Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Büyük hâcet duasi (2 Kullanıcı)

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı uğurlu olsun.inşallah rabbim önünüzdeki engelleri kaldırır.sağlıklı sıhatli imanlı mutlu bir yuvanız olur.imanlı islama hizmet edecek evlatlarınız olur.rabbim yar ve yardımcınız olsun.sizde bize dua edin kardeşim.bende nişanlıyım ve yaza kısmetse düğün olacak.duaya ihtiyacımız var bizimde:)

Teşekkürler kardeşim Rabbim razı olsun,duamız sizlerinde hayırlı yuvanızı kurmanız içindir,Allah Teala dar işlerinize genişlik nasib etsin Rızkınızı helal ve bol etsin çok altın isteyip erkek tarafını üzmeyin inşaallah :D selam ve dualarımla ...

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum
cok sevındım
allah hayırlı kılsın inşaallah
allah kuracağınız yuvanızda mutluluk ve daıma bır ömür tebessüm versın amın
allaha emanet olun
selam ve du aıle

Teşekkür ederim hayırlı dualarınız için ve güzel temennileriniz için,Allah (c.c) Razı olsun...

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim hayırlı etsin.
niyet hayır,akibet hayr olsun.mutlu,huzurlu bir yuva nasip etsin.tüm bekar kardeşlerime hep duacıyım,cümlesine hayırlı yuvalar nasip eylesin Rabbim.tabi hayırlı evlatlar.

Amin kardeşim teşekkür ederim dualarınızı tek tek okuyorum çok sağolun,mevlam cümlemize hayır nasib etsin...

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM ERZURUMLI KARDEŞİM YÜCE RABBİMDEN DİLERİM EVLİLİĞİN DÜNYA VE AHİRETİN İÇİN HAYIRLI OLUR İNŞAALLAH.RABBİM GEÇİM RAHATLIĞI NASİP ETSİN.SİZLERE HAYIRLI SAĞLIKLI EVLATLAR EMANET ETSİN.EKSİLMEYEN BİR SEVGİ VE SAYGI İLE BİR ÖMÜR GEÇİRMEYİ NASİP ETSİN İNŞAALLAH.YUVANIZDAN HUZUR KUR-AN İSLAM AHLAKI EKSİK OLMASIN.SELAM VE DUA iLE

Ve aleykum selam BÜLENT TUNALI kardeşim hak teala samimi dualarınıza bizleri kavuştursun,mevlam sizden razı olsun,selamlarımla kardeşim...

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
Erzurumli kardeşim Allahü teala hayırlı mübarek mutlu ve bahtiyar etsin,Cenab-ı Hak yardımcınız olsun.
Kaan kardeşim seninde hayırlı ve mübarek eylesin Cenab-ı Mevla yardımcınız olsun İnşallahü teala.

portakal cicegi

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm abicigim,

bu sitede ilk seninle sohbetim olmusdu, bana cok güzel nasihatlar vermisdin evlilik ve kader hakkinda sana cok tesekkür ediyorum, ama sunu demedende gecemicegim bana yazdin bi cümle vardi ilk anda okudumda biraz olsun kalbim kirilmisdi bunu senle paylasmak istedim icimde kalmasin diye, ama asla kizkinlik yok zadece ilk anlik bir duyguydu geldi gecti, bu siteye girdim icin cok sansliyim sizlerle tanisdima
sanal ortam oldu icin biraz yanlis anlasilmalar oluyor bu cok dogal, bu siteye kayit olali kisa bi süre olmasina ragmen cok mutluyum ve cok güzel dualar ögrendim, insallah devamida gelecek burdaki kardeslerimin sayesinde allahin izniyle kendimi daha cok gelisdirecegim

abicigim senin adina cok cok sevindim, insallah cok cok mutlu olursun, allah mesut etsin, ikinizin hakkinda insallah herseyin hayirlisi olsun, dualarim sizinle, darisi insallah bizlerin basina :a03:

ya mucib

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm abicim sizin adınıza çok sevindim ALLAH yar ve yardmcınız olsn hayırlı huzurlu mutlu yuvalar kurmayı nasip etsin inşalhh herşey gönlünüzce olsun RABBİME emanet olun selametleee

Birnur

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı ugurlu olsun darısı biz bekarların başına inşallah

zeynomis

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim hayırlı yıva kurmalar nasip etsin size de bize de inşallah.Allah tamamına erdirsin...

rabia1984

Kayıtlı Kullanıcı
Selam kardeşim.Hayırlı olsun ALLAH bir ömür sizi mutlu etsin inşallah

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
ya ben öyle bişeyimki en ufak yalana tahammülüm yok. en ufak da olsa önemsizde olsa yalan yalandır bana göre..ve bunu gördüğüm an soğuyorum bitiyor o kişinin insanlığı ,değeri...
bu dost, arkadaşsa konuşmaya devam etsemde artık samimi olamıyorum ..
eğer evlilik düşündüğüm biriyse tamamen kesiyorum..
görmezden gelmek gerek diyenler varsada , herhalde kellem kopsa bunu yapamam istesemde ... :a24::a24:

tabi sadece yalan vasfı değil bi kaç daha vasıflar var gözümde insanı bitiren.

ismaile

Kayıtlı Kullanıcı
önemli dualar ve anlamları

önemli dualar ve anlamları

Bazı Önemli Dualar ve Analamları

Sabah akşam 100 kere okununca bütün günahların affedileceği tesbih:
(Sübhânallahi ve bi-hamdihi, sübhânallahil azîm)
Manası:
Kemâl sıfatlarla muttasıf ve noksan sıfatlardan beri olan Allah�ı hamd ile tesbih ederim.

Namazda tesbihleri çektikten sonra duaya eller kaldırırken okunursa günahların affedileceği dua:
(Lâ ilâhe illallahü vahdehü lâ şerîke leh lehülmülkü ve lehülhamdü ve hüve alâ külli şey in kadîr)
Manası:
Allah�tan başka ilah yoktur. İbadete layık yalnız Allah�tır, O birdir, ortağı yoktur, kâinat Onun mülküdür, hamd Ona mahsustur, O her şeye kadirdir.

Sıkıntılardan kurtulmak için okunan kelime-i temcid:
(Lâ havle velâ kuvvete illâ billâhilaliyyilazîm)
Manası:
Allah�tan başka güç kuvvet sahibi yoktur. Her şeye kuvvet ve güç veren ancak zati ve sübuti sıfatların sahibi yüce Allah�tır.

Korku ve belalardan kurtulmak için sabah akşam üç kere okunan dua:
(Bismillâhillezi lâ yedurru measmihi şey ün fil erdı ve lâ fissemâi ve hüves-semi ul alim)
Manası:
Allah�ın yüce ismine sığınana yerde ve gökte hiç bir şey zarar veremez, O, her şeyi işitir ve bilir.

Nazardan ve her türlü zarardan korunmak için okunan dua:
(Euzü bikelimâtillahittammâti min şerri mâ haleka)
Manası:
Bütün yaratıkların şerrinden Allah�ın kusursuz kelamlarına [âyetlerine yani Kur'ana] sığınırım. [Zira âyetlerinde gizli açık her ilim, her ihsan, her tedbir vardır.]

Nazar değene okunacak dua:
(Euzü bi-kelimatillahittammati min şerri külli şeytanin ve hammatin ve min şerri külli aynin lammetin) [Bu dua her sabah ve akşam üç defa okunup kendi üzerine veya hastanın üzerine üflenirse, göz değmesinden ve şeytanların ve hayvanların zararından korur.]
Manası:
Şeytanların, haşaratın ve kem gözlerin şerrinden Allah�ın kusursuz kelamlarına [âyetlerine yani Kur'ana] sığınırım. [Zira âyetlerinde gizli açık her ilim, her ihsan, her tedbir vardır.]

Günahları affettiren en kıymetli tesbih:
(Sübhânallahi velhamdü lillahi ve lâ ilâhe illallahü vallahü ekber)
Manası:
Allah�ı hamd ve tesbih ederim. Allah�tan başka ilah yoktur ve O en büyüktür.

Sabah akşam okunması gereken istiğfar:
(Allahümme ente rabbi lailahe illa ente halakteni ve ene abdüke ve ene ala ahdike ve vadike mestetatü euzü bike min şerri ma sanatü ebuü leke bi-nimetike aleyye ve ebuü bi zenbi fağfirli zünubi feinnehü la yağfirüzzünübe illa ente. La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minez zâlimin) [Bunu sabah okuyan, akşama kadar, akşam okuyan, sabaha kadar ölürse, şehid olur.]
Manası:
Allah�ım, sen benim rabbimsin, senden başka mabud yoktur, ancak sen varsın, beni yoktan yaratan sensin, ve ben senin kulunum, gücüm nispetinde sana verdiğim ahdimde ve sözümde duruyorum, işlemiş olduğum kötü şeylerin şerrinden sana sığınırım, bana olan nimetlerini ve günahlarımı da sana itiraf ederim, benim günahlarımı affet çünkü senden başka bağışlayıcı yoktur. Senden başka hiç bir ilâh yoktur, seni bütün noksanlıklardan, tenzîh ederim. Gerçekten ben, nefsime haksızlık edenlerdenim.

Dinde sebat edip son nefeste iman ile ölmek için:
(Allahümme, ya mukallibel kulüb, sebbit kalbi, alâ dinik)
Manası:
Ey büyük Allah�ım, kalbleri iyiden kötüye, kötüden iyiye çeviren, ancak sensin. Kalbimi, dininde sâbit kıl, dininden döndürme, Müslümanlıktan ayırma!

Tecdid-i iman ve nikah duası:
(Allahümme innî ürîdü en üceddidel-îmâne ven-nikaha tecdîden bikavli la ilahe illallah Muhammedün Resulullah)
Manası:
Ya Rabbi, la ilahe illallah Muhammedün Resulullah diyerek imanımı ve nikahımı tazeliyorum.

Peygamberimizin çok okuduğu dua:
(Allahümme inni eselükes-sıhhate vel-afiyete vel-emanete ve hüsnel-hulkı verrıdae bilkaderi birahmetike ya Erhamerrahimin)
Manası:
Ya Rabbi, senden, sıhhat ve afiyet ve emanete hıyanet etmemek ve güzel ahlak ve kaderden razı olmak istiyorum. Ey merhamet sahiplerinin en merhametlisi! Merhametin hakkı için, bunları bana ver!

Öfkelenince okunacak dua:
(Allahümmağfir li-zenbi ve ezhib gayza kalbi ve ecirni mineşşeytan)
Manası:
Ya Rabbi! Günahımı af eyle. Beni kalbimdeki öfkeden ve şeytanın vesvesesinden kurtar.

Sabah ve akşam okunan iman duası:
(Allahümme inni euzü bike min en üşrike bike şey-en ve ene alemü ve estağfirü-ke li-ma la-alemü inneke ente allamül-guyub)
Manası:
Allah�ım bilerek şirk koşmaktan sana sığınırım. Bilmeyerek koştumsa beni affet, sen her şeyi bilirsin.

Yemek duası:
(El-hamdü-lillahillezi eşbeana ve ervana min-gayrı-havlin minna ve la kuvveh. Allahümme at'imhüm kema at'amuna. Allahümmerzukna kalben takıyyen, mineşşirki beriyyen la kâfiren ve şakıyyen velhamdülillahi rabbilalemin)
Manası:
Bizim gücümüz kuvvetimiz olmadan, bizi nimetleri ile doyuran ve susuzluğumuzu gideren Allahü teâlâya hamd olsun. Ya Rabbi, bize bu yemeğin hazırlanmasında emeği geçen ve bize bu nimetleri ikram edenlere sen de ikram et. Ya rabbi, bizim kalbimizi şirk ve kötülüklerden koru. Bizlere, dinimizin emirlerine uyan bir kalb nasip eyle.

Şükür duası:
(Allahümme mâ esbaha bi min nimetin ev bi-ehadin min halkıke, fe minke vahdeke, lâ şerike leke, fe lekel hamdü ve lekeşşükür)
Manası:
Ya Rabbi, bana ve diğer yarattıklarına verdiğin maddi ve manevi nimetlerin sabaha (akşama) kadar bizim yanımızda kalması yalnız Sendendir. Senin ortağın yoktur. Sana hamd ve şükrediyoruz.
[Akşam okurken (Mâ esbaha) yerine (Mâ emsa) demelidir.]

Salevat: [En kısası]
Allahümme salli alâ Muhammed ve alâ âli Muhammed:
Manası:
Allah�ım Muhammed aleyhisselama ve Onun âline salat-ü selam olsun.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
" salamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü"
allah razı olsun.allah yar ve yardımcınız olsun.

"ashabım aynen yıldızlar gibidir;kim onlardan herhangi birine uyarsa ,doğru yolu bulur."

mina_43

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun faydalanalım inşALLAH..

mir_erhan

Moderator
Allah razı olsun.ellerine sağlık
paylaştığın bilgilerden hakkyla ve hayırlısı ,ile nasipleniriz inşallah.
selam ve dua ile.

atris

Kayıtlı Kullanıcı
cok guzel olmus kardesım genelde sıkıntılarımıza hangı duanın ıyı gelecegını pek bılmıyoruz boyle bolumler acılınca cok makbule gecıyo emegıne saglık

SAYG

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun. emeğine sağlık kardeşim

ismaile

Kayıtlı Kullanıcı
" salamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü"
allah razı olsun.allah yar ve yardımcınız olsun.

"ashabım aynen yıldızlar gibidir;kim onlardan herhangi birine uyarsa ,doğru yolu bulur."

و اَلَيْكُم سلم
Rabbim cümlemizden razı olsun inş

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Erzurumli kardeşim Allahü teala hayırlı mübarek mutlu ve bahtiyar etsin,Cenab-ı Hak yardımcınız olsun.
Kaan kardeşim seninde hayırlı ve mübarek eylesin Cenab-ı Mevla yardımcınız olsun İnşallahü teala.

Mektubat kardeşim esselamu aleykum,

Allah teala hayrını iyiliğini versin duaların için teşekkür ederim mevlam kabul buyursun,cümle kardeşlerime hayırı yuvalar kurmalarını nasib etsin...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt