aliye_aliye
Altın Üye
- Web Sitesi
- www.fizikist.com
Selemü alayküm,gönlü islama hizmet etmek için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan ve bu yolda gayret,çaba gösteren samimi,fadakar kardeşim.Rabbim sizi hem bu dünyada hem ahirette korktuklarınızdan kurtarıp hayırlıysa umduklarınıza nail eylesin amin.
Güzel yorumunuz olmuş yalnız müsadenizle son parağrafta bazı yerler özellikle dikkatimi çekti.Bu yerler hakkında içimden sizi incitip,kırmadan bir şeyler yazmak geldi.
Bizlerin hiçbir şey yapmadan eli kolu bağlı bir şekilde oturduğuna inanmıyorum ve de inanmak bile istemiyorum.Rabbime hamd olsun ki Allah c.c izniyle hedefimizde gayemizde mazlum müslüman kardeşlerimizin sevinçleriyle sevinmek,dertleriyle dertlenmek,sıkıntılarını gidermek,onları unutmamak ve gündemimizde tutmak,dualar etmek daha sayamadığım bir çok şey vardır elbette olacaktırda.Biz ne yazık ki şu gerçeği biliyoruz ki O kardeşlerimizi en çok üzen bazı müslümanların hiçbir şey yapmadan eli kolu bağlı bir şekilde oturup ilgi ve alakasız kalmasıdır rabbim bizleri bundan muhafaza etsin.Buradan şu sonuç aklımızın ucundan bile geçmesin oraya gidmeyelim kardeşlerimizle beraber olup canımıla cihad edmeyelim
Elbetteki oraya gidilmeli canımızla,malımızla cihad edilmeli tabiri caiz ise bir karınca olup ağzımızla bir damla su götürmeli safımızı belli edilmeli en faziletli ve makbul olanı da bu olduğunu düşünüyorum.Ama Rabbim bizlerin de bildiği gibi herkese şehit olmayı ve cihad edmeyi nasib edmiyor.Burada ki görevimizi Allah'ın izniyle hakkıyla yerine getirirsek Rabbim daha sonra oraya gidmeyi de nasib edecektir.
Yazmış olduğum yorumda herhangi bir yanlışlığım var ise Allah c.c. rızası için düzeltilmesini istiyom.
YA RABBİ! ana,babamızı ve bütün insanları affedip bağışla,YA RABBİ! bizleri nefsimize uydurma,YA RABBİ! bizleri şeytana uydurma,YA RABBİ! bizleri korktuklarımızdan kurtarıp hayırlıysa umduklarımıza nail eyle,YA RABBİ! bizleri kaldıramayacağımız yük ile imtihan etme,YA RABBİ! bizleri gerçeği görebilmeyi nasib eyle,YA RABBİ! Filistinde,Keşmirde,Irakta,Afganiztanda,Çeçenistanda ve sayamadığımız dünyanın tüm bölgelerindeki mazlum,müstazaf müslüman kardeşlerimize yardım eyle ,YA RABBİ! bu ümmete birlik olmayı ve birlikte hareket edmeyi nasib eyle,YA RABBİ! bizlere doğru öğrendiğimiz ilimle ile amel etmeyi nasib eyle,YA RABBİ! faydasız ve işe yaramayan ilimden sana sığınıyoruz,YA RABBİ!bizleri kabir ve cehennem azabından koru,YA RABBİ! kapından başka gidecek kapımız yok,YA RABBİ! yalnız sana ibadet edip yalnız senden yardım dilemeye çalışıyoz çalışmalarımızı boşa çıkarma,YA RABBİ!dualarımızı kabul eyle amin.amin.amin:A:A:A
Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatühü değerli kardeşim..Güzel dualarınız ve düşünceleriniz için öncelikle çok teşekkür ederim..Rabbimiz c.c sizden razı olsun her iki cihanda da inşallah..Rabbimiz c.c sizin için de her daim en hayırlı ve en güzel olanı versin..Cennet nimetleriyle nimetlendirsin inşallah sizi. Est. kardeşim, kırılacak veya incinecek bir durum yok...Yazınızda benim veya bir başkasının karşı çıkacağı bir durum da yok..Ben bahsettiğiniz yorumumda son paragraftaki düşüncelerimi tam olarak açmadım..Uzun olacağı için sadece kısaca genel düşüncemi belirtmek istemiştim..Şimdi konuyu biraz açayım inşallah.
Sizin de yorumunuzda belirttiğiniz gibi, cihad konusunda dava kardeşlerimiz için bireysel olarak cehd eden, kardeşlerimize maddi ve manevi olarak destek olan, en azından sözlü cihad eden birçok samimi ve gayretli kardeşlerimiz var elhamdülillah, Rabbimiz c.c onlardan razı olsun, emeklerini zayi etmesin, sayılarını daha da arttırsın bu kardeşlerimizin..Onlar gibi cihad ve davanın şuuruna varmış olan kardeşlerimizin genele şamil olmasına samimi olarak dua ediyor ve bu konuda her daim Rabbimizin yardımını diliyorum..Benim eleştirdiğim mesele şu ki : Ahir zaman ümmeti olarak vahdet gerçeğini uygulayamıyoruz, yapılanlar (buna bireysel olarak cihada katkıda bulunan kardeşlerimizin değerli ve samimi çalışmaları da dahildir) fert bazında kalıyor..Ve müslümanların genelinde yazık ki bu bilinç yok..Bu başlığı burada açmamın sebeplerinden birisi de budur : cihadın gündemimizden tamamen düşmesidir..Bugün ahir zaman ümmeti olarak, uğraştığımız meseleler, her şeyin önüne geçmiş olan meseleler, ''saç boyatmak caiz mi?, kredi kartı ile kurban kesilebilir mi?, birden fazla evlilik yapan müslüman erkek, ahirette hangi eşiyle birlikte olacak? sakız çiğnemek orucu bozar mı?'' gibi sorular şu an bizlerin gündemini oluşturmuş vaziyette..Bunlar, çözümsüz sorunlar da değildir kaldı ki, hepsinin açıklamaları fıkıh ve ilmihal kitaplarında mevcuttur..Öncelikli meselelerimiz şu an için bunlar değildir..Kurandaki Mekki surelere göz attığımız zaman bu surelerdeki ana düşüncenin, cihad, tevhid ve tağut olduğunu görüyoruz..Çünkü mekke dönemi, cihad dönemiydi, tağutu yok edip tevhidi hakim kılmak ve anlatmak idi..O zaman bu tür fıkhi meselelerle uğraşılmadı..Öncelikli olan ile uğraşıldı..Canlar, yurtlar kurtarıldıktan sonra toplumsal ve bireysel meselelere çözüm arandı..Şu an biz bu gerçeği unutarak bir sürü gereksiz şeyi gündemimize almışız..Kimimiz cihad ile ilgileniyor, kimimizin öncelikli meseleleri ise çok daha farklı..Gündem birliğimiz dahi yok..Hal böyle olunca bir çok insan, siz ve bu konuda sizin gibi bizler gibi gayret gösterenlerin çalışmaları, nidaları cılız kalıyor, ferdiyetten veya belli bir gruptan öteye geçemiyor..Alemlerin Rabbine hamd olsun ki bu konuda samimi kardeşlerimiz var..Ama çoğunluğun da bu bilince erişebilmesini amaçlıyorum, amaçlıyoruz..Başlığın açılma sebeplerinden biri de budur..Bu benim en büyük duamdır..Çaba gösteren herkesten Rabbimiz razı olsun ve isterim ki bu çalışmalar ferdiyette, bireysel olarak kalmasın, tüm müslümanlar bunu yapabilsin..Ben de acizane kendi çapımda bu konuda bir şeyler yapmaya çalışıyorum, ama fert bazında kalması ve bu davayı genelleyememek üzücü oluyor..Bu manadadır anlatmak istediğim ''eli kolu bağlı durmak..'' Şu an cihad gerçeğini aklımızdan çıkarmamamız gerekir, bir an önce bu farzi mükellefiyetin gereğini yapanlardan olmalıyız..Ama ben cihad konusunu gerçek hayatta müslümanlarla konuştuğumda bir şevk, bir heyecan, bir gayret göremiyorum..Önce buradaki işlerimizi halledelim ama bir ortak gündemimiz yok ki, uğraştığımız meseleler yukarıda örneğini saydığım birkaç sorudur..Çözümü olan bir problemin artık gündemden çıkarılması gerekir ve her zaman öncelikli olanla ilgilenilmesi gerekir.Bu konular gündemimizden çıkarılmalı bence..Çünkü hepsinin açıklamaları ayet ve hadisler ışığında alimlerce açıklanmış...Böylece bizler de davamız için zaman kaybetmemiş oluruz kanaatimce.Acizane açıklayabilmişimdir inşallah..Ettiğiniz dualara can-ı gönülden amin diyorum değerli kardeşim..Rabbimiz c.c kabul eylesin ve davamızda bizlerin yar ve yardımcısı olsun inşallah..Rabbimize emanet olun, selam ve baki dua ile inşallah..