Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bir kız başını açıp okuyabilir mi? (3 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Bir kız başını açıp okuyabilir mi?

mk5834 yazdı:
Zengin hacı adaylarına Çırağan'da eğitim
Kutsal topraklarda hac görevini yerine getirmek için Suudi Arabistan'a gidecek çoğunluğu iş adamlarından oluşan zengin hacı adayları için dün Çırağan Sarayı'nda 'hac eğitim toplantısı' düzenlendi.

10 bin Euro ödeyerek kutsal topraklara gidecek hacı adayları, toplantıda yapacakları dualardan giyecekleri elbiselere kadar ayrıntılı bir şekilde bilgilendirildi. Kişi başına paket fiyatların 12 bin 500 Euro'ya kadar yükseldiği 'birinci sınıf' hac yolculuğuna 400 kişinin katılacağı bildirildi. Mekke ve Medine'de 5 yıldızlı Inter Continental, Hilton ve Grand Coral otellerinde konaklayacak olan hacı adayları, Harem-i Şerif'in birkaç yüz metre uzağında kalacak, sürekli doktor kontrolünde olacaklar. Eman Tur'un Mekke ve Medine'deki genel organizasyon sorumlusu Selim Özkan, lüks organizasyonda paket fiyatların 12 bin 500 Euro'ya kadar yükseldiğini belirtirken, kitle organizasyonlarında kişi başına maliyetin 2 bin 100 Euro'dan başladığını aktardı. Eman Tur temsilcisi Bülent Katkak da normal hac sırasında bir görevlinin ilgilenmesi gereken hacı adayı sayısının 40-45 kişi arasında olduğunu; ancak kendi oranizasyonlarında görevli başına 7-8 kişi düştüğünü söyledi. Adaylar 2 grup halinde Arabistan'a gidilecek. Birinci grup 23 Aralık 2006'da yola çıkacak ve 15 gün kutsal topraklarda kalacak. İkinci grup ise 25 Aralık 2006'da yola çıkacak.

İstanbul, Zaman

alın size haber.
lüks ve konfor içinde hac yapacağınıza okul önünde başörtüsü eylemi yaparken yerde sürüklenen çocuklarımıza okul yapın.ben bunlara kızıyorum işte.parasını kar payı diye batıran cimrilere kızıyorum.senin paran bire bin kazansın bana ne faydası var sana ne faydası var.hz. ebubekirin hz.alinin cömertliği varken sizler bu paraları çatır çatır yiyorsunuz.kız çocuklarının inandığı gibi yaşaması için okul açsanıza.
bunların yapacağı yardımlarla kızlarımız okullarına devam edebilir.ama biz bunu yapmıyoruz topyekün kabuğumuza çekilelim diyoruz.meydanı bize zulmedenlere bırakalım diyoruz.
müslüman beddua etmez ama dayanamıyorum.sizin paranız batsın.hayrını görmeyin o servetinizin daha ne diyeyim

iyide abicim bu denilen okullar zaten muvcut üniversite diyorsan önce imamhatip. kız meslek liselerinde sorun halledilmeli onların bu tarz bir eğitim almaları imamhatip liseleri ama ordada eğitime izin yokki izin oladığı için kim niye açsın bunlar mutlaka düşünülmüştür doğrusunuz haklısınız... hazuı zenginlerimiz her yıl gidiyor tamam gitsinler ama burayıda ihmal etmesinler... ama dediğim gibi abi bu gün yurt dışında bir okulaçılıyorsa başörtüsüne karışılmayan... ki zaten karışılmadığı için açılıyorya hoş

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

muberra yazdı:
Selamün aleyküm.Başörtüsü gerçekten çok önemli bir sorun ülkemizde. Ben senelerce örtünmeyi isteyip cesaret edemedim. Sebeplerden biri de başı açık okuyamamak ve mezun olduktan sonra iş bulamamak korkusuydu. Başım açık olarak üniversiteyi okuyup bitirdim. Ama iyi iş de bulamadım. Yani ben yanlış yoldan gitmişim. Şimdi çok mutluyum. Çünkü bugün benim için yeni bir başlangıç oldu. Bugün gittiğim camide cuma sohbetinden sonra içimdeki pişmanlığın artık bitmesi için Allah'a yalvardım. Ve kararımı camiden çıktıktan sonra verdim. Tesettüre girdim.Allahım inş.geçmişteki günahlarımızı affetsin. Şuan öyle güzel ve değişik duygular varki içimde bunu ancak içimde yaşıyorum,kelimelerle anlatmam mümkün değil.Yüce Rabbime sonsuz şükürler olsun. Allah doğru yolundan hiçbirimizi ayırmasın. Ben de katılıyorum tesettürün gerekiliğine,çünkü ben de hatalar yaptım geçmişte bu konuda. Şu söz çok doğru
"DOĞRU YOLA YANLIŞTAN VARILMAZ.

DUA ET KARDEŞİM ALLAH BANA DA NASİP ETSİN.ÇOK ZOR BİR KONUMDAYIM AMA RABBİM İÇİN ASLA ZORLUK YOK.YAZINI GÖZLERİM DOLU DOLU OKUDUM.İÇİM KAYNADI.AMA DEVLET DAİRELERİNDE VE KAMUSAL ALANDA DURUNCA BÜTÜN GÜN...NEYSE BAHANE BULMAKTAN KORUSUN RABBİM BENİ VE HERKESİ.AMİİİİN.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

hayır canım kardeşim kızlarımız için ayrı kolejler okullar açılmalı.tabi yine sadece zenginlerin okuyabileceği meblalar istenmeden.ama bunun kazancı diğerlerine göre daha az olacağından dolayı AÇ MAZ LAR.ceplerindeki akrepten dolayı açamazlar.ama bilsinlerki o akrep kabirdede kendilerine zulmedecek olan akreptir.onu böyle cimrilikle besleyerek evcilleştiremezler.onu ne kadar beslerlerse o kadar semirir ve azabıda o kadar şiddetli olur.

diğer okullarda eğitime gelince belki şimdi şartlar olgunlaşmadı ama bizler kendimizi yetiştirip o makamlara gelmeli ve bu yanlış uygulamalara son vermeliyiz.ilimi bilimden ayırmadan yani. dini ilim mecburidir evet , ama bunu bilimlede taçlandıran islam alimlerini hatırlayınca ne kadar tembel olduğumuz ortaya çıkıyor.

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

Avukat yazdı:
muberra yazdı:
Selamün aleyküm.Başörtüsü gerçekten çok önemli bir sorun ülkemizde. Ben senelerce örtünmeyi isteyip cesaret edemedim. Sebeplerden biri de başı açık okuyamamak ve mezun olduktan sonra iş bulamamak korkusuydu. Başım açık olarak üniversiteyi okuyup bitirdim. Ama iyi iş de bulamadım. Yani ben yanlış yoldan gitmişim. Şimdi çok mutluyum. Çünkü bugün benim için yeni bir başlangıç oldu. Bugün gittiğim camide cuma sohbetinden sonra içimdeki pişmanlığın artık bitmesi için Allah'a yalvardım. Ve kararımı camiden çıktıktan sonra verdim. Tesettüre girdim.Allahım inş.geçmişteki günahlarımızı affetsin. Şuan öyle güzel ve değişik duygular varki içimde bunu ancak içimde yaşıyorum,kelimelerle anlatmam mümkün değil.Yüce Rabbime sonsuz şükürler olsun. Allah doğru yolundan hiçbirimizi ayırmasın. Ben de katılıyorum tesettürün gerekiliğine,çünkü ben de hatalar yaptım geçmişte bu konuda. Şu söz çok doğru
"DOĞRU YOLA YANLIŞTAN VARILMAZ.

DUA ET KARDEŞİM ALLAH BANA DA NASİP ETSİN.ÇOK ZOR BİR KONUMDAYIM AMA RABBİM İÇİN ASLA ZORLUK YOK.YAZINI GÖZLERİM DOLU DOLU OKUDUM.İÇİM KAYNADI.AMA DEVLET DAİRELERİNDE VE KAMUSAL ALANDA DURUNCA BÜTÜN GÜN...NEYSE BAHANE BULMAKTAN KORUSUN RABBİM BENİ VE HERKESİ.AMİİİİN.

sorunda burda zaten Atatürk zamanında başörüsü sorunu diye birşey yoktu kadınlar meclislerde toplanıp hatta fatma zehra latife hanımla 5 çayı içenlerde oldu zaten mustafa kemalde cumhuriyeti ilan ettikten sonra kadınlarada seçme hakkı verildiğinde fatma zehra latife hanımda bir dakika paşam kadınlarda seçilmeli dedi vede başıtörbanlı olanlar elini kolunu sallayarak rahat bir şekilde meclise girdi çıktı... tamam bunun olumsuz yönleride oldu ama devlet dairesinde tesettürlü çalışmak tasak hiç olmadı.. hatta cumhuriyetten kılık kıyafet kanununa kadar olan zamanda sibyan okullarında bayan hocalar kapalıydı..ama nitekim şartlar usulünce anayasa değiştirile bilir denildiğinde atatürkün vefatınddan vede onun son gelen heyetler her ufak bir değişiklikle anayasayı değiştirdi... Atatürkün annesi dahi son nefesine kadar kapalıydı başını hiç açmadı... ama Türk örf adet vede geleni sananlar osmanlıcılık anlaşı olduğunu sanan yöneticiler başörtüsüne savaş açtılar eee buda mektep vede medreselerin kaldırılmasıyla patlak verdi...

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

mk5834 yazdı:
Kutsal topraklarda hac görevini yerine getirmek için Suudi Arabistan'a gidecek çoğunluğu iş adamlarından oluşan zengin hacı adayları için dün Çırağan Sarayı'nda 'hac eğitim toplantısı' düzenlendi.

10 bin Euro ödeyerek kutsal topraklara gidecek hacı adayları, toplantıda yapacakları dualardan giyecekleri elbiselere kadar ayrıntılı bir şekilde bilgilendirildi. Kişi başına paket fiyatların 12 bin 500 Euro'ya kadar yükseldiği 'birinci sınıf' hac yolculuğuna 400 kişinin katılacağı bildirildi. Mekke ve Medine'de 5 yıldızlı Inter Continental, Hilton ve Grand Coral otellerinde konaklayacak olan hacı adayları, Harem-i Şerif'in birkaç yüz metre uzağında kalacak, sürekli doktor kontrolünde olacaklar. Eman Tur'un Mekke ve Medine'deki genel organizasyon sorumlusu Selim Özkan, lüks organizasyonda paket fiyatların 12 bin 500 Euro'ya kadar yükseldiğini belirtirken, kitle organizasyonlarında kişi başına maliyetin 2 bin 100 Euro'dan başladığını aktardı. Eman Tur temsilcisi Bülent Katkak da normal hac sırasında bir görevlinin ilgilenmesi gereken hacı adayı sayısının 40-45 kişi arasında olduğunu; ancak kendi oranizasyonlarında görevli başına 7-8 kişi düştüğünü söyledi. Adaylar 2 grup halinde Arabistan'a gidilecek. Birinci grup 23 Aralık 2006'da yola çıkacak ve 15 gün kutsal topraklarda kalacak. İkinci grup ise 25 Aralık 2006'da yola çıkacak.

İstanbul, Zaman

alın size haber.
lüks ve konfor içinde hac yapacağınıza okul önünde başörtüsü eylemi yaparken yerde sürüklenen çocuklarımıza okul yapın.ben bunlara kızıyorum işte.parasını kar payı diye batıran cimrilere kızıyorum.senin paran bire bin kazansın bana ne faydası var sana ne faydası var.hz. ebubekirin hz.alinin cömertliği varken sizler bu paraları çatır çatır yiyorsunuz.kız çocuklarının inandığı gibi yaşaması için okul açsanıza.
bunların yapacağı yardımlarla kızlarımız okullarına devam edebilir.ama biz bunu yapmıyoruz topyekün kabuğumuza çekilelim diyoruz.meydanı bize zulmedenlere bırakalım diyoruz.
müslüman beddua etmez ama dayanamıyorum.sizin paranız batsın.hayrını görmeyin o servetinizin daha ne diyeyim
MEHMET TEKİK - İMZAMI ATIYORUM..

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
mk5834 yazdı:

İstanbul, Zaman

alın size haber.
MEHMET TEKİK - İMZAMI ATIYORUM..

:D:D:DB):D:D

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı

Basötüsü cidden cok önemli bi konu. Benim basim acik liseyi okuyorum ALLAH nasip ederse yakinda bitecek... cevremden tepki alirim, dislanirim diye bir türlü cesaret edemedim basimi örtmeye.. Bu sene okula basimi örtüp baslamak istedim arkadaslarima ve cevremdekilere danistim.. Hicbiride olumlu cevap vermedi is bulamazsin ögretmenler zit gider bu kadar emeyine yazik olur dediler... Ve ben cesaret edipte basimi örtemedim yine gelecek seneye kaldi.. Sonra kitablar okudum basörtüsü hakkinda ve cok pisman oldum örtmedigime.. Artik cevremdekilerin ne düsünecegi umrumda degil.. Rabbimin Raziligi önemli!!!
BAsimi Örtecegim lise Bitince Rabbim Nasip ederse...

tugba gunes

Kayıtlı Kullanıcı

kardeşlerim hyırlı akşamlar
ben başörtülüyüm ve uzun süredir iş konusunda sıkıntılıyım.sadece peruk kullanarak çalışmak dini açıdan doğrumu?
ALLAH RAZI OLSUNB)

tugba gunes

Kayıtlı Kullanıcı

LÜTFEEENNN YANIT BEKLİYORUM.SADECE EN UFAK ŞÜPHE VARSA SAKINCALI OLMASI KONUSUNDA REDDETMEM İÇİN YETER.
HAYIRLI AKŞAMLAR

tugba gunes

Kayıtlı Kullanıcı

LÜTFEEENNN YANIT BEKLİYORUM.SADECE EN UFAK ŞÜPHE VARSA SAKINCALI OLMASI KONUSUNDA REDDETMEM İÇİN YETER.
HAYIRLI AKŞAMLAR

tugba gunes

Kayıtlı Kullanıcı

HAYIRLI AKŞAMLAR

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı

tugba gunes yazdı:
ben başörtülüyüm ve uzun süredir iş konusunda sıkıntılıyım.sadece peruk kullanarak çalışmak dini açıdan doğrumu?
ALLAH RAZI OLSUNB)

S.a Tugba bu konularda fazla bilgim yok ama bence... Calisma ortamina bagli eger erkeklerin cogunlukta oldugu bir yerse ise kabul etme derim ama.. Bi basörtülü birisine yakisacak bir ortamsa sakincasi yok bence...

Kalb-i selim

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun. Güzel bir paylaşımdı. Allah yar ve yardımcımız olsun inşAllah
B)

nurrumeysa

Kayıtlı Kullanıcı

Kardeşim çok güzelbir paylaşım bu herkesin kafasında bir soru benim de bir kızımvar şuan 6. sınıfta bezan soruyor anne ben nezaman kapanacağım okumayada bi okadar hevesli inşallah bu zor günlerde geçer Allaha emenet olun :(:(

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

tugba gunes yazdı:
ALLAH RAZI OLSUNB)

Selamünaleyküm;

Ben bu konuyu daha önce beyan etmiştim. Tekrar değinmek gerekirse pekur Müslüman kadınlara Haram kılınmıştır sebebide Mısırda israiloğullarının kadınlarının takmasıdır. onlara benzememek için bizi ayırt eden özellik Başörtüsü olduğu için Müslüman bayanlara bu uygun görülmüştür. Peruk takmak Haramdır. Bilginize Arz ederim değerli kardeşim..

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

nurrumeysa yazdı:
Kardeşim çok güzelbir paylaşım bu herkesin kafasında bir soru benim de bir kızımvar şuan 6. sınıfta bezan soruyor anne ben nezaman kapanacağım okumayada bi okadar hevesli inşallah bu zor günlerde geçer Allaha emenet olun :(:(

Selamünaleyküm;

Rabbim kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun inşAllah Derslerinde başarılar ihsan eylesin inşAllah

nurrumeysa

Kayıtlı Kullanıcı

aska mecnun yazdı:
nurrumeysa yazdı:

Selamünaleyküm;

Rabbim kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun inşAllah Derslerinde başarılar ihsan eylesin inşAllah

amin sağol kardeşim

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

nurrumeysa yazdı:
aska mecnun yazdı:
nurrumeysa yazdı:

Selamünaleyküm;

amin sağol kardeşim

Aleykümselam;

Amin inşAllah

Siyahgulsevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. benim burdaki düşüncem açıkcası okumamalı. Belki ilim farz di düşünen kardeşilerim olabilir ama şuda unutmamalı ki ilim için hanımlarımıza gerekli şartların sunulması gerek yani başı açık okumak degil başiı açık olmak islama uygun degil s.a. Böyle durumdaki hanımlarımızada Allah Hidayet nasip etsin günahlarını affetsin inş.

bahar56

Kayıtlı Kullanıcı

Çok güzel bir paylaşımdı.Bence insalar neden yaratıldıklarını bir düşünsünsünler.Allhü Teala insanları ve cinleri ona kulluk vazifelerini yerine getirmeleri için yaratmıştır.fakat biz müslüman olarak ONA olan kulluk vazifemizi nekadar yerine getiriyoruz.insanlar öylebir hale gelmiş ki sadece bu dünyaya çalışır olmuşlar.RABBİM TÜM MÜSLÜMANLARI UYANDIR.B)B)B)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt