Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Büyük hâcet duasi (6 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Allah cc razı olsun kardeşim çok anlamlı bi dua olmuş ...ayrıca ben buraya üye oldum olalı sana tşk etmek istemiştim nasip bugüneymiş.nedeni de daha ben üye olmadan kurban bayramı arifesinde senin paylaşmış olduğun namaz dua vs. bilgilerden yararlandım.doğrusunu söylemek gerekirse "ya dedim namaz da oruç da hepsi sevap işte bu kadar abartı gibi falan" ama yazdıklarını da yapmaya çalıştım(rabbim kabul eylesin inş).o gün çok güzel rüya gördüm onu asla unutamam...buna vesile olduğun için de tekrar tşk Allah cc razı olsun kardeşim...

Umut Allah kabul etsin inş birbirimize hayrımız dokunuyorsa ne mutlu bize dualarında bizleride unutma inş dualarda buluşalım A.E.O :a18:

bir_umut

Kayıtlı Kullanıcı
Umut Allah kabul etsin inş birbirimize hayrımız dokunuyorsa ne mutlu bize dualarında bizleride unutma inş dualarda buluşalım A.E.O :a18:

Amin inş dualarımız hep müşterek...okuduğuna sevindim çünki o günden beri tşk etmek istemiştim üye olmama da büyük bi etken oldu...selametle

muberra

Kayıtlı Kullanıcı
Duanın Allah rızası için yapılması

Duanın Allah rızası için yapılması

Kardeşlerim bir şey öğrendim ve sizlerle de paylaşmak istedim.
Duayı ederken esasında dua bir ibadet olduğu için önce Allah rızası için olmalı,yani her işimizde olduğu gibi eğer bir hacetimiz var da dua ediyorsak önce Rabbim benden razı olsun diye düşünerek dua etmeliyiz. Allah bizden hoşnut olursa duamız da kabul olacaktır zaten Allah'ın izniyle.
Dua bitiminde kalbinizde bir huzur oluyorsa Allah'ın izniyle duanız kabul olmuştur.herşeyin en iyisini allah bilir. Içtenlikle Allah'ın rızası için yapalım tüm dualarımızı ve abdestli ve kıbleye karşı dua etmek de daha iyi tabii.
öğrendiğim şeyler bunlardı paylaşmak istedim.selametle..

Dağ Çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı

Çok anlamlı bir yazı gerçekten.Allah ayırmasın Dua larımızdan inşallah. B)

Dağ Çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı

Canım,sen bizim Sudelet sin di mi?Ne zamandır yoktun.Merak etmiştik bizde. B)

burak_55

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm
çok güzel bir yazı paylaşım için allah razı olsun.
hayırlı akşamlar.

ibryzc67

Kayıtlı Kullanıcı
KADER olsa gerek;öylesine alakasız bir günde öylesine alakasız bir zaman ve hatta alakasız bir kişi bir anda kendini bu sitede buluyor (abdest ile ilgili kafamda bir soruyu araştırırken)oda ne hayatımda okuduğum yani beni alıpgetiren sonrada geri bırakmayan diyeyim;bir dua allah yazandan razı olsun.sırf bu yorumu yapmak için üye oldum.kendimi geliştirmek için ardığım bir site buldum.emeği geçen herkese binlerce teşekkür.allah yolumuzu açık etsin.saygılar

ruyet

Kayıtlı Kullanıcı
AMİİİN!
-------------------
RABBİM!
Sevgili Peygamberimiz; hayır nâmına Senden neler talep etmişse biz onları istiyor, şer nâmına nelerden Sana sığınmışsa, biz de onlardan Sana sığınıyoruz! Bizleri; kendilerine nimetler verdiğin, izzet-i ikramda bulunduğun, korku ve üzüntüden emin, umduklarına nâil kıldığın; peygamberler, nebiler, veliler, sâlihler, sâdıklar, şehitler, âlimler ve âbidlerle haşr eyle Yâ Rabbi!
----------------------------------------------------------------------
EMEĞİNE SAĞLIK KARDEŞİM.ALLAH CC RAZI OLSUN.

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

Allah’ım!
Bizi, dünyada Senin muhabbetinle ve bizi Sana ve Senin emrettiğin şekilde istikamete yaklaştıracak şeylerin muhabbetiyle, âhirette de rahmetin ve rüyetinle rızıklandır.

İlâhî!
Sen benim Rabbimsin, ben Senin kulunum. Sen Hâlıksın, ben mahlûkum. Sen Rezzaksın, ben merzûkum. Sen Mâliksin, ben memlûküm. Sen Azizsin, ben zelîlim. Sen Ganîsin, ben fakirim. Sen Hayysın, ben meyyitim. Sen Bâkîsin, ben fâniyim. Sen Kerîmsin, ben leîmim. Sen Muhsinsin, ben âsiyim. Sen Gafûrsun, ben günahkârım. Sen Azîmsin, ben hakîrim. Sen Kavîsin, ben zayıfım. Sen Mu’tîsin, ben dilenciyim. Sen Emînsin, ben korkudayım. Sen Cevâdsın, ben muhtacım. Sen Mücîbsin, ben duacıyım. Sen Şâfîsin, ben hastayım.

Sen benim günahlarımı mağfiret et. Beni cezalandırma. Hastalıklarıma şifa ver, yâ Allah, yâ Kâfi, yâ Rabbi, yâ Vâfî, yâ Rahîm, yâ Şâfî, yâ Kerîm, ya Muâfî. Benim bütün günahlarımı bağışla. Benim bütün dertlerime âfiyet ver. Beni ebediyen rızâna mazhar et. Rahmetinle, ey Erhamürrâhimîn.

“Ey Rabbimiz!
Duamızı kabul buyur. Muhakkak ki Sen herşeyi hakkıyla işiten, herşeyi hakkıyla bilensin.” Bakara Sûresi, 2:127.

“Tevbemizi de kabul et. Şüphesiz ki Sen tevbeleri çokça kabul edersin ve rahmetin herşeyi kuşatmıştır.” Bakara Sûresi, 2:128.​

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleyküm kardeşim hoşgeldiniz aramıza belkide bu bi başlangıç bir vesile olmuştur herşeyde bir hayır vardır eminim ki bu hayrın yolundan gidiceksiniz Rabbim sizdende razı olsun selam ve dua ile...

zam_siyah

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Allah razı olsun.

SELAM VE DUA İLE....

ES SELAMÜN ALEYKÜM...

ismaile

Kayıtlı Kullanıcı
Hastalıkta okunacak duâlar

Hastalıkta okunacak duâlar

HASTALIKTA OKUNACAK DUÂLAR

Hadîs-i şerîfte buyuruldu ki; “Kıyâmette, sahifesinde çok istiğfar bulunanlara, müjdeler olsun!” Ölümden başka, her dertten kurtarır ve rızkı artırır. Eceli gelenin de, ağrısız, sıkıntısız ölümüne yardım eder.

Hadîs-i şerîfte buyuruldu ki; “Lâ havle velâ kuvvete okumak, 99 derde devadır. Bunların en hafifi, hemmdir.” Buna, Kelime-i temcîd denir. Korkulu zamanlarda ve Cinden korunmak için de okunur. Hemm; gam, hüzün ve sıkıntı demektir.

“Bismillâhirrahmânirrahîm ve lâ-havle ve lâ-kuvvete illâ billâhil’ aliyyil’azîm.” okumak, sinir hastalığına ve bütün hastalıklara iyi gelir.

“Fâtiha”, “Âyet-el-kürsî” ve “Dört Kul” (Yani, Kâfirûn, İhlâs, 2 Kul eûzü) 7’şer defa okunup hastaya üflenirse, bütün âfetler, dertler, sihir, nazar, hayvan sokması ve ısırması için iyi gelir.

Resûlullah sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem buyurdu ki: “Yağmur suyunu toplayıp, üzerine; (Fâtiha-i şerîfe, Âyet-el-kürsî, İhlâs-ı şerîf ve Kul-e’ûzü sûreleri) 70’şer defa okunur. Bu sudan aralıksız 7 sabah içenlerin hastalıkları, ağrıları zâil olur.”

Göz değen kimseye, Peygamber efendimizin bildirdiği şu tâvîzi okumalıdır: “E’ûzü bi-kelimâtillâhittâmmati min şerri külli şeytânın ve hâmmatin ve min şerri külli aynin lâmmetin.” Bu tâvîz her sabah ve akşam 3 defa okunup kendi üzerine veya yanındakilerin üzerine üflenirse, göz değmesinden ve şeytânların ve hayvanların zararından korur.

Kayıp olan ve çalınan birşeyi bulmak için, hergün 25 defa; “Yâ câmi’annâsi li-yevmin lâ raybe fîhi innallahe lâ yuhlif-ül mî’âd icma’ beynî ve beyne ...” duâsını okumalıdır. (Noktaların yerinde, kayıp olan şeyin ismi söylenir.

Tam İlmihâl Seâdet-i Ebediyye

ipek

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim tüm hastalarımıza şifa versin inşallah
allah razı olsun kardeşim

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
yüreğine sağlık kardeşim çok ama çok güzel olmuş

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
teekkürederim Rabbime emanet olun selam ve dua ile...

ismaile

Kayıtlı Kullanıcı
Amin! Rabbim cümlemizden razı olsun inş..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt