Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Büyük hâcet duasi (1 Kullanıcı)

sudelet

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbe Yakarış..Dualar..!

Rabbe Yakarış..Dualar..!

Utanırım ya Rahman senin aşkın ile açan ve hoş kokular veren bir gül olamadım. Bir güneş olup doğamadım bir rüzgar olup esemedim

Bütün mahlukat sana itaat ederken aşk ile hu çeker aşk ile döner yunus misali...

Utanırım ya Rahman gaflet uykularımdan utanırım. Sabahlara kadar sana secde eden bir Ebubekir bir Ömer bir Osman olamadım. Onlar gibi Rasule aşık olamadım onunlayken bile hasret kalamadım...

Utanırım ya Rahman eshabı guzinin tövbesinden utanırım. Uzeyr olup harama baktım diye vuramadım kendimi dağlara ağlaya ağlaya AFFET YA RABBİ diyemedim

Utanırım Ya Rahman mümin din kardeşlerim zulm altındayken gidip Ali olamadım. Senin rızan için öldüremedim onları. Ömer gibi hanımını çocuklarını yetim öksüz bırakmak isteyen gelsin diyemedim...

Utanırım Ya Rahman korkamadım yatağa girip uyumaktan Seddad Bin Evs olamadım yataktan kalkıp sabaha kadar secde edemedim.

Ya Rahman ne güzel kulların var ben onlardan olamadım. Simdi ağlıyorum sessizce. Sanki oturduğum yerde ölümümü bekliyorum. Yok misali yasıyorum.. Her vasıtaya bindik fanide simdi sıra tabut denen cansız ata binmekte...

Şehadettir arzuhalım nasib edermisin Ya Rahman cennette cemalinle şereflendirirmisin bu acizi. RAHMETIMDEN GAZABIMDAN USTUNDUR buyurmuşsun. Rahmetinle muamele eyle bizlere biz aciz kullarınız. Öylesine bir ölüm nasip eyleki Azrail as geldiğinde hoş gelsin ve geldiğinde o görevini yerine getirmeden sen bizlerden Razı ol İnşaALLAH...

AMİN

CORE

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamü aleyküm ve rahmetullahi ve berakâtühü..

Güncelleme.

CORE

Kayıtlı Kullanıcı
..................................

CORE

Kayıtlı Kullanıcı
Amin. Amin. Amin.

Allah razı olsun.

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
“Allah'ım (c.c.) ben kendime hiçbir fayda sağlayamadığım gibi, zararda vermedim. Hayatımı devam ettiremediğim gibi, ölemem ve öldükten sonra dirilemem. Sen bana ne verirsen ben onu alırım, onun dışında bişey alamam. Senin beni muhafaza ettiğin dışında ben kendimi koruyamam. Allah'ım (c.c.) beni söz, fiil, sıhhat ve afiyetle senin sevdiğin, razı olduğun şeyleri yapmaya muvaffak eyle. AMİN

sudelet

Kayıtlı Kullanıcı
amin Allah razı olsun,selam ve dua ile...........

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Başta Kumandanımız olmak üzere bütün tutsak gönüldaşlarımız ve yeryüzünde davay-ı din-i mübin-i İslam için esarete düçar olmuş kardeşlerimize hürriyet-kurtuluş ve zafer ihsaneyle ! Filistin de , Çeçenistan da , Irak da , Afganistan da , Doğu Türkistan da , Keşmir de , Filipin Coğrafyasın da , Somali de ve şimalden cenuba- şarktan garba her yerde ehl-i cihadı zaferlerle taltifeyle ! Zalim-kafir-işgalci-saldırgan düşmanların tahakküm ve tasallutundan , maddi-manevi tahribatlarından Ümmet-i İslamı Nusretinle tahkim eyle...Gönlümüzde-kalbimizde cihad aşkını , şahadet bilincini muharrik bir maneviyat olarak zuhurlara vesile eyle !

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı
esselamu aleyküm
amin Allah razı olsun kardeşim,selametele

ismaile

Kayıtlı Kullanıcı
DUA nın makbul olduğu zamanlar

DUA nın makbul olduğu zamanlar

Duanın makbul olduğu zamanlar

Sual: Ne zaman dualar makbuldür?
CEVAP

Ezan okunurken ve ezan ile kamet arasında yapılan dua. Kur�an okunurken, Kur'an-ı kerim hatmedilince, Kâbe-i şerifi görünce, yağmur yağarken, düşmanla karşılaşınca, zulme uğrayınca, cemaat halinde iken, farz namazlardan sonra, kalbinde incelik hissettiği an, Esma-i hüsna ile, ism-i a'zam ile dua edince, seher vakti, yalvararak dua etmek, bid�atlerden sakınmak, gafil olmamak, uyanık olmak, helal yemek, haramlardan kaçmak, Cuma günü ve gecesi, Recebin ilk, Şabanın 15. gecesi, Bayramın birinci geceleri, Arefe günü, Ramazan gün ve geceleri, iftar zamanı edilen dualar makbuldür.

Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
(Ezanla kamet arasında dua makbuldür.) [Tirmizi]

(Kur'anı hatmedenin duası makbuldür.) [Beyheki]

(Rikkat halinde duayı ganimet bilin.) [Deylemi]

(Hac yapanların, duaları kabul olur.) [Taberani]

(Kur�an ve ezan okunurken, düşman ordusuyla karşılaşınca, yağmur yağarken, zulme uğrayınca dualar kabul olur.) [Taberani]

(Bir cemaatten bir kısmı dua eder, ötekiler de âmin derse o duayı, Allahü teâlâ kabul eder.) [Hakim]

(Beş vakit namazlardan sonra yapılan dua kabul olur.) [Buhari]

(İsm-i a�zamla edilen dua makbuldür.) [İbni Mace]

(Her gece seher vakti, Allahü teâlâ buyurur ki: İstiğfar eden yok mu, affedeyim. İsteyen yok mu, vereyim, duasını kabul edeyim.) [Müslim]

(Allah�a yakararak edilen dua makbuldür.) [Ebu Ya�la]

(En efdal dua, Arefe günü yapılandır.) [Beyheki]

(Şu beş gecede yapılan dua kabul olur: Regaib, Berat ve Cuma gecesi ile Ramazan ve Kurban bayramının birinci gecesi.) [İbni Asakir]

(Bid'at ehlinin duası kabul olmaz.) [İbni Mace]

(Gafletle yapılan dua kabul olmaz.) [Tirmizi]

(Bir lokma haram yiyenin, kırk gün duası kabul olmaz.) [Taberani]

Ezanla kamet arasında dua
Sual: Ezanla kamet arasında edilen dua, makbul oluyor. Ezanla ikamet asında, sünnet de kılınıyor. Sünnet ile farz, farz ile sünnet arasında, konuşmak gibi, dua etmek de sünnetin sevabını yok ettiğine göre, ezanla ikamet arasında, ne zaman dua edeceğiz?
CEVAP
Ezanla ikamet arasında, sünnet kılıyoruz. Sünnet kılarken Fatiha ve başka dualar okuyoruz. Bu dualar, ezanla ikamet arasında yapılmış oluyor. Yani ezanla ikamet arasında yapılması gereken duadan mahrum kalmıyoruz.

Bir de, akşam namazında, ezandan sonra ve kametten önce, sünnet olmadığı için, dua edilebilir. Diğer dört vakitteyse, sünnetten sonra, ikamet okunduğu için, sünnetle farz arasında dua edilmez.

Kâbe�yi görünce dua
Sual: Kâbe�yi ilk görünce edilen dua kabul oluyormuş, orada nasıl dua etmek gerekir?
CEVAP
Aşağıdaki duaların biri veya hepsi yapılabilir:

1- Ya Rabbi, bundan sonra, rızana uygun yapacağım her duamı kabul eyle! [Her duamız kabul olunca, imkân dâhilindeki her nimete kavuşmuş oluruz.]

2- Hakiki imana kavuşmamı nasip eyle! [Hakiki imana kavuşulunca, insan bir daha küfre düşmez. Onun için bu dua, birincisi kadar; hatta ondan da önemlidir.]

3- Şehit olarak ölmemi nasip eyle! [Bu duamız da kabul olursa mesele kalmamış olur.]

Kâbe�ye olduğu gibi, müminin yüzüne bakınca da, edilen dualar kabul olur. Kâbe�yi herkesin görmesi zor ise de, salih bir mümini bulmak kolaydır. Bu nimeti elden kaçırmamalıdır.

Luvi

Kayıtlı Kullanıcı
Yüce ALLAHUTEALA cc razı olsun kardeşim. Dualarda hatırlanmak dileğiyle.

Selam ve dua ile...

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
Hakiki imana kavuşmamı nasip eyle! [Hakiki imana kavuşulunca, insan bir daha küfre düşmez. Onun için bu dua, birincisi kadar; hatta ondan da önemlidir.]

Vermek istemeseydi istek vermezdi buyurmuş.İmam-ı Rabbani(Kuddise Sirruh)hazretleri.Biz her şeyin sahibinden istiyoruz şundan bundan değil.Alemlerin en zenginidir O(Celle Celaluh)Ya Rabbi Bizde bu ni'metine kavuşmak istiyoruz.İsteyipte verdiklerinin hürmetine bize de bu ni'meti ihsan eyle.
Arabî mısra’ tercemesi:

Bir kimse ki, bu düâya âmîn diye,
Hak teâlâ, o kula rahmet eyleye!

ismaile

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim cümlemizden razı olsun inş

ismaile

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim hepimizden razı olsun inşALLAH

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt