Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bir kız başını açıp okuyabilir mi? (1 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com
RE: Bir kız başını açıp okuyabilir mi?

yusufk yazdı:
Kardeşlerim sizlere başı örtülü bir şekilde nasıl okuyacağımızı eskiden bu ülkeyi yönetmiş( bu ülke derken biliyorsunuz biz bir İSLAM ülkesiyiz) büyügümüzün eski başbakanımız ve cumhurbaşkanımızın tavsiyesine uymanızı bende tavsiye ederim. Malumların babası, Başı bağlılar okumak istiyorlarsa Arabistan a gitsinler derken, hem Müslümanlar için bin vatana bedel olan mukaddes beldeleri aşağılıyor, hem tesettürle şereflenmiş kızlarımızı aşağılıyor, hem de İslâmi tesettürü aşağılıyordu. Dert değil. Onun hali malum. Malumların övmesi bizi üzer, yermesi değil.
Ben de var gücümle: Tesettürlüler Arabistan a! diye haykırmak istiyorum. Arabistan a, yani Mekke ye, Medine ye. Dahası, Şam a, Kahire ye, Tahran a, San a ya, Darulbeyda ya.
İşte okumak insanı bu düşünceye sokuyorsa ben okumak istemiyorum.Okumak ögrenmek buysa ben ögrenmek istemiyorum.Okuyarak çıkılacak en üst yere çıkmış kişi bunu söylüyorsa ben okumak istemiyorum.Ama şundan eminim bunları destekleyenlerdeki aşağılık psikolojisi bizi bize kenetleyecektir

bilakis bu sözün bizleri dahada ateşlemesi gerekmezmi.o dediğiniz kişinin yeri geldiğinde dindar görünen ,yeri geldiğinde bizlere adres gösteren bir küstah olduğunu bilmiyormuyuz.
okuyarak bir yerlere gelen ve bizlere örnek olan büyüklerimiz varken neden bu adamın saçmalıkları ile kafanızı bulandırıyorsunuz.
buna kafire kızıp oruç bozmak denmezmi?
ha birde bizler buradayız.bu ülke için canını veren,çalışan ,üreten,sorumluluklarını yerine getiren bizlere kimse adres gösteremez.osmanlıda burdaydı bizde burdayız.şehit kanları ile sulanan toprakları bırakıp gitmemizi söyleyenede onu destekleyenede yazıklar olsun.sizde bu beyana göre tesettürlüler arabistana diyerek hataya düşmeyin.bizler bu vatanın öpöz çocuklarıyız.yeri gelir canımızıda veririz.ama ne bu vatandan nede dinimizden geçmeyiz.
vesselam

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

mk5834 yazdı:
yusufk yazdı:
Kardeşlerim sizlere başı örtülü bir şekilde nasıl okuyacağımızı eskiden bu ülkeyi yönetmiş( bu ülke derken biliyorsunuz biz bir İSLAM ülkesiyiz) büyügümüzün eski başbakanımız ve cumhurbaşkanımızın tavsiyesine uymanızı bende tavsiye ederim. Malumların babası, Başı bağlılar okumak istiyorlarsa Arabistan a gitsinler derken, hem Müslümanlar için bin vatana bedel olan mukaddes beldeleri aşağılıyor, hem tesettürle şereflenmiş kızlarımızı aşağılıyor, hem de İslâmi tesettürü aşağılıyordu. Dert değil. Onun hali malum. Malumların övmesi bizi üzer, yermesi değil.
Ben de var gücümle: Tesettürlüler Arabistan a! diye haykırmak istiyorum. Arabistan a, yani Mekke ye, Medine ye. Dahası, Şam a, Kahire ye, Tahran a, San a ya, Darulbeyda ya.
İşte okumak insanı bu düşünceye sokuyorsa ben okumak istemiyorum.Okumak ögrenmek buysa ben ögrenmek istemiyorum.Okuyarak çıkılacak en üst yere çıkmış kişi bunu söylüyorsa ben okumak istemiyorum.Ama şundan eminim bunları destekleyenlerdeki aşağılık psikolojisi bizi bize kenetleyecektir

bilakis bu sözün bizleri dahada ateşlemesi gerekmezmi.o dediğiniz kişinin yeri geldiğinde dindar görünen ,yeri geldiğinde bizlere adres gösteren bir küstah olduğunu bilmiyormuyuz.
okuyarak bir yerlere gelen ve bizlere örnek olan büyüklerimiz varken neden bu adamın saçmalıkları ile kafanızı bulandırıyorsunuz.
ha birde bizler buradayız.bu ülke için canını veren,çalışan ,üreten,sorumluluklarını yerine getiren bizlere kimse adres gösteremez.osmanlıda burdaydı bizde burdayız.şehit kanları ile sulanan toprakları bırakıp gitmemizi söyleyenede onu destekleyenede yazıklar olsun.sizde bu beyana göre tesettürlüler arabistana diyerek hataya düşmeyin.bizler bu vatanın öpöz çocuklarıyız.yeri gelir canımızıda veririz.ama ne bu vatandan nede dinimizden geçmeyiz.
vesselam

peki ağabi yerinde durmayıpta ne yapacaksın o orucu tutmayıp ne yapacaksın bu sadece senin benim müslümanlığımla olmaz bir zamanların Halide edip adıvarı gibi sultan ahmed meydanınamı çıkalım napalım susmayıpta neye karar verelim küs kalmayıpta sen söyle çankayayamı yürüyelim insan hakları mahkemesinemi çıkalım devleti devletemi şikayet edelim napalım ağabi napalım hepsini yapmadıkmı insan hakları mahkemesine çıkmadıkmı çankayay yürünmedimi okul duvarlarında zincirlere vurmadıkmı kendimizi daha ne yapalım ağabi ne yapalaım biz bunları yaptıkça bize arabistanı gösterdiler bunları yapmazsak Yakutistanı gösterirler Adam eşkere açıkladı burası islam ülkesi değil umduğunuzu bulamazsınz islamiyet ülkelerine gidin diyor haklı olarak

karapece

Kayıtlı Kullanıcı

kesinlikle hayır açamaz
bazıları Allah rızası için başımı açıyorum sonra kapatıcam diyenler var ama
UNUTULMAMASI GEREKEN BİRŞEY VAR:ALLAH RIZASI İÇİN FARZ TERK EDİLMEZ
VE TAVİZ TAVİZİ DOĞURUR

serap bozkurt

Kayıtlı Kullanıcı

muhammed kutsal yazdı:
mk5834 yazdı:
yusufk yazdı:

vesselam

peki ağabi yerinde durmayıpta ne yapacaksın o orucu tutmayıp ne yapacaksın bu sadece senin benim müslümanlığımla olmaz bir zamanların Halide edip adıvarı gibi sultan ahmed meydanınamı çıkalım napalım susmayıpta neye karar verelim küs kalmayıpta sen söyle çankayayamı yürüyelim insan hakları mahkemesinemi çıkalım devleti devletemi şikayet edelim napalım ağabi napalım hepsini yapmadıkmı insan hakları mahkemesine çıkmadıkmı çankayay yürünmedimi okul duvarlarında zincirlere vurmadıkmı kendimizi daha ne yapalım ağabi ne yapalaım biz bunları yaptıkça bize arabistanı gösterdiler bunları yapmazsak Yakutistanı gösterirler Adam eşkere açıkladı burası islam ülkesi değil umduğunuzu bulamazsınz islamiyet ülkelerine gidin diyor haklı olarak

S.A.
EVET HER YOLU DENEDİK MEYDANLARDA BAĞIRDIK KENDİMİZİ OKUL KAPILARINA ZİNCİRLEDİK AĞLADIK YAKARDIK AMA VİZDAN SAHİBİ OLMAYAN BUNDAN NE ANLAR KÖHNEŞMİŞ GÖZLER VE YÜREKLER BU TEPKİLERE ALDIRIRMI Kİ NİTEKİM ALDIRMADILAR DA ALAYA ALDILAR HATTA BİZİM BU YAPTIKLARIMIZ ONLARI BU KONUDA DAHA DA KATILAŞTIRDI DAHA DA YASAKLAŞTIRDI. DEMEK Kİ BU YOLLAR LA OLMUYOR OLMAYACAK DA FARKLI BİŞR YOL DENEMEK LAZIM ODA YAPMAK İSTEDİĞİMİZ İÇİN ONLARDAN DAHA İYİ MEVKİİLERE GELMEK SÖZ SAHİBİ OLMAK ARTIK SÖZE UYAN DEĞİL BUNU NE YAZIKKİ EĞİTİM ALMADAN YAPMAMIZ İMKANSIZ MADEM HER KONUDA İSLAMA UYGUN BİR EĞİTİM SİSİTEMİ İSTİYORUZ O ZAMAN KONUŞMAYI BIRAKMAK VE FAALİYET GÖSTERMEK GEREKİYOR BUNUN ÇİN BEN DERİM Kİ HAYDİ ALLAH YOLUNUN BEKÇİLERİ OKULA!!!!!!!!!!!!!!!!! :p

nur talebesi

Kayıtlı Kullanıcı

BEN ÜNİVERSİTEDE ÖGRENCİYİM.EWET ÜNİVERSİTELERE BAŞÖRTÜLÜ GİRİLMİYO( HACETTEPE VE BOĞAZİÇİNİN TARİH BÖLÜMLERİ HARİÇ BİLDİĞİM KADARIYLA ) AMA NE YAPALIM ŞİMDİ BAŞİMİZ AÇIK DİYE KIZ ERKEK KARİŞİK DİYE OKULU MU BIRAKALIM. TAMAM BAŞİ AÇIK OLMAK DİNEN CAİZ OLMAYABİLİR AMA NE YAPABİLİRİZ....... İNANÇLİ İNSANALAR GERİ ÇEKİLİRSE ORTAM KİME KALIR Bİ DÜŞÜNSENİZE .... ...ERKEK DOKTARA MUAYENE OLMAK CAİZ DİYOSUNUZ YERİ GELİYO KADIN DOKTARIN KARŞISINDA BİLE İNSAN UTANIYO. Bİ DÜŞÜNSENİZE DOĞUM YAPARKEN ETRAFINIZDAKİ BÜTÜN DOKTORLARIN ERKEK OLDUĞUNU! İNANÇLI HER İNSAN İSTER ÜNİVERSİLERE BAŞ ÖRTÜLÜ GİRİLEBİLSİN KİMSENİN HAKKI YENMESİN HERKEZE HAKKANİYETLİ DAVRANILSIN AMA BU DİNDARLARIN GERİ ÇEKİLMESİYLE BENİM KIZM OKUYAMAZ KIZ ERKEK KARİŞİKMİŞ, DEMESİYLE OLCAK ŞEY DEĞİL. BIRAKIN HER MUHAFAZAKAR AİLEDEN Bİ DOKTOR Bİ AVUKAT Bİ ÖGERETMEN Bİ GAZETECİ VB. ÇIKSIN

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

s.a ben marmara üniversitesi iktisat fakültesini ve marmara üniversitesi edebiyat öğretmenliğini kazandım.ancak her ikisinde de örtü sevgim ve inancım ağır bastı ve gidip okuyamadım...ki edebiyat öğretmenliği benim hep idealimdi..ama ideallerimi inancımdan daha çok sevmediğimi fark ettim.benim şahsi fikrim ama ben okul için bile bir bayanın açılmamasından yanayım..sonuçta örtünün imtihanı kolay değildir..bana verecekleri, bir işe girip giremeyeceğimin bile garantisi olamayacak bir kağıt parçası olan diploma için neden onların istediğini yapayım ki? bugün okuyan açık bayanların bile bir iş garantisi olabiliyor mu ki???? selam ve dua ile

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

Deniz mavisi başörtüm
Nasıl ki rüzgâr esince yaprak sallanır, coşarsa benim de deniz mavisi başörtüm onu ne zaman başıma bağlar, saçlarımı güzelce örtersem işte o zaman dalgalanır coşar, içi içine sığmaz. Sanki o da bir işe yaramanın mutluluğunu yaşar başımda. Masanın üzerinde kederli duran deniz mavisi başörtümü alıp, aynaya bakarak itina ile bağladıktan sonra omuzlarıma sarkan kısmını avucumun içine alıp, dudağıma ****ürdüm. Öptüm ve ağladım. Seni çok ama çok seviyorum başörtüm dedim. Üzülme, Müslüman olup ta seni sevmeyen, senden nefret edenler var. En acısı nedir biliyor musun? Seni severek başında taşıyanı her şeyden mahru ediyorlar. Ah benim mahzun baş örtüm! Okumak isteyen genç kızlarımızın, meselâ benim tahsilime mâni oluyorlar. Sen bizim süsümüzsün, sembolümüzsün.

Hem Müslüman bir kadın nasıl olur da başörtüsüz düşünülebilir. Sen bizim o güzel saçlarımızı koruduğun müddetçe, sınıflara sokulmuyor, hakaretlere maruz kalıyoruz. Müslüman bir ülkede layık mı müslümana bu davranış? Yoksa senin sınıfın düzenini bozup, okulu yıkacağından mı korkuyorlar? Sen bunları yapacak kuvvete sahip değilsin ki.
Kalkıp okulun yolunu tuttum. Besmele çekerek kapıda bir süre bekledim. Kapıdan bu şekilde girsem, her zamanki gibi hakarete uğrayıp kapı dışsrı edilebilirdim, kovulabilirdim. Tam girmeye hazırlanıyordum kibir hıçkırık sesi duydum. Biri örtülü digeri örtüsüz iki genç kızın okul kapısından dışarı çıktıklarını gördüm. Merakla yaklaşıp sordum

- Kovuldunuz mu?
- Evet kovulduk, dedi örtülü olanı. Örtüsüz olana dönerek,
- Ya sen? Diye sordum.
- O benim çok sevdiğim bir arkadaşım. Ben de müslümanım. Ben de onun bir parçasıyım. Bu günden itibaren ben de Rabbimin istediği şekilde örtüneceğim. Hem de büyük bir gururla. Onların önüne çıkacağım ve haykıracağım; Görün bakın hakaretinizin sonucu bu oldu. Sanmayın ki böyle yapmakla başarıya ulaşacak sınız. Aksine sayımızı çoğaltırsınız. En acımasız bir kişi bile bu durumda hissiz kalamazdı.

Gözümden düşen damlacıklara mâni olamamıştım. İçimdeki acı ile öyle kavrulmuştum ki, boşarırcasına yağan yağmurdan haberim bile yoktu. Bütün yollar ıslaktı ama sanki o yolları yağmurlar değil, başörtülü kızların gözyaşları ıslatymıştı. Anladım ki gökyüzü de bizimle ağlıyordu.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

mtekik yazdı:
Deniz mavisi başörtüm
Nasıl ki rüzgâr esince yaprak sallanır, coşarsa benim de deniz mavisi başörtüm onu ne zaman başıma bağlar, saçlarımı güzelce örtersem işte o zaman dalgalanır coşar, içi içine sığmaz. Sanki o da bir işe yaramanın mutluluğunu yaşar başımda. Masanın üzerinde kederli duran deniz mavisi başörtümü alıp, aynaya bakarak itina ile bağladıktan sonra omuzlarıma sarkan kısmını avucumun içine alıp, dudağıma ****ürdüm. Öptüm ve ağladım. Seni çok ama çok seviyorum başörtüm dedim. Üzülme, Müslüman olup ta seni sevmeyen, senden nefret edenler var. En acısı nedir biliyor musun? Seni severek başında taşıyanı her şeyden mahru ediyorlar. Ah benim mahzun baş örtüm! Okumak isteyen genç kızlarımızın, meselâ benim tahsilime mâni oluyorlar. Sen bizim süsümüzsün, sembolümüzsün.

Hem Müslüman bir kadın nasıl olur da başörtüsüz düşünülebilir. Sen bizim o güzel saçlarımızı koruduğun müddetçe, sınıflara sokulmuyor, hakaretlere maruz kalıyoruz. Müslüman bir ülkede layık mı müslümana bu davranış? Yoksa senin sınıfın düzenini bozup, okulu yıkacağından mı korkuyorlar? Sen bunları yapacak kuvvete sahip değilsin ki.
Kalkıp okulun yolunu tuttum. Besmele çekerek kapıda bir süre bekledim. Kapıdan bu şekilde girsem, her zamanki gibi hakarete uğrayıp kapı dışsrı edilebilirdim, kovulabilirdim. Tam girmeye hazırlanıyordum kibir hıçkırık sesi duydum. Biri örtülü digeri örtüsüz iki genç kızın okul kapısından dışarı çıktıklarını gördüm. Merakla yaklaşıp sordum

- Kovuldunuz mu?
- Ya sen? Diye sordum.
- O benim çok sevdiğim bir arkadaşım. Ben de müslümanım. Ben de onun bir parçasıyım. Bu günden itibaren ben de Rabbimin istediği şekilde örtüneceğim. Hem de büyük bir gururla. Onların önüne çıkacağım ve haykıracağım; Görün bakın hakaretinizin sonucu bu oldu. Sanmayın ki böyle yapmakla başarıya ulaşacak sınız. Aksine sayımızı çoğaltırsınız. En acımasız bir kişi bile bu durumda hissiz kalamazdı.

Gözümden düşen damlacıklara mâni olamamıştım. İçimdeki acı ile öyle kavrulmuştum ki, boşarırcasına yağan yağmurdan haberim bile yoktu. Bütün yollar ıslaktı ama sanki o yolları yağmurlar değil, başörtülü kızların gözyaşları ıslatymıştı. Anladım ki gökyüzü de bizimle ağlıyordu.

bu ahireti için dünyasını satmayı başarabilen yiğit bacılarıma gönderiyorum.B)B)B)

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
mtekik yazdı:
Deniz mavisi başörtüm

- Kovuldunuz mu?
- Ya sen? Diye sordum.

bu ahireti için dünyasını satmayı başarabilen yiğit bacılarıma gönderiyorum.B)B)B)

[big]Allah razı olsun eminim ki kabul etmişlerdir[/big]

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı

engin noyanın bu konuda okadar güzel açıklamalar yapıyorki eğer bulabilirsem yazısını sizinde okumanızı isterim.kıyamette hamgi okul mezunusun diye sorulmayacak bizlere bu yüzden özel bi hastanede tesettürlu olup çalışmayı devletmemurluğuna asla tercih etmeyen kardeş ler burda dua bekleyen

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı

ve hatta bi proje bile başlatmışlar bi film yapıcaklarmış tesetürlü hayatlar diye

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

bu forumda bukonuları aşmıştık sanırım.ama o kadar güncelki sürekli yazışmalar devam ediyor.
daha önce neden kendi okulumuzu açmıyoruz denilmişti.neden bu yola eğilmiyoruz.meydanlarda mtinglerde bu iş çözülmeyecek anlşıldı.o zaman çıkar yol aranmalı.kestirip atmak değil çözüm.
bir bacımızın başörtüsü nedeniyle tahsil hayatı bittiyse onun yetiştireceği çocuğununda tahsil hayatının bitmemesi için şimdiden altyapı hazırlanmalı.burada varlıklı müminlere iş düşüyor.ama onlarda paralarını faizsiz diye kar payı dağıtan kurumlarda senelerce bekletmeyi uygun buluyor.
en büyük yatırım çocuklarımıza maddi manevi destekle olur.
oradan alınacak üç kuruşa tamah edenin benim gözümde suud ailesindende ,dubai şeyhindende farkı yok.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

KAYIP İLANI
üç kuruş kar payına değiştiğim çocuklarımın geleceğini kaybettim hükümsüzdür.
çocuklarımın tahsilini sağlayacak okulları kolay paraya tercih ettim hükümsüzdür.
paraya değiştiğim imanımı kaybettim hükümsüzdür.

okumak için başını açmak zorunda kalan kızlarımıza rağmen okul açmadığım için,paramı onlara tercih ettiğim için haysiyetimi kaybettim hükümsüzdür.

KAR PAYI SEVENLER DERNEĞİ ÜYELERİ

makinaci06

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. VALLAHİ GÖZLERİM YORULDU OKURKEN NE ÇOK TARTIŞILMIŞ KONU YENİ DİKKATİMİ ÇEKTİ. BENİMDE DİYECEK Bİ KAÇ SÖZÜM VAR. SERAP KARDEŞİME AYNEN KATILIYORUM.ALLAHIN KELAMINI BİLMEYENLERE ART NİYETLİLERE DİN NEDİR BİLMEYENLERE SÖZDE MÜSLÜMANLARA NASIL ANLATABİLİRİZ.DİYECEKSİNİZKİ YAŞAYARAK ANLATILIR.İNŞALLAH YAŞAYABİLECEĞİMİZİN EN ÇOĞUNA GAYRET GÖSTEREREK YAŞIYORUZ.KİM DİNLER BİZİ ,SÖZÜMÜZÜN GEÇMESİ İÇİN Bİ YERLERE GELMEK GEREK. BİZDE ÇEKİLLİRSEK MEYDAN KİME KALACAK? BEN MAKİNE MÜH. OKUDUM SINIFIMDA 60 ERKEK VARDI VE 4 KIZDIK ELHAMDÜLÜLLAH RABBİMİN İZNİ VE İNAYETİYLE KAYMAMAYA ÇALIŞTIM İNŞALLAH BAŞARDIMDA..ARKADAŞLARIMIN Bİ SAYGISI VARDI EŞARBIMDAN ÖTÜRÜ.YANLIŞ Bİ HAREKETLERİ OLMADI 4 SENE BOYUNCA ALLAH RAZI OLSUN HEPSİNDEN.KİŞİ KENDİNE DİKKAT EDİP GAYRET GÖSTERİRSE ALLAHDA ONA BULAŞTIRMIYO KİMSEYİ.RAHATSIZ OLUYORSUN KARMA ORTAMDAN.GÖZÜNÜ GÖNLÜNÜ ALLAHA EMANET EDİP GİRİYORSUN DERSLER.DİĞER ÜÇ ARKADAŞIMLA İLGİLENMEYE ÇELIŞTIM BEN GİTMEZSEM SEN GİTMEZSEN O GİTMEZSE,ONLARLA KİM İLGİLENECEK.BİR KİŞİNİN DÜŞÜNCELERİNİ DEĞİŞTİRMEK NE DEMEK YAA KÜÇÜMSENECEK BİŞEY DEĞİL BENCE.ŞİMDİ ÇALIŞIYORUM ELHAMDÜLÜLLAH TÜRBANIMA DOKUNACAK EL YOK.HAKLISINIZ HARAM AMA BELKİDE RABBİM, AMELLER NİYETLERE GÖREDİR KELAMINI ANLATMAYA ÇALIŞTIĞI İÇİN KÖHNELEŞMİŞ KALPLERE ULAŞMAYA ÇALIŞTIĞI İÇİN ONU AFFEDECEK BUNU KİMSE BİLEMEZKİ.DAHA UZUN UZUN TARTIŞILACAK Bİ KONU YOK BENCE YARDIM ETMEK İSTEYEN BU DÜZEN DEĞİŞSİN DİYEN ARKADAŞLAR EĞİTİME ÖNEM GÖSTERECEK.BİZE BAŞIMIZI AÇTIRMAYA ÇALIŞAN İNSANLARIN AMACI EVLERİMİZE SOKMAK ZATEN, BUNU HEMEN KABULLENİP EVE KAPANIP ÇARESİZ OTURMAK İSTEYENLERDEN DEĞİLİM ...SİZLER BİLMEYENLERE OKUYUP MESLEK SAHİBİ OLMADAN ÜNVERSİTEYE GİTMEDEN ULAŞABİLİYORSANIZ AMENNA .AMA BEN YAPAMADIM ÇEVREMDEKİLER ÇOK ŞÜKÜR BİLEN İNSANLAR EN GÜZEL HİZMET ÜNİVERSİTE ORTAMINDA OLUYO.DERS VERDİĞİMİZ KÜÇÜK TALEBELERİMİZ OLUYORDU ANNESİ BABASI BİLMEYEN ÖZEN GÖSTERİP İLGİLENİLMEYEN YAVRUCAKLAR KIZ ÇOCUKLARI.ÇOK ŞÜKÜR RABBİM BANADA NASİP ETTİ O ÇOCUKLARDAN.ONLARIN NAMAZ KILMASINA VESİLE OLMAK DİLLERİNE ALLAH LAFZINI YERLEŞTİRİP TESBİHAT YAPTIRMAK ÖĞRETMEK BENCE ÇOK GÜZEL BİŞEY.CENNET BİLETLERİYDİ ONLAR İİNŞALLAH.HAKKINI VEREREK ÖĞRETMİŞİZDİR O ''KIZ ÇOCUKLARINA''.BU BENİM DÜŞÜNCEM DÜŞÜNCELERE SAYGI DUYMAK GEREK.VELHASILI ADINI BİLMEDİĞİM ARKADAŞIMI DESTEKLİYORUM...BİDE KIZ ÇOCUKLARINI OKUTMAK AYRI Bİ ÖNEM TAŞIYO.O KIZ YANİ KENDİ AYAKLARI ÜSTÜNDE DURABİLMELİ EKONOMİK ÖZGÜRLÜĞÜ ELİNDE OLMALI, HER ZAMAN BU SİTEDEKİ MUHTEREM ABİLER GİBİ EŞLER ÇIKMIYO KARŞILARINA...UZUN LAFIN KISASI BENİM KIZIM OLSAYDI SONUNA KADAR OKUMASI İÇİN ARKASINDA OLURDUM..HAKKINIZI HELAL EDİN LAF KALABALIĞI YAPTIYSAM...NUR TALEBESİNE SEVGİLER ;);)CUMANIZ MÜBAREK OLSUN BU ARADA...ALLAHA EMANET OLUN

makinaci06

Kayıtlı Kullanıcı

Allah(c.c) korusun o ne biçim söz Rabbim affetsin emrini çiğnediysem...Amin hepimizi ıslah etsin....Dine nasıl hizmet edileceği hakkında bizi bilgilendirirseniz sevinirim arkadaşım...

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

Melaike_binti_Haci yazdı:
Allahın emri çiğnenerek, Allahın dinine hizmet edilmez. Allah(c.c.)islah etsin...
doğrudur.burada kesip atmadan çıkar yol düşünüyoruz.
ALLAH ın emri çiğnenmeden bu işin hallolmasının yolu belli .zengin müminlerin ceplerindeki akrepleri boşaltarak ilim irfan yuvaları açması gerekmezmi?
burada ahkam kesen bacılarımızın bir çoğu okumuş hatta meslek sahibi olmuş kişiler.başka forumlarda bunu belitmişler.ama bu forumda ALLAH ın emrine karşı gelinmez deyip olayı kapatanlar var.tamam kardeşim karşı gelmeden kendi okulunu yap eğitimini istediğin gibi al.yok yapmazsan çocuklarının bulacağı gelecekten şikayet etme.çünki geleceğin ne getireceği az çok belli oluyor.ben yine bizim adımıza karar alan ve bizi izole eden okumuş inançsızların tepemizdeki tokmağını hissediyorum.

neyse ya bu konu çooook uzadı.o yol olmaz bu olmaz peki ne olur.kızlar okusun diyince tepki alıyoruz.kendi okullarımızı yapalım diyince tepki alıyoruz.tamam okumasınlar deyince tepki alıyoruz.
bizler ne zaman birlik olacağız ya.

ALLAH cümlemizi ıslah etsin

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

Ilim be bilim arasinda fark var. Insaallah anlamak isteyenler anlar. Allah(c.c.)islah etsin diyorum.
Muhterem mk5834 kardesim imzanizda,yamadık dünyamızı ,yırtarak dinimizden;
dinde gitti dünyada gitti elimizden,demissiniz.
Insaallah Ilime sahip cikalimki din gitmesin...
Ayrica bu konuda kirici olmamaya calisiyorum. Sizdende boyle davranmanizi isterim Insaallah...

sevgili kardeşim s.a öncelikle aradaki ayrıma iyi dikkat çekmişsiniz..Allah razı olsun.. ilim, içinde erdemleri de barındıran sadece pozitif bilimler değil, bunun yanında dini bir bilgi birikimi ve insanı insan yapan faziletler, ahlak, olgunluk, idrak ve basireti de içine alan, kısacası dünyayı algılama ve değerlendiriş biçimi diyebileceğimiz geniş bir kavramdır.. bilim ise sadece okullarda da öğrenmiş olduğumuz, pozitif, doğa ve sosyal bilimler, fen, matematik v.s dir. ilim, kavram ve muhteviyat itibariyle de bilimden daha geniş ve daha kapsamlıdır.. ikisi arasında elbette çok farklılıklar ve detaylar var.. teşekkür ederim buna değindiğiniz için...

ülkemizde malesef bazı zenginler, ellerini ceplerine ****ürmüyorlar.. gönül isterdi ki bu konuda ciddi adımlar atılsın, okumak isteyen müslüman bayanlar bu konuda başka şeylere mecbur edilmesin.. ben şu an İran'da işletme okuyorum.. ve böyle içim daha huzurlu, ne örtümden taviz var, ne de bana farz olan ilimi öğrenmekten.. ki bu peygamberimizin hadislerindendir. başörtülü nice bayanın bu konuda durumuna gerçekten üzülüyorum ama bu durumlardaysak, sebebi, bizi buna mecbur edenlere (genel manada sisteme diyorum), müslümanların boyun eğmesidir... selam ve dua ile

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

s.a
aliye hanım ne mutluki hem dininizden taviz vermiyor hemde ilim alıyorsunuz.bir müslümanın yapması gereken iki şeyide yapıyorsunuz.ALLAH muvaffak eyler İnşaallah.
benim sözüm çıkar yolları denemeden madem öyle bizde okumayalım bu zinhar caiz değil şeklinde beyanlara.isteyince oluyor isteyince ikiside bir arada taviz vermeden olabiliyor.sizin gibi örnekler çoğalacak inşaallah.
ama şuda varki sizin imkanlarınız başkasında olmayabilir.bu yüzden tüm bacılarımızın adilane bu haklarını yaşayacakları imkanı aramalıyız.en azından kendimize değilsede çocuklarımıza bu imkanları bulmalıyız.
beni anlamak istemeyenler için bu sözlerin bir hükmü yok ama şunu söylemek istiyorum.okul ve başörtüsü arasında sıkışan bacılarımızı düşündüğümde yüreğim sızlıyor.Rabbim kalbimi biliyor.ve gaybıda yalnızca o biliyor.
selam ve muhabbetle

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

Ilim be bilim arasinda fark var. Insaallah anlamak isteyenler anlar. Allah(c.c.)islah etsin diyorum.
Muhterem mk5834 kardesim imzanizda,yamadık dünyamızı ,yırtarak dinimizden;
dinde gitti dünyada gitti elimizden,demissiniz.
Insaallah Ilime sahip cikalimki din gitmesin...
Ayrica bu konuda kirici olmamaya calisiyorum. Sizdende boyle davranmanizi isterim Insaallah...
s.a
sayın mümine kardeşim.ALLAH a şükür ilim ide bilimide biliyorum.bütün müminlerin ilim alması gerektiğini biliyorum.ama ilim den bilimi ayırmayalım o bilimlerin hangisine bakarsanız ALLAH ın eşsiz yaratma kabiliyetini buluyoruz.atomlardan maddelere kadar o eşsiz dizaynı her mümin görebilir.tıpta,fizikte,kimyada biyolojide vs. Rabbimin o kusursuz takdirini müşahade edebiliyoruz.tabi gerekli dini altyapımız varsa.bizler çocuklarımızı ne ilimden ne bilimden yoksun bırakmamalıyız.bütün yazılarımda bunu görebilirsiniz.eğer taviz vermemek gerekiyorsa o zaman çıkar yollar araştırılabilir.imkanı olan okul açar.imkanı olan yurtdışına gider.müslüman olarak bizler örnek olmalıyız.

eğer istemeden kırıcı olduysam affedin hakkınızı helal edin.maksadım asla bu değil.ben biraz fevri bir mizaca sahibim.ama bu kesinlikle isteyerek olan birşey değil.

ayrıca dediğiniz gibi ilime sahip çıkalım din gitmesin .bende ekliyorum bununla beraber bilimede sahip çıkalım dinimizi yaşayacağımız dünya da gitmesin.
hiç ölmeyecek gibi dünyaya ,yarın ölecek gibi ahirete çalış hadisi bunu doğrular sanırım.

selam ve muhabbetle

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt