Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Büyük hâcet duasi (2 Kullanıcı)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Resulullahın Dilinden Bazı Dualar

RE: Resulullahın Dilinden Bazı Dualar

meftun61 yazdı:
SELAMUN ALEYKÜM CANIM ALLAH RAZI OLSUN.ELİNE SAĞLIK.YAZDIRIP ALDIM VE ÖZEL DOSYAMA KOYDUM.;)

Aleykümselam...Allah senden de razı olsun ablacım..... İyi yapmışsın...:D

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı
RE: İhtiyaçların Te’mini ve Belâların Def’i icin Bir dua

B)B)B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

selamün aleyküm.. çok güzel bir dua.. Rabbimiz kabul eylesin inşallah.. Allah razı olsun, emeğinize sağlık.Rabbimiz, istifade edenlerden eylesin inşallah. selam ve dua ile..

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

aliye_aliye yazdı:
selamün aleyküm.. çok güzel bir dua.. Rabbimiz kabul eylesin inşallah.. Allah razı olsun, emeğinize sağlık.Rabbimiz, istifade edenlerden eylesin inşallah. selam ve dua ile..

ve a.selam sağolasınız amin..Rabbim sizdende razı olur inş..amin..selametle kalın..

nakşibendi

Kayıtlı Kullanıcı
Dünyadaki bütün Müslümanlara da dua etmek

Dünyadaki bütün Müslümanlara da dua etmek

Dünyadaki bütün Müslümanlar bir ailenin fertleri gibidir. Hatta hepsi bir vücut sayılır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Birbirine karşı muhabbet ve merhamette, müminler, bir vücut gibidir. Vücudun bir yeri rahatsız olunca, bütün vücut, rahatsız, uykusuz kalıp, onun tedavisi ile meşgul olduğu gibi, Müslümanlar da birbirlerine yardıma koşmalıdır!) [Buhari]

Müslümanlar dünyanın çeşitli yerlerinde [mesela Bosna’da, Afganistan’da, Çeçenistan’da, Irak’ta] zulme uğruyor. Diğer Müslümanların bunlara, güçlerinin yettiği ölçüde yardım etmesi, herhangi bir yardımda bulunamayanın da, dua etmesi farz olur. Dünyanın öteki ucundaki bir Müslümanın derdi, bizim derdimiz demektir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Müslümanların dertleri ile ilgilenmeyen, onlardan değildir.) [Hakim]

Yiyecek, içecek, giyecek, barınacak, canını, malını savunacak ve başka ihtiyaçları için Müslümanlara yardım etmek, hem vazife, hem de çok sevaptır. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Bir Müslümanın sıkıntısını gidereni veya bir mazluma yardım edeni, Allah affeder.) [Buhari]
(Bir din kardeşinin ihtiyacını gideren, ömür boyu ibadet etmiş gibi sevap kazanır.) [Buhari]

(Din kardeşini savunan Müslümanı Allahü teâlâ, Cehennem ateşinden korur.) [Taberani]
(Bir mümini, bir münafığın zulmünden koruyan, Cehennem ateşinden korunur.) [Ebu Davud]

(En kıymetli amel, bir müminin sıkıntısını gidermek, borcunu ödemek veya karnını doyurmak suretiyle onu sevindirmektir.) [Taberani]

(Din kardeşinin aleyhinde konuşulurken, onu savunmaya gücü yeterken, susanı, Allahü teâlâ dünya ve ahirette zelil eder.) [İbni Ebiddünya]

İmam-ı Rabbani hazretleri de buyuruyor ki:
(İşte bugün, her Müslüman, elinden gelen yardımı yapmayıp, İslamiyet baskı altına düşerse, yardımı esirgeyen her Müslüman, ahirette mesul olur. Bunun için kuvvetim olmadığı halde, yardıma koşmaya özeniyorum. Güçlükleri yenerek, İslamiyet’e ufacık bir hizmet edebilmek yolunu arıyorum. "İyilerin çoğalmasını isteyen de, onlardan sayılır" buyuruldu.) [1/47]

(Bugün İslamiyet’e yardım için az bir şey vermek, binlerce altın vermiş gibi kıymetlidir. Hangi talihliye, bu büyük nimet ihsan edilirse, ona müjdeler olsun! Dinin yayılmasına hizmet eden, cihad sevabına kavuşur. Hele bu zamanda Müslümanlara yardım etmek daha güzel, daha sevaptır.) [1/193]

(Dua ordusunun askerlerinin kalbleri kırık olduğu için savaş ordusunun askerlerinden daha ileridir. Dua ordusunun askerleri, gaza ordusu askerlerinin ruhu gibidir. Gaza ordusunun askerleri, onların bedenleri gibidir. O halde, gaza ordusunun askeri, dua ordusu olmadıkça, iş başaramaz. Çünkü ruhsuz bedene hiçbir yardımın faydası olmaz.) [3/47]

Eğer bir Müslüman, diğer Müslümanlara eli ile, malı ile yardım edemiyorsa, dua ederek yardım etmelidir! Bir hadis-i şerifte de buyuruluyor ki:
(Müslümanın, Müslüman üzerindeki hakkından biri, ona gıyabında dua etmektir.) [Deylemi]
Hiçbir yardım yapamayan dua etmelidir. Beklemeden her an dua edilebilir. Belli saatlerde toplu yapmak için ona buna mesajlar çekmek uygun değildir.

Müslüman için zor asırlar
Kıyamet yarın kopacak, öbür gün kopacak diye tarih verenlere itibar etmemelidir. Çünkü dünyada Müslüman bulunduğu müddetçe kıyamet kopmayacaktır. Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
(Allah diyen bir kimse kaldığı müddetçe kıyamet kopmaz.) [Müslim]

Ama kıyamet yaklaştıkça Müslümanlar çok garip olacak, çok zulüm görecek, çok sıkıntı çekecek, dinini rahatça yaşaması çok zor olacaktır. Bir hadis-i şerifte, (Bir zaman gelir, sünnet unutulur, bid'atler meydana çıkar. Sünnete uyanlar garip olur, yalnız kalır. Bid'atlere uyan ise, kendilerine çok arkadaş, yardımcı bulur) buyuruldu. O zamandaki Müslümanların nasıl yaşayacağı sorulduğunda, (Sudaki tuz, sirke içindeki kurt gibi) buyuruldu. Dinlerini nasıl koruyacağı sorulduğunda, (Avuçtaki ateş koru gibi. Bırakırsa söner, tutarsa elini yakar) buyuruldu. (Şir’a)

Bir hadis-i şerif de şöyledir:
(Öyle bir zaman gelecek ki, sünnetime tutunmak, avucuna ateş almak gibi olacaktır.) [Hâkim]

Müslümanlar, bütün dünyada garip olacaktır. Bir hadis-i şerif şöyledir:
(İslam dini, garip olarak başladı, sonu da garip olacaktır.) [Müslim, Tirmizi]

Garip olmasının sebebi ise, insanlar gittikçe bozulmaktadır. Bir hadis-i şerif de şöyledir:
(En iyi, en hayırlı insanlar benim asrımda bulunan Müslümanlar [Eshab-ı kiram]dır. Onlardan sonra en iyileri, onlardan sonra gelenler [Tabiin] dir. Onlardan sonra da en iyiler onlardan sonra gelenler [Tebe-i tabiin] dir. Onlardan sonra gelenlerde yalanlar yayılır. Bunların sözlerine, işlerine inanmayınız.) [Buhari]

Her biri bir mucizeyi bildiren bu hadis-i şerifler gösteriyor ki, günümüzdeki insanların sözlerine ve işlerine ihtiyatla yaklaşmak lazımdır. Kendi sözlerine değil, eski âlimlerden bildirdiklerine itimat etmelidir. Şayet eski âlimler kötülenirse asla itibar etmemelidir. Yine bir mucizeye bildiren hadis-i şerifte buyuruluyor ki:
(Ahir zamanda sonra gelenler, önceki âlimleri cahillikle suçlayacaktır.) [Asakir]

Peygamber efendimiz o zaman ne yapılacağını da bildirmiştir:
(Bu ümmetin son zamanlarında gelenler, önceki âlimleri kötülediği zaman, ilmini gizleyen, Allah’ın indirdiği Kur’anı gizlemiş olur.) [İbni Mace, İbni Adiy, İbni Asakir]

Kıyamet alametini bildiren hadis-i şeriflerden bazıları da şöyledir:
(Haine itimat edilir, emine ihanet edilir.) [Haraiti]
(Hadisi bırak, Kur’ana bak diyerek beni yalanlayanlar çıkar.) [Ebu Ya’la]

(Kur’andan başka delil kabul etmem diyenler çıkar.) [Ebu Davud]
(Doğru söyleyenler yalanlanır, yalancılar kabul görür.) [İ.Ahmed]

(Gençler, çocuklar âmir olur.) [Hakim]
(Camilerde binden fazla kişi namaz kılar, içlerinde bir mümin bulunmaz.) [Deylemi]

(Camiler ve hafızlar çoğalır, ama, hakiki âlim hiç bulunmaz.) [Ebu Nuaym]
(Kıyamete yakın ilim azalır, cehalet artar.) [İbni Mace]

(İlmin azalması, âlimlerin azalması ile olur. Cahil din adamları, kendi görüşleri ile fetva verir, insanları doğru yoldan saptırırlar.) [Buhari]

(İşler ehli olmayana verildiği zaman, kıyameti bekleyin.) [Buhari]

(Kıyamet kopmadan önce deccal çıkar, deccalden önce de 30 veya daha fazla yalancı deccaller gelir.) Bu yalancıların alametleri sorulduğunda buyuruldu ki: (Yeni âdetler çıkarıp dininizi değiştirenler çıkar, bunlardan sakının ve onlara düşman olun.) [Taberani]

(Hakkın peşinde olmak, garip ve yalnız kalmak demektir.) [İbni Asakir]
(Kötülerin arasında kalan salih kimse gariptir.) [Deylemi]

ebrar_21

Kayıtlı Kullanıcı
selamın aleyküm hayırlı akşamlar,en göze çarpanlardan biri "(Camiler ve hafızlar çoğalır, ama, hakiki âlim hiç bulunmaz.) [Ebu Nuaym]" RABBİM muhafaza eylesin okunması,düşünmesi bile korkunç, ki gerçekleşmesini aklım hayalim almıyo,RABBİM yardımcımız olsun yoksa ne yaparız biz bu biçare ve aciz halimizle...RABBİM dünyadaki bütün müminleri bütün MUHAMMED (s.a.v) ümmetinin yardımcısı olsun,müslüman din kardeşlerimize dua da bulunalımki meleklerde bize dua etsin "bir müslümanın diğer bir müslüman kardeşine yaptığı dua makbuldür" AEO,DUA İLE....

nakşibendi

Kayıtlı Kullanıcı
selamın aleyküm hayırlı akşamlar,en göze çarpanlardan biri "(Camiler ve hafızlar çoğalır, ama, hakiki âlim hiç bulunmaz.) [Ebu Nuaym]" RABBİM muhafaza eylesin okunması,düşünmesi bile korkunç, ki gerçekleşmesini aklım hayalim almıyo,RABBİM yardımcımız olsun yoksa ne yaparız biz bu biçare ve aciz halimizle...RABBİM dünyadaki bütün müminleri bütün MUHAMMED (s.a.v) ümmetinin yardımcısı olsun,müslüman din kardeşlerimize dua da bulunalımki meleklerde bize dua etsin "bir müslümanın diğer bir müslüman kardeşine yaptığı dua makbuldür" AEO,DUA İLE....

Ve aleyna aleyküm Selam ve Rahmetullahi ve Berekatuhu ebeden daimen Kesira inşaAllah.Dualarınıza amin.Alemlerin Rabb'i Kabul buyursun inşaAllah dualarınızı. "Dua ordusunun askerlerinin kalbleri kırık olduğu için savaş ordusunun askerlerinden daha ileridir. Dua ordusunun askerleri, gaza ordusu askerlerinin ruhu gibidir. Gaza ordusunun askerleri, onların bedenleri gibidir. O halde, gaza ordusunun askeri, dua ordusu olmadıkça, iş başaramaz. Çünkü ruhsuz bedene hiçbir yardımın faydası olmaz." [3/47]

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
Doğrudur.aynen öyle Garip Kalmiş Vaziyetteyiz.devir Aşağilanma Devri Olmuş Adeta.ibadetimiz Garip Karşilanir Olmuş.kendi Insanimiz Bile Sapitmak üzere.bir De En Eski Fikih Yazarlarinin Dini Doğru şekilde Kitaplarina Yansitmiş Insanlar Ve Eserleri Nelerdir.bir Kaç Tanesini Söyleyin Araştiralim.bu Konuda Pek Bilgim Yok.bir De Deccal In Kelime Anlami Nedir.paylaşiminiz Için Teşekkürler.selam Ve Dua Ile Kalin Hayirli Akşamlar.iyi Sahurlar

nakşibendi

Kayıtlı Kullanıcı
Doğrudur.aynen öyle Garip Kalmiş Vaziyetteyiz.devir Aşağilanma Devri Olmuş Adeta.ibadetimiz Garip Karşilanir Olmuş.kendi Insanimiz Bile Sapitmak üzere.bir De En Eski Fikih Yazarlarinin Dini Doğru şekilde Kitaplarina Yansitmiş Insanlar Ve Eserleri Nelerdir.bir Kaç Tanesini Söyleyin Araştiralim.bu Konuda Pek Bilgim Yok.bir De Deccal In Kelime Anlami Nedir.paylaşiminiz Için Teşekkürler.selam Ve Dua Ile Kalin Hayirli Akşamlar.iyi Sahurlar

Hoşgeldiniz sefa verdiniz.Sizlere kendi kullandiğim iki eserin ismini verebilirim.Fıkıh kitabı olarak (Kaynaklarıyla Islam Fıkhı-Celal yıldırım) ilmihal de (Erzurumlu Ömer Nasuhî Bilmen) hocalarımızın kitaplarını tavsiyede bulunabilirim.Bunların yanında ziyadesiyle daha bir çok kaynak kitap vardır.Esas bilgilere ve kitaplara değerli hocalarımıza sorarak en dogru bilgileri alabilirsiniz.Sorularla islamiyet, İslami bilgiler, Dini bilgiler, soru ve cevaplar, islami sorular, Sorularla islamiyet, Sorularla islam, dini sorular, Diyanet bakanlığının soruları, Kuran ile ilgili sorular, cevaplar, islami sorulara cevap, Hanımlara Özel sorula

Sorunuza gelince ;Arapça bir kelime olan Deccal, “yalancı, hilekar; zihinlerde, iyi ile kötüyü, hak ile batılı karıştıran; bir şeyi yaldızlayıp gerçek yüzünü gizleyen; her yeri dolaşan kötü ve uğursuz kişi” gibi anlamlara sahiptir.Duayla kalınız.

Deccal kavramı, Ahir Zamanda gelecek olan Hz. İsa ve Hz. Mehdi'nin karşısında yer alıp, inkarın insanlar arasında yayılması için mücadele edecek, insanları kötülüğe sürükleyecek en büyük negatif gücü ifade etmektedir. Hadislerde genelde bir kişilik olarak tasvir edilmektedir, ancak bu bir kişi olabileceği gibi, şiddete ve vahşete yönlendiren, şeytani özelliklere sahip ve insanları zulme uğratan bir ideoloji de olabilir. Nitekim Deccal’i anlatan pek çok hadiste çeşitli benzetmelerle tarif edilen özellikler, bir ideolojinin özellikleri olarak değerlendirildiğinde netlik kazanmaktadır. Bu durumda insanları inkara sürükleyen, din ahlakından uzaklaştıran, insanlar arasında fitne ve kargaşa çıkmasını sağlayan her türlü ideoloji ve düşünce sistemi, Deccal’i temsil etmektedir. Deccal'i temsil eden bu sistem genel olarak Deccaliyet olarak isimlendirilmektedir.

İnsanları inkara sürükleyen, din ahlakından uzaklaştıran, insanlar arasında fitne ve kargaşa çıkmasını sağlayan her türlü ideoloji ve düşünce sistemi, Deccal’i temsil etmektedir.Duayla kalınız.

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Maazallah...Allah'a sığınırım..(Hz. Yusuf'un Züleyha daveti karşısındaki duası)

Hasbünallahü ve ni'mel vekil...Allah bize yeter o ne güzel vekildir. (Müminlerin düşman tehdidi karşısında yaşadığı sığınma duygusu- Hz. İbrahim'in ateşe atıldığı zaman yaptığı dua)

Haza min fazli Rabbi...Bu Rabbimin lütfudur..(Hz Süleyman'ın Belkıs'ın tahtı huzuruna getirildiğinde şükür ifadesi)

Elhamdülillah...Bütün övgü Allah'a yöneliktir..

Üfevvidu emri ilallah...İşimi Allah'a havale ediyorum. Muhakkakki Allah kullarını daima görmektedir. (Firavn zamanında Mümin tavrı)

Tevekkeltü alellah...Allah'a tevekkül ettim..(Peygamberimizin duası)

Fesabrun cemil..Vallahül müstean..Sabır güzeldir, Yardım istenecek olan allah'tır..(Hz. Yakub'un tesellisi)

La tahzen innallahe maana...Hüzne kapılma..Allah bizimle beraberdir..(Rasulullah'ın Sevr mağarasında iken Hz. ebubekir'i teskin için söylediği sözlerin Kur'an diliyle ifadesi

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

beyaz_gul.jpg

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
tu@nna €lif;489812' Alıntı:
Allah razı olsun kardeşim. dua ile s.a...

ve aleyküm selam. amin, cümlemizden inşaAllah kardeşim..
selam ve dua ile..

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Gün İçi Dualarımız....

--------------------------------------------------------------------------------

Maazallah...Allah'a sığınırım..(Hz. Yusuf'un Züleyha daveti karşısındaki duası)

Hasbünallahü ve ni'mel vekil...Allah bize yeter o ne güzel vekildir. (Müminlerin düşman tehdidi karşısında yaşadığı sığınma duygusu- Hz. İbrahim'in ateşe atıldığı zaman yaptığı dua)

Haza min fazli Rabbi...Bu Rabbimin lütfudur..(Hz Süleyman'ın Belkıs'ın tahtı huzuruna getirildiğinde şükür ifadesi)

Elhamdülillah...Bütün övgü Allah'a yöneliktir..

Üfevvidu emri ilallah...İşimi Allah'a havale ediyorum. Muhakkakki Allah kullarını daima görmektedir. (Firavn zamanında Mümin tavrı)

Tevekkeltü alellah...Allah'a tevekkül ettim..(Peygamberimizin duası)

Fesabrun cemil..Vallahül müstean..Sabır güzeldir, Yardım istenecek olan allah'tır..(Hz. Yakub'un tesellisi)

La tahzen innallahe maana...Hüzne kapılma..Allah bizimle beraberdir..(Rasulullah'ın Sevr mağarasında iken Hz. ebubekir'i teskin için söylediği sözlerin Kur'an diliyle ifadesi

selamün aleyküm kardeşim, çok güzeldi. Allah razı olsun bizlerle paylaştığınız için. selametle

imported_ebru_

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun. Çok kısa ama ne kadar güzel dualar. Paylaşım için teşekkürler. Allah a emanet olun...

imported_ebru_

Kayıtlı Kullanıcı
Bişey sormak istiyorum. Ben de avatar eklemek istiyorum. Ama birtürlü nerden ekleyeceğimi bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz ? Teşekkürler

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt