Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Dişhekimine sorun... (13 Kullanıcı)

Namaz1

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm,

Yirmi yaş dişlerinde sıkça raslanılan bir sorun yaşamışsınız. Büyük ihtimalle dişiniz yeterli yer bulamadığından tam olarak sürme işini gerçekleştiremiyor ve çevre dokularla ilgili bir iltihaplanmaya sebep oluyor.
Dişinizi çektirmeniz acilen gerekli diyemem, ama yaşadığınız sıkıntıyı bir daha yaşamazsınız da diyemem.
Dişinizin sürmesi ile ilgili yani üzerinde kalan dişetinden kurtulması kendi çabası ile olması en iyisidir ama eğer mümkün ise (görmeden karar veremiyorum) hafif bir bistüri müdahalesi de yapılabilir.
Sonuç olarak eğer aynı dişten ilk kez böyle bir sıkıntınız olduysa bence bir şans daha tanıyabilirsiniz dişinize. Ama yeni bir iltihaplanma farkederseniz derhal antibiyotik başlayıp o dişin çekimini de ciddi olarak düşünmelisiniz.

Sağlıklı günler diliyorum, Allah'a emanet olun...

allah razı olsun sizden. bende zatenn dişime ikinci bir şans vermeyi düşündüm. bu sorunu ilk kez yaşadım ve inşallah bir daha yaşamam. felaket bişey çünki.

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm ben dişlerimi çok sıkıyorum
gerek uyurken gerek sinirlendiğimde gerek normalde
ve dişlerim çok acıyor aslında ne yapabilirim abi

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm ben dişlerimi çok sıkıyorum
gerek uyurken gerek sinirlendiğimde gerek normalde
ve dişlerim çok acıyor aslında ne yapabilirim abi

Selamun Aleyküm,

Diş sıkma ya da gıcırdatma Bruksizm dediğimiz bir olay ve genellikle sizin de belirttiğiniz gibi asabiyet hallerinde ortaya çıkabilen bir durumdur. Bunu gidermek için öncelikle sakin olmak, sinirlenmemeye çalışmak, sinirlendiğinde kendi kendine psikolojik telkin (tıpta böyle geçer ama bizde bir takım sure ve dualar okumak diyebiliriz Ayetel Kürsi gibi) uygulanabilir. Eğer ciddi anlamda rahatsız edici boyutta ise bir psikologdan yardım da alınabilir.

Bruksizmin yakın dönemde değilse de bir süre sonra bazı zararları ortaya çıkabilir, dişlerde aşınma, sıcak soğuk ekşi tatlı gibi dış etkilerden olumsuz etkilenme gibi...

Bunların önüne geçmek içinse bir ortodonti kliniğinde yaptırılabilecek gece plağı dediğimiz bir uygulama vardır. Özellikle geceleri ağız içine takılacak olan bu aparey hem dişlerdeki aşınmaları engelleyebileceği gibi hem de bir süre sonra bu sıkma ve gıcırdatma gibi kötü alışkanlığında zamanla unutulmasına yardımcı olacaktır...

Sağlıklı günler diliyorum, Allah'a emanet olunuz...

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm,

diş sıkma ya da gıcırdatma bruksizm dediğimiz bir olay ve genellikle sizin de belirttiğiniz gibi asabiyet hallerinde ortaya çıkabilen bir durumdur. Bunu gidermek için öncelikle sakin olmak, sinirlenmemeye çalışmak, sinirlendiğinde kendi kendine psikolojik telkin (tıpta böyle geçer ama bizde bir takım sure ve dualar okumak diyebiliriz ayetel kürsi gibi) uygulanabilir. Eğer ciddi anlamda rahatsız edici boyutta ise bir psikologdan yardım da alınabilir.

Bruksizmin yakın dönemde değilse de bir süre sonra bazı zararları ortaya çıkabilir, dişlerde aşınma, sıcak soğuk ekşi tatlı gibi dış etkilerden olumsuz etkilenme gibi...

Bunların önüne geçmek içinse bir ortodonti kliniğinde yaptırılabilecek gece plağı dediğimiz bir uygulama vardır. özellikle geceleri ağız içine takılacak olan bu aparey hem dişlerdeki aşınmaları engelleyebileceği gibi hem de bir süre sonra bu sıkma ve gıcırdatma gibi kötü alışkanlığında zamanla unutulmasına yardımcı olacaktır...

Sağlıklı günler diliyorum, allah'a emanet olunuz...

ve aleyküm selam abi
ben aslında kolay kolay sinirlenmm fakat normelde bile var bu bende bakın şuanda bile oluyor farkına vardığımda bırakyrum fakat birsüre sonra yendn oluyo
dediğin gibi tatlı ekşi soğk sıcak şeylerde çok rahatsız oluyorum
verdiğin bilgler için sğol

questionmark

Kayıtlı Kullanıcı
hocam cevaplariniz icin cok saolun ALLah (c.c) million kere razi olsun sizden ins.,,,
selam ve dua ile,,,

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
hocam cevaplariniz icin cok saolun ALLah (c.c) million kere razi olsun sizden ins.,,,
selam ve dua ile,,,

Selamun Aleyküm,

Allah hepimizden razı olsun ve...

" Hani Rabb'in, meleklere "Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım" demişti. Melekler "Ya Rabbi sen yeryüzünde kargaşalık çıkaracak, kantar dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz seni överek tesbih ediyor, takdis ediyoruz" dediler. Allah meleklere "Ben sizin bilmediklerinizi bilirim' dedi."

ayeti kerimesi doğrultusunda hepimize kendisine halife olma bilinci nasip etsin inşaallah...

Allah'a emanet olunuz...

nrydmrl

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim öncelikle 3 aylarınız mübarek olsun rabbim ibadetle geçirmenizi nasip eyler inşallah..ben daha öncede bahsetmiştm tekrar sölemek istyrm her diş fırçalamamda çok kötü dişetlerim kanama yapıyo önceden böle değildi son 3 aydır hep kanıyor diş fırçamı değiştirdim baya iyi bi fırça aldım gene aynı ..neden böyle anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim selam ve dua ile.

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim öncelikle 3 aylarınız mübarek olsun rabbim ibadetle geçirmenizi nasip eyler inşallah..ben daha öncede bahsetmiştm tekrar sölemek istyrm her diş fırçalamamda çok kötü dişetlerim kanama yapıyo önceden böle değildi son 3 aydır hep kanıyor diş fırçamı değiştirdim baya iyi bi fırça aldım gene aynı ..neden böyle anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim selam ve dua ile.

Selamun Aleyküm,
Öncelikle şunu belirteyim ki; sağlıklı dişeti kanamaz...
Dişeti kanamalarında mutlaka dişetlerinin bir tahrişi ve buna bağlı olarak dişeti iltihapları söz konusu olur. Eğer varsa ağızdaki diştaşları, uygun olmayan fırça ve fırçalama tekniği, dişeti ile temas halinde olan dolgu ve kaplamaların kenarları ve A ya da C vitamini eksiklikleri gibi durumlarda dişeti iltihapları ve buna bağlı dişeti kanamaları görülebilir.

Ne yapabiliriz derseniz öncelikle bir dişhekimi kontrolünde olmak üzere yeterli dozda antibiyotik, ağız gargaraları, diştaşı temizliği, alınan gıda türüne de dikkat ederek ( Aşırı rafine şeker içeren, özellikle de dişlerinize yapışan yiyecekler yerine yeşil sebze ve elma gibi kaba maddeli yiyecekler ) bu sorundan kurtulabilirsiniz.

İhmali halinde dişleriniz daha çürümeye fırsat bulamadan sallanmaya ve dökülmeye başlayabilir.

atris

Kayıtlı Kullanıcı
ılgınız ıcın tesekkurler dıslerımı fırcalamak sankı yeterlı degıl gıbı kürdan ve diş ipiyle cok temızlıyorum huy halıne geldı ınanın dıs araları artık cok agrıyo ne yapmak gerek yara oldu

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
ılgınız ıcın tesekkurler dıslerımı fırcalamak sankı yeterlı degıl gıbı kürdan ve diş ipiyle cok temızlıyorum huy halıne geldı ınanın dıs araları artık cok agrıyo ne yapmak gerek yara oldu

Selamun Aleyküm,

Bir söz vardır: Et-Tekraru Ahsen, Velev Kâne Yüzseksen... Tekrar iyidir velev ki yüzseksen kere de olsa...

Tabii biraz abartılı olabilir ifade ama temizlik konusunda da oldukça dikkatli ve ısrarcı olmakta fayda var....... AMMMMAAAAA..........

1- Doğru fırça ile,
2- Doğru fırçalama tekniği ile,
3- Özellikle dişetlerini tahriş etmeden,
4- Hiç olmazsa 6 ayda bir dişihekimine kontrol ettirmek suretiyle fırça, kürdan (tekrar ediyorum; dişetlerini tahriş etmemek şartıyla) ya da diş ipi kullanmak yerindedir, olmalıdır....

Herşeye rağmen yani tüm dikkatimize rağmen oluşabilecek dişeti yaralanmalarını bazı ağız gargaraları hatta tuzlu su ile çalkalamak suretiyle giderebiliriz...

Dikkat etmemiz gereken en önemli husus ise dişeti çekilmeleridir. Geri dönüşü olmayan bu tür rahatsızlıkların en başta gelen sebebi yanlış fırça ve yanlış fırçalama teknikleridir.
Doğru fırça ve fırçalama tekniğini size ağız, diş ve dişeti yapınıza uygun olarak dişhekiminiz önermelidir...

buket58

Kayıtlı Kullanıcı
[ı]benim dişlerim çok sızlıyor acayip şekilde bi el atarsanız sevinirim allaha emanet olun[/ı]

buket58

Kayıtlı Kullanıcı
[ı]bide dişlerimi devamlı sıkıyorum yani sanki kilitleniyomuş gibi ama bendeb kaynaklanıo bunuda söylerseniz.....[/ı]

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
[ı]benim dişlerim çok sızlıyor acayip şekilde bi el atarsanız sevinirim allaha emanet olun[/ı]

bide dişlerimi devamlı sıkıyorum yani sanki kilitleniyomuş gibi ama bendeb kaynaklanıo bunuda söylerseniz.....

Selamun Aleyküm,

Bir başka kardeşim aynı konuda sormuştu cevabı tekrar veriyorum...

Diş sıkma ya da gıcırdatma Bruksizm dediğimiz bir olay ve genellikle asabiyet hallerinde ortaya çıkabilen bir durumdur. Bunu gidermek için öncelikle sakin olmak, sinirlenmemeye çalışmak, sinirlendiğinde kendi kendine psikolojik telkin (tıpta böyle geçer ama bizde bir takım sure ve dualar okumak diyebiliriz Ayetel Kürsi gibi) uygulanabilir. Eğer ciddi anlamda rahatsız edici boyutta ise bir psikologdan yardım da alınabilir.

Bruksizmin yakın dönemde değilse de bir süre sonra bazı zararları ortaya çıkabilir, dişlerde aşınma, sızlama, sıcak soğuk ekşi tatlı gibi dış etkilerden olumsuz etkilenme gibi...

Bunların önüne geçmek içinse bir ortodonti kliniğinde yaptırılabilecek gece plağı dediğimiz bir uygulama vardır. Özellikle geceleri ağız içine takılacak olan bu aparey hem dişlerdeki aşınmaları engelleyebileceği gibi hem de bir süre sonra bu sıkma ve gıcırdatma gibi kötü alışkanlığında zamanla unutulmasına yardımcı olacaktır...

Sağlıklı günler diliyorum, ALLAH'a emanet olunuz...

buket58

Kayıtlı Kullanıcı
sıkma her zaman olmuyor sinirlenicede genelde bi iş yaparken oluyor oda dişlerimin ağrımasına sebep olyor

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
sıkma her zaman olmuyor sinirlenicede genelde bi iş yaparken oluyor oda dişlerimin ağrımasına sebep olyor

Gece plağı uygulamasını ciddi olarak düşünün, bu apareyi normal gün içinde iş yaparken v.s. de takabilir ve bu sıkıntıdan kurtulabilirsiniz...

Yoksa dişlerinize ciddi anlamda zarar verebilirsiniz ve bu seferde kaplatmak zorunda kalırsınız...

Allah'a emanet olun...

sonayg

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm
uykuda diş sıkma bendede vardı şükür geçti.. bendeki sorun biraz farklı okadar diş fırçalamama karşılık dişlerim ani çürüme yaptı.ani bir morluk gördüm köpek dişi dediğimiz dişte..ve şimdi bir tane daha çürümek üzere..tuzlu su fırçalama karanfil akla ne gelirse hepsini uygulamama rağmen anlam veremedim, diş ani çürüme yaparmı??gittiğim diş doktoruda şaşırdı en sağlam dişlerden birisi dedi ve dişin üst kısmında bir şişlik oluşmuştu sert bir şişlik . antibiyotikl kullandım geçmedi doktorumda röntgen çekmeden dişi çekemem dedi.biraz karışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir..
selam ve dua ile kalınız

serkaon

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm,

ben diş hekimi olmak istiyorum da ne gibi zorlukları var öğrenmek istiyorum

hayırlı akşamlar bütün müslüman kardeşlerimin kandilinin mübarek olmasını diliyorum...

bjk__turkey

Kayıtlı Kullanıcı
öncelikle allah sizden sonsuz razı olsun...
ben her sabah kalktığımda ağzımda bir acılık hissediyorum...sinüzitim var ondan olabilir mi eğer onla alakalı değilse neden oluyor?cevap alırsam çk mutlu olcam

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm
uykuda diş sıkma bendede vardı şükür geçti.. bendeki sorun biraz farklı okadar diş fırçalamama karşılık dişlerim ani çürüme yaptı.ani bir morluk gördüm köpek dişi dediğimiz dişte..ve şimdi bir tane daha çürümek üzere..tuzlu su fırçalama karanfil akla ne gelirse hepsini uygulamama rağmen anlam veremedim, diş ani çürüme yaparmı??gittiğim diş doktoruda şaşırdı en sağlam dişlerden birisi dedi ve dişin üst kısmında bir şişlik oluşmuştu sert bir şişlik . antibiyotikl kullandım geçmedi doktorumda röntgen çekmeden dişi çekemem dedi.biraz karışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir..
selam ve dua ile kalınız

Selamun Aleyküm,

Sizin ağız ve diş yapınız ile çürüklerin oluştuğu bölgeleri görmeden karar vermek biraz zor olacak ama genel anlamda şöyle açıklayabilirim...

Özellikle dişlerin sık olduğu ağızlarda daha fazla görülen dişlerin arayüz dediğimiz bölgelerdeki çürükler kolay kolay farkedilemiyor. Bu şekilde arayüz çürükleri oluşursa ancak çürük ilerledikten sonra ya bir miktar kırılma ya da ağrı hissi ile farkedilebilir, bu bir alternatif...
Bir başka alternatif ise alt ve üst dişlerin birbirleri ile temasında muhtemel bir kapanış bozukluğu ya da dişe gelen bir darbe nedeniyle dişin aşırı yük altında kalması sonucu kök ucunda oluşabilen bazı lezyonlar dişlerin canlılığını kaybetmesine ve renginin morarmasına ya da kararmasına yol açabilmesidir.
Dişin üst kısmında oluştuğunu belirttiğiniz şişlik daha ziyade bu ikinci alternatifi düşündürüyor. Bir röntgen filmi çektirmenizi öneririm.

Ayrıca ve önemle belirtmek isterim ki; bu tür sürpriz çürüklerle karşılaşmamak için mutlaka en az 6 ayda bir dişlerinizi kontrol ettirmeniz iyi olur...

Sağlıklı günler diliyorum Allah'a emanet olun...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt