Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Dişhekimine sorun... (8 Kullanıcı)

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
Hayatımda ilk defa diş ağrısı cekiyorum .Bi türlü fırsat bulup hekime gidemiyorum..ÇOk fenaymış cok bunu anladım ...

Selamun Aleyküm,

Diş ağrısını çekmeyin... Bu kadar kesin söylüyorum... Mutlaka en kısa sürede bir dişhekimine görünün... Muhtemelen dişinizde çürük vardır ve çürük dişin sinirine kadar ilerlemiştir, bu durumda hemen bir kanal tedavisi ile dişinizi kurtarabilirsiniz.
Ama ihmal eder ağrı kesicilerle idare eder gereken tedaviyi yaptırmazsanız bir süre sonra sinirler ölecek ve ağrınız kesilecektir. Tabii ki sizde ağrı kesildi diye yine o dişinize müdahale ettirmeyip kendi haline bırakacaksınız ve bir süre sonra da iltihap yapınca çok daha şiddetli ağrılarla karşı karşıya kalacaksınız... Ve işin kötüsü bu durumda dişinize de artık müdahale yapılamayacağından en az 4 - 5 gün antibiyotik tedavisi altında ciddi sıkıntılar çekeceksiniz... v.s. v.s. v.s.

Siz siz olun en kısa sürede bir dişhekimine görünün...

Sağlıklı günler diliyorum, Allah'a emanet olun...

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm ALLAH razı olsun sizden ve verdiğiniz bilğilerden benimde dişlerim çok sorunlu nerdeyse hastaneden hiç çıkmıcam ama şu aralar gidemiyorum size sorum bütün dişlerim nerdeyse hepsi dolgu geçen yemek yerken dolgumun biri düştü hamile olduğum için tekrar yaptırmaya korkuyorum bebeğe zararı olur diye gerçi dr a gitmedim ama sizce yaptırmalımıyım yemek yedikçe çok acı çekiyorum ne önerebilirsiniz teşekkür ederim...

ALLAH razı olsun selametle...

Selamun Aleyküm,

Bir kardeşimizin daha sormuş olduğu sorunun cevabını size de aktarıyorum...

Hamilelikte lokal anestezi uygulamanın, diş çekimi ya da tedavisi yaptırmanın ana rahmindeki yavruya herhangi olumsuz bir etkisi yok...
Ancak hasta ilk kez hamile kalmışsa yani ilk çocuğa hamile ise, daha önce düşük yapmış bir hasta ise ya da kadın doğum uzmanının belirlediği bir sorun mevcutsa eğer, bu durumlarda kadın doğum uzmanının görüşleri doğrultusunda hareket etmek gerekir... Daha önce sorunsuz doğum yapmış ve bu son hamilelik dönemi de sorunsuz devam eden hastalara her türlü tedavi yapılabilir... En uygun dönem ise 4, 5 ve 6 ıncı aylardır...
Haa, şunu da belirtmek gerekir ki; aşırı derecede korkusu olan hastaların bu korkularını ciddi anlamda kontrol edebilmedirler... Zira işlem devam ederken aşırı derecede kıvranma, kendini sıkma veya kasılma gibi davranışlar da ALLAH korusun düşük sebebi olabilir...

Bu bilgileri de dikkate alarak, hamileliğinizin daha önemli olduğu ileri dönemlerinde daha ciddi sıkıntılarla karşılaşmamak için olabildiğince erken her türlü tedavinizi yaptırın, aklınıza takılan bir durum varsa kadın doğum uzmanı ile de görüşerek ileri hamilelik dönemlerinize sorunsuz girin...

Firdevs Nisa

Kayıtlı Kullanıcı
Öncelikle bilgilendirdiğiniz için çok teşekürederim,Allah razı olsun.Allah'a çok şükür benim pek öle diş taşı sorunum olmuyo ama diş hekimine gitmem gerekiyordu zaten dişlerim ağrıyo arasıra dişim demiyorum dişlerim:a08: bu konuda ihmalkar davranıyorum sanırım ama sizinde önerinizden sonra gitmek şart sanırım diş eti kanamasıda rahatsız ediyo insanı....

Allah'a emanet olun,sağlıcakla kalın Siz bize lazımsınız :a15:​

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
Hepimiz birbirimize lazımız, yeter ki Allah bizleri sırat-ı mustakim'den ayırmasın... Amin...

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm abi yine ben benim bi sorumdaha olcak
benim 6 yaşında bir yiğenim var süt dişleri ni çıkarttı altt ön dişleri yamuk çıkıyor üst ön dişleri ile sağ ve solundaki dişide döktü yani 4 dişini ard arda döktü
üst ön dişleri aralıklı çıkıyor
ne yapabiliriz sebebi nedir

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm abi yine ben benim bi sorumdaha olcak
benim 6 yaşında bir yiğenim var süt dişleri ni çıkarttı altt ön dişleri yamuk çıkıyor üst ön dişleri ile sağ ve solundaki dişide döktü yani 4 dişini ard arda döktü
üst ön dişleri aralıklı çıkıyor
ne yapabiliriz sebebi nedir

Selamun Aleyküm,

Anlaşılan yavrumuzun süt dişleri biraz aceleci davranmışlar... Tamam 6-9 yaş civarında bekleriz bu dişleri ama süresi girer girmez hemencecik gelmişler bunlar da...
Sürekli dişler boyut olarak süt dişlerinden daha büyük olduğundan ve çene kavsi dediğimiz, dişlerin ağız içinde yerleşmiş olduğu kısım 6 yaşındaki çocukta henüz yeteri kadar geniş olmadığından dişlerde eğrilik çapraşıklık görülmesi normaldir.
Üst dişlerde ise sürekli yan kesici dişler henüz görünmemiş anlaşılan, sadece ortada iki diş bitmeye başlamış. Onlar da yan keser dişlerin yerine doğru bir kayma söz konusu olmuş. Bunlar büyük oranda çocuk büyüdükçe, dilin itmesi ve dudakların çekmesine bağlı olarak bir hizaya dizileceklerdir.
Ama bu ilerde çapraşıklık olmaz demek değil tabii ki, sadece bu yaşlarda müdahale için çok erken olduğunu söyleyebiliriz, en azından alt ve üstte dörder tane ön dişin sürüp, yerine yerleşmesini beklemek gerekir.
10-12 yaş civarında hâlâ eğrilikler ya da çapraşıklıklar devam ediyorsa bir ORTODONTİ kliniğine başvurarak tel taktırmak suretiyle tedavi edilebilir.
Ancak dediğim gibi bu yaşlar buna karar vermek için çoook erken, beklemekten başka yapabileceğiniz birşey de olmaz...

Ama çok endişeliyseniz içinizin rahat etmesi açısından bir ortodonti uzmanına fikir almak için de olsa gösterebilirsiniz. Bu, hekimin görerek karar vermesi açısından önemli olabilir. Zira buradan benim tespit edemeyeceğim bir çene darlığı gibi durum da söz konusu olabilir...

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun abi bi sorudaha [çok oldum galiba]

bide yiğenimin sol üst azı dişi dolgu olması gerekti doktor ilk dolgusunda spreyle uyuşturduğu için çocuk korkmadı şimdiki dişini iğne ile uyuşturmaya kalkınca bizimki feryat figan:) ilk dozunu vurdu ikinci dozu vurdurmadan bizimki kaçtı:)
ozamandan beri dişçiye gitmiyo dişçi lafı geçince ağlamaya başlıyor
malum diş dolgu olmayınca iltihap olup geçiyo bunu devamlı tekrarlıyo

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı

bide yiğenimin sol üst azı dişi dolgu olması gerekti doktor ilk dolgusunda spreyle uyuşturduğu için çocuk korkmadı şimdiki dişini iğne ile uyuşturmaya kalkınca bizimki feryat figan:) ilk dozunu vurdu ikinci dozu vurdurmadan bizimki kaçtı:)

Selamun Aleyküm,

Eğer çocuğun aşırı bir tepkisi varsa çok zorlamaya gerek yok. Evet, dişin dibinde iltihaplanma oluyor, ağızda koku hatta dişetinde kanama görülebiliyor ama gelecekte çocuğun daha ciddi kayıplara uğramaması için ilk başta önemsenecek konu çocuğun psikolojik durumudur.
Dişin iltihaplanması çocuğun yüzünü şişirecek kadar büyük boyutta akutlaşmamışsa çok ciddiye almayın, ufak tefek ağrısı olsa da basit ağrı kesicilerle kontrol altına alın. Ama gece ağrı ile uyanıp, yüzünde şiş olursa o zaman antibiyotik kullanması gerekir...
Anladığım kadarıyla dolgu için zaten iş işten geçmiş...
Bir süre sonra zaten diş sallanmaya başlayacak altından yeni diş gelmeye başlayacak o zaman gene sprey kullanarak sallanan diş kolayca alınır, çocuk ta rahat eder...

Şunu da belirtmem gerekir; durum benim tahminimden çok daha ciddi mutlaka müdahale edilmesi gerekiyor ve çocuk buna müsaade etmiyorsa Hastane ortamında daha çok kullanılan SEDASYON ile müdahale imkanı olabilir ki bu uzak bir ihtimal, sadece aklınızda bulunsun diye söylüyorum...

Çocuğu çok fazla rahatsız etmiyorsa dişin dibinde küçük bir baş vererek içerde toplanan iltihaplanmayı dışarı akıtan oluşumlardan çok da endişe etmenize gerek yok... Diş o şekilde de olsa yeni dişi gelene kadar yerinde kalması iyi olur...

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun Aleyküm,

Bilgisayarımda oluşan bir sorun nedeniyle sorunuzun cevabını biraz geciktireceğim.
Özür dilerim…

güldeste85

Kayıtlı Kullanıcı
diş

diş

slm ben 23 yaşındayım ortodindi tedavisi görmek istiyorum ama yaşımın ilerlemş oldugunu dr. diyor ne yapmam lasım

özyurdum

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm öncelikle böyle bir iyiligi başlattıgnız için ALLAH sizden razı olsun..
ben 24 yaşındayım 2yıl önce alt sol kemerimde yirmilik dişimin gömülü oldugnu sürekli iltihap topladıgını ögrendim onu ameliyatla aldırdım .şimdide üst sol kemerimde tam çene kemigi çatına dogru yani yatay diş ucu çıktıgını fark ettim ve şuanda hamileyim agzımın sol tarafı keçe gibi ..şu durumda ne yapıla bilir .bide daha kaçtane çıkıcak bunlardan sag alttada bitane gömülü var:).

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
slm ben 23 yaşındayım ortodindi tedavisi görmek istiyorum ama yaşımın ilerlemş oldugunu dr. diyor ne yapmam lasım

Selamun Aleyküm,

Ortodontik tedaviler, normalde birey gelişme çağını tamamlamadan önce bitmesi gereken tedavilerdir... Bu da 20 yaş civarı olarak kabul edilebilir...
Bu yaşdan sonra ne kadar geç başlanırsa başarı şansı o kadar düşük olur, ayrıca yapılan tedavi sonrasında eski haline geri dönüş de görülebilir...
Tedavinin bu yaşlarda tamamlanabilmesi için ise en geç 16 - 17 yaş civarında tedaviye başlanması en doğrusudur...

Ancak, bireyin genel yapısı, kemik yapısı ve çapraşıklığın boyutuna göre 20 yaş sonrasında da ortodontik tedavi yapılabilir, çok üst düzeyde bir beklenti içerisinde olmamak şartıyla...

Uzmanlık gerektiren bu işlemler için Dişhekimliği Fakültelerinin Ortodonti Birimlerinden de detaylı bilgi alınabilir... Sonuçta klinik muayene sonucu karar vermek en doğrusudur...

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm öncelikle böyle bir iyiligi başlattıgnız için ALLAH sizden razı olsun..
ben 24 yaşındayım 2yıl önce alt sol kemerimde yirmilik dişimin gömülü oldugnu sürekli iltihap topladıgını ögrendim onu ameliyatla aldırdım .şimdide üst sol kemerimde tam çene kemigi çatına dogru yani yatay diş ucu çıktıgını fark ettim ve şuanda hamileyim agzımın sol tarafı keçe gibi ..şu durumda ne yapıla bilir .bide daha kaçtane çıkıcak bunlardan sag alttada bitane gömülü var:).

Selamun Aleyküm,

20 yaş dişleri dediğimiz bu dişler ağzın sağ, sol, alt ve üst tarafında birer tane olak üzere 4 tanedir. Sürme zamanları 16- 40 yaş arasıdır. En son süren dişler olduklarından dolayı yer bulmakta zaman zaman zorlanabilir bu durumda da iltihaplanmaya neden olabilirler...

Eğer sık sık iltihaplanma oluyorsa sürmesini beklemeden cerrahi yöntemle alınabilir. Ama ufak tefek şikayetlere rağmen bir takım hafif ilaçlarla sorun giderilebiliyorsa sürmesi de beklenebilir...

Hamilelik döneminde de diş çekimi ya da tedavisi yapılabilir, özellikle 4, 5 ve 6 ıncı aylar en müsait aylardır. Kullanılan uyuşturucu anestezik maddelerin bebeğe bir olumsuz etkisi olmaz. Daha önce düşük yapmış hastalar, ilk kez hamile kalan hastalar ya da doktoru tarafından riskli görülen hastalara müdahale, Kadın doğum uzmanının bilgisi dahilinde yapılması uygun olur...

bjk__turkey

Kayıtlı Kullanıcı
öncelikle bu başlığı açan diş hekimimizden allah razı olsun...ben 15 yaşındayım ve ağzımın sağ alt bölgesinde bir gömülü dişim varmış...bunu operasyonla almam gerekiyormuş...ama ben çok korkuyorum...bu operasyonun riskli bir yanı var mı?geçiren arkadaşlar ya da bu konu dahilinde bilgisi olanlar cevap verirse sevinirim...allah şimdiden hepinizden razı olsun..

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
öncelikle bu başlığı açan diş hekimimizden allah razı olsun...ben 15 yaşındayım ve ağzımın sağ alt bölgesinde bir gömülü dişim varmış...bunu operasyonla almam gerekiyormuş...ama ben çok korkuyorum...bu operasyonun riskli bir yanı var mı?geçiren arkadaşlar ya da bu konu dahilinde bilgisi olanlar cevap verirse sevinirim...allah şimdiden hepinizden razı olsun..

Selamun Aleyküm,

İlk açtığın konuda cevap vermektense konunun güncellenmesi açısından bu konu içinde cevap vermek diğer kardeşlerimiz açısından da olumlu olacağından böyle tercih ettim, anlayışın için teşekkür ediyorum, Allah razı olsun...

Gömülü dişinin hangi diş olduğunu bilemiyorum ama 15 yaşında olduğuna göre en azından 20 yaş dişi değildir.
Gömülü dişin az da olsa görünüyorsa cerrahi çekim olmaz, yer darlığından dolayı yerine yerleşemiyordur, o zaman normal çekimle çıkarılır...
Hiç görünmüyor da üzerinde sadece dişeti varsa dişeti üzerine ince bir çizik atmakla gene normal çekim gibi çıkarılabilir...
Ama eğer hiç görünmüyor ve üzerinde bir de kemik dokusu varsa o zaman cerrahi çekim gerekir ki bunun da anestezi altında çok ciddi bir sıkıntısı olmaz.
Sadece normal çekimden biraz daha uzun sürer o kadar... Ve bitiminde muhtemelen bir yada iki dikiş ile çekim yeri kapatılır...

Bu tür cerrahi girişimler sıkça yapılmakta olup herhangi bir yan etkisi ya da bir risk söz konusu değildir... Rahatlıkla yaptırılabilir, için rahat olsun...
Hiç bir endişeye gerek yok...

Sağlıklı günler diliyorum, Allah'a emanet ol...

nur nisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim gömülü dişinden baya bir endişe duyuyorsun anladığım kadarıyla,benim yaşımdan dolayı gömülü dşim yirmilik dişimdi cerrahi bir müdahale ile aldırdım,inanki benimde korktuğum kadar yokmuş,çok kolay oldu tabi normal diş çekimlerinden biraz farklı,üç dört günden sonra normale döndüm ve keşke okadar acıyı çekeceğime daha önce yaptırsaymışım dedim,bence tedirgin olma,doktor beyde gayet güzel açıklamış ALLAH razı olsun emeklerinden dolayı.

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim gömülü dişinden baya bir endişe duyuyorsun anladığım kadarıyla,benim yaşımdan dolayı gömülü dşim yirmilik dişimdi cerrahi bir müdahale ile aldırdım,inanki benimde korktuğum kadar yokmuş,çok kolay oldu tabi normal diş çekimlerinden biraz farklı,üç dört günden sonra normale döndüm ve keşke okadar acıyı çekeceğime daha önce yaptırsaymışım dedim,bence tedirgin olma,doktor beyde gayet güzel açıklamış ALLAH razı olsun emeklerinden dolayı.

Allah razı olsun, bir söz vardır "Hekim bilmez çeken bilir" diye, eminim sizin açıklamalarınız daha gerçekçi ve inanılır boyuttadır...

Umarım kardeşimiz de endişelerinden sıyrılır da bir an önce kurtulur inşaallah...

Allah'a emanet olun...

bjk__turkey

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm,

İlk açtığın konuda cevap vermektense konunun güncellenmesi açısından bu konu içinde cevap vermek diğer kardeşlerimiz açısından da olumlu olacağından böyle tercih ettim, anlayışın için teşekkür ediyorum, Allah razı olsun...

Gömülü dişinin hangi diş olduğunu bilemiyorum ama 15 yaşında olduğuna göre en azından 20 yaş dişi değildir.
Gömülü dişin az da olsa görünüyorsa cerrahi çekim olmaz, yer darlığından dolayı yerine yerleşemiyordur, o zaman normal çekimle çıkarılır...
Hiç görünmüyor da üzerinde sadece dişeti varsa dişeti üzerine ince bir çizik atmakla gene normal çekim gibi çıkarılabilir...
Ama eğer hiç görünmüyor ve üzerinde bir de kemik dokusu varsa o zaman cerrahi çekim gerekir ki bunun da anestezi altında çok ciddi bir sıkıntısı olmaz.
Sadece normal çekimden biraz daha uzun sürer o kadar... Ve bitiminde muhtemelen bir yada iki dikiş ile çekim yeri kapatılır...

Bu tür cerrahi girişimler sıkça yapılmakta olup herhangi bir yan etkisi ya da bir risk söz konusu değildir... Rahatlıkla yaptırılabilir, için rahat olsun...
Hiç bir endişeye gerek yok...

Sağlıklı günler diliyorum, Allah'a emanet ol...

bana yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ediyorum...emin olun içimi rahatlattınız...allah razı olsun...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt