı olmaması için önlem alınmalıdır...
meraba. bende bir süre önce tel taktırdım ve çıktı şu an pekiştirmeleri düzenli olarak kullanıyorum. ancak dişlerimin düzeni değişti. telin çıktığı ilk zamanlar gibi değil ve biraz da sarardı. ( günde en az 3 kere fırçalamama rağmen). önceleri dişimi doğru fırçalamadığımı düşündüm ancak, daha önce de böyle fırçalıyordum.(asitli içeceklerden sakınıyorum). bunun sebebi ne olabilir ve niçin dişlerimin düzeni değişti? beni aydınlatırsanız sevinirim. böyle bir konu açtığınız için tşkr edrm..